X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:
    Plamienia mogą się pojawiać w ciąży, odpoczywaj i obserwuj co się będzie działo. A nie bierzesz przypadkiem jakiś leków dopochwowo?
    Biorę pimafucin na bakterie. Ale że to on? Wcześniej luteinie zmieniłam na drugi prolutex bo wydawało mi się że kuteina mnie podrażniala i też spowodowała drobne plamienia.

bv5tg9v.png
  • Ewelina185b Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Biorę pimafucin na bakterie. Ale że to on? Wcześniej luteinie zmieniłam na drugi prolutex bo wydawało mi się że kuteina mnie podrażniala i też spowodowała drobne plamienia.
    Ja plamilam ciagle na brązowo prawie do 13 tyg. I nikt nie wiedzila dlaczego i sie okazalo ze mam bakterie, lekką nadzerke i anemie. I to wszytsko spowodowalo ze plamilam. Zaczelam brac antybiotyk na bakterie doustnie i lek na żelazo i przeszlo odrazu.

Ewelina185b
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina185b wrote:
    Ja plamilam ciagle na brązowo prawie do 13 tyg. I nikt nie wiedzila dlaczego i sie okazalo ze mam bakterie, lekką nadzerke i anemie. I to wszytsko spowodowalo ze plamilam. Zaczelam brac antybiotyk na bakterie doustnie i lek na żelazo i przeszlo odrazu.
    Właśnie też lecze bakterie amkoksiklavem. Mam. Nadzieję że przejdzie 😊

bv5tg9v.png
  • AnkaBe Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Właśnie też lecze bakterie amkoksiklavem. Mam. Nadzieję że przejdzie 😊

Infekcja i obecność bakterii tez może powodować plamienia. Póki to nie jasnoczerwona krew to nie ma co panikować.
    W ciąży może być szyjka przekrwioną i rozpulchniona i wszystko co aplikujemy dopochwowo może tez powodować plamienia.
    Ja mam plamienia i krwawienia już od Ok 10
    Dni, dziś na usg potwierdził się krwiak podkosmowkowy i tez zostaje mi tylko lezenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 18:19

Mysza1986 lubi tę wiadomość

3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).
  • Mera Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście w tym tygodniu ciąży skurcze ( twardnienie) macicy ( między kością łonową a pępkiem) trwające po kilka sekund? Trochę się tym stresuje☹️

MedArt-marzec 2019
    IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
    ilys58d.png[/url]
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mera wrote:
    Dziewczyny miałyście w tym tygodniu ciąży skurcze ( twardnienie) macicy ( między kością łonową a pępkiem) trwające po kilka sekund? Trochę się tym stresuje☹️
    Ja nie miałam, ale nawet jak jechałam rodzić to nie miałam ani jednego skurczu. Masz nospę albo relanium? Mi dr Kru. mówił, że jak są skurcze, to wziąć leki, położyć się i jak nie przejdzie, to wtedy trzeba się martwić. Może po prostu macica ćwiczy. 🙂

Mera lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mera wrote:

Tak ja miałam nie wiem czy dokładnie w tym tygodniu w którym Ty jesteś, ale na pewno przed 20 Dr K zaleciła mi NO SPE MAX 3x dziennie i w razie silnych skurczu relanium.... dużo leż, nic nie dźwigaj i nic się nie martw :) Kiedy masz wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 20:49

Mera lubi tę wiadomość

• Mikka Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu dzisiaj taka cisza ? Mezowie w domu i nagle pustka przy niedzieli? Myślałam, że tylko ja się ukrywam z medartowym forum :p

Mera, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• Mera Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Tak ja miałam nie wiem czy dokładnie w tym tygodniu w którym Ty jesteś, ale na pewno przed 20 Dr K zaleciła mi NO SPE MAX 3x dziennie i w razie silnych skurczu relanium.... dużo leż, nic nie dźwigaj i nic się nie martw :) Kiedy masz wizytę?
    Wizytę miałam w środę, wszystko było ok. Wzięłam dzisiaj nospe i relanium, leżałam cały dzień mam nadzieje ze się wyciszy. Gdzies czytałam ze w tym tygodniu mogą się zacząć takie skurcze ale dość często dzisiaj miałam dlatego się zdenerwowałam ☹️

MedArt-marzec 2019
    ilys58d.png[/url]
  • Mera Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Ja nie miałam, ale nawet jak jechałam rodzić to nie miałam ani jednego skurczu. Masz nospę albo relanium? Mi dr Kru. mówił, że jak są skurcze, to wziąć leki, położyć się i jak nie przejdzie, to wtedy trzeba się martwić. Może po prostu macica ćwiczy. 🙂
    No właśnie czytałam gdzies ze może w tym tygodniu macica zacząć ćwiczyć. Leki wzięłam i leżałam. Kurcze zawsze jakiś stres😓

MedArt-marzec 2019
    ilys58d.png[/url]
  • Mera Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka ale właśnie w tym miejscu miałaś takie twardnienia ? Często ?

MedArt-marzec 2019
    ilys58d.png[/url]
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mera, nie przeszło po nospie i relanium? Może napisz do lekarza (nie wiem, kto cię prowadzi)?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EH DZIEWCZYNY W SOBOTĘ BYŁO POBRANIE. MIELI NAPISAĆ WCZORAJ CZY COŚ Z TEGO WYSZŁO A TU CISZA:(

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała problem z obniżeniem ilości wód płodowych? Byłam co prawda 2 tygodnie temu na wizycie u Kru, po tygodniu poziom trochę się obniżył. Dr zalecił picie 2,5l płynów. Czy któraś z Was miała taki problem i pomogło?
    Swoją drogą u mnie leci 22 tc, a brzucha praktycznie nie widać, oczywiście już się martwię czy wszystko ok. Pozostaje mi czekać do połówkowych u dra Sz w piątek...

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • A gustu Ekspertka

Wysłany: 16 września 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Dziewczyny, czy swędzi Was może skóra po przyklejaniu plastra anty? Ja przy pierwszym nie miałam problemu ale teraz przykleilam drugi i trochę mnie swędzi skóra pod plastrem.
    Mnie też swędzi ☺ i kiedy idziesz do dr po plastrach?

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    EH DZIEWCZYNY W SOBOTĘ BYŁO POBRANIE. MIELI NAPISAĆ WCZORAJ CZY COŚ Z TEGO WYSZŁO A TU CISZA:(
    Napisz do dr . SMS

Anulas lubi tę wiadomość

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia, ja miałam. Jaki masz poziom?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Mera Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Mera, nie przeszło po nospie i relanium? Może napisz do lekarza (nie wiem, kto cię prowadzi)?
    W nocy 2 razy się jeszcze obudziłam z takim napiętym, zobaczę co dzisiaj będzie się działo. Dr Kru mnie prowadzi.

MedArt-marzec 2019
    ilys58d.png[/url]
  • nadzieja1620 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała problem z obniżeniem ilości wód płodowych? Byłam co prawda 2 tygodnie temu na wizycie u Kru, po tygodniu poziom trochę się obniżył. Dr zalecił picie 2,5l płynów. Czy któraś z Was miała taki problem i pomogło?
    Swoją drogą u mnie leci 22 tc, a brzucha praktycznie nie widać, oczywiście już się martwię czy wszystko ok. Pozostaje mi czekać do połówkowych u dra Sz w piątek...

Ja miałam też miałam maly brzuszek trafiłam do szpitala z powodu małowodzia ale sporo odpoczywałam i piłam 3 l.dziennie i wzrosły ale do końca były dość niskie.

2015 IVF - 2 zarodki 8bb i 8bb - synek <3
    09.2019 ??? zaczynamy przygodę!
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOSTAŁAM WIADOMOŚĆ, ŻE NIE MA ZARODKA Z PRAWIDŁOWEM MATERIAŁEM GENETYCZNYM. W JEDNYM ZARODKU JEST 5X MATERIAŁ ZAMIAST 2X. WIECIE O CO TU CHODZI?

‹‹ 1606 1607 1608 1609 1610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ