MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma_ wrote:Wyrównał się. I też miałam poziom w okolicach 10, jeśli dobrze pamiętam. To nie jest jeszcze małowodzie i w sumie do niego mu daleko. A zalecił picie Medarginu?9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia90 wrote:Niee, jeszcze nic takiego nie zalecił . A co to i w jakim celu się stosuje?
Dalia90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnkaBe wrote:Na forum o niskim amh jest dużo informacji, dziewczyny ponoć polecały sobie tez jakas książkę na ten temat.
Ja przyjmowałam ubichinon 3msc, glutation, i jestem już prawie 2 lata na diecie bez glutenu. Tak sama z siebie włączyłam do diety kwasy omega 3 i duża ilość warzyw zielonych / sałaty, prawie codziennie awokado, oleje roślinne, ryby. Myśle ze duże znaczenie miała zmiana protokołu stymulacji- bałam się tej podwójnej stymulacji to były dwa ivf w jednym cyklu ( duże obciążenie i zdrowotne i finansowe) ale przyniosło dobre rezultaty. -
Hiacynta48 wrote:Widzę, że masz już sporo za sobą, ale najważniejsze że z dobrym rezultatem. Ja akurat mam wysokie amh, ale właściwie lekarz na ten temat nie wypowiedział się. Ja też bez glutenu ale od niedawna jak zrobiłam badanie genetyczne, wcześniej to lekcewazylam. Jescze tylko musiałabym laktoze wykluczyć.
Moje amh wynosi Ok 2. Ale wiem ze dużo wyższe wartości które pojawiają się przy np PCO tez mogą iść w parze z gorsza jakością komórek.
Tez dietę bez glutenu włączyłam dopiero jak się okazało ze mam wysokie miano jednych przeciwciał, mimo diety w ogóle nie spadły, przez te 2 lata. Po szeregu testow badań i konsultacji stanęło na tym, ze mam chyba „celiakie potencjalna”.
Co do laktozy to myśle ze warto ograniczyć ponieważ np początkowe ogniska endometriozy które byłyby widoczne w laparoskopii diagnostycznej a maja wpływ na jakość komórek są tez dość „wrażliwe” na stosowana dietę.
W medarcie chyba rzadko wysyłają na laparoskopię diagnostyczna ale przy którymś niepowodzeniu myśle ze to jedno z badań które potrafi pokazać „coś więcej”.3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, u mnie kolejny problem . Byłam dziś na badaniach przed wizytą u kardiologa i CRP mam już 25 (miesiąc temu miałam 18, więc rośnie ). Już nie wiem co mam robić i gdzie szukać przyczyny, bo biegunek już nie mam, dietę bezglutenową trzymam... 😓 No i żelazo mam bardzo niskie...9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia90 wrote:Dziewczyny, u mnie kolejny problem . Byłam dziś na badaniach przed wizytą u kardiologa i CRP mam już 25 (miesiąc temu miałam 18, więc rośnie ). Już nie wiem co mam robić i gdzie szukać przyczyny, bo biegunek już nie mam, dietę bezglutenową trzymam... 😓 No i żelazo mam bardzo niskie...
Może już to stosujesz ale na żelazo świetnie działa zakwas z buraków. -
Dalia90 wrote:Dziewczyny, u mnie kolejny problem . Byłam dziś na badaniach przed wizytą u kardiologa i CRP mam już 25 (miesiąc temu miałam 18, więc rośnie ). Już nie wiem co mam robić i gdzie szukać przyczyny, bo biegunek już nie mam, dietę bezglutenową trzymam... 😓 No i żelazo mam bardzo niskie...
Dalia90 a czy Ty masz jakieś kliniczne oznaki infekcji?
Jaka normę crp podaje Twoje laboratorium?
Jak wyglada morfologia z rozmazem?
Dla pewności zrobiłabym badanie moczu, z tego co pamietam stomatologa tez odhaczyłaś?
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
AnkaBe wrote:Dalia90 a czy Ty masz jakieś kliniczne oznaki infekcji?
Jaka normę crp podaje Twoje laboratorium?
Jak wyglada morfologia z rozmazem?
Dla pewności zrobiłabym badanie moczu, z tego co pamietam stomatologa tez odhaczyłaś?
Norma CRP w diagnostyce to 5.
Mam gronkowca w nosie, ale laryngolog twierdził, że on nie daje takiego crp. Już kiedyś miałam i maksymalnie wzrosło mi do 10, jak dawał objawy, wtedy nie byłam w ciąży...AnkaBe, AnkaBe lubią tę wiadomość
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Magnetyczna wrote:Nie znam się za bardzo ale wiem jedno, że gronkowiec to dziadostwo. Dlaczego Ci tego nie leczy?9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia90 wrote:Hop, hop, jest tu ktoś? Dziś z tego wszystkiego chyba pominęłam dawkę Luteiny (tak się zakręciłam, że nie wiem czy włożyłam 🙄. Czy w razie czego coś może się stać z powodu jednej pominiętej dawki?
-
U nas np za 1 razem nie miałam ani diety ani nie brałam nic i się udało za 1 razem a przecież badania genetyczne nie kłamią więc musiałam mieć to samo co teraz a jednak się udało bez diety i bez niczego...2015 IVF - 2 zarodki 8bb i 8bb - synek
09.2019 ??? zaczynamy przygodę! -
Kasik*82 wrote:Dziewczyny czy ktoras ma cukrzyce i ma diete? Bylam u dietetyks ale wszystkim zapisuje to samo... Moge prosic o porade jak ma wygladac dzien na diecie?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Dziewczyny, u mnie kolejny problem . Byłam dziś na badaniach przed wizytą u kardiologa i CRP mam już 25 (miesiąc temu miałam 18, więc rośnie ). Już nie wiem co mam robić i gdzie szukać przyczyny, bo biegunek już nie mam, dietę bezglutenową trzymam... 😓 No i żelazo mam bardzo niskie...
-
kinga25 wrote:Dalia ja nie jestem pewna do konca ale cos mi swita w glowie ,zw moj ginekolog mowil jednej z pacjentek ,ze przy nadcisnieniu czasem Crp moze byc podwyzszone bardziej jak pozostale wyniki sa ok ,ale kurcze nie. jestem pewna w 100% i tez nie pamietam juz o jakie wartosci chodzilo ,a czy kardiolog moze cos na ten temat mowil ? Bo nie chce wprowadzic w blad .9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Kochana, jutro zapytam, bo mam wizytę u kardiologa właśnie . Już nie mam siły, co chwilę coś. Jak się miewasz Ty i Twoje córeczki?
Mera, Alu_87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy w medarcie jak zrobię badania hormonów : progesteron, LH, FSH, estradiol w sobotę rano to też na 100% w sobotę od razu będę miała wyniki? Czy jak to wygląda??🤔 bo musiałabym się wtedy też na sobote umówić na wizytę z tymi wynikami żeby iść i nie wiem jak to rozegrać 🙉
I wspominałyscie ze poziom estradiolu do inseminacji ma być max 60? Mi wyszło 68 czy wiecie czy z tym jakby co też jest szansa na powodzenie czy raczej lekarz będzie na nie?? Dostałam teraz tabletki antykoncepcyjne na wyrównanie hormonów więc czy one też mogą spowodować ze estradiol po miesiącu będzie ok??🤔
A jeśli nie to czy istnieją jakieś naturalne sposoby czy coś żeby obnizyc poziom estradiolu przed IUI??starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
kinga25 wrote:Malinka - Jak sie czujesz ? Co tam u Ciebie i Malutkiej ?
Hej dzieki ze pytasz. Ogólnie nie jest złe. Czasem czuje jakieś napięcia brzucha. W czwartek jade na wizytę do dr Z. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Powoli szykuje wyprawke😱. Robie sie coraz grubsza mecze sie jak cholera. Nie wiem jak dam rade do grudnia. A co u Was? Jak sie czujesz w roli mamy? Naprawdę świat sie obraca o 360 stopni ? 😄😘