MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiacynta48 wrote:Napisalam do dr czy powinnam przyjść po 4 plastrze czy po 5 plastrze tez mogę. Planujemy wyjazd i akurat wypada między 4 a 5, czasami już nie wiem czy rezygnować ze wszystkiego żeby podporządkować się pod starania. A czy Ty wiesz co w związku z wykrytym genenem mthr? Oprócz tego że musimy brać metylowany kwas foliowy.
Wiem tyle co ty ze mam brać witaminy z grupy b metylowane.
Niestety posiew nasienia bakterie tlenowych wyszedł ujemny .
Moze to zylaki powrozka nasiennego.
Mąż umówił się do urologa i zobaczymy co dalej.📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
baileys wrote:A rodzilas na Lutyckiej? Jesli tak, to musisz isc do lekarza prowadzacego. Polozna moglaby zdjac tak jak pisze Emma, ale musialaby miec skierowanie ze szpitala. Moja jak byla na patronazu to mimo szczerych checi (szwy juz sie wrastaly), bez tego skierowanie powiedziala, ze nie zrobi.
A szpital Lutycka nie daje celowo skierowan, bo uwaza, ze polozne robia to źle i chce, żeby pacjentki szły na wizytę kontrolną po tygodniu do profesjonalnego lekarza😛
Dlatego ja tak szybko bylam w klinice na pierwszej wizycie pologowej. Dr Kru sciagnal szwy bez problemu, zrobil usg, sprawdzil jak obkurcza sie macica. Uwazam, ze jak najbardziej warto isc do niego tak szybko. Tylko bylam mega posikana, zeby Maja sie nie obudzila w domu i nie wydarła za mleczkiem przez ten czas 😄 Dobrze, ze mieszkam blisko kliniki, to zdazylam w przerwie miedzy karmieniami😄
Tak, na Lutyckiej. Czyli mieli na myśli lekarza prowadzącego w szpitalu? Bo nawet nie wiem kim on jest. Ja zrozumiałam że do lekarza prowadzącego ciążę.
Położna przyjdzie na patronaz, ale jak mi skierowania nie dadzą to po ptokach. Dzięki za info, dzwonię do kliniki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPom-pon wrote:Tak, na Lutyckiej. Czyli mieli na myśli lekarza prowadzącego w szpitalu? Bo nawet nie wiem kim on jest. Ja zrozumiałam że do lekarza prowadzącego ciążę.
Położna przyjdzie na patronaz, ale jak mi skierowania nie dadzą to po ptokach. Dzięki za info, dzwonię do kliniki.
Tak, lekarza prowadzacego ciaze. A nie rozmawialas z ordynatorem Przybylskim? To kolega Kru, on mi wyraznie mowil, ze mam zdjac szwy u Grzegorza, a do siebie zaprasza za rok na kolejny porod 😜 Choc chyba troche przesadzil biorac pod uwage, ze mialam CC hehe -
Magnetyczna wrote:A mąż ostatnio nie chorował? Może brał jakieś leki?
Planujecie powtórzyć badanie?
Jak robiłam badanie w diagnostyce miał 65 mln za 1 razem za 2 razem w lipcu 85 mln a teraz tylko 0.5 miliona wydaje mi się to dziwne ale sama nie wiem moze w klinie sa dokladniejsi.📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
nick nieaktualny
-
Anulas wrote:Kiedy płaci się za ivf? Przy pobraniu płaci się całość? Nikt nam nie powiedział i nie wiem jak się przygotować
Przy pobraniu płaci się za anestezjologa i punkcję ( nie pamietam jakie to były kwoty ale chyba 500+6900?). Po kilku dniach jak jest informacja ze są blastocysty do zamrożenia płaci się przelewem za mrożenie. Jeśli badasz ngs zarodki to płaci się w momencie jak są gotowe wyniki do odbioru.Anulas lubi tę wiadomość
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
baileys wrote:Tak, lekarza prowadzacego ciaze. A nie rozmawialas z ordynatorem Przybylskim? To kolega Kru, on mi wyraznie mowil, ze mam zdjac szwy u Grzegorza, a do siebie zaprasza za rok na kolejny porod 😜 Choc chyba troche przesadzil biorac pod uwage, ze mialam CC hehe
Przybylski mi mówił na obchodzie że szwy ściągnąć u swojego lekarza. A wiedział że chodzę do K więc zrozumiałam to tak żeby się zwrócić do tego od ciąży już mam ustaloną wizytę, bardzo Ci dziękuję za info. -
Dziewczyny mam pytanie, te z Was które brały tabletki albo plastry antykoncepcyjne na uregulowanie hormonów to możecie napisać jakie miałyście wyniki przed tab (że lekarz Wam zlecił badania) a jakie po miesiącu brania tab/plastrów?? Wiem że każda z nas jest inna, ale jestem bardzo ciekawa jak poziom hormonów może się zmienić, byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź 😊
Przy okazji pytanie do tych które teraz biorą tab /plastry? Czy występuje u was plamienie? Ja wzielam 5 tabletkę i nagle pojawiło się niewielkie brązowe plamienie, po tab czuje też że trochę inaczej mi się oddycha, tak jakoś gorąco się robi itp 🙉🙁🥺starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Mówisz o badaniu nasienia?? 🤔 to jest strasznie dziwne....skoro w lipcu było 85 mln a teraz nagle 0,5 mln? Ehhh coraz mniej zaczynam wierzyć tym wszystkim badaniom kurcze...mój też z pół roku temu miał chyba 65 mln na polnej a teraz lekarz każe powtórzyć badanie w medarcie i po pierwsze wkurza mnie trochę to robienie badań co chwila bo wiadomo to dodatkowe koszty a skoro wyniki były ok to po co znowu je powtarzać....a jak nagle w medart wyjdzie dużo mniej to znowu zaczną się kolejne problemy, kolejne badania itp. Czasem mam wrażenie że te wszystkie badania to taka teraz sciema...🙉 🙈 🙄A gustu wrote:Sama nie wiem zastanawiam się właśnie.
Jak robiłam badanie w diagnostyce miał 65 mln za 1 razem za 2 razem w lipcu 85 mln a teraz tylko 0.5 miliona wydaje mi się to dziwne ale sama nie wiem moze w klinie sa dokladniejsi.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Co sądzicie? Czy po uregulowaniu hormonów tabletkami antykoncepcyjnymi warto jeszcze raz spróbować zajsc naturalnie (chociaż przez prawie 1,5 roku się nie udawało-ale być może w hormonach było coś nie tak), czy od razu podejść do IUI ma cyklu stymulowanym??starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:Kiedy płaci się za ivf? Przy pobraniu płaci się całość? Nikt nam nie powiedział i nie wiem jak się przygotować
-
niezapominajka12345 wrote:Co sądzicie? Czy po uregulowaniu hormonów tabletkami antykoncepcyjnymi warto jeszcze raz spróbować zajsc naturalnie (chociaż przez prawie 1,5 roku się nie udawało-ale być może w hormonach było coś nie tak), czy od razu podejść do IUI ma cyklu stymulowanym??
Antonina lubi tę wiadomość
MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url] -
Hmmm dajesz do myślenia.... A coś więcej? Jakieś argumenty hehe bo czeka mnie ta decyzja.... Drożność jest, nasienie ok, wszystkie hormony oprócz progesteronu w normie (ale progesteron za to mega wysoki - co bardzo dziwne bo zazwyczaj spotykany jest za niski)...🙉Mera wrote:Ja podeszłabym od razu do IUI😊starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:Hmmm dajesz do myślenia.... A coś więcej? Jakieś argumenty hehe bo czeka mnie ta decyzja.... Drożność jest, nasienie ok, wszystkie hormony oprócz progesteronu w normie (ale progesteron za to mega wysoki - co bardzo dziwne bo zazwyczaj spotykany jest za niski)...🙉MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url] -
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Co sądzicie? Czy po uregulowaniu hormonów tabletkami antykoncepcyjnymi warto jeszcze raz spróbować zajsc naturalnie (chociaż przez prawie 1,5 roku się nie udawało-ale być może w hormonach było coś nie tak), czy od razu podejść do IUI ma cyklu stymulowanym??
-
Miałam pierwszą wizytę u siebie w ZG, na pewno mam dwóch chłopców. Mają równo 11cm, idealne położenia w macicy. Dr mierzył mi szyjke i mówił że na dwie ciężarne starczy heh jakoś 4,7cm
I co 2 tyg mam chodzić na szpital na usg szyjki i badanie przez dr z patologii.
Przejął się na maxa faktem że to bliźniaki z ivf, nie to co u Ż.
Już wiem, że 36 tyg położy mnie na oddział a w 38 tyg CC jeśli chłopaki wytrzymają w formie.
Szczerze to ja dalej niedowierzam że jestem w ciąży 😅Mera, diversik89, olka_sz, Alu_87 lubią tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
niezapominajka12345 wrote:Mówisz o badaniu nasienia?? 🤔 to jest strasznie dziwne....skoro w lipcu było 85 mln a teraz nagle 0,5 mln? Ehhh coraz mniej zaczynam wierzyć tym wszystkim badaniom kurcze...mój też z pół roku temu miał chyba 65 mln na polnej a teraz lekarz każe powtórzyć badanie w medarcie i po pierwsze wkurza mnie trochę to robienie badań co chwila bo wiadomo to dodatkowe koszty a skoro wyniki były ok to po co znowu je powtarzać....a jak nagle w medart wyjdzie dużo mniej to znowu zaczną się kolejne problemy, kolejne badania itp. Czasem mam wrażenie że te wszystkie badania to taka teraz sciema...🙉 🙈 🙄Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
nick nieaktualnyRuda2017 wrote:Miałam pierwszą wizytę u siebie w ZG, na pewno mam dwóch chłopców. Mają równo 11cm, idealne położenia w macicy. Dr mierzył mi szyjke i mówił że na dwie ciężarne starczy heh jakoś 4,7cm
I co 2 tyg mam chodzić na szpital na usg szyjki i badanie przez dr z patologii.
Przejął się na maxa faktem że to bliźniaki z ivf, nie to co u Ż.
Już wiem, że 36 tyg położy mnie na oddział a w 38 tyg CC jeśli chłopaki wytrzymają w formie.
Szczerze to ja dalej niedowierzam że jestem w ciąży 😅