MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Za dużo wrote:Dziewczyny dziękuję za odp . Dzwoniłam do Kru on wszystko jednak wie .Jutro po południu będą wyniki zarodków . To będzie długi dzień .
Trzymam kciuki!!! Robiłaś procedurę u dr Kru? On tez już w medarcie zajmuje się Ivf? Chyba ze mi umknęło i od początku się tym tez zajmowałWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 18:06
Za dużo lubi tę wiadomość
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
nick nieaktualnyAnkaBe wrote:Trzymam kciuki!!! Robiłaś procedurę u dr Kru? On tez już w medarcie zajmuje się Ivf? Chyba ze mi umknęło i od początku się tym tez zajmował
AnkaBe lubi tę wiadomość
-
mao wrote:Ogólnie dobrze 😊 dr Sz nie miał żadnych zastrzeżeń do Malucha, ale wczoraj był wybitnie gburowaty😒
Młody waży 1,6 kg... dr stwierdził, ze na ten tydzień ciąży długość szyjki jest dobra... ale dalej się oszczędzam, zobaczymy co dr K powie za 3 tygodnie😉
Ale ja po wizycie jak przejrzałam pomiary to zaczęłam się denerwowac , bo główkę Młody ma na ok 89%, a dlugosc kości udowej jest tylko na 17%... taka spora rozbieżność się zrobiła 🙈mao lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Dziewczyny a czy dr Kru zajmuje się też już IUI? Czy raczej odsyłają do kogoś innego?🤔starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Dziewczyny tak sobie myślę, czy istnieje może jakieś takie ubezpieczenie zdrowotne które można opłacać na miesiąc i w nim będę miała nieograniczony dostęp (tzn. możliwość) wykonywania BEZPŁATNIE badań laboratoryjnych (hormony itp. inne potrzebne przy leczeniu niepłodności)....tak teraz na to wpadłam, wiecie może czy istnieje w ogóle coś takiego? Bo jak wiadomo ciągłe badania to kupa kasy, główkuję co by tu można było zrobić, żeby było taniej;)
Dzisiaj chciałam dostać skierowanie od gin (na NFZ) na badania hormonów w 3dc ale niestety nie udało się....bo jak to powiedziała ,, przecież jak Pani chodzi gdzie indziej się leczyć to ja Pani nie dam, bo ja za to płacę normalnie rachunki" heh....w poniedziałek mam kolejną próbę u innego lekarza u którego robię co miesiąc monitoringi więc wie ,,na czym stoimy'' to może da skierowanie na badania...starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:Dziewczyny tak sobie myślę, czy istnieje może jakieś takie ubezpieczenie zdrowotne które można opłacać na miesiąc i w nim będę miała nieograniczony dostęp (tzn. możliwość) wykonywania BEZPŁATNIE badań laboratoryjnych (hormony itp. inne potrzebne przy leczeniu niepłodności)....tak teraz na to wpadłam, wiecie może czy istnieje w ogóle coś takiego? Bo jak wiadomo ciągłe badania to kupa kasy, główkuję co by tu można było zrobić, żeby było taniej;)
Dzisiaj chciałam dostać skierowanie od gin (na NFZ) na badania hormonów w 3dc ale niestety nie udało się....bo jak to powiedziała ,, przecież jak Pani chodzi gdzie indziej się leczyć to ja Pani nie dam, bo ja za to płacę normalnie rachunki" heh....w poniedziałek mam kolejną próbę u innego lekarza u którego robię co miesiąc monitoringi więc wie ,,na czym stoimy'' to może da skierowanie na badania...
Są ubezpieczenia prywatne w placówkach typu lux Med i enel Med,medicover z reguły podpisuje się umowę na rok. Ale skierowania na badania i tak musi wydać lekarz od nich a nie zawsze robią to chętnie i na życzenie.
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
Aaa ok czyli chyba raczej nie ma sensu mój pomysł 🙄☺️☺️😉 dzięki za odpowiedź 😊AnkaBe wrote:Są ubezpieczenia prywatne w placówkach typu lux Med i enel Med,medicover z reguły podpisuje się umowę na rok. Ale skierowania na badania i tak musi wydać lekarz od nich a nie zawsze robią to chętnie i na życzenie.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Ja walcze zaparciami dorwały mnie hemoroidy. I krew dzis sie z nich pokazala. Musze czekać do wizty. Musze Dr. Z powiedziwc moze cos mi da. Bo na wlasna reke sie boję. Wy też tak macie?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 21:04
Ewelina185b -
kornelkornel wrote:A do kiedy ma wolne ?
z tego co zrozumiałam to na pewno nie ma go do środy. Bo mój transfer będzie robił doktor ŻStarania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
AnkaBe wrote:Są ubezpieczenia prywatne w placówkach typu lux Med i enel Med,medicover z reguły podpisuje się umowę na rok. Ale skierowania na badania i tak musi wydać lekarz od nich a nie zawsze robią to chętnie i na życzenie.
Ale niestety rzadko obejmuje takie badania, jakie my musimy robić. Ja mam takie ubezpieczenie, a lekarze niestety nie chcą wystawiać, bo polityka placówek zabrania.
Więc tak, jak Ania pisze- nie warto do końca płacić i potem prosić sięWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 21:12
Starania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
Aaa oki dziękuję za odpowiedź 😊alexxandra_aa wrote:Ale niestety rzadko obejmuje takie badania, jakie my musimy robić. Ja mam takie ubezpieczenie, a lekarze niestety nie chcą wystawiać, bo polityka placówek zabrania.
Więc tak, jak Ania pisze- nie warto do końca płacić i potem prosić sięstarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
U mnie jak zwykle coś....biorę tabletki anty i tak sobie delikatnie plamie od kilku dni (ale czytałam że to normalne podczas pierwszych opakowan), teraz poszlam do WC a tam oprócz plamien pojawiła się krew podczas podcierania czy to normalne?🤔 czy powinnam przerwac branie??
Dziewczyny stosujące tab lub plastry macie jakieś skutki uboczne? Plamienie? Czy też krwawienie??🤔starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Dziewczyny, pytanie odnośnie SZCZEPIEŃ:
Na ostatniej wizycie u dr Kru założył mi Kartę Ciążowa do której był dołączony świstek dotyczący szczepienia na:
- grypę
- krztusiec
Poradzcie mi proszę co mam robić i czy warto się szczepic na powyższe szczepionki. Dodam,że nie szczepilam się nigdy p-ko grypie. -
Antonina wrote:Dziewczyny, pytanie odnośnie SZCZEPIEŃ:
Na ostatniej wizycie u dr Kru założył mi Kartę Ciążowa do której był dołączony świstek dotyczący szczepienia na:
- grypę
- krztusiec
Poradzcie mi proszę co mam robić i czy warto się szczepic na powyższe szczepionki. Dodam,że nie szczepilam się nigdy p-ko grypie.
Co do grypy nie pytałam, porozmawiam z rodzinną jak u niej będę. Nie wiem zresztą czy można szczepić na raz i na grypę i na krztusiec. Jeśli nie zaszczepię się przed kolejną wizytą u AB to zapytam go następnym razem. Podejrzewam, że skoro Kru dał Ci nawet karteczkę odnośnie szczepień to AB też będzie za, tym bardziej że zaraz sezon grypowy się zacznie.
Bardziej profesjonalnie na temat tych szczepień piszą mamaginekolog i mamapediatra (myślę, że warto poczytać):
https://mamaginekolog.pl/szczepienia-ochronne-w-ciazy/
http://mamapediatra.pl/2017/02/14/szczepienie-blonica-tezec-krztusiec-w-ciazy/
Antonina lubi tę wiadomość
-
Jeszcze parę miesięcy temu dr Kru. nie zlecał szczepienia na krztusiec w ciąży i po rozmowie z nim zdecydowałam, że tego nie zrobię. Mówił, że dyskutują z dr K., czy zlecać pacjentkom takie szczepienia. Widocznie zdecydowali, że tak. Najlepiej poczytajcie sobie o tym, zdania są podzielone. 🙂
Antonina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAntonina wrote:Dziewczyny, pytanie odnośnie SZCZEPIEŃ:
- grypę
- krztusiec
Poradzcie mi proszę co mam robić i czy warto się szczepic na powyższe szczepionki. Dodam,że nie szczepilam się nigdy p-ko grypie.Antonina lubi tę wiadomość
-
Antonina wrote:Dziewczyny, pytanie odnośnie SZCZEPIEŃ:
- grypę
- krztusiec
Poradzcie mi proszę co mam robić i czy warto się szczepic na powyższe szczepionki. Dodam,że nie szczepilam się nigdy p-ko grypie.MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url]