MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
iMonia wrote:Dzwoniłam do medartu chyba już z 5 razy !!! Właśnie przed chwila znowu i co się okazało ze wynik leży od 10.10.2019 u nich i nikt nie raczył zadzwonić !!! Teraz nie poda mi wyników bo lekarz musi ocenić !!! No zaraz zejdę na zawał !!!
Porażka....Ty się stresujesz, a wyniki 10 dni dostępne 😑Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Czekamy na Ciebie synku 😍😍
01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 -
kinga25 wrote:AnkaBe - wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek
Ok zaakceptowałam3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
nick nieaktualnyDziewczyny, czy któraś z Was a właściwie Waszych partnerów zamrazal nasienie? Mam umówiona iui i będą rozmrazac nasienie, ale zostawiam się czy ja jakoś powinnam wcześniej poinformować o tym czy zrobił to dr Ż przy ostatniej wizycie jak planowałem iui ale u innego lekarza że względu na jego nieobecność. I jak sobie radzilyscie z samopoczuciem po iui? Nie bolał Was brzuch? Normalnie funkcjonowalyscie ?
-
Mera wrote:Dziewczyny czy Wasze dzieciątka w brzuchach tez są takie ruchliwe? Mi się wydaje ze mój w ogóle nie spi cały czas lata, już się zaczynam zastanawiać czy to dobrze🤔
Nasz urwis od początku dużo się ruszał, ja niektórych ruchów nawet nie czułam, a dr K i dr Sz na USG zaznaczali, że ciagle się wierci 🙈 -
nick nieaktualny
-
mao wrote:Tak😉 Klinika jest tylko pośrednikiem. Cena taka sama jak w klinice.
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Hiacynta48 wrote:Hejka A gusto, ja wróciłam z mentalność wakacji,miałam plastry więc kompletnie nie myślałam o staraniach. Ściągnąłem plaster jakoś podobnie do Ciebie chyba po 5 przyklejania, nie wiem czy w ogóle miałam @ bo jeszcze w trakcie plastra miałam lekkie krwawienie. W każdym razie dostałam od razu na drugi dzień po zdjęciu Purogen i tak biorę do dziś, już 9 dzień. W niedzielę zastrzyk ovutrelle i we wtorek iui. Zobaczymy jak będzie, oby się udało.
No i nie będzie dr Ż, więc zrobi mi dr B. A jak u Was z wynikami męża? Jaki plan? Bierzesz coś teraz?
Tak też biorę Purogen i w czwartek mam wizytę u doktora B. Wyniki męża się poprawiły i mam mieć inseminacje.☺📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
Hiacynta48 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was a właściwie Waszych partnerów zamrazal nasienie? Mam umówiona iui i będą rozmrazac nasienie, ale zostawiam się czy ja jakoś powinnam wcześniej poinformować o tym czy zrobił to dr Ż przy ostatniej wizycie jak planowałem iui ale u innego lekarza że względu na jego nieobecność. I jak sobie radzilyscie z samopoczuciem po iui? Nie bolał Was brzuch? Normalnie funkcjonowalyscie ?
Pierwsze IUI brzuch mnie troszkę pobolewal, miałam wrażenie,że był lekko napompowany.
Drugie IUI kompletnie nic nie odczuwalam.
Przy jednym i drugim normalnie funkcjonowałam i pracowałam.
Przy 2 nawet to olalam, żyłam normalnie,nawet że złości zjadłam pizzę z glutenem i UDALO SIE😊
POWODZENIA😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 09:29
-
mao wrote:Mi ostatnio dr K pytała się „jak w brzuchu?”, powiedziałam, że bardzo ruchliwie to powiedziała, ze to bardzo dobrze😉 Także nie masz się czym martwić .
Nasz urwis od początku dużo się ruszał, ja niektórych ruchów nawet nie czułam, a dr K i dr Sz na USG zaznaczali, że ciagle się wierci 🙈MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, Za 3 dni czekają mnie prenatalne, i tak podsumowując:
- należy ubrać papucie szpitalne ( nie te "samoprzylepne") ;p
- nie należy zadawać zbyt wielu pytań w trakcie badania- lepiej "po"
-nie należy samrować brzucha niczym 3 dni przed badaniem
coś jeszcze powinnam wiedzieć? na pewno będę bardzo zestresowana, w zasadzie już jestem...
Mam też zrobić test PAPPA tego dnia z polecania dr Kru- czy zgłosić się na pobranie przed/ po wizycie?
ktoś mi coś powie na ten temat?
Wiem, żeby rano nie brac clexane przed pobraniem...
Ktoś mi wypisze recepty na prolutex i duphaston czy muszę pisać do swojego dr prowadzącego?
Za dużo:
Z tego co wiem dr Kr w Med Art jest wt/czw na pewno inne dni robocze nie wiem... raczej nie.Antonina, Za dużo lubią tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:Dziewczyny, Za 3 dni czekają mnie prenatalne, i tak podsumowując:
coś jeszcze powinnam wiedzieć? na pewno będę bardzo zestresowana, w zasadzie już jestem...
Mam też zrobić test PAPPA tego dnia z polecania dr Kru- czy zgłosić się na pobranie przed/ po wizycie?
Ktoś mi wypisze recepty na prolutex i duphaston czy muszę pisać do swojego dr prowadzącego?
Za dużo:
Z tego co wiem dr Kr w Med Art jest wt/czw na pewno inne dni robocze nie wiem... raczej nie.
Ja wzięłam clexane w dniu badania rano w brzuch i dr Sz nic nie powiedziałpytania można zadawać na koniec ale wizyta jest tak szczegółowo opisana ze nawet nie ma o co dopytywać
na pobranie krwi bym chyba poszła po usg- może dr Sz będzie miał jakieś sugestie;)
Antonina, Mysza1986 lubią tę wiadomość
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
nick nieaktualnyMysza1986 wrote:Dziewczyny, Za 3 dni czekają mnie prenatalne, i tak podsumowując:
Za dużo:
Z tego co wiem dr Kr w Med Art jest wt/czw na pewno inne dni robocze nie wiem... raczej nie.Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Alu - daj znac jak sie z Emilka macie i co lekarze mowia na dalsze tygodnie
Pozdrawiam32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
nick nieaktualnyAlu_87 wrote:Wychodzę jeszcze... Dzisiaj będzie wypis. Mąż jest przerażony nieco, a pan ordynator na razie tylko wspomniał żebym na kontrolę do Sz nie szła tylko położnika doświadczonego w klinice
Alu_87 lubi tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:Dziewczyny, Za 3 dni czekają mnie prenatalne, i tak podsumowując:
Za dużo:
Z tego co wiem dr Kr w Med Art jest wt/czw na pewno inne dni robocze nie wiem... raczej nie.
Ja się przyłączę do pytania choć badanie mam 29 października,Ale jestem ciekawa czy po usg dr kieruje każda z nas -obligatoryjnie na test Pappa? Czy na harmony już będzie za późno?
Wiecie chodzi mi o to,że nie chce się z nim tam "klocic", jeśli np stwierdzi że test jest niepotrzebny-o ile są takie sytuacje...Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Za dużo Ty dziś masz betę? dobrze pamiętam? bardzo bardzo mocno trzymam kciuki
Maggy, Mysza1986 lubią tę wiadomość
starania od październik 2015; mąż ok
ja: choroba Hashimoto; sarkoidoza; hiperprolaktynemia; nietoleracja laktozy (homozygota); polimorfizm genu MTHFR 677 C/Ti 1298 A/C (heterozygota); AMH 1,0;
09.2018 - ciąża ektopowa, usunięcie jajowodu; 12.2018 - pierwsze IVF; 02.2019 - drugie/trzecie IVF DuoSTIM; 04.2019 - transfer 2AA; 7dpt - 0,0; 8dpt - 7,3; 10dpt - 28,7; 12dpt - 102; 16dpt - 530; 19dpt-1800; 22dpt-800 [*]
06.2019 - czwarte IVF; 6AA ❄; 06.2019 - wodniak jajowodu; 08.2019 - usunięcie jajowodu; 09.2019 - histeroskopia; 18.10.2019 - transfer 6.1.1.
7dpt - bHCG - 73,91; 8dpt - bHCG - 120,66; 11dpt - bHCG - 365,04; 17dpt - bHCG - 8267,13; 21dpt - bHCG - 18773; 23dpt - bHCG - 26852
28dpt - jest ❤️ dziewczynka - mała wojowniczka
-
Alu_87 wrote:Wychodzę jeszcze... Dzisiaj będzie wypis. Mąż jest przerażony nieco, a pan ordynator na razie tylko wspomniał żebym na kontrolę do Sz nie szła tylko położnika doświadczonego w klinice
Alu_87, Mysza1986 lubią tę wiadomość