MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Mao jak wczorajsza wizyta??32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny które już rodziły...
Pytanie za 100 punktów.
Które to są skurcze które trzeba liczyć? Te które bolą jak na okres?🤔🤔🤔
Brzuch mam cały dzień praktycznie napiety bo malutka ma mało miejsca już, czasami ciśnie na krocze że aż skręci z bólu ale tym się nie przejmuje i nie panikuje..Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
Alu_87 wrote:Mao jak wczorajsza wizyta??
Młody waży 1,6 kg... dr stwierdził, ze na ten tydzień ciąży długość szyjki jest dobra... ale dalej się oszczędzam, zobaczymy co dr K powie za 3 tygodnie😉
Ale ja po wizycie jak przejrzałam pomiary to zaczęłam się denerwowac , bo główkę Młody ma na ok 89%, a dlugosc kości udowej jest tylko na 17%... taka spora rozbieżność się zrobiła 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 11:25
Alu_87 lubi tę wiadomość
-
Apolonia87 wrote:Dziewczyny które już rodziły...
Pytanie za 100 punktów.
Które to są skurcze które trzeba liczyć? Te które bolą jak na okres?🤔🤔🤔
Brzuch mam cały dzień praktycznie napiety bo malutka ma mało miejsca już, czasami ciśnie na krocze że aż skręci z bólu ale tym się nie przejmuje i nie panikuje..
Te przy których będziesz chciała zabić wszystkich dookoła Ja miałam jak na okres co kilka minut pojechaliśmy do szpitala, a tam tylko 0,5 rozwarcia. Więc lepiej poczekać na hardcorowe w równych odstępach czasowych 💪Malina28., Apolonia87, mao lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymao wrote:Ogólnie dobrze 😊 dr Sz nie miał żadnych zastrzeżeń do Malucha, ale wczoraj był wybitnie gburowaty😒
Młody waży 1,6 kg... dr stwierdził, ze na ten tydzień ciąży długość szyjki jest dobra... ale dalej się oszczędzam, zobaczymy co dr K powie za 3 tygodnie😉
Ale ja po wizycie jak przejrzałam pomiary to zaczęłam się denerwowac , bo główkę Młody ma na ok 89%, a dlugosc kości udowej jest tylko na 17%... taka spora rozbieżność się zrobiła 🙈
Mao, u mnie na koncowce ciazy glowka byla powyzej 90 percentyla, a brzuszek przekraczal skale! Nozka z kolei tylko ok. 30 percentyla. Tez bylam przerazona, balam sie makrosomii, a ostatecznie Maja urodzila sie sliczna i proporcjonalna😊 Fakt, ma budowe malego kupidynka, ale to dodaje jej to tylko uroku. Tak ze nie przejmuj sie 🙂mao, Alu_87 lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Mao, u mnie na koncowce ciazy glowka byla powyzej 90 percentyla, a brzuszek przekraczal skale! Nozka z kolei tylko ok. 30 percentyla. Tez bylam przerazona, balam sie makrosomii, a ostatecznie Maja urodzila sie sliczna i proporcjonalna😊 Fakt, ma budowe malego kupidynka, ale to dodaje jej to tylko uroku. Tak ze nie przejmuj sie 🙂
a jak tam życie z córeczką?? Ja czasem już bym chciała listopad i tulić swojego Maluszka, a momentami jestem przerażona, że będę miała dziecko 🙈😉
-
nick nieaktualnymao wrote:Dzięki Baileys😘
a jak tam życie z córeczką?? Ja czasem już bym chciała listopad i tulić swojego Maluszka, a momentami jestem przerażona, że będę miała dziecko 🙈😉
Hehe, to masz bardzo wlasciwe odczucia. Ja nie przypuszczalam, ze taki maluch jest az tak absorbujacy. Myslalam, ze glownie je i spi, wiec bede miala czas zajac sie z powrotem firma i klientami juz 3-4 tygodnie po porodzie. Jakze sie myliłam😁
Moja corcia jest przekochana, karmimy sie piersia, rosnie jak na drozdzach, juz ma okresy czuwania, zaczyna ogarniac zabawki kontrastowe - wspaniale jest obserwowac ten rozwoj i byc jego czescia❤
Jedyne co to mecza nas klopoty brzuszkowe - po jedzeniu Majula ma gazy, pręzy sie i boli ja brzuszek🙁 Nie chce podawac kropli z symetykonem takiemu malenstwu, wiec chodzimy do fizjoterapeuty na wzmocnienie miesni brzuszka. Ponoc to fizjologiczna niedojrzalosc ukladu pokarmowego, ktora z czasem minie i bedzie lepiej.
Jedno Ci moge zagwarantowac - zakochasz sie na zaboj jak tylko zobaczysz swoje dziecko i kazdego dnia, nawet najbardziej hardcorowego, bedziesz kochala bardziej 😊😍mao lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Tak się zastanawiam, czy badania hormonów (estradiol, progesteron,LH, FSH) wyjda wiarygodne od razu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych jak zrobię je w 3dc?
Czyli tak....biorę teraz tabletki antykoncepcyjne przez 21 dni, następnie robię przerwę 7 dni i w tym czasie pojawi się miesiączka i w 3 dni miesiączki (a raczej krwawienia z odstawienia) idę zbadać poziom hormonów.
Czy te hormony już zdążą się wyrównać i być ok??🤔 bo tak się nad tym zastanawiam zwłaszcza, że biorę tabletki anty na uregulowanie cyklu (który jak się okazało jest ok i badania hormonalne też ok a zaszła pomyłka w laboratorium wyszly mi wysokie wyniki hormonów i dlatego lekarz przepisal tabletki antykoncepcyjne -zupełnie niepotrzebnie)
Tak się zastawiam czy jeśli jednak hormony były ok i teraz przez 21 dni biorę tabletki antykoncepcyjne to czy nie rozreguluja mi one czasie cyklu i nagle wyniki hormonów będą złe??? Jestem wściekła na babe z laboratorium bo przez nią mnie dość że jestem kolejny miesiąc w plecy to jeszcze może mi namieszać w cyklu przez to niepotrzebne brania tabletek a przygotowuje się do IUI 🥺
Jak sądzicie jeden cykl brania tab będzie miał jakiś duży wpływ na poziom hormonów czy po zaprzestaniu brania wszystko wróci do normy?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:Hej dziewczyny.
Tak się zastanawiam, czy badania hormonów (estradiol, progesteron,LH, FSH) wyjda wiarygodne od razu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych jak zrobię je w 3dc?
Czyli tak....biorę teraz tabletki antykoncepcyjne przez 21 dni, następnie robię przerwę 7 dni i w tym czasie pojawi się miesiączka i w 3 dni miesiączki (a raczej krwawienia z odstawienia) idę zbadać poziom hormonów.
Czy te hormony już zdążą się wyrównać i być ok??🤔 bo tak się nad tym zastanawiam zwłaszcza, że biorę tabletki anty na uregulowanie cyklu (który jak się okazało jest ok i badania hormonalne też ok a zaszła pomyłka w laboratorium wyszly mi wysokie wyniki hormonów i dlatego lekarz przepisal tabletki antykoncepcyjne -zupełnie niepotrzebnie)
Tak się zastawiam czy jeśli jednak hormony były ok i teraz przez 21 dni biorę tabletki antykoncepcyjne to czy nie rozreguluja mi one czasie cyklu i nagle wyniki hormonów będą złe??? Jestem wściekła na babe z laboratorium bo przez nią mnie dość że jestem kolejny miesiąc w plecy to jeszcze może mi namieszać w cyklu przez to niepotrzebne brania tabletek a przygotowuje się do IUI 🥺
Jak sądzicie jeden cykl brania tab będzie miał jakiś duży wpływ na poziom hormonów czy po zaprzestaniu brania wszystko wróci do normy?
Jestem pewna, że gdyby miały nie być wiarygodne te wyniki w 3 dc to nie dr nie kazałby ich robić. Musisz troszkę im zaufać. A miesiąc brania anty nie sądzę żeby jakoś diametralnie pogorszył twój wynik. Poza tym z tego co pamiętam masz estradiol 68 więc jak spadnie jeszcze to nawet lepiej. -
niezapominajka12345 wrote:Hej dziewczyny.
Jak sądzicie jeden cykl brania tab będzie miał jakiś duży wpływ na poziom hormonów czy po zaprzestaniu brania wszystko wróci do normy?
Pomyłka w laboratorium to faktycznie pech, ale nie ma co rozpamiętywać nie masz na to wpływu niestety.
W leczeniu niepłodności niestety musimy uzbroić się w gigantyczna cierpliwość... tu zły posiew trzeba leczyć; tu jakaś inna niespodzianka. Nie wykluczone ze jeszcze nie raz coś przesunie leczenie niestety.
Wiele z nas miało anty na wyciszenie organizmu przed leczeniem- ja zawsze miałam dobre wyniki hormonow a i tak dostawałam antykoncepcję przed ivf wiec wydaje mi się, ze leki nie powinny spowodować ze nagle wyniki w 3dc będą złe.
Poczekaj do 3dc ( tak to 3 od momentu krwawienia z odstawienia tabletek) na wizytę i nie myśl o tym za dużo
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Hej dziewczyny.
Jak sądzicie jeden cykl brania tab będzie miał jakiś duży wpływ na poziom hormonów czy po zaprzestaniu brania wszystko wróci do normy? -
Kochane dziękuję bardzo za odpowiedź 😊😊😊 jesteście kochane w doradzaniu, pomocy itp ❤️😊 naprawdę dzięki!!!
A mam jeszcze jedno pytanko czy jak wezmę 20 tabletek anty zamiast 21 (bo i tak nie musze przecież ich brać) i po 20 tab zrobię przerwę żeby pojawilo się krwawienie nieco szybciej to też będzie ok? Zależy mi chociażby na 1 dniu bo do Poznania muszę dojechać i wtedy bardziej by mi pasowała wizyta niż np w weekend wtedy też zawsze gorzej z badaniami itpstarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Dziewczyny, ja już w stresie, bo jutro połówkowe u dra Sz (21+6) 🤯😬
Mam pytanie, może któraś z Was miała podobnie.
Czy zdarzyło się Wam nie przybierać na wadze w ciąży? U mnie waga praktycznie stoi w miejscu, czasami waha się o 0,5kg w jedną lub drugą stronę. Jem normalnie, ale jestem od kilku tygodni na diecie bezglutenowej wg zaleceń dra Kru. Jem słodycze 🙊, owoce, normalnie obiad, śniadanie, kolację, ale nie objadam się i nie jem "za dwóch" 😉. Powinnam się denerwować? Brzuch też mam chyba dosyć mały jak na 22 tc. Chociaż ja nie należę do szczupłych, każdy mi gada, że schudłam.
Jutro będę wiedziała czy Mała przybiera, mam nadzieję, że będzie ok.9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyApolonia87 wrote:Alicjaa92 co tam u Ciebie? Jak synek? W którym szpitalu będziesz rodzic?
Wszystko super, na końcówce lepiej się czuje niż z miesiąc temu 😅 może taki przypływ energi do porodu
Myślałam żeby rodzic w Pzn ale jednak boje się o dojazd i będę rodzic u siebie w mieście
Mam szyjkę koło 2 cm , skurcze łapały mnie z dwa tygodniu temu ale teraz cisza, wiec już nie wiem czy poród jest blisko 🤷🏼♀️
A jak Twoje samopoczucie? ile mała waży?
Mój należy raczej do tych mniejszych, raczej nie przekroczy 3kg przy porodzie, także szykujemy się na maleństwo
🤗🤗🤗 -
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Dziewczyny, ja już w stresie, bo jutro połówkowe u dra Sz (21+6) 🤯😬
Czy zdarzyło się Wam nie przybierać na wadze w ciąży? U mnie waga praktycznie stoi w miejscu, czasami waha się o 0,5kg w jedną lub drugą stronę. Jem normalnie, ale jestem od kilku tygodni na diecie bezglutenowej wg zaleceń dra Kru. Jem słodycze 🙊, owoce, normalnie obiad, śniadanie, kolację, ale nie objadam się i nie jem "za dwóch" 😉. Powinnam się denerwować? Brzuch też mam chyba dosyć mały jak na 22 tc. Chociaż ja nie należę do szczupłych, każdy mi gada, że schudłam.
Jutro będę wiedziała czy Mała przybiera, mam nadzieję, że będzie ok.
Dalia90 lubi tę wiadomość
-
Dalia90 wrote:Dziewczyny, ja już w stresie, bo jutro połówkowe u dra Sz (21+6) 🤯😬
Ż twierdził, że wszystko ok z wagą. Jak się zaśmiałam że nadrobie to zabił mnie wzrokiem 😉 powiedział, że jak nadrobie co schudłam to będzie idealnie.
Ja brzuch mam już duży, 100cm w pasie więc na legalu wbijam się pierwsza w kolejki w sklepach hehDalia90, Mera lubią tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
diversik89 wrote:Hejka, mam pytanie do dziewczyn z IO ...
Kiedy dr kazał Wam odstawić metformine w ciąży ?
Dziewczyny z forum in vitro biorą prawie do 20tyg ciąży, a mi dr Ż kazał odstawić po wizycie serduszkowej ...🤔
Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi maluszkowi...
Jutro już wizyta , a ja odchodzę od zmysłów...
Dalia90 wrote:Dziewczyny, ja już w stresie, bo jutro połówkowe u dra Sz (21+6) 🤯😬
Jedynie mama i teściowa lamentują że dziecko zagłodzę, ale póki Mała rozwija się prawidłowo to nie przejmuję się ich gadaniem 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 14:40
Dalia90 lubi tę wiadomość