X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nadzieja1620 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, te z Was które brały tabletki albo plastry antykoncepcyjne na uregulowanie hormonów to możecie napisać jakie miałyście wyniki przed tab (że lekarz Wam zlecił badania) a jakie po miesiącu brania tab/plastrów?? Wiem że każda z nas jest inna, ale jestem bardzo ciekawa jak poziom hormonów może się zmienić, byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź 😊

Przy okazji pytanie do tych które teraz biorą tab /plastry? Czy występuje u was plamienie? Ja wzielam 5 tabletkę i nagle pojawiło się niewielkie brązowe plamienie, po tab czuje też że trochę inaczej mi się oddycha, tak jakoś gorąco się robi itp 🙉🙁🥺

Ja mam plamienie przy plastrach :/

2015 IVF - 2 zarodki 8bb i 8bb - synek <3
    09.2019 ??? zaczynamy przygodę!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie? Czy po uregulowaniu hormonów tabletkami antykoncepcyjnymi warto jeszcze raz spróbować zajsc naturalnie (chociaż przez prawie 1,5 roku się nie udawało-ale być może w hormonach było coś nie tak), czy od razu podejść do IUI ma cyklu stymulowanym??
    Ja też chciałam naturalnie ale żałuję ,że nie zdecydowaliśmy się wcześniej na IVF fakt ja jestem zdrowa mam dobre wszystko niestety nasienie trochę szwankuje . Ja jak już nie wiedziałam co robić wzięłam męża pojechaliśmy do kliniki do dr Kru podsumowaliśmy wszystko i podjęta decyzja do IVF. Doradził nam powiedział co możemy co już raczej nie i zaufałam mu bo komuś muszę zaufać . Jak pojedziesz do niego spytaj co dalej co proponuje on ci wszystko na pewno wyjaśni .

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    Powiedz mi czy to się komórka tak dzieli czy miałaś podane dwie komórki bo widzę bardzo dużo bliźniaków tutaj . To ty tylko odpoczywaj na zapas bo dadzą popalić jak przyjdą na świat i wtedy uwierzysz 😊
    Dwa zarodki podane były. Jeden zarodek jest męża, drugi dawcy nasienia i oba się zagnieździły.

Za dużo lubi tę wiadomość

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • niezapominajka12345 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha rozumiem, dzięki za odpowiedź! Super, że Ci się udało, trzymam kciuki:)
    To właśnie jest najgorsze, że NIBY wszystko ok, a tu się człowiek stara stara i nic....idzie na głowę dostać to prawda, dlatego też zobaczę co powie lekarz, czy lepiej jeszcze 1 cykl naturalnie (chociaż z tyłu głowy i tak będzie myśl, że zapewne znów się nie uda), czy od razu IUI....lekarz jeszcze mówił że po tabletkach mam przyjść na stymulację i wtedy własnie albo naturalnie albo IUI i dlatego też tak się zastanawiam, bo jak wiadomo za stymulowanie, za zastrzyk na pęknięcie i nie wiem za co tam jeszcze kasa idzie....i później naturalnie i znowu miałoby nic nie wyjść...to może lepiej jak już się zaplaci za stymulowanie to do tego IUI podejsc...ciężka decyzja:/
    Mera wrote:
    U mnie niby tez wszystko było ok, 2 inseminacje na polnej nie pomogły, dopiero stymulowana w MedArt 🥰ja już na tym etapie po prostu nie miałabym nerwów na naturalne starania. Decyzja oczywiście należy do Ciebie 🤗

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • mao Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Przybylski mi mówił na obchodzie że szwy ściągnąć u swojego lekarza. A wiedział że chodzę do K więc zrozumiałam to tak żeby się zwrócić do tego od ciąży ;) już mam ustaloną wizytę, bardzo Ci dziękuję za info.
    Pom-pon, a dr K Cie przyjmie czy odesłana jesteś do dr Kru w celu ściągnięcia szwów??
    I jak wrażenia po Lutyckiej? Ty coś prezentujesz dr K lub sprezentowałaś, bo pisałaś, że zależy to od tego jak będzie w szpitalu 😉??

201911201770.png

202201014972.png

Wysłany: 13 września 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prawie 31 lat, więc latka ceną...AMH nie badałam, lekarz nigdy mi tego jeszcze nie zlecił.
    Ja miałam już z 5 razy monitoring cyklu i za każdym razem pęcherzyki ładnie rosną i pękają, wiec nie wiem o co chodzi:(...
    Czy stymulacji potrzebuję to nie wiem...bo jak mówię, niby owu jest wszystko ok, ale lekarz coś tam o stymulacji jednak wspominał (zapewne po to żeby pewniejsze to wszystko było:/)
    Co do współżycia to od mniej wiecej 10 dnia cyklu do 20 współżyjemy regularnie co 2-3 dni (czasem było za często, więc też stwierdziłam że to może dlatego nie wychodzi, więc teraz ładnie regularnie co 2 dni), później już czekamy z tydzien na miesiaczkę , no i wiadomo miesiączka to też kolejny tydzień bez współżycia...
    Hiacynta48 wrote:
    A ile masz lat? I jakie amh? U nas też niby okej, chxoiaz pęcherzyki nie rosną tak szybko jak powinny, więc może to jest problem. A TY potrzebujesz stymulacji? I jescze jedno pytanie, ale to możesz sobie sama odpowiedź jeśli chcesz. Czy współżyjecie regularnie, czyli co 2 dni ?

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 13 września 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG to mnie nastraszyłaś!:(
    Czytałam o tym, że chyba z 72-74 dni produkcja czy coś, ale nie sądziłam że aż tak wyniki mogą się różnić...ehhh to już się boję je powtarzać, były ok, a jak teraz wyjdą złe to znowu kolejny problem://
    anakonda wrote:
    Badanie nasienia po 3 miesiącach może diametralnie się różnić bo tyle trwa że tak powiem ich produkcja. To że teraz są złe mogą za 3 miesiące być w normie i na odwrót.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 13 września 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witaj w klubie:/
    Ja dzisiaj po 5 tabletce ale takie bardzo lekkie i ogólnie czuję się trochę inaczej, mam chyba podwyższoną temperaturę, od środka czuję się tak jakby rozgrzana...czasem boli mnie głowa:/
    nadzieja1620 wrote:
    Ja mam plamienie przy plastrach :/

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 13 września 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie do niego chodzę, póki co mam brać 1 opakowanie tabletek, później sprawdzimy hormony i albo stymulujemy cykl i próbujemy ostatni raz naturalnie, albo też stymulujemy (chociaż niby cykl jest ok) i podchodzimy do IUI- ale decyzja niestety należy do nas, dlatego moje wahania...:/
    Za dużo wrote:
    Ja też chciałam naturalnie ale żałuję ,że nie zdecydowaliśmy się wcześniej na IVF fakt ja jestem zdrowa mam dobre wszystko niestety nasienie trochę szwankuje . Ja jak już nie wiedziałam co robić wzięłam męża pojechaliśmy do kliniki do dr Kru podsumowaliśmy wszystko i podjęta decyzja do IVF. Doradził nam powiedział co możemy co już raczej nie i zaufałam mu bo komuś muszę zaufać . Jak pojedziesz do niego spytaj co dalej co proponuje on ci wszystko na pewno wyjaśni .

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG to mnie nastraszyłaś!:(
    Czytałam o tym, że chyba z 72-74 dni produkcja czy coś, ale nie sądziłam że aż tak wyniki mogą się różnić...ehhh to już się boję je powtarzać, były ok, a jak teraz wyjdą złe to znowu kolejny problem://
    Ja nie strasze tylko hormony pod wieloma czynnikami mogą się zmienić stres choroba i co miesiąc mogą być inne.
    Ja mam cykle regularne owu też pęcherzyki pękają i wcześniej endo na poziomie 11 i nic. Poprostu coś gdzieś się nie zgrywa ja bym próbowała IUI.
    PS a dlaczego tydzień przed miesiączka nie wspolżyjesz? Jeśli mogę spytać oczywiście.

Mera lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie do niego chodzę, póki co mam brać 1 opakowanie tabletek, później sprawdzimy hormony i albo stymulujemy cykl i próbujemy ostatni raz naturalnie, albo też stymulujemy (chociaż niby cykl jest ok) i podchodzimy do IUI- ale decyzja niestety należy do nas, dlatego moje wahania...:/
    Niestety nie jest to łatwe bo do mnie nie docierało że jedyną szansą jest IVF . Takie decyzje są trudne macie tę możliwość ,że możecie jeszcze spróbować IUI i koszta nie będą takie duże a więc głowa do góry. I nie czytaj za dużo w internecie !!!! To szkodzi

Wysłany: 13 września 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dlatego, że już jesteśmy trochę ,,zmęczeni'' tymi staraniami, myśleniem, nastawianiem się itp. lekarz zalecał regularnie od 10-20 dc , tak więc tak współżyjemy, a później mamy lekki ,,odpoczynek od starań'' w oczekiwaniu na zagnieżdżenie itp. (ale jak widać odpoczynki nie pomagają)...heh

Ciebie anakonda to podziwiam bardzo bardzo bardzo!!!Dzisiaj tak sobie przeglądałam forum od początku (ten temat) i widziałam, że wypowiadałaś się tam już w kwietniu 2018 r. czyli minął ponad rok, a Ty nadal z nami, nadal silna, nadal się starasz!! wielki szacuneczek kochana!:) Jesteś bardzo silna:)

Anakonda to faktycznie nie wiadomo co jest grane, chyba też się zdecyduję od razu na IUI, bo jak mówisz, ja mam tak samo: owu jest co miesiąc, pęcherzyki ładnie rosną, pękają, badanie nasienia ok, drożność jest, a mimo to nic z tego....to jest max dziwne, zwłaszcza jak patrze na różne patologie chodzące pod moim domem w 5-6 ciąży z papierosem i piwem w ręce drące się na swoje dzieci:(( a człowiek chce i nie może....życie jest niesprawiedliwe i tyle!:(

I powiedz mi Ty już jesteś widzę po kilku IUI i po IVF (i to 4?) i nadal nic?! Szok....jak to w ogóle jest możliwe to mi się w głowie nie mieści, rozumiem jeszcze jak komuś powiedzą ,,Państwo nie mogą mieć dzieci '' czy coś w tym stylu, ale jeśli badania itp. są ok a przez tyle czasu się nie udaje, to co to do chol*** jest?!:(
    anakonda wrote:
    Ja nie strasze tylko hormony pod wieloma czynnikami mogą się zmienić stres choroba i co miesiąc mogą być inne.
    Ja mam cykle regularne owu też pęcherzyki pękają i wcześniej endo na poziomie 11 i nic. Poprostu coś gdzieś się nie zgrywa ja bym próbowała IUI.
    PS a dlaczego tydzień przed miesiączka nie wspolżyjesz? Jeśli mogę spytać oczywiście.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 13 września 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że nawet inseminacja daje tak mało szans na ciąże:((

Znalezione na necie:

,,Jaka jest efektywność inseminacji?

- Książki różnie podają, bo od 8 do 25 proc. Moim zdaniem te 25 proc. to jednak wymyślony wskaźnik. W praktyce to ok. 10-15 proc. szans zajścia w ciążę podczas jednego cyklu.''

Co to jest 10-15 % heh...tyle co nic:/ A jednak z tego co obserwuję tutaj to tyyyyylu z Was się udało! Ale zazdroszczę!! Ja jednak jestem ,,dziwnym przypadkiem medycznym'' więc może nie być tak łatwo:/
    Powiedzcie mi proszę jaki jest koszt wizyt/stymulowania/podania zastrzyku /IUI itd.? Czyli całe podejście do IUI w 1 cyklu??

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Pom-pon, a dr K Cie przyjmie czy odesłana jesteś do dr Kru w celu ściągnięcia szwów??
    I jak wrażenia po Lutyckiej? Ty coś prezentujesz dr K lub sprezentowałaś, bo pisałaś, że zależy to od tego jak będzie w szpitalu 😉??

Panie na recepcji mi powiedziały, że takie rzeczy tylko dr Kru mi ogarnie więc się umówiłam. Zdawałam sobie sprawę że z taką pierdoła do K nie ma szans ;)

Wrażenia mam straszne, ale nie dotyczą porodu tylko ogólnie szpitala, atmosfery, niektórych pan z personelu i mojego stresu wywołanego brakiem informacji, presji. Ciężko mi się tu odnaleźć, ciągła niepewność czy wyjdziemy razem (jesli jutrzejszą bilirubina jednego M nie będzie ok to już mi raczej nie pozwolą, dzisiejsza noc i tak warunkowo mi pozwolili z zastrzeżeniem że więcej nie...) Chyba mi serce pęknie.
    Zero pomocy przy laktacji, zero zwykłej rady czy wskazówki przy pielęgnacji dziecka.
    I suma tego w połączeniu z jazdą hormonalną sprawia, że mam traumę szpitalna.

Planuję przy okazji wizyty u Kru podrzucić na recepcję kwiaty z bilecikiem z podziękowaniem ;)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że nawet inseminacja daje tak mało szans na ciąże:((

Znalezione na necie:

,,Jaka jest efektywność inseminacji?

- Książki różnie podają, bo od 8 do 25 proc. Moim zdaniem te 25 proc. to jednak wymyślony wskaźnik. W praktyce to ok. 10-15 proc. szans zajścia w ciążę podczas jednego cyklu.''

Co to jest 10-15 % heh...tyle co nic:/ A jednak z tego co obserwuję tutaj to tyyyyylu z Was się udało! Ale zazdroszczę!! Ja jednak jestem ,,dziwnym przypadkiem medycznym'' więc może nie być tak łatwo:/
    Powiedzcie mi proszę jaki jest koszt wizyt/stymulowania/podania zastrzyku /IUI itd.? Czyli całe podejście do IUI w 1 cyklu??

Jejus proszę Cię,przestan😪 z tym Twoim czarnowidztwem i czytaniem neta.
    Albo czegoś chcesz albo nie,albo w coś mocno wierzysz że się uda albo nie!

Nie chce już czytać negatywnych postow-napisz prosze coś pozytywnego!
    Uda Ci się na pewno!!! Ja w to wierze i Tobie również proponuje uwierzyc❤
    Trzymam za Ciebie kciuki! 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 20:32

anakonda lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 września 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wiarę!!
    Przepraszam, właśnie taka jestem....zawsze czarno myśle i nic mi z tego dobrego nie przychodzi, wiecznie pod górkę...postaram się zmienić nastawienie. Dzięki za kopniaka!!!
    Buziaki!
    Antonina wrote:
    Jejus proszę Cię,przestan😪 z tym Twoim czarnowidztwem i czytaniem neta.
    Albo czegoś chcesz albo nie,albo w coś mocno wierzysz że się uda albo nie!

Nie chce już czytać negatywnych postow-napisz prosze coś pozytywnego!
    Uda Ci się na pewno!!! Ja w to wierze i Tobie również proponuje uwierzyc❤
    Trzymam za Ciebie kciuki! 😘

Antonina lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebrnelam w tym gąszczu i znalazlam <3 Mysza cudowne wiadomości <3<3<3 Będę wpadać, śledzić na bieżąco co u was

Mysza1986 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wiarę!!
    Przepraszam, właśnie taka jestem....zawsze czarno myśle i nic mi z tego dobrego nie przychodzi, wiecznie pod górkę...postaram się zmienić nastawienie. Dzięki za kopniaka!!!
    Buziaki!

😘

• nadzieja1620 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witaj w klubie:/
    Ja dzisiaj po 5 tabletce ale takie bardzo lekkie i ogólnie czuję się trochę inaczej, mam chyba podwyższoną temperaturę, od środka czuję się tak jakby rozgrzana...czasem boli mnie głowa:/

Ja to w ogóle chodzę poddenerwowana mega szybko się wkurzam i czasami sama siebie nie poznaje 😱

2015 IVF - 2 zarodki 8bb i 8bb - synek <3
    09.2019 ??? zaczynamy przygodę!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja1620 wrote:
    Ja to w ogóle chodzę poddenerwowana mega szybko się wkurzam i czasami sama siebie nie poznaje 😱
    Hormony 😊 jakbys poczytała co ja wyprawialam 😂

‹‹ 1604 1605 1606 1607 1608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ