X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iMonia wrote:
    Dzwoniłam do medartu chyba już z 5 razy !!! Właśnie przed chwila znowu i co się okazało ze wynik leży od 10.10.2019 u nich i nikt nie raczył zadzwonić !!! Teraz nie poda mi wyników bo lekarz musi ocenić !!! No zaraz zejdę na zawał !!!

Porażka....Ty się stresujesz, a wyniki 10 dni dostępne 😑

Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
    Czekamy na Ciebie synku 😍😍
    01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
  • AnkaBe Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    AnkaBe - wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek :)

Ok zaakceptowałam :)

3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was a właściwie Waszych partnerów zamrazal nasienie? Mam umówiona iui i będą rozmrazac nasienie, ale zostawiam się czy ja jakoś powinnam wcześniej poinformować o tym czy zrobił to dr Ż przy ostatniej wizycie jak planowałem iui ale u innego lekarza że względu na jego nieobecność. I jak sobie radzilyscie z samopoczuciem po iui? Nie bolał Was brzuch? Normalnie funkcjonowalyscie ?

• mao Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mera wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieciątka w brzuchach tez są takie ruchliwe? Mi się wydaje ze mój w ogóle nie spi cały czas lata, już się zaczynam zastanawiać czy to dobrze🤔
    Mi ostatnio dr K pytała się „jak w brzuchu?”, powiedziałam, że bardzo ruchliwie to powiedziała, ze to bardzo dobrze😉 Także nie masz się czym martwić .
    Nasz urwis od początku dużo się ruszał, ja niektórych ruchów nawet nie czułam, a dr K i dr Sz na USG zaznaczali, że ciagle się wierci 🙈

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 16:27

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Tak😉 Klinika jest tylko pośrednikiem. Cena taka sama jak w klinice.
    Trzeba pamiętać żeby pojemnik był jałowy, a nasienie jak najkrócej przechowywane, nam pamiętam kazali wiezc pojemnik owiniety swetrem 🤪 też właśnie do alabu do hcp

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • A gustu Ekspertka

Wysłany: 21 października 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Hejka A gusto, ja wróciłam z mentalność wakacji,miałam plastry więc kompletnie nie myślałam o staraniach. Ściągnąłem plaster jakoś podobnie do Ciebie chyba po 5 przyklejania, nie wiem czy w ogóle miałam @ bo jeszcze w trakcie plastra miałam lekkie krwawienie. W każdym razie dostałam od razu na drugi dzień po zdjęciu Purogen i tak biorę do dziś, już 9 dzień. W niedzielę zastrzyk ovutrelle i we wtorek iui. Zobaczymy jak będzie, oby się udało.
    No i nie będzie dr Ż, więc zrobi mi dr B. A jak u Was z wynikami męża? Jaki plan? Bierzesz coś teraz?

Tak też biorę Purogen i w czwartek mam wizytę u doktora B. Wyniki męża się poprawiły i mam mieć inseminacje.☺

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was a właściwie Waszych partnerów zamrazal nasienie? Mam umówiona iui i będą rozmrazac nasienie, ale zostawiam się czy ja jakoś powinnam wcześniej poinformować o tym czy zrobił to dr Ż przy ostatniej wizycie jak planowałem iui ale u innego lekarza że względu na jego nieobecność. I jak sobie radzilyscie z samopoczuciem po iui? Nie bolał Was brzuch? Normalnie funkcjonowalyscie ?

Pierwsze IUI brzuch mnie troszkę pobolewal, miałam wrażenie,że był lekko napompowany.

Drugie IUI kompletnie nic nie odczuwalam.

Przy jednym i drugim normalnie funkcjonowałam i pracowałam.
    Przy 2 nawet to olalam, żyłam normalnie,nawet że złości zjadłam pizzę z glutenem i UDALO SIE😊

POWODZENIA😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 09:29

• Mera Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Mi ostatnio dr K pytała się „jak w brzuchu?”, powiedziałam, że bardzo ruchliwie to powiedziała, ze to bardzo dobrze😉 Także nie masz się czym martwić .
    Nasz urwis od początku dużo się ruszał, ja niektórych ruchów nawet nie czułam, a dr K i dr Sz na USG zaznaczali, że ciagle się wierci 🙈
    Uffffff dziękuje, trochę mnie uspokoilas bo już zaczęłam się martwić 😉jutro zapytam jeszcze dr Kru😉

MedArt-marzec 2019
    IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
    ilys58d.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu - daj znac jak sie z Emilka macie i co lekarze mowia na dalsze tygodnie
    Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mera wrote:
    Uffffff dziękuje, trochę mnie uspokoilas bo już zaczęłam się martwić 😉jutro zapytam jeszcze dr Kru😉
    A Kru przyjmuje dzisiaj w Poznaniu czy Koninie

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Za 3 dni czekają mnie prenatalne, i tak podsumowując:

- należy ubrać papucie szpitalne ( nie te "samoprzylepne") ;p
    - nie należy zadawać zbyt wielu pytań w trakcie badania- lepiej "po"
    -nie należy samrować brzucha niczym 3 dni przed badaniem

coś jeszcze powinnam wiedzieć? na pewno będę bardzo zestresowana, w zasadzie już jestem...

Mam też zrobić test PAPPA tego dnia z polecania dr Kru- czy zgłosić się na pobranie przed/ po wizycie?
    ktoś mi coś powie na ten temat?
    Wiem, żeby rano nie brac clexane przed pobraniem...

Ktoś mi wypisze recepty na prolutex i duphaston czy muszę pisać do swojego dr prowadzącego?

Za dużo:

Z tego co wiem dr Kr w Med Art jest wt/czw na pewno inne dni robocze nie wiem... raczej nie.

Antonina, Za dużo lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • AnkaBe Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:

coś jeszcze powinnam wiedzieć? na pewno będę bardzo zestresowana, w zasadzie już jestem...

Mam też zrobić test PAPPA tego dnia z polecania dr Kru- czy zgłosić się na pobranie przed/ po wizycie?

Ktoś mi wypisze recepty na prolutex i duphaston czy muszę pisać do swojego dr prowadzącego?

Za dużo:

Z tego co wiem dr Kr w Med Art jest wt/czw na pewno inne dni robocze nie wiem... raczej nie.

Ja wzięłam clexane w dniu badania rano w brzuch i dr Sz nic nie powiedział :) pytania można zadawać na koniec ale wizyta jest tak szczegółowo opisana ze nawet nie ma o co dopytywać :) na pobranie krwi bym chyba poszła po usg- może dr Sz będzie miał jakieś sugestie;)

Antonina, Mysza1986 lubią tę wiadomość

3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).
  • Mera Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    A Kru przyjmuje dzisiaj w Poznaniu czy Koninie
    W poniedziałki w Koninie, ja jutro jadę 🤗

MedArt-marzec 2019
    IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
    ilys58d.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:

Za dużo:

Na Prolutex to Panie w rejestracji Ci wypisza ja tak pare razy mialam jak dr juz nie bylo a na ten doustny to juz raczej prowadzacy .

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Alu - daj znac jak sie z Emilka macie i co lekarze mowia na dalsze tygodnie
    Pozdrawiam :)
    Wychodzę jeszcze... Dzisiaj będzie wypis. Mąż jest przerażony nieco, a pan ordynator na razie tylko wspomniał żebym na kontrolę do Sz nie szła tylko położnika doświadczonego w klinice ;)

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Wychodzę jeszcze... Dzisiaj będzie wypis. Mąż jest przerażony nieco, a pan ordynator na razie tylko wspomniał żebym na kontrolę do Sz nie szła tylko położnika doświadczonego w klinice ;)
    To sie ciesze ,cos tak czulam ,mi gin prowadzacy mowil ,ze do badan szyjki przez innych lekarzy mam podchodzic z lekka rezerwa,jak pierwszy raz oceniaja itd itp .Ufff ale dobra wiadomosc .

Alu_87 lubi tę wiadomość

• Antonina Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:

Za dużo:

Ja się przyłączę do pytania choć badanie mam 29 października,Ale jestem ciekawa czy po usg dr kieruje każda z nas -obligatoryjnie na test Pappa? Czy na harmony już będzie za późno?
    Wiecie chodzi mi o to,że nie chce się z nim tam "klocic", jeśli np stwierdzi że test jest niepotrzebny-o ile są takie sytuacje...

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• truskawka26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo Ty dziś masz betę? dobrze pamiętam? bardzo bardzo mocno trzymam kciuki :) :) :)

Maggy, Mysza1986 lubią tę wiadomość

starania od październik 2015; mąż ok
    ja: choroba Hashimoto; sarkoidoza; hiperprolaktynemia; nietoleracja laktozy (homozygota); polimorfizm genu MTHFR 677 C/Ti 1298 A/C (heterozygota); AMH 1,0;
    09.2018 - ciąża ektopowa, usunięcie jajowodu; 12.2018 - pierwsze IVF; 02.2019 - drugie/trzecie IVF DuoSTIM; 04.2019 - transfer 2AA; 7dpt - 0,0; 8dpt - 7,3; 10dpt - 28,7; 12dpt - 102; 16dpt - 530; 19dpt-1800; 22dpt-800 [*]
    06.2019 - czwarte IVF; 6AA ❄; 06.2019 - wodniak jajowodu; 08.2019 - usunięcie jajowodu; 09.2019 - histeroskopia; 18.10.2019 - transfer 6.1.1.
    7dpt - bHCG - 73,91; 8dpt - bHCG - 120,66; 11dpt - bHCG - 365,04; 17dpt - bHCG - 8267,13; 21dpt - bHCG - 18773; 23dpt - bHCG - 26852
    28dpt - jest ❤️ dziewczynka - mała wojowniczka

3i49k6nloe8nvjba.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Ogólnie fajnie, że wracasz do domku, ale nie dziwię się małżonkowi, że jest przerażony, jednak lekarze na pewno wiedzą co robią😊 A plamienia się uspokoiły?

Alu_87, Mysza1986 lubią tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ