MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
AnkaBe wrote:Plamienia mogą się pojawiać w ciąży, odpoczywaj i obserwuj co się będzie działo. A nie bierzesz przypadkiem jakiś leków dopochwowo?
-
Mysza1986 wrote:Biorę pimafucin na bakterie. Ale że to on? Wcześniej luteinie zmieniłam na drugi prolutex bo wydawało mi się że kuteina mnie podrażniala i też spowodowała drobne plamienia.Ewelina185b
-
Ewelina185b wrote:Ja plamilam ciagle na brązowo prawie do 13 tyg. I nikt nie wiedzila dlaczego i sie okazalo ze mam bakterie, lekką nadzerke i anemie. I to wszytsko spowodowalo ze plamilam. Zaczelam brac antybiotyk na bakterie doustnie i lek na żelazo i przeszlo odrazu.
-
Mysza1986 wrote:Właśnie też lecze bakterie amkoksiklavem. Mam. Nadzieję że przejdzie 😊
Infekcja i obecność bakterii tez może powodować plamienia. Póki to nie jasnoczerwona krew to nie ma co panikować.
W ciąży może być szyjka przekrwioną i rozpulchniona i wszystko co aplikujemy dopochwowo może tez powodować plamienia.
Ja mam plamienia i krwawienia już od Ok 10
Dni, dziś na usg potwierdził się krwiak podkosmowkowy i tez zostaje mi tylko lezenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 18:19
Mysza1986 lubi tę wiadomość
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
Mera wrote:Dziewczyny miałyście w tym tygodniu ciąży skurcze ( twardnienie) macicy ( między kością łonową a pępkiem) trwające po kilka sekund? Trochę się tym stresuje☹️
Mera lubi tę wiadomość
-
Mera wrote:Dziewczyny miałyście w tym tygodniu ciąży skurcze ( twardnienie) macicy ( między kością łonową a pępkiem) trwające po kilka sekund? Trochę się tym stresuje☹️
Tak ja miałam nie wiem czy dokładnie w tym tygodniu w którym Ty jesteś, ale na pewno przed 20 Dr K zaleciła mi NO SPE MAX 3x dziennie i w razie silnych skurczu relanium.... dużo leż, nic nie dźwigaj i nic się nie martw Kiedy masz wizytę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 20:49
Mera lubi tę wiadomość
-
Mikka wrote:Tak ja miałam nie wiem czy dokładnie w tym tygodniu w którym Ty jesteś, ale na pewno przed 20 Dr K zaleciła mi NO SPE MAX 3x dziennie i w razie silnych skurczu relanium.... dużo leż, nic nie dźwigaj i nic się nie martw Kiedy masz wizytę?MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url] -
Emma_ wrote:Ja nie miałam, ale nawet jak jechałam rodzić to nie miałam ani jednego skurczu. Masz nospę albo relanium? Mi dr Kru. mówił, że jak są skurcze, to wziąć leki, położyć się i jak nie przejdzie, to wtedy trzeba się martwić. Może po prostu macica ćwiczy. 🙂MedArt-marzec 2019
[/url] -
Dziewczyny czy któraś z Was miała problem z obniżeniem ilości wód płodowych? Byłam co prawda 2 tygodnie temu na wizycie u Kru, po tygodniu poziom trochę się obniżył. Dr zalecił picie 2,5l płynów. Czy któraś z Was miała taki problem i pomogło?
Swoją drogą u mnie leci 22 tc, a brzucha praktycznie nie widać, oczywiście już się martwię czy wszystko ok. Pozostaje mi czekać do połówkowych u dra Sz w piątek...9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Hiacynta48 wrote:Dziewczyny, czy swędzi Was może skóra po przyklejaniu plastra anty? Ja przy pierwszym nie miałam problemu ale teraz przykleilam drugi i trochę mnie swędzi skóra pod plastrem.📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
nick nieaktualny
-
Emma_ wrote:Mera, nie przeszło po nospie i relanium? Może napisz do lekarza (nie wiem, kto cię prowadzi)?MedArt-marzec 2019
[/url] -
Dalia90 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała problem z obniżeniem ilości wód płodowych? Byłam co prawda 2 tygodnie temu na wizycie u Kru, po tygodniu poziom trochę się obniżył. Dr zalecił picie 2,5l płynów. Czy któraś z Was miała taki problem i pomogło?
Swoją drogą u mnie leci 22 tc, a brzucha praktycznie nie widać, oczywiście już się martwię czy wszystko ok. Pozostaje mi czekać do połówkowych u dra Sz w piątek...
Ja miałam też miałam maly brzuszek trafiłam do szpitala z powodu małowodzia ale sporo odpoczywałam i piłam 3 l.dziennie i wzrosły ale do końca były dość niskie.2015 IVF - 2 zarodki 8bb i 8bb - synek
09.2019 ??? zaczynamy przygodę!