MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny pytanie takie techniczne . Jeśli pójdzie dobrze będę miała robiony transfer ale ze względu na to że mam pracę fizyczną pani doktor powiedziała ,że lepiej jak mi wystawią zwolnienie lekarskie na kilka dni . I tu pytanie czy na takim zwolnieniu pracodawca zobaczy z jakiego ośrodka ono jest czy tylko nazwisko lekarza ? Boje się ,że jak zobaczy centrum leczenia niepłodności to będę miała pod górkę w pracy a ostatecznie mnie zwolni ☹️
-
@Antonina, ale stresujesz się, bo przestały Cię boleć piersi?
W ogóle to nie ma związku, na początku ciąży, jednego dnia dnia są wszystkie objawy innego nie ma żadnego, raz coś ciągnie, raz zakłuje, a jak masz szczęście, to nie dokucza Ci nic:) Nie czytaj Internetu i nie wkręcaj sobie! Powodzenia -
klopsik wrote:@Antonina, ale stresujesz się, bo przestały Cię boleć piersi?
W ogóle to nie ma związku, na początku ciąży, jednego dnia dnia są wszystkie objawy innego nie ma żadnego, raz coś ciągnie, raz zakłuje, a jak masz szczęście, to nie dokucza Ci nic:) Nie czytaj Internetu i nie wkręcaj sobie! Powodzenia
Tak,wręcz mi "oklaply".
Czuje się jak nowo narodzona, od kilku dni lepiej się nie czułam. Wczoraj jeszcze myślałam że zemdleje z tych zawrotow głowy,byłam blada jak ściana...
Wiesz bardziej może też się stresuje tym,gdyż prócz cialka żółtego nie było widać jeszcze pęcherzyka...według wyliczeń dr Kru to 4 tydzień więc pewnie to normalne...
Dziękuję Ci za odpowiedź!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 11:11
-
nick nieaktualnyAntonina wrote:Czy to normalne,że dziś wstałam i czuje się idealnie, mam wrażenie,że piersi wróciły do normalności... raczej już nie bolą i zmalaly...
Wczoraj dr Kru widzial tylko cialko zolte jeszcze bez pecherzyk.
Nie ukrywam Ale moje zdenerwowanie przybrało apogeum 😥Antonina lubi tę wiadomość
-
Antonina wrote:Czy to normalne,że dziś wstałam i czuje się idealnie, mam wrażenie,że piersi wróciły do normalności... raczej już nie bolą i zmalaly...
Wczoraj dr Kru widzial tylko cialko zolte jeszcze bez pecherzyk.
Nie ukrywam Ale moje zdenerwowanie przybrało apogeum 😥Antonina lubi tę wiadomość
MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url]
-
baileys wrote:Dziewczyny, zeby zakonczyc swoj watek na forum daje znac, ze w niedziele na swiat przyszla nasza wymarzona coreczka Maja vel Kluseczka - 58 cm i aż 4240 g! 😁🥰
Mialam bardzo ciezki porod, a w zasadzie 2 porody w jednym 😔 Ostatecznie zaufalam lekarzom z Lutyckiej i zgodzilam sie na wywolywanie porodu SN, zamiast od razu wykonac CC. I bylo niestety strasznie. Wywolywali go łacznie przez 3 dni, pierwszy dzien balonik, drugi oksy na 4 h, trzeci oksy na 6 h, by ostatecznie wczoraj wieczorem i tak zrobic CC, bo dziecko za duze nie chcialo wejsc w kanał. Skurcze po tej drugiej oksytocynie byly okrutne, autentycznie myslalam, ze tego nie przezyje😢 Zaczelismy dzialac o 12, a z sali operacyjnej wyszlam o 22, masakra. Mialam przez ostatnie 2 godziny same 100-tki co 2 minuty 😢 Gdybym wiedziala, ze tak to sie skonczy, juz w piatek powiedzialabym, ze chce kategorycznie CC i mialabym córcie obok duzo wczesniej. Ale coz - czasu nie cofne, bol byl ogromny, jednak juz powoli o nim zapominam i jestem z siebie dumna, ze przynajmniej sprobowalam urodzic naturalnie.
Po cesarce spytali mnie czy maja oddac Mała na oddzial noworodkowy, czy sama chce sie nia zajac. I tu popelnilam kolejny blad, bo powiedzialam, ze jak najbardziej sama - i z ta rana po CC juz od 6 rano, czyli 8 h od konca operacji, musialam latac nad maluszkiem (bo personel Lutyckiej nie pomaga przy dziecku WCALE) 🤦♀️
Mega ciezko, ale z drugiej strony sie ciesze, bo nie mialam czasu sie nad soba rozczulac tylko od razu weszlam w wir opieki, no i od poczatku zbudowalam wiez z Corcia 🥰
Jutro konczymy tydzien i to byl najbardziej meczacy, ale i najwspanialszy tydzien mojego zycia. Caly czas patrze na Mała i nie dowierzam, ze jest rzeczywiscie moja - taka sliczna, smieszna, niesamowita - nie dowierzam, ze zasluzylam na taki cud 😍
Zycze Wam wszystkim, ktore ten Cud maja jeszcze przed soba, zeby Wam sie udalo i zeby tez towarzyszyly Wam takie emocje😊 Wszystkiego dobrego!MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url]
-
Wow Mysza!!!!!!!! Gratulacje!!! Trzymam mocno kciuki za te ciazunie!!
Ainaa mi dr Kru kazal brac Prenatal Uno. I wydaje mi sie, ze jest ok. Ma wszystkie skladniki, ktorych niedobory moga przyczyniac sie do wad cewy nerwowej u dzieci (przynajmniej te o ktorych czytalam). Ma tez 2 tys IU wit D3. Do tego biore jeszcze dodatkowo D3 2 tys IU, kwas foliowy, B12. Tak mi kazał.
Baileys gratulacje!! Dobrze, ze juz poWspolczuje dolegliwosci po CC. Tez mialam.
Ja mialam miec transfer we wrzesniu, ale wyobrazcie sobie, ze dostalam okres tydzien wczesniej niz zakladalam, a bylam akurat na wakacjach i dupa
Hiacynta, tu masz foto dalszego postepowanoa w przypadku wystapienia jakiegos haplotypu celiakii.
Btw. Dalia czy Ty mialas badane jakies przeciwciała, ze Ci kazal przejsc ma dietę? Boje sie, ze mi tez bedzie kazal przejść na dietę bez potwierdzenia celiakiiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 12:21
Ainaa lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Za dużo wrote:Dziewczyny pytanie takie techniczne . Jeśli pójdzie dobrze będę miała robiony transfer ale ze względu na to że mam pracę fizyczną pani doktor powiedziała ,że lepiej jak mi wystawią zwolnienie lekarskie na kilka dni . I tu pytanie czy na takim zwolnieniu pracodawca zobaczy z jakiego ośrodka ono jest czy tylko nazwisko lekarza ? Boje się ,że jak zobaczy centrum leczenia niepłodności to będę miała pod górkę w pracy a ostatecznie mnie zwolni ☹️
Wszystko zależy od pracodawcy.
Ja miałam pracę w aucie służbowym i jak przedłożyłam drugie z rzędu zwolnienie to kierownik od razu dzwonił że auto chce mi zabrać. Myślał że jestem w ciąży, zaraz wróciłam ale już na mnie krzywo patrzył i nie przedłużył umowy.Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
nick nieaktualnyRuda2017 wrote:Nie ma samej informacji jakie to centrum. U dr Z jest jego tytul naukowy imię nazwisko, gabinet ginekologiczno-położniczy i adres omańkowska.
Wszystko zależy od pracodawcy.
Ja miałam pracę w aucie służbowym i jak przedłożyłam drugie z rzędu zwolnienie to kierownik od razu dzwonił że auto chce mi zabrać. Myślał że jestem w ciąży, zaraz wróciłam ale już na mnie krzywo patrzył i nie przedłużył umowy. -
agulla1 wrote:Czy pragna start i folate jest dla osób nietolerancji laktozy i glutenu?
. Jeśli nie masz jak ja uszkodzonego genu MTHFR to wysterczy Ci suplementacja PREGNA START lub czymś podobnym
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Za dużo wrote:No właśnie trochę się denerwuje tym tym bardziej ,że teraz co chwilę biorę wolne bo wizyty i godziny nie pasują . A jak stracę prace to nie będzie wesoło .HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
nick nieaktualny
-
Kaach wrote:Nie mam pojęcia zerknij na ulotki w internecie
. Jeśli nie masz jak ja uszkodzonego genu MTHFR to wysterczy Ci suplementacja PREGNA START lub czymś podobnym
9 lat starań
MEDART 2019
1 procedura
Punkcja 23.08.2019
1 - Transfer 28.08.2019 zarodek 1.1.1 💕❤😘
05.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
2 - Transfer 22.09.2019
zarodek 1.1.1 💕❤😘
30.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
Od 01.10.2019 przerwa w staraniach przez jakiś czas 😥😣😪
2 procedura
Punkcja październik 2020
1-transfer 1.2.1 ❤💕😘
25.10.2020 bhcg 9.2mlU/ml🙂
27.10.2020 bhcg 10.4mlU/ml
Odstawienie leków😪😪
Przerwa aż do teraz ...
INVIMED 2021
pełna nadziei
punkcja 16.09.2021
22.09.2021
Mamy❄❄ 3bb I 4bb
18.10.2021 TRANSFER
Dwóch zarodków 😘❤🍀🍀
28.10.2021
Beta bhcg 1.18 mlU/ml😪
punkcja 27.12.2021
02.01.2022 Dwa zarodki 2cc I 2cd odrzucone 😪😪😪 -
nadzieja1620 wrote:Czy ja się dziś dodzwonie na recepcję? Czy jutro lepiej od rana ?
nadzieja1620 lubi tę wiadomość
9 lat starań
MEDART 2019
1 procedura
Punkcja 23.08.2019
1 - Transfer 28.08.2019 zarodek 1.1.1 💕❤😘
05.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
2 - Transfer 22.09.2019
zarodek 1.1.1 💕❤😘
30.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
Od 01.10.2019 przerwa w staraniach przez jakiś czas 😥😣😪
2 procedura
Punkcja październik 2020
1-transfer 1.2.1 ❤💕😘
25.10.2020 bhcg 9.2mlU/ml🙂
27.10.2020 bhcg 10.4mlU/ml
Odstawienie leków😪😪
Przerwa aż do teraz ...
INVIMED 2021
pełna nadziei
punkcja 16.09.2021
22.09.2021
Mamy❄❄ 3bb I 4bb
18.10.2021 TRANSFER
Dwóch zarodków 😘❤🍀🍀
28.10.2021
Beta bhcg 1.18 mlU/ml😪
punkcja 27.12.2021
02.01.2022 Dwa zarodki 2cc I 2cd odrzucone 😪😪😪 -
Dziewczyny nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale powinnam jutro/wtorek mieć wizytę u dr K-4 tyg po transferze. Czekałam na telefon dwa tygodnie- na termin- w pt zadzwoniła rejestracja, że mam być w pon na 12.30- niestety to jest niewykonalne- jestem jedynym pracownikiem w tej chwili (urlopy) i nie mogę po prostu o takiej godzinie wyjść z pracy. Kazały mi czekać na tel, cisza, a juz niedziela popoludnie. Umowilam sie przez znanegolekarza do dr AB (raz u Niego byłam na ocenie). Nie wiem czy mogę tak „skakać”? Czy mogę czekać dłużej na tą pierwszą wizytę? W przyszłym tygodniu mogłabym wziąć dzień urlopu... nie chcę iść do „zwykłego” ginekologa z tą stertą papierów z medartu...
Baileys gratulacje❤️ -
baileys wrote:Dziewczyny, zeby zakonczyc swoj watek na forum daje znac, ze w niedziele na swiat przyszla nasza wymarzona coreczka Maja vel Kluseczka - 58 cm i aż 4240 g! 😁🥰
Mialam bardzo ciezki porod, a w zasadzie 2 porody w jednym 😔 Ostatecznie zaufalam lekarzom z Lutyckiej i zgodzilam sie na wywolywanie porodu SN, zamiast od razu wykonac CC. I bylo niestety strasznie. Wywolywali go łacznie przez 3 dni, pierwszy dzien balonik, drugi oksy na 4 h, trzeci oksy na 6 h, by ostatecznie wczoraj wieczorem i tak zrobic CC, bo dziecko za duze nie chcialo wejsc w kanał. Skurcze po tej drugiej oksytocynie byly okrutne, autentycznie myslalam, ze tego nie przezyje😢 Zaczelismy dzialac o 12, a z sali operacyjnej wyszlam o 22, masakra. Mialam przez ostatnie 2 godziny same 100-tki co 2 minuty 😢 Gdybym wiedziala, ze tak to sie skonczy, juz w piatek powiedzialabym, ze chce kategorycznie CC i mialabym córcie obok duzo wczesniej. Ale coz - czasu nie cofne, bol byl ogromny, jednak juz powoli o nim zapominam i jestem z siebie dumna, ze przynajmniej sprobowalam urodzic naturalnie.
Po cesarce spytali mnie czy maja oddac Mała na oddzial noworodkowy, czy sama chce sie nia zajac. I tu popelnilam kolejny blad, bo powiedzialam, ze jak najbardziej sama - i z ta rana po CC juz od 6 rano, czyli 8 h od konca operacji, musialam latac nad maluszkiem (bo personel Lutyckiej nie pomaga przy dziecku WCALE) 🤦♀️
Mega ciezko, ale z drugiej strony sie ciesze, bo nie mialam czasu sie nad soba rozczulac tylko od razu weszlam w wir opieki, no i od poczatku zbudowalam wiez z Corcia 🥰
Jutro konczymy tydzien i to byl najbardziej meczacy, ale i najwspanialszy tydzien mojego zycia. Caly czas patrze na Mała i nie dowierzam, ze jest rzeczywiscie moja - taka sliczna, smieszna, niesamowita - nie dowierzam, ze zasluzylam na taki cud 😍
Zycze Wam wszystkim, ktore ten Cud maja jeszcze przed soba, zeby Wam sie udalo i zeby tez towarzyszyly Wam takie emocje😊 Wszystkiego dobrego!
Baileys, a czy potrzebowałaś po porodzie rzeczy dla siebie lub dla dziecka?
Czy rzeczywiście oni wszystko dają?