MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Ainaa to pewnie ta pogoda jesienna dni ponure mało słońca dużo zachmurzonego nieba. Ja zaczęłam się szybciej męczyć i nogi mnie trochę zaczęły boleć. Jeden dzień mam więcej energii drugi mniej.
Ja już jestem po krzywej cukrowej na szczęście jest ok ale za to hemoglobina trochę niska choć biorę zestaw witamin i minerałów między innymi zelazo.
W poniedziałek wizyta u dr Szymańskiego. -
U mnie juz poniżej 10, ale widzę, ze u Ciebie tez kiepsko. Dostałam na to od dr spora dawkę dodatkowego żelaza, obecnie przyjmuje żelazo 3 razy dziennie. Przy anemii nie tylko hemoglobina jest ważna ale tez erytrocyty i hematokryt, jesli te 3 parametry sa poniżej normy to poważna anemia.Aina
-
Mi tez zlecił żelazo, bede robic niebawem z glukoza. To powodzenia w poniedziałek, nie pamietam norm żelaza, ale cos mi świta, ze Twoj wynik jest dobry. Moje wyniki tak złe, ze bezdyskusyjnie dostałam żelazo, wcinam i modlę sie o poprawę wyników.Aina
-
Ainaa dr zlecil Ci duza dawke zelaza wiec napewno sie podniesie do tego wit. C ktora pomaga w przyswajaniu zelaza☺
Ladybirth ja clexane biorę dopiero od miesiąca i kuje się w brzuch ale jak mialam stymulacje to kulam sie tez w udo i tez nie bolalo w inne miejsca nie probowalam☺ -
Ainaa, a próbowałaś w ramię nad łokciem? Oczywiscie jeśli ma Ci kto podać. Mi jeszcze pani dr mówila, że niektóre dziewczyny przelewają do strzykawek insulinowych, mają mniejszą i cieńszą igłę, ale osobiście obawiałabym się o jałowość leku przy takim przelewaniu. Mi mąż teraz już podaje w boczek dokładnie nad biodrem-raz boli raz nie, zależy jak trafi. Zrosty mam straszne, ale w udo się boję
-
Czasem tak się zdarza, jak się trafi w naczynie. Mi się zdarzało, że po samym zastrzyku nie leciało, a po jakimś czasie plama krwi. Najlepiej mi było w brzuch i najbezboleśniej. Masz szanse na odstawienie czy już do końca? Ja już raczej nie liczę, że mi dr odpuści