X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Wyrównał się. I też miałam poziom w okolicach 10, jeśli dobrze pamiętam. To nie jest jeszcze małowodzie i w sumie do niego mu daleko. A zalecił picie Medarginu?
    Niee, jeszcze nic takiego nie zalecił ;). A co to i w jakim celu się stosuje?

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Niee, jeszcze nic takiego nie zalecił ;). A co to i w jakim celu się stosuje?
    A to coś wspomagającego przy małej ilości wód, na poprawę przepływów. Też miałam zalecone picie dużej ilości płynów + właśnie Medargin raz, a potem dwa razy dziennie. Pij wodę i za bardzo się tym nie przejmuj. 🙂

Dalia90 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:
    Na forum o niskim amh jest dużo informacji, dziewczyny ponoć polecały sobie tez jakas książkę na ten temat.
    Ja przyjmowałam ubichinon 3msc, glutation, i jestem już prawie 2 lata na diecie bez glutenu. Tak sama z siebie włączyłam do diety kwasy omega 3 i duża ilość warzyw zielonych / sałaty, prawie codziennie awokado, oleje roślinne, ryby. Myśle ze duże znaczenie miała zmiana protokołu stymulacji- bałam się tej podwójnej stymulacji to były dwa ivf w jednym cyklu ( duże obciążenie i zdrowotne i finansowe) ale przyniosło dobre rezultaty.
    Widzę, że masz już sporo za sobą, ale najważniejsze że z dobrym rezultatem. Ja akurat mam wysokie amh, ale właściwie lekarz na ten temat nie wypowiedział się. Ja też bez glutenu ale od niedawna jak zrobiłam badanie genetyczne, wcześniej to lekcewazylam. Jescze tylko musiałabym laktoze wykluczyć.

• AnkaBe Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Widzę, że masz już sporo za sobą, ale najważniejsze że z dobrym rezultatem. Ja akurat mam wysokie amh, ale właściwie lekarz na ten temat nie wypowiedział się. Ja też bez glutenu ale od niedawna jak zrobiłam badanie genetyczne, wcześniej to lekcewazylam. Jescze tylko musiałabym laktoze wykluczyć.

Moje amh wynosi Ok 2. Ale wiem ze dużo wyższe wartości które pojawiają się przy np PCO tez mogą iść w parze z gorsza jakością komórek.
    Tez dietę bez glutenu włączyłam dopiero jak się okazało ze mam wysokie miano jednych przeciwciał, mimo diety w ogóle nie spadły, przez te 2 lata. Po szeregu testow badań i konsultacji stanęło na tym, ze mam chyba „celiakie potencjalna”.

Co do laktozy to myśle ze warto ograniczyć ponieważ np początkowe ogniska endometriozy które byłyby widoczne w laparoskopii diagnostycznej a maja wpływ na jakość komórek są tez dość „wrażliwe” na stosowana dietę.

W medarcie chyba rzadko wysyłają na laparoskopię diagnostyczna ale przy którymś niepowodzeniu myśle ze to jedno z badań które potrafi pokazać „coś więcej”.

3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka - Jak sie czujesz ? Co tam u Ciebie i Malutkiej ?

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie kolejny problem :(. Byłam dziś na badaniach przed wizytą u kardiologa i CRP mam już 25 (miesiąc temu miałam 18, więc rośnie :( ). Już nie wiem co mam robić i gdzie szukać przyczyny, bo biegunek już nie mam, dietę bezglutenową trzymam... 😓 No i żelazo mam bardzo niskie...

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Dziewczyny, u mnie kolejny problem :(. Byłam dziś na badaniach przed wizytą u kardiologa i CRP mam już 25 (miesiąc temu miałam 18, więc rośnie :( ). Już nie wiem co mam robić i gdzie szukać przyczyny, bo biegunek już nie mam, dietę bezglutenową trzymam... 😓 No i żelazo mam bardzo niskie...

Może już to stosujesz ale na żelazo świetnie działa zakwas z buraków.

• AnkaBe Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:

Dalia90 a czy Ty masz jakieś kliniczne oznaki infekcji?
    Jaka normę crp podaje Twoje laboratorium?
    Jak wyglada morfologia z rozmazem?
    Dla pewności zrobiłabym badanie moczu, z tego co pamietam stomatologa tez odhaczyłaś?

3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:
    Dalia90 a czy Ty masz jakieś kliniczne oznaki infekcji?
    Jaka normę crp podaje Twoje laboratorium?
    Jak wyglada morfologia z rozmazem?
    Dla pewności zrobiłabym badanie moczu, z tego co pamietam stomatologa tez odhaczyłaś?
    Tak, u stomatologa byłam... Wynik ogólny moczu w normie. W morfologii wzrosły leukocyty z 10,92 do 13,69 (norma do 10) przez ostatni miesiąc, podwyższone neutrofile i limfocyty.
    Norma CRP w diagnostyce to 5.
    Mam gronkowca w nosie, ale laryngolog twierdził, że on nie daje takiego crp. Już kiedyś miałam i maksymalnie wzrosło mi do 10, jak dawał objawy, wtedy nie byłam w ciąży...

AnkaBe, AnkaBe lubią tę wiadomość

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 16:16

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna wrote:
    Nie znam się za bardzo ale wiem jedno, że gronkowiec to dziadostwo. Dlaczego Ci tego nie leczy?
    Mam maść do nosa. Zacznę stosować i zobaczymy... Dr Kru też uważa, że to nosicielstwo i w ciąży za dużo się z tym nie zrobi...

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Kasik*82 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Hop, hop, jest tu ktoś? Dziś z tego wszystkiego chyba pominęłam dawkę Luteiny (tak się zakręciłam, że nie wiem czy włożyłam 🙄. Czy w razie czego coś może się stać z powodu jednej pominiętej dawki?
    Wez jak najszybciej i nastaw budzik na godzine 1 w nocy rozłóż ten czas. A najlepiej budzik nastawic na godziny lekow i brac razem z nim wszystkie leki.😉 bedzie dobrze ja kiedys zapomialam i tak zrobilam jw.

• Kasik*82 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras ma cukrzyce i ma diete? Bylam u dietetyks ale wszystkim zapisuje to samo... Moge prosic o porade jak ma wygladac dzien na diecie?

• nadzieja1620 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas np za 1 razem nie miałam ani diety ani nie brałam nic i się udało za 1 razem a przecież badania genetyczne nie kłamią więc musiałam mieć to samo co teraz a jednak się udało bez diety i bez niczego...

2015 IVF - 2 zarodki 8bb i 8bb - synek <3
    09.2019 ??? zaczynamy przygodę!
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik*82 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras ma cukrzyce i ma diete? Bylam u dietetyks ale wszystkim zapisuje to samo... Moge prosic o porade jak ma wygladac dzien na diecie?
    Generalnie każdy z nas jest inny i u każdego co innego podnosi cukier. Ja powiem tak mam IO (w rodzinie cukrzyca dziedziczna) najlepiej jeść bardzo często a małe porcje ok 6/7 posiłków i mierzyć cukier po zjedzeniu. Zapisywać co się je i po czym ma się wysoki cukier. Zwracać szczególną uwagę na pieczywo bo te kupne ma sporo cukru więc ja piękne sama. Unikać produktów z wysokim indeksem glikemicznym. Ja owocem jem tylko do 12 bo potem niestety jest duży wyrzut cukru bynajmniej u nas tak jest. Jak byłam u dietetyczki to jak rozpisala mi dietę to nie wiem czy zna się na swoim fachu. Metoda prób i błędów sama dojdziesz co możesz jeść a co nie. Pamiętaj że owoce maja w sobie cukier więc postaw na warzywa więcej. Czytaj etykiety i nie daj się nabrać na syropy.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Dalia ja nie jestem pewna do konca ale cos mi swita w glowie ,zw moj ginekolog mowil jednej z pacjentek ,ze przy nadcisnieniu czasem Crp moze byc podwyzszone bardziej jak pozostale wyniki sa ok ,ale kurcze nie. jestem pewna w 100% i tez nie pamietam juz o jakie wartosci chodzilo ,a czy kardiolog moze cos na ten temat mowil ? Bo nie chce wprowadzic w blad .

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Dalia ja nie jestem pewna do konca ale cos mi swita w glowie ,zw moj ginekolog mowil jednej z pacjentek ,ze przy nadcisnieniu czasem Crp moze byc podwyzszone bardziej jak pozostale wyniki sa ok ,ale kurcze nie. jestem pewna w 100% i tez nie pamietam juz o jakie wartosci chodzilo ,a czy kardiolog moze cos na ten temat mowil ? Bo nie chce wprowadzic w blad .
    Kochana, jutro zapytam, bo mam wizytę u kardiologa właśnie ;). Już nie mam siły, co chwilę coś. Jak się miewasz Ty i Twoje córeczki? :)

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Kochana, jutro zapytam, bo mam wizytę u kardiologa właśnie ;). Już nie mam siły, co chwilę coś. Jak się miewasz Ty i Twoje córeczki? :)
    My sie mamy bardzo dobrze ,dziewczynki sa przeciwienstwem siebie totalnym 8-) takze czeka nas przeprawa ,Bianka to lubi sobie troche pociumkac cyca ,potem ma przerwe ,potem sie popatrzy troche ,potem chce dalej jesc ,Zosia zawsze musi miec wszystko pieresza niecierpliwa jest jak Bianka tak sie delektuje jedzeniem wiec karmienie piersia je obie jest tancem na linie -:D ,ale Zosia ma tez refluks wiec tez jest troche bardziej niespokojna czasem ,rosna bardzo dobrze ,ladnie cwicza ,ja to jestem zalamana iloscia lekarzy ,ktorzy nas czekaja po wyjsciu ,zaczynajac od okulisty .,,, .Ja sie czuje przeszczesliwa :) A Ty juz coraz blizej ,malymi krokami i przywitasz Alicja na swiecie :)

Mera, Alu_87 lubią tę wiadomość

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy w medarcie jak zrobię badania hormonów : progesteron, LH, FSH, estradiol w sobotę rano to też na 100% w sobotę od razu będę miała wyniki? Czy jak to wygląda??🤔 bo musiałabym się wtedy też na sobote umówić na wizytę z tymi wynikami żeby iść i nie wiem jak to rozegrać 🙉

I wspominałyscie ze poziom estradiolu do inseminacji ma być max 60? Mi wyszło 68 czy wiecie czy z tym jakby co też jest szansa na powodzenie czy raczej lekarz będzie na nie?? Dostałam teraz tabletki antykoncepcyjne na wyrównanie hormonów więc czy one też mogą spowodować ze estradiol po miesiącu będzie ok??🤔
    A jeśli nie to czy istnieją jakieś naturalne sposoby czy coś żeby obnizyc poziom estradiolu przed IUI??

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Malinka - Jak sie czujesz ? Co tam u Ciebie i Malutkiej ?

Hej dzieki ze pytasz. Ogólnie nie jest złe. Czasem czuje jakieś napięcia brzucha. W czwartek jade na wizytę do dr Z. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Powoli szykuje wyprawke😱. Robie sie coraz grubsza mecze sie jak cholera. Nie wiem jak dam rade do grudnia. A co u Was? Jak sie czujesz w roli mamy? Naprawdę świat sie obraca o 360 stopni ? 😄😘

‹‹ 1608 1609 1610 1611 1612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ