MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa w ciąży go nie brałam jeszcze walczymy o dziecko puki co 😉 ale na wizycie kontrolnej wyszła mi bakteria streptococcus agalactiae nie objawia się niczym ale dr Kru stwierdził ,że gdybym rodziła to jest to zagrożenie dla dziecka bo może się zarazić paciorkowcem . Ani teraz ani wtedy nie byłam w ciąży więc wybiegł bardzo do przodu . 😅. Myślę że gdyby miało to zaszkodzić nie przepisał by tego , w MedArcie widzę bardzo uważają na wszystko czasami aż na wyrost więc moim zdaniem możesz być spokojna .Antonina wrote:Dzięki! Dzięki "za duzo".
A brałaś go może w ciazy?
Nie wiem co mi się dzieje Ale jak mam cos brać oprócz witamin to mi się słabo robi...czy aby na pewno nie zaszkodzi Maluszkowi...
Antonina lubi tę wiadomość
-
AnkaBe wrote:Tak brałam fluomizin w ciąży on się nie wchłania do krwiobiegu

A wyszło ci coś w posiewie?
Ciesz się ze dostałaś coś dopochwowo to zawsze mniejszy wpływ na cały organizm niż doustnie.
Ja w ciąży brałam 10 dni duomox to dopiero mnie wyjawiło i doprowadziło do reszty problemów z zaburzona mikroflora
ale jak trzeba to trzeba.
W posiewie wyszło mi:
- streptococcus agalactiae
- lactobacillus spp
Naczytalam się o tym Dalacinie i boję się co brać.
Dzięki za odpowiedź😊 -
Antonina wrote:Potrzebuje Waszej nie ocenionej pomocy.
Dr Kru przepisał mi:
- Dalacin krem dopochwowy 1× dziennie
- Fluomozin globulki dopochwowy 1× dziennie
Czy wiecie jak te dwie rzeczy dopochwowy ogarnąć ze stosowaniem?
Dostałam receptę poczta A nie chce pisać do dr.
Jakby któraś z Wam wiedziała w jakiej kolejności to stosowanie ogarnąć to będę wdzięczna.
Bo chyba dwa na raz nie będzie rozsądne...
😊
Ja stosuję teraz dalacin przez 7 dni na noc a potem mam przez kolejne 12 dni globulki robione w aptece też na noc. Dziwnie że nie dolaczyli Tobie zaleceń z receptę jak brać bo zawsze dostaję receptę i kartke od dr.
Wydaję mi się że globulki dopochwowe to najlepiej na noc stosować ale to moje zdanie 😉 -
Antonina wrote:W posiewie wyszło mi:
- streptococcus agalactiae
- lactobacillus spp
Naczytalam się o tym Dalacinie i boję się co brać.
Dzięki za odpowiedź😊
Dalacin ma kategorie B jest bezpieczny. Nawet leki które bierzemy przy ivf maja tez często kategorie C i to tez nawet nie powód do nerwów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 15:52
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
Mamka92 wrote:7dpt28,94
9dpt 46,87
Co myślicie ?
Na razie przyrost w normie:) ja bym zbadała po 2 dniach a potem po 4 znowu
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
AnkaBe wrote:Dalacin ma kategorie B jest bezpieczny. Nawet leki które bierzemy przy ivf maja tez często kategorie C i to tez nawet nie powód do nerwów

Ja brałam przez 14 dni antybiotyk Amoksiklav w 7 tc na bakterie i tez się bałam a okazalo się że jest ok, czasem bakterie są groźniejsze niż antybiotyk.
PS łykaj tylko dużo probiotyków bo mi się później grzybica przyplątała (ja polecam lacibios femina doustnie) + potem ze 2 globulki dopochowowo np. lactovaginal
-
nick nieaktualnyAntonina - ja tez bralam ten Dalacin raz w ciazy i doktor kazal sie niczym nie martwic bo mozna stosowac ,potem tylko 3 glubulku Pimafucinu i bylo po problemie ,tez ta bakterie mialam. Stosowalam na noc ten Dalaacin .
-
żabcia wrote:Ja stosuję teraz dalacin przez 7 dni na noc a potem mam przez kolejne 12 dni globulki robione w aptece też na noc. Dziwnie że nie dolaczyli Tobie zaleceń z receptę jak brać bo zawsze dostaję receptę i kartke od dr.
Wydaję mi się że globulki dopochwowe to najlepiej na noc stosować ale to moje zdanie 😉
W zleceniach mam tylko podaną ilość dni jaką muszę brać te dwa leki.
Natomiast nie mam podane w jakiej kolejności je brać.
Dziekuje, że napisałaś o Dalacinie-uspokoilas mnie.
-
AnkaBe wrote:Na razie przyrost w normie:) ja bym zbadała po 2 dniach a potem po 4 znowu

Teraz dopiero mogę zrobić betę w poniedziałek -
kinga25 wrote:Antonina - ja tez bralam ten Dalacin raz w ciazy i doktor kazal sie niczym nie martwic bo mozna stosowac ,potem tylko 3 glubulku Pimafucinu i bylo po problemie ,tez ta bakterie mialam. Stosowalam na noc ten Dalaacin .
Dalacin brałaś cała zawartość aplikatora? -
nick nieaktualny
-
Jesteśmy po wizycie.wszystko w porządku na usg i ktg, szyjka długa. Niestety mała już tak spektakularnie nie podrosła jak ostatnio i dr Kru kilkukrotnie mierzył żeby wyszły trochę lepsze wyniki. Ma 2400-2500 gram. 12 listopada do szpitala na cięcie...jesteśmy na ostatniej prostej. Mao jak tam u was?
mao, Anulas, truskawka26, Catlady, Mera, Malina28., iMonia, olka_sz, Mysza1986, diversik89, Dalia90 lubią tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019
))
Emilka 03.11.2019
)) -
Szyjka się skróciła do 2,66- ale dr mówił, ze na tym etapie ciąży to już nie ma się co martwić przy takiej długości, wysłał mnie jeszcze po wizycie na KTG i tam wszystko ok, z Maluszkiem też wszystko dobrze... ale mimo odstawienia Medarginu dalej rośnie jak na drożdżach i ma już ok 3070 g... zaczynam się bać jak urodzę tego pulpecika😱Alu_87 wrote:Jesteśmy po wizycie.wszystko w porządku na usg i ktg, szyjka długa. Niestety mała już tak spektakularnie nie podrosła jak ostatnio i dr Kru kilkukrotnie mierzył żeby wyszły trochę lepsze wyniki. Ma 2400-2500 gram. 12 listopada do szpitala na cięcie...jesteśmy na ostatniej prostej. Mao jak tam u was?
bdziągwa, Anulas, Mera, Alu_87, Malina28., iMonia, truskawka26, diversik89, Dalia90 lubią tę wiadomość
-
No to pięknie!!! Dobre wiadomości! Pulpecikiem bym się nie przejmowała. Ładny chłopak będzie i łatwiejszy w obsłudzemao wrote:Szyjka się skróciła do 2,66- ale dr mówił, ze na tym etapie ciąży to już nie ma się co martwić przy takiej długości, wysłał mnie jeszcze po wizycie na KTG i tam wszystko ok, z Maluszkiem też wszystko dobrze... ale mimo odstawienia Medarginu dalej rośnie jak na drożdżach i ma już ok 3070 g... zaczynam się bać jak urodzę tego pulpecika😱
, a jakie wrażenia po dr Kru? Przemiły prawda?
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019
))
Emilka 03.11.2019
)) -
Hahaha tylko jakoś trzeba tego pulpeciki wypchnąć z siebie 😜Alu_87 wrote:No to pięknie!!! Dobre wiadomości! Pulpecikiem bym się nie przejmowała. Ładny chłopak będzie i łatwiejszy w obsłudze
, a jakie wrażenia po dr Kru? Przemiły prawda?
Bardzo miły jest dr Kru- próbował zrobić foto małemu i dostaliśmy zdjęcie uszka 😂 Za dwa tygodnie wizyta u dr K i mam nadzieje, że dotrwamy, a potem mogę rodzić😊
Alu_87 lubi tę wiadomość
-
My bylismy w piatek mały mial 2700.byl to 36 tydz.i 6 dzien. Ale ty sie nic niemartw wagą poprosty będzie więcej do kochania i całowania. 😊mao wrote:Szyjka się skróciła do 2,66- ale dr mówił, ze na tym etapie ciąży to już nie ma się co martwić przy takiej długości, wysłał mnie jeszcze po wizycie na KTG i tam wszystko ok, z Maluszkiem też wszystko dobrze... ale mimo odstawienia Medarginu dalej rośnie jak na drożdżach i ma już ok 3070 g... zaczynam się bać jak urodzę tego pulpecika😱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 21:36
Alu_87, Mera, mao, diversik89 lubią tę wiadomość
Ewelina185b

[/url]