MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mam mętlik w głowie. Wczoraj rano K napisała, że zarodki są nieprawidłowe. Mam się odezwać w pierwszym dniu cyklu i ogólnie chce się spotkać żeby wszystko obgadać. Byłam przekonana, że dostaniemy pewnie jeszcze tonę witamin i suplementów i że będzie trzeba odczekać jakiś czas. A tu o PÓŁNOCY SMS, że od pierwszego dnia mam zacząć zastrzyki z Gonapeptylu i w 3 dniu badanie progesteronu i estradiolu. Czyli ona planuje od razu kolejne podejście. Mam nadzieję, że to przemyślała i przeanalizowała. Normalnie pół nocy nie przespaliśmy.
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Anulas wrote:Ale mam mętlik w głowie. Wczoraj rano K napisała, że zarodki są nieprawidłowe. Mam się odezwać w pierwszym dniu cyklu i ogólnie chce się spotkać żeby wszystko obgadać. Byłam przekonana, że dostaniemy pewnie jeszcze tonę witamin i suplementów i że będzie trzeba odczekać jakiś czas. A tu o PÓŁNOCY SMS, że od pierwszego dnia mam zacząć zastrzyki z Gonapeptylu i w 3 dniu badanie progesteronu i estradiolu. Czyli ona planuje od razu kolejne podejście. Mam nadzieję, że to przemyślała i przeanalizowała. Normalnie pół nocy nie przespaliśmy.
Z tego wynika ze chyba tak. Kiedyś mi Pani Doktor mówiła ze obserwują dobre wyniki ja jedna stymulacja jest od razu prowadzona po drugiej, wiec może przemyślała sprawę i zmieniła koncepcje?
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
Kochane proszę o odpowiedź na moje wczorajsze pytanie plissss😊starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
anakonda wrote:Generalnie każdy z nas jest inny i u każdego co innego podnosi cukier. Ja powiem tak mam IO (w rodzinie cukrzyca dziedziczna) najlepiej jeść bardzo często a małe porcje ok 6/7 posiłków i mierzyć cukier po zjedzeniu. Zapisywać co się je i po czym ma się wysoki cukier. Zwracać szczególną uwagę na pieczywo bo te kupne ma sporo cukru więc ja piękne sama. Unikać produktów z wysokim indeksem glikemicznym. Ja owocem jem tylko do 12 bo potem niestety jest duży wyrzut cukru bynajmniej u nas tak jest. Jak byłam u dietetyczki to jak rozpisala mi dietę to nie wiem czy zna się na swoim fachu. Metoda prób i błędów sama dojdziesz co możesz jeść a co nie. Pamiętaj że owoce maja w sobie cukier więc postaw na warzywa więcej. Czytaj etykiety i nie daj się nabrać na syropy.
-
nick nieaktualny
-
Mam brać 1 opakowanie, czyli 21 tab.i wtedy powtórzyć wyniki.
Tak naprawdę to powtórzyłam już po 3 dniach i okazało się że jakis mega błąd został popełniony w laboratorium szok!!! I w ogóle bym nie musiała brać tabletek, a teraz lekarz powiedzial że i tak już muszę dokończyć to opakowanie bo organizm by zwariowal....i tak jestem w szoku ze takie błędy zdarzają się w lab.dzięki nim mam kolejny cykl z głowy, kolejny miesiąc w plecy żal i tyle....!i mnie potrzebnie biorę tab niby na uregulowanie cyklu a jeszcze wyjdzie że teraz dopiero przez nie mi się rozreguluje skoro było wszystko ok jednak 🥺 sprawdzajcie dziewczyny swoje laboratoria opinie zanim cokolwiek zrobicie!!!
Za dużo wrote:Zadzwoń i spytaj czy wyniki będą my ci nie damy tutaj gwarancji a tabletki anty jak długo bierzesz ?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Mam brać 1 opakowanie, czyli 21 tab.i wtedy powtórzyć wyniki.
Tak naprawdę to powtórzyłam już po 3 dniach i okazało się że jakis mega błąd został popełniony w laboratorium szok!!! I w ogóle bym nie musiała brać tabletek, a teraz lekarz powiedzial że i tak już muszę dokończyć to opakowanie bo organizm by zwariowal....i tak jestem w szoku ze takie błędy zdarzają się w lab.dzięki nim mam kolejny cykl z głowy, kolejny miesiąc w plecy żal i tyle....!i mnie potrzebnie biorę tab niby na uregulowanie cyklu a jeszcze wyjdzie że teraz dopiero przez nie mi się rozreguluje skoro było wszystko ok jednak 🥺 sprawdzajcie dziewczyny swoje laboratoria opinie zanim cokolwiek zrobicie!!!Maggy lubi tę wiadomość
-
Zgadza się, niestety jestem z tych,,panikar" staram się wyciszyć ale jak coś nie idzie to po prostu człowiek już powoli ma tego dosyć heh.a jak jeszcze na swojej drodze spotyka nagle,,błąd wyników przy robieniu badań " to już mówie, że no kurcze ciągle pod górkę i to nie z mojej winy....
Dzięki za dobre słowo! Postaram się mniej przyzywac chociaż będzie to ciężkie 😊🙄 hehe pozdrawiam.
Za dużo wrote:Nie panikuj ja miałam wyniki bardzo dobre a i tak kazal brać tabletki anty nie zaszkodzą tobie . Ja wiem czas leci lata też. Obserwując na forum widzę ,że bardzo wszystko przeżywasz denerwujesz się masz do tego prawo ale spróbuj tak o wszystkim nie myśleć . Mnie procedura IvF doprowadziła do załamania nerwowego . Dokończ tabletki wszystko na wizycie będzie dobrze jesteś w dobrych rękach . I IUI się powiedzie trochę wiary .starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyMalina28. wrote:Hej dzieki ze pytasz. Ogólnie nie jest złe. Czasem czuje jakieś napięcia brzucha. W czwartek jade na wizytę do dr Z. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Powoli szykuje wyprawke😱. Robie sie coraz grubsza mecze sie jak cholera. Nie wiem jak dam rade do grudnia. A co u Was? Jak sie czujesz w roli mamy? Naprawdę świat sie obraca o 360 stopni ? 😄😘
Trzymam kciuki za wizyte ,Anulas, Dalia90, Malina28., Emma_, Mera, AnkaBe, olka_sz, A gustu lubią tę wiadomość
-
kinga25 wrote:To sie ciesze ,ze czujesz sie dobrze .Boze Malinka lzy wzruszenia sa codziennie ,powtarzanie jestem mama ,mam dwie coreczki ,nie sadzilam ,ze po 4 poronieniach ten cud sie stanie i bede calowac te male raczki ,patrzec jak z kazdym dniem nabieraja ciraz wiecej sily i poprostu ,ze zostaja z nami juz na zawsze ,dziewczynki maja sie bardzo dobrze ,za dwa tygodnie wychodzimy:) , a ja jeszcze potrzebuje troche czasu aby tak w pelni uwierzyc ,ze to sie stalo
Trzymam kciuki za wizyte ,
O to juz lada chwila będziecie w domu. Super bardzo sie ciesze ze wszystko dobrze aż sie wzruszyłam. Ja mam 7 miesiąc prawie a czasem nadal nie moge uwierzyć ze jestem w ciąży chociaż mam brzuch. Wiec tez bede pewnie po porodzie długo niedowierzac. Pisz co jakiś czas jak tam u Was. Powodzenia
-
Emma_ wrote:Mera, jak tam? Uspokoiło się?MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url] -
Mera wrote:No właśnie nie uspokoiło się, co raz bardziej sie denerwuje. Pół dnia jest ok a potem z powrotem napięcia. Pisałam dzisiaj rano do Kru, jeszcze nie odpisał. Nawet w nocy budzę się po kilka razy z napiętym brzuchem.☹️
-
Emma_ wrote:A bierzesz jakiś progesteron? Daj znać, co odpisał.MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url] -
Dziewczyny długo leczyłyscie brak owulacji ???
Mam wizytę w trzecim dniu miesiączki i lekarz mówił że zaczniemy stymulacje lekami, a jak się nie uda to in vitro już tylko zostaje...
Któraś z was przechodziła przez to i udało się naturalnie zajść w ciążę ?*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
Paulina90 wrote:Dziewczyny długo leczyłyscie brak owulacji ???
Mam wizytę w trzecim dniu miesiączki i lekarz mówił że zaczniemy stymulacje lekami, a jak się nie uda to in vitro już tylko zostaje...
Któraś z was przechodziła przez to i udało się naturalnie zajść w ciążę ?
Ja miałam taki problem, dr próbował stymulować ale niestety pęcherzyki i tak nie urosły więc skończyło się na ivf. Nie oznacza to jednak że Tobie się nie uda, każdy reaguje na leki inaczej.
Od momentu dołączenia do kliniki do pozytywnej bety minęło 7 miesięcy.Starania od 2016
11.2017 - Medart
04.2018 - I ivf --> 4 ❄❄❄❄ - 1 zdrowy
06.2018 - transfer 🙂
02.2019 - zdrowa Córeczka ❤
09.2020 - starania o rodzeństwo
10.2020 - II ivf --> 1❄ -
Od niedzieli zaczęłam stymulację do drugiego in vitro Gonapeptylem 1/2 ampułki dziennie a od dzisiaj Pani dr dołączyła mi puregon aż 325 j. Jestem przerażona taka duża dawka. Przy pierwszym in vitro miałam dawkę 225 j i wtedy Amh 3,43 a teraz Amh 1,99. Jakie Wy miałyście lub macie dawki?Klinika MedArt od września 2017
Ureaplasma
AMH 3,43
Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek -
Kasinumber wrote:Od niedzieli zaczęłam stymulację do drugiego in vitro Gonapeptylem 1/2 ampułki dziennie a od dzisiaj Pani dr dołączyła mi puregon aż 325 j. Jestem przerażona taka duża dawka. Przy pierwszym in vitro miałam dawkę 225 j i wtedy Amh 3,43 a teraz Amh 1,99. Jakie Wy miałyście lub macie dawki?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url]