MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAntonina wrote:Dzięki! Dzięki "za duzo".
A brałaś go może w ciazy?
Nie wiem co mi się dzieje Ale jak mam cos brać oprócz witamin to mi się słabo robi...czy aby na pewno nie zaszkodzi Maluszkowi...Antonina lubi tę wiadomość
-
AnkaBe wrote:Tak brałam fluomizin w ciąży on się nie wchłania do krwiobiegu
A wyszło ci coś w posiewie?
Ciesz się ze dostałaś coś dopochwowo to zawsze mniejszy wpływ na cały organizm niż doustnie.
Ja w ciąży brałam 10 dni duomox to dopiero mnie wyjawiło i doprowadziło do reszty problemów z zaburzona mikroflora ale jak trzeba to trzeba.
W posiewie wyszło mi:
- streptococcus agalactiae
- lactobacillus spp
Naczytalam się o tym Dalacinie i boję się co brać.
Dzięki za odpowiedź😊 -
Antonina wrote:Potrzebuje Waszej nie ocenionej pomocy.
Dr Kru przepisał mi:
- Dalacin krem dopochwowy 1× dziennie
- Fluomozin globulki dopochwowy 1× dziennie
Czy wiecie jak te dwie rzeczy dopochwowy ogarnąć ze stosowaniem?
Dostałam receptę poczta A nie chce pisać do dr.
Jakby któraś z Wam wiedziała w jakiej kolejności to stosowanie ogarnąć to będę wdzięczna.
Bo chyba dwa na raz nie będzie rozsądne...
😊
Ja stosuję teraz dalacin przez 7 dni na noc a potem mam przez kolejne 12 dni globulki robione w aptece też na noc. Dziwnie że nie dolaczyli Tobie zaleceń z receptę jak brać bo zawsze dostaję receptę i kartke od dr.
Wydaję mi się że globulki dopochwowe to najlepiej na noc stosować ale to moje zdanie 😉 -
Antonina wrote:W posiewie wyszło mi:
- streptococcus agalactiae
- lactobacillus spp
Naczytalam się o tym Dalacinie i boję się co brać.
Dzięki za odpowiedź😊
Dalacin ma kategorie B jest bezpieczny. Nawet leki które bierzemy przy ivf maja tez często kategorie C i to tez nawet nie powód do nerwówWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 15:52
Antonina lubi tę wiadomość
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
Mamka92 wrote:7dpt28,94
9dpt 46,87
Co myślicie ?
Na razie przyrost w normie:) ja bym zbadała po 2 dniach a potem po 4 znowu3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
AnkaBe wrote:Dalacin ma kategorie B jest bezpieczny. Nawet leki które bierzemy przy ivf maja tez często kategorie C i to tez nawet nie powód do nerwów
Ja brałam przez 14 dni antybiotyk Amoksiklav w 7 tc na bakterie i tez się bałam a okazalo się że jest ok, czasem bakterie są groźniejsze niż antybiotyk.
PS łykaj tylko dużo probiotyków bo mi się później grzybica przyplątała (ja polecam lacibios femina doustnie) + potem ze 2 globulki dopochowowo np. lactovaginalAntonina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAntonina - ja tez bralam ten Dalacin raz w ciazy i doktor kazal sie niczym nie martwic bo mozna stosowac ,potem tylko 3 glubulku Pimafucinu i bylo po problemie ,tez ta bakterie mialam. Stosowalam na noc ten Dalaacin .
Antonina lubi tę wiadomość
-
żabcia wrote:Ja stosuję teraz dalacin przez 7 dni na noc a potem mam przez kolejne 12 dni globulki robione w aptece też na noc. Dziwnie że nie dolaczyli Tobie zaleceń z receptę jak brać bo zawsze dostaję receptę i kartke od dr.
Wydaję mi się że globulki dopochwowe to najlepiej na noc stosować ale to moje zdanie 😉
W zleceniach mam tylko podaną ilość dni jaką muszę brać te dwa leki.
Natomiast nie mam podane w jakiej kolejności je brać.
Dziekuje, że napisałaś o Dalacinie-uspokoilas mnie.
-
AnkaBe wrote:Na razie przyrost w normie:) ja bym zbadała po 2 dniach a potem po 4 znowu
Teraz dopiero mogę zrobić betę w poniedziałek -
kinga25 wrote:Antonina - ja tez bralam ten Dalacin raz w ciazy i doktor kazal sie niczym nie martwic bo mozna stosowac ,potem tylko 3 glubulku Pimafucinu i bylo po problemie ,tez ta bakterie mialam. Stosowalam na noc ten Dalaacin .
Dalacin brałaś cała zawartość aplikatora? -
nick nieaktualny
-
Jesteśmy po wizycie.wszystko w porządku na usg i ktg, szyjka długa. Niestety mała już tak spektakularnie nie podrosła jak ostatnio i dr Kru kilkukrotnie mierzył żeby wyszły trochę lepsze wyniki. Ma 2400-2500 gram. 12 listopada do szpitala na cięcie...jesteśmy na ostatniej prostej. Mao jak tam u was?
mao, Anulas, truskawka26, Catlady, Mera, Malina28., iMonia, olka_sz, Mysza1986, diversik89, Dalia90 lubią tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Alu_87 wrote:Jesteśmy po wizycie.wszystko w porządku na usg i ktg, szyjka długa. Niestety mała już tak spektakularnie nie podrosła jak ostatnio i dr Kru kilkukrotnie mierzył żeby wyszły trochę lepsze wyniki. Ma 2400-2500 gram. 12 listopada do szpitala na cięcie...jesteśmy na ostatniej prostej. Mao jak tam u was?
bdziągwa, Anulas, Mera, Alu_87, Malina28., iMonia, truskawka26, diversik89, Dalia90 lubią tę wiadomość
-
mao wrote:Szyjka się skróciła do 2,66- ale dr mówił, ze na tym etapie ciąży to już nie ma się co martwić przy takiej długości, wysłał mnie jeszcze po wizycie na KTG i tam wszystko ok, z Maluszkiem też wszystko dobrze... ale mimo odstawienia Medarginu dalej rośnie jak na drożdżach i ma już ok 3070 g... zaczynam się bać jak urodzę tego pulpecika😱32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Alu_87 wrote:No to pięknie!!! Dobre wiadomości! Pulpecikiem bym się nie przejmowała. Ładny chłopak będzie i łatwiejszy w obsłudze , a jakie wrażenia po dr Kru? Przemiły prawda?
Bardzo miły jest dr Kru- próbował zrobić foto małemu i dostaliśmy zdjęcie uszka 😂 Za dwa tygodnie wizyta u dr K i mam nadzieje, że dotrwamy, a potem mogę rodzić😊Alu_87 lubi tę wiadomość
-
mao wrote:Szyjka się skróciła do 2,66- ale dr mówił, ze na tym etapie ciąży to już nie ma się co martwić przy takiej długości, wysłał mnie jeszcze po wizycie na KTG i tam wszystko ok, z Maluszkiem też wszystko dobrze... ale mimo odstawienia Medarginu dalej rośnie jak na drożdżach i ma już ok 3070 g... zaczynam się bać jak urodzę tego pulpecika😱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 21:36
Alu_87, Mera, mao, diversik89 lubią tę wiadomość
Ewelina185b