MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalia90 wrote:Tak, wyszły leukocyty w moczu. Oddawałam w domu, po umyciu, przed Luteiną. Tylko crp mam wysokie od sierpnia, a wyniki badań moczu były zawsze wzorowe. Dr Kru zalecił urofuraginę 3x2
Ok:) często te badania na IP wychodza zafałszowane wiec dobrze ze w warunkach domowych. Dr Kru zalecił inny szpital czy zostaje ta wizyta u kardiologa?
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
AnkaBe wrote:Ok:) często te badania na IP wychodza zafałszowane wiec dobrze ze w warunkach domowych. Dr Kru zalecił inny szpital czy zostaje ta wizyta u kardiologa?
Najlepsze, że polecali lekarzy z poradni przyszpitalnej, hah... Już tam lecę. Dzisiaj się tak zniesmaczyłam, nadenerwowałam bez podstawy, że to masakra9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia90 wrote:Wizyta u kardiologa, a właściwie założenie holtera... Znowu. Ten holter mnie tak stresuje i wkurza, że masakra...
Najlepsze, że polecali lekarzy z poradni przyszpitalnej, hah... Już tam lecę. Dzisiaj się tak zniesmaczyłam, nadenerwowałam bez podstawy, że to masakra
Niestety tak działa system ze jak pójdziesz do lekarza z poradni przyszpitalnej nawet prywatnie to szybciej trafisz na oddział, oczywiście jeśli będzie trzeba. A mam nadzieje ze okaże się ze nie i ze będzie wszystko dobrze z tym cisnieniem. Postaraj się jak najmniej denerwować.3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
nick nieaktualnyNiestety na Polnej bardzo zwracaja uwage na to jaki lekarz kieruje czy to IP ,czy potem na oddziale jak nie bylo lekarza prowadzacego to mlodsza lekarka podczas badania do Profesora mowila ,ze jest to pacjetnka z takim problemem skierowana przez tego lekarza .
-
kinga25 wrote:Niestety na Polnej bardzo zwracaja uwage na to jaki lekarz kieruje czy to IP ,czy potem na oddziale jak nie bylo lekarza prowadzacego to mlodsza lekarka podczas badania do Profesora mowila ,ze jest to pacjetnka z takim problemem skierowana przez tego lekarza .9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Takie są realia na Polnej. Ja jak miałam skurcze w 20 tc i 29 tc to mój lekarz prowadzący z Polnej dzwonił na oddział czy jest miejsce później na izbę przyjęć że się zjawię i mnie przyjęli ale też jedna lekarka kręcił nosem że po co mam być przyjęta na oddział. Zresztą moj lekarz mówił że na izbie przyjęć lekarze są mało przyjemnie i mało doświadczeni i wszystko podważają. No nie ukrywajmy jak nie masz lekarza z Polnej to jesteś w ciemnej du.ie. nawet jak byłam na porodowce to pierwsze pytanie jaki lekarz prowadzący A na izbie przyjęć to za każdym razem pytali się o nazwisko. Nawet raz miałam sytuację że pielegniarka pretensje w głosie czy ja w miejscowości nie szpitala i dlaczego tu przyjechałam. Jak jej odpowiedziałam że tu jest mój lekarz prowadzący to od razu zrobiła się sympatyczna i już z niczym nie było problemu.
-
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Według mnie tak być nie powinno . Skierowanie to skierowanie, nieważne kto kieruje. Zwłaszcza, że było w trybie pilnym. Eh, no trochę mnie to zniesmaczyło... Lekarz nie chciał nawet zerknąć na wyniki badań, crp. No i 7 razy położna próbowała mierzyć ciśnienie. Dziwne to wszystko.
Bardzo mi przykro ,ze tak to sie wczoraj potoczylo ,Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 10:32
-
Ja już po porodzie pisałam, że podczas przyjmowania na porodówkę, jak tylko zobaczyli moją książeczkę ciąży, to zaczęły się przytyki, uwagi co do leczenia, co do decyzji lekarza (który przecież do niedawna tam pracował, ale najwidoczniej został źle zapamiętany). Jedna z pań (nie wiem, czy położna czy lekarka, ale bardzo nieprzyjemna) jak zobaczyła notatkę, że miałam iui, to stwierdziła, że dziecko z in vitro (jakby to miało jakieś znaczenie przy porodzie 🤦🏻♀️). W każdym razie nas tam nie lubią, ale może faktycznie konsultacje w przyszpitalnej przychodni dałyby ci wstęp na oddział (jak to brzmi...).
-
Dziewczyny, czy po porodzie dr K bez problemu zgadza się na zwolnienie dla męża (opieka)? Bo zapomniałam się spytać jak byłam w gabinecie, a kolejna wizyta dopiero u niej 13.11 o ile doczekam...🙈 A panie z rejestracji mówiły, ze one bez problemu wystawią, ale trzeba uzgodnić to najpierw z lekarzem na wizycie.
Edit. Bo wiem, że szpitale daje opiekę, ale ja chce rodzic na Raszei i siostra mi mowila, ze tam opieki nie dostanie mąż, bo odsyłają do lekarza prowadzącego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 11:39
-
Dziewczyny nasz Chłopak duży 12+6 wg usg, wizyta była dopiero po 5 tygodniach, już się zastanawiałam czy nadal tam jest bo ani razu mnie nie mdliło
Catlady, AnkaBe, Mera, Ruda2017, diversik89, Mysza1986, olka_sz, Anulas, Apolonia87, Dalia90, Za dużo, Antonina, iMonia, Wesoła_Muminka, Marta12, Ewela25 lubią tę wiadomość
-
mao wrote:Dziewczyny, czy po porodzie dr K bez problemu zgadza się na zwolnienie dla męża (opieka)? Bo zapomniałam się spytać jak byłam w gabinecie, a kolejna wizyta dopiero u niej 13.11 o ile doczekam...🙈 A panie z rejestracji mówiły, ze one bez problemu wystawią, ale trzeba uzgodnić to najpierw z lekarzem na wizycie.
Edit. Bo wiem, że szpitale daje opiekę, ale ja chce rodzic na Raszei i siostra mi mowila, ze tam opieki nie dostanie mąż, bo odsyłają do lekarza prowadzącego...
Myślałam że po porodzie mężowi należy się tylko urlop okolicznościowy 2 dni za urodzenie dziecka plus 2 tygodni opieki na dziecko tzw urlop ojcowski.Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
Apolonia87 wrote:Mao jaką opiekę masz na myśli?
Myślałam że po porodzie mężowi należy się tylko urlop okolicznościowy 2 dni za urodzenie dziecka plus 2 tygodni opieki na dziecko tzw urlop ojcowski.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 12:05
Apolonia87, Wesoła_Muminka lubią tę wiadomość
-
Apolonia87 wrote:Mao jaką opiekę masz na myśli?
Myślałam że po porodzie mężowi należy się tylko urlop okolicznościowy 2 dni za urodzenie dziecka plus 2 tygodni opieki na dziecko tzw urlop ojcowski.
Oprócz tego mąż może wziąść opiekę na żonę zaraz po porodzie, 2 tygodnie maksymalnie. Myślałam że to w każdym szpitalu wystawiają bez problemu🤔Apolonia87 lubi tę wiadomość
-
żabcia wrote:Oprócz tego mąż może wziąść opiekę na żonę zaraz po porodzie, 2 tygodnie maksymalnie. Myślałam że to w każdym szpitalu wystawiają bez problemu🤔
-
A tak czasami mnie zastanawia jak to jest jeśli leży się już w szpitalu na końcówce ciąży i skończy się l4 wystawione przez lekarza to szpital mi nie przedłuży do porodu? Tylko muszę dzwonić do kliniki?
-
mao wrote:Moja siostra mówi, że w Raszei nie chcieli im wystawić... no chyba, że coś się zmieniło?
Mao nie wiem jak tam jest ale jak siostrze nie wystawili to pewnie się w to nie bawią ale to troche dziwne... -
żabcia wrote:A tak czasami mnie zastanawia jak to jest jeśli leży się już w szpitalu na końcówce ciąży i skończy się l4 wystawione przez lekarza to szpital mi nie przedłuży do porodu? Tylko muszę dzwonić do kliniki?
żabcia lubi tę wiadomość
Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
Oblivion wrote:Dziewczyny nasz Chłopak duży 12+6 wg usg, wizyta była dopiero po 5 tygodniach, już się zastanawiałam czy nadal tam jest bo ani razu mnie nie mdliło
Ty w takim tempie idziesz przez to in vitro że nawet kurzu za sobą nie zostawiasz 😊 Ogromne gratulacje 😍 Dajesz nadzieję zwłaszcza tym 40+ 😉Mysza1986 lubi tę wiadomość
Klinika MedArt od września 2017
Ureaplasma
AMH 3,43
Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek -
nick nieaktualny