MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
niezapominajka12345 wrote:Dziewczyny mam pytanie, te z Was które brały tabletki albo plastry antykoncepcyjne na uregulowanie hormonów to możecie napisać jakie miałyście wyniki przed tab (że lekarz Wam zlecił badania) a jakie po miesiącu brania tab/plastrów?? Wiem że każda z nas jest inna, ale jestem bardzo ciekawa jak poziom hormonów może się zmienić, byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź 😊
Przy okazji pytanie do tych które teraz biorą tab /plastry? Czy występuje u was plamienie? Ja wzielam 5 tabletkę i nagle pojawiło się niewielkie brązowe plamienie, po tab czuje też że trochę inaczej mi się oddycha, tak jakoś gorąco się robi itp 🙉🙁🥺
Ja mam plamienie przy plastrach2015 IVF - 2 zarodki 8bb i 8bb - synek
09.2019 ??? zaczynamy przygodę! -
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Co sądzicie? Czy po uregulowaniu hormonów tabletkami antykoncepcyjnymi warto jeszcze raz spróbować zajsc naturalnie (chociaż przez prawie 1,5 roku się nie udawało-ale być może w hormonach było coś nie tak), czy od razu podejść do IUI ma cyklu stymulowanym??
-
Za dużo wrote:Powiedz mi czy to się komórka tak dzieli czy miałaś podane dwie komórki bo widzę bardzo dużo bliźniaków tutaj . To ty tylko odpoczywaj na zapas bo dadzą popalić jak przyjdą na świat i wtedy uwierzysz 😊
Za dużo lubi tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Aha rozumiem, dzięki za odpowiedź! Super, że Ci się udało, trzymam kciuki:)
To właśnie jest najgorsze, że NIBY wszystko ok, a tu się człowiek stara stara i nic....idzie na głowę dostać to prawda, dlatego też zobaczę co powie lekarz, czy lepiej jeszcze 1 cykl naturalnie (chociaż z tyłu głowy i tak będzie myśl, że zapewne znów się nie uda), czy od razu IUI....lekarz jeszcze mówił że po tabletkach mam przyjść na stymulację i wtedy własnie albo naturalnie albo IUI i dlatego też tak się zastanawiam, bo jak wiadomo za stymulowanie, za zastrzyk na pęknięcie i nie wiem za co tam jeszcze kasa idzie....i później naturalnie i znowu miałoby nic nie wyjść...to może lepiej jak już się zaplaci za stymulowanie to do tego IUI podejsc...ciężka decyzja:/
Mera wrote:U mnie niby tez wszystko było ok, 2 inseminacje na polnej nie pomogły, dopiero stymulowana w MedArt 🥰ja już na tym etapie po prostu nie miałabym nerwów na naturalne starania. Decyzja oczywiście należy do Ciebie 🤗starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Pom-pon wrote:Przybylski mi mówił na obchodzie że szwy ściągnąć u swojego lekarza. A wiedział że chodzę do K więc zrozumiałam to tak żeby się zwrócić do tego od ciąży już mam ustaloną wizytę, bardzo Ci dziękuję za info.
I jak wrażenia po Lutyckiej? Ty coś prezentujesz dr K lub sprezentowałaś, bo pisałaś, że zależy to od tego jak będzie w szpitalu 😉?? -
Mam prawie 31 lat, więc latka ceną...AMH nie badałam, lekarz nigdy mi tego jeszcze nie zlecił.
Ja miałam już z 5 razy monitoring cyklu i za każdym razem pęcherzyki ładnie rosną i pękają, wiec nie wiem o co chodzi:(...
Czy stymulacji potrzebuję to nie wiem...bo jak mówię, niby owu jest wszystko ok, ale lekarz coś tam o stymulacji jednak wspominał (zapewne po to żeby pewniejsze to wszystko było:/)
Co do współżycia to od mniej wiecej 10 dnia cyklu do 20 współżyjemy regularnie co 2-3 dni (czasem było za często, więc też stwierdziłam że to może dlatego nie wychodzi, więc teraz ładnie regularnie co 2 dni), później już czekamy z tydzien na miesiaczkę , no i wiadomo miesiączka to też kolejny tydzień bez współżycia...Hiacynta48 wrote:A ile masz lat? I jakie amh? U nas też niby okej, chxoiaz pęcherzyki nie rosną tak szybko jak powinny, więc może to jest problem. A TY potrzebujesz stymulacji? I jescze jedno pytanie, ale to możesz sobie sama odpowiedź jeśli chcesz. Czy współżyjecie regularnie, czyli co 2 dni ?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
OMG to mnie nastraszyłaś!
Czytałam o tym, że chyba z 72-74 dni produkcja czy coś, ale nie sądziłam że aż tak wyniki mogą się różnić...ehhh to już się boję je powtarzać, były ok, a jak teraz wyjdą złe to znowu kolejny problem://anakonda wrote:Badanie nasienia po 3 miesiącach może diametralnie się różnić bo tyle trwa że tak powiem ich produkcja. To że teraz są złe mogą za 3 miesiące być w normie i na odwrót.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
To witaj w klubie:/
Ja dzisiaj po 5 tabletce ale takie bardzo lekkie i ogólnie czuję się trochę inaczej, mam chyba podwyższoną temperaturę, od środka czuję się tak jakby rozgrzana...czasem boli mnie głowa:/nadzieja1620 wrote:Ja mam plamienie przy plastrachstarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Tak właśnie do niego chodzę, póki co mam brać 1 opakowanie tabletek, później sprawdzimy hormony i albo stymulujemy cykl i próbujemy ostatni raz naturalnie, albo też stymulujemy (chociaż niby cykl jest ok) i podchodzimy do IUI- ale decyzja niestety należy do nas, dlatego moje wahania...Za dużo wrote:Ja też chciałam naturalnie ale żałuję ,że nie zdecydowaliśmy się wcześniej na IVF fakt ja jestem zdrowa mam dobre wszystko niestety nasienie trochę szwankuje . Ja jak już nie wiedziałam co robić wzięłam męża pojechaliśmy do kliniki do dr Kru podsumowaliśmy wszystko i podjęta decyzja do IVF. Doradził nam powiedział co możemy co już raczej nie i zaufałam mu bo komuś muszę zaufać . Jak pojedziesz do niego spytaj co dalej co proponuje on ci wszystko na pewno wyjaśni .starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:OMG to mnie nastraszyłaś!
Czytałam o tym, że chyba z 72-74 dni produkcja czy coś, ale nie sądziłam że aż tak wyniki mogą się różnić...ehhh to już się boję je powtarzać, były ok, a jak teraz wyjdą złe to znowu kolejny problem://
Ja mam cykle regularne owu też pęcherzyki pękają i wcześniej endo na poziomie 11 i nic. Poprostu coś gdzieś się nie zgrywa ja bym próbowała IUI.
PS a dlaczego tydzień przed miesiączka nie wspolżyjesz? Jeśli mogę spytać oczywiście.Mera lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Tak właśnie do niego chodzę, póki co mam brać 1 opakowanie tabletek, później sprawdzimy hormony i albo stymulujemy cykl i próbujemy ostatni raz naturalnie, albo też stymulujemy (chociaż niby cykl jest ok) i podchodzimy do IUI- ale decyzja niestety należy do nas, dlatego moje wahania...
-
Chyba dlatego, że już jesteśmy trochę ,,zmęczeni'' tymi staraniami, myśleniem, nastawianiem się itp. lekarz zalecał regularnie od 10-20 dc , tak więc tak współżyjemy, a później mamy lekki ,,odpoczynek od starań'' w oczekiwaniu na zagnieżdżenie itp. (ale jak widać odpoczynki nie pomagają)...heh
Ciebie anakonda to podziwiam bardzo bardzo bardzo!!!Dzisiaj tak sobie przeglądałam forum od początku (ten temat) i widziałam, że wypowiadałaś się tam już w kwietniu 2018 r. czyli minął ponad rok, a Ty nadal z nami, nadal silna, nadal się starasz!! wielki szacuneczek kochana! Jesteś bardzo silna:)
Anakonda to faktycznie nie wiadomo co jest grane, chyba też się zdecyduję od razu na IUI, bo jak mówisz, ja mam tak samo: owu jest co miesiąc, pęcherzyki ładnie rosną, pękają, badanie nasienia ok, drożność jest, a mimo to nic z tego....to jest max dziwne, zwłaszcza jak patrze na różne patologie chodzące pod moim domem w 5-6 ciąży z papierosem i piwem w ręce drące się na swoje dzieci:(( a człowiek chce i nie może....życie jest niesprawiedliwe i tyle!
I powiedz mi Ty już jesteś widzę po kilku IUI i po IVF (i to 4?) i nadal nic?! Szok....jak to w ogóle jest możliwe to mi się w głowie nie mieści, rozumiem jeszcze jak komuś powiedzą ,,Państwo nie mogą mieć dzieci '' czy coś w tym stylu, ale jeśli badania itp. są ok a przez tyle czasu się nie udaje, to co to do chol*** jest?!anakonda wrote:Ja nie strasze tylko hormony pod wieloma czynnikami mogą się zmienić stres choroba i co miesiąc mogą być inne.
Ja mam cykle regularne owu też pęcherzyki pękają i wcześniej endo na poziomie 11 i nic. Poprostu coś gdzieś się nie zgrywa ja bym próbowała IUI.
PS a dlaczego tydzień przed miesiączka nie wspolżyjesz? Jeśli mogę spytać oczywiście.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Najgorsze jest to, że nawet inseminacja daje tak mało szans na ciąże:((
Znalezione na necie:
,,Jaka jest efektywność inseminacji?
- Książki różnie podają, bo od 8 do 25 proc. Moim zdaniem te 25 proc. to jednak wymyślony wskaźnik. W praktyce to ok. 10-15 proc. szans zajścia w ciążę podczas jednego cyklu.''
Co to jest 10-15 % heh...tyle co nic:/ A jednak z tego co obserwuję tutaj to tyyyyylu z Was się udało! Ale zazdroszczę!! Ja jednak jestem ,,dziwnym przypadkiem medycznym'' więc może nie być tak łatwo:/
Powiedzcie mi proszę jaki jest koszt wizyt/stymulowania/podania zastrzyku /IUI itd.? Czyli całe podejście do IUI w 1 cyklu??starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
mao wrote:Pom-pon, a dr K Cie przyjmie czy odesłana jesteś do dr Kru w celu ściągnięcia szwów??
I jak wrażenia po Lutyckiej? Ty coś prezentujesz dr K lub sprezentowałaś, bo pisałaś, że zależy to od tego jak będzie w szpitalu 😉??
Panie na recepcji mi powiedziały, że takie rzeczy tylko dr Kru mi ogarnie więc się umówiłam. Zdawałam sobie sprawę że z taką pierdoła do K nie ma szans
Wrażenia mam straszne, ale nie dotyczą porodu tylko ogólnie szpitala, atmosfery, niektórych pan z personelu i mojego stresu wywołanego brakiem informacji, presji. Ciężko mi się tu odnaleźć, ciągła niepewność czy wyjdziemy razem (jesli jutrzejszą bilirubina jednego M nie będzie ok to już mi raczej nie pozwolą, dzisiejsza noc i tak warunkowo mi pozwolili z zastrzeżeniem że więcej nie...) Chyba mi serce pęknie.
Zero pomocy przy laktacji, zero zwykłej rady czy wskazówki przy pielęgnacji dziecka.
I suma tego w połączeniu z jazdą hormonalną sprawia, że mam traumę szpitalna.
Planuję przy okazji wizyty u Kru podrzucić na recepcję kwiaty z bilecikiem z podziękowaniem
-
niezapominajka12345 wrote:Najgorsze jest to, że nawet inseminacja daje tak mało szans na ciąże:((
Znalezione na necie:
,,Jaka jest efektywność inseminacji?
- Książki różnie podają, bo od 8 do 25 proc. Moim zdaniem te 25 proc. to jednak wymyślony wskaźnik. W praktyce to ok. 10-15 proc. szans zajścia w ciążę podczas jednego cyklu.''
Co to jest 10-15 % heh...tyle co nic:/ A jednak z tego co obserwuję tutaj to tyyyyylu z Was się udało! Ale zazdroszczę!! Ja jednak jestem ,,dziwnym przypadkiem medycznym'' więc może nie być tak łatwo:/
Powiedzcie mi proszę jaki jest koszt wizyt/stymulowania/podania zastrzyku /IUI itd.? Czyli całe podejście do IUI w 1 cyklu??
Jejus proszę Cię,przestan😪 z tym Twoim czarnowidztwem i czytaniem neta.
Albo czegoś chcesz albo nie,albo w coś mocno wierzysz że się uda albo nie!
Nie chce już czytać negatywnych postow-napisz prosze coś pozytywnego!
Uda Ci się na pewno!!! Ja w to wierze i Tobie również proponuje uwierzyc❤
Trzymam za Ciebie kciuki! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 20:32
anakonda lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za wiarę!!
Przepraszam, właśnie taka jestem....zawsze czarno myśle i nic mi z tego dobrego nie przychodzi, wiecznie pod górkę...postaram się zmienić nastawienie. Dzięki za kopniaka!!!
Buziaki!Antonina wrote:Jejus proszę Cię,przestan😪 z tym Twoim czarnowidztwem i czytaniem neta.
Albo czegoś chcesz albo nie,albo w coś mocno wierzysz że się uda albo nie!
Nie chce już czytać negatywnych postow-napisz prosze coś pozytywnego!
Uda Ci się na pewno!!! Ja w to wierze i Tobie również proponuje uwierzyc❤
Trzymam za Ciebie kciuki! 😘Antonina lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:To witaj w klubie:/
Ja dzisiaj po 5 tabletce ale takie bardzo lekkie i ogólnie czuję się trochę inaczej, mam chyba podwyższoną temperaturę, od środka czuję się tak jakby rozgrzana...czasem boli mnie głowa:/
Ja to w ogóle chodzę poddenerwowana mega szybko się wkurzam i czasami sama siebie nie poznaje 😱2015 IVF - 2 zarodki 8bb i 8bb - synek
09.2019 ??? zaczynamy przygodę! -
nick nieaktualny