X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) podczytuję Was od kilku dni. Jestem pacjentką doktor BK i właśnie rozpoczynam krótki protokół. Jutro mam wykonać badania estradiol i progesteron i jak będzie w porządku zaczynam Puregon. Mam kilka pytań może mi pomożecie.
    Gdzie najlepiej robić w Poznaniu badania aby wynik był na 100% tego samego dnia. W Alab twierdzą, że mają 24h na wynik i nie dają gwarancji. Ja musze zrobić jutro te wyniki i nie wiem gdzie jechać
    Biorę po pół ampułki Gonapeptylu Daily. Czy pozostałe pół ampułki mam wyrzucać? Tam jest tylko jedna igła
    Mam jeszcze pół ampułki Puregonu z poprzedniej stymulacji. Otwarta na początku września cały czas była w lodówce. Myślicie, że można ją wykorzystać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonapeptyl wykorzystujesz tylko raz i połowę musisz wyrzucić, Puregon możesz spokojnie użyć, a wyniki zrobić w Alabie w HCP i będziesz miała wyniki spokojnie. Ewentualnie jeśli chce ci się czekać masz jeszcze Polną do wyboru ale tu nie masz wyniku przez internet a Alab jeszcze nigdy mnie nie zawiódł więc spokojnie jedź do HCP ;)

• Campari Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA-naprawdę trzeba wyrzucić gonapeptyl? U mnie trochę nieaktualne, z ciekawości pytam, bo ja wykorzystywałam obie połowy :-/
    Kiciakocia-dokładnie jak MedA pisze, alab raczej nie zawodzi jeśli chodzi o wyniki, są po kilku godzinach, a raz jak nie działała strona bez problemu przesłali na maila.

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak? To ja nie wiem ;) o Puregonie mi mówiła że mogę sobie wykorzystywać długo po otwarciu ale o gonapeptylu mówiła że wyrzucać, ale to niech się dziewczyny wypowiedzą - sama jestem ciekawa ;)

• Campari Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie przypominam sobie wogóle rozmowy na ten temat, akurat o Puregon też pytałam bo otwarty miałam. Swoją drogą możesz mieć rację, bo mi cała paczka gonapeptylu takim sposobem została ;-)

r9bzabd.png
  • AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Daily wyrzucalam polowe.

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, gonapeptyl mozna wykorzystać tylko raz, nieuzyta polowe wyrzucamy, tak mi dr nakazał :)

Witam wszystkie nowe koleżanki i za wszystkie starania trzymam kciuki.

Natu jak maluchy, rozruszaas je?

Aina
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jak po wizycie ?
    Natu jak tam ?
    MedA a powiedz ile "czasu " masz na zajście po tych lekach ? Wiem że po szczepieniach jest pół roku a twoje ile działają ?

Kata jak po wizycie ? Czy to sobota miała być ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Campari Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh :-) no to kuche zrobiłam ;-)

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda no właśnie nie wiem ;) jak się teraz nie uda to będę musiała odbyć telefoniczną konsultację z dr, ale wydaje mi się że efekt nie utrzymuje się długo bo mówił, że mam 14 dni na rozpoczęcie stymulacji a najlepiej jak najszybciej... Campari suwaczek <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 20:51

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedź. Tak właśnie myślałam, że trzeba wyrzucić, ale wolałam dopytać :)
    Powiedzcie mi czy te badania hormonów robi się tylko w 3dc czy jeszcze później podczas stymulacji też?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

kiciakocia lubi tę wiadomość

• AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Dziękuję Wam za odpowiedź. Tak właśnie myślałam, że trzeba wyrzucić, ale wolałam dopytać :)
    Powiedzcie mi czy te badania hormonów robi się tylko w 3dc czy jeszcze później podczas stymulacji też?

Zależy u kogo jesteś, Zak nie zleca zadnych badań po i w trakcie stymulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 20:49

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pęcherzyki rosną jak na razie jest dr.zadowolony zapisal mi puregon i od poniedziałku będę dzialac i 11 listopada znowu jade!
    anakonda wrote:
    Ewelina jak po wizycie ?
    Natu jak tam ?
    MedA a powiedz ile "czasu " masz na zajście po tych lekach ? Wiem że po szczepieniach jest pół roku a twoje ile działają ?

Kata jak po wizycie ? Czy to sobota miała być ?

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, przetestowałas działanie otwartego leku :)
    A jaki ładny masz suwaczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 14:07

Aina
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciakocia a u kogo się leczysz?

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U doktor Kubiaczyk

• We Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziś po pierwszym zastrzyku z gonapeptylu, tak jak pisałam wcześniej doktor kazał dać bez względu na to czy dostanę miesiączkę ale akurat udało mi się i dzisiaj dostałam :)

Starania od 2013r.
    w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem

Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
    Córka październik 3260g.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ