X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    A gdzie dokładnie on przyjmuje bo jak szukam to wyskakuje tylko Warszawa a chyba pisłyście że on jest z Łodzi

Apc analizy medyczne w Łodzi :) przynajmnjej ja tam byłam prawie 3 lata temu i na stronie nadal widnieje, że tam pracuje choć na znanym lekarzu rzeczywiście jest Warszawa :)

Doczytalam, że w Warszawie przyjmuje w 2 soboty miesiąca tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 22:19

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kru mi mówił że dobrze by było gdybym miała przed wizyta, bo jak z hormonami coś nie tak to nie ma co zaczynać ze stymulacja więc i usg nie potrzebne.

Wiem że wiele z Was dosylalo wyniki np wieczorem, ja się w ogóle zastanawiam po co te wyniki jak hormony u mnie zawsze ok więc usg by wystarczyło, a nawet sama powinnam po prostu zacząć stymulację 3 dc. Heh
    Mikka wrote:
    Który dr tak kieruje że musisz mieć wyniki przed wizytą??? :O

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 17:13

antonna lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O też dobry pomysł 😊 hehe
    Imbirek91 wrote:
    Wieczorem :) jest aktualnie zimno więc ja bym zostawiła po prostu lek w aucie - oj ile ja zastrzyków sobie w aucie narobiłam 🙈 masz jeszcze opcje torby izolacyjnej lub termosu 😉

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Apc analizy medyczne w Łodzi :) przynajmnjej ja tam byłam prawie 3 lata temu i na stronie nadal widnieje, że tam pracuje choć na znanym lekarzu rzeczywiście jest Warszawa :)

Doczytalam, że w Warszawie przyjmuje w 2 soboty miesiąca tylko.
    Imbirek pomógł tobie w jakiś sposób ten lekarz coś znalazł ?

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, mi też zawsze się upierają na ten 3 dc czasem proponowałam 2 lub 4 to nie kazali heh chociaż ostatnio miałam tak że zrobiłam wyniki w 3 dc były średnie A dopiero w 5 dc wszystko spadło na poziom prawidłowy
    Magnetyczna wrote:
    Nie wiem jak z tym estradiolem ale mi dr Z zawsze zlecał hormony w 3dc. Nieważne czy była to stymulacja, zwykła ocena cyklu. Ten 3 dc to chyba taka świętość.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Zgadza się, mi też zawsze się upierają na ten 3 dc czasem proponowałam 2 lub 4 to nie kazali heh chociaż ostatnio miałam tak że zrobiłam wyniki w 3 dc były średnie A dopiero w 5 dc wszystko spadło na poziom prawidłowy

Dziwię się że musisz przed wizytą mieć wyniki. Jestem u dr K ale w zastępstwie byłam też u dr Z w 3 dc i z obojgiem byłam umówiona że SMS wyślę wynik. Po USG miałam opracowany cały plan i jak tylko miałam wynik wysyłałam SMS i dostawałem hasło działamy ( bo akurat wyniki były ok)

niezapominajka12345, Mikka lubią tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    Imbirek pomógł tobie w jakiś sposób ten lekarz coś znalazł ?

Ja uważam że tak aczkolwiek dr K nie wie o tym, że byłam u niego. zawsze miałam problem z zarodkami a przy ostatniej stymulacji, która była taka sama jak moja pierwsza stymulacja (wtedy 2 zarodki) zostało mi aż 6 zarodków w 5 dobie. To był szok zarówno dla nas jak i dla dr, ponieważ naprawdę u mnie ciężko było z tymi zarodkami... A brałam przed stymulacją leki od Paśnika. Później już przed transferem nie brałam z racji tego, że u mnie bez przerwy transfery były odwoływane więc branie tych leków nie miało sensu. Ale uważam że w moim przypadku uzyskałam dzięki temu więcej zarodków :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra - ten acard mozesz bezpiecznie brac na noc ja ta cala ciaze ciagnela rano clexe ,wieczorem acard ,i tak jak teraz masz jeszcze te nudnosci to dobrze rodzielac antybiotyk z acardem bo to jednak jest kwas ,mi bardzo podraznial blone sluzowa zoladka na poczatku ciazy przy wymiotach i tez musialam porcjowac leki aby cokolwiek przechodzilo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 07:41

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Czy, któraś z Was przed ivf zdecydowała się na wlewy intralipidu? Nie wiem czy dobrze kojarzę że ok 35 zł za butelkę. Wie ktoś jaki to koszt?
    Hej sam intralipid nie kosztuje dużo ale trzeba policzyć koszt tego że kto ci zrobi wlew ( ja miałam znajoma pielęgniarek która robiła mi je w domu) to trwa ok 3h. Z komercyjnych usług robienia wlewu możesz skorzystać np. W Invimedzie.

Anulas, przykro mi ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 07:58

bv5tg9v.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    U mnie jak zwykle same dobre wieści, jak to mówią,, nadzieja umiera ostatnia, ale umiera "...😡😢😞 wczoraj lekkie Plamienia a dzisiaj już @ przyszedł...ehhh! A miało być tak pięknie....w ogóle nie dość że owu w tym cyklu była już w 12 dc to okres dziś czyli 25 dc strasznie krótkie mi się te cykle zrobiły 😏👎🙄
    Udanej niedzieli dla Was! Pozdrawiam.
    Niezapomonajko, ja też wcześniej miałsm cykle książkowe co 28dni a jak zaczęłam się leczyć to się skrocily do 24/25...

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Hej sam intralipid nie kosztuje dużo ale trzeba policzyć koszt tego że kto ci zrobi wlew ( ja miałam znajoma pielęgniarek która robiła mi je w domu) to trwa ok 3h. Z komercyjnych usług robienia wlewu możesz skorzystać np. W Invimedzie.

Anulas, przykro mi ☹️

Jesteś z tego zadowolona? Polecasz?

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kru mi mówił że dobrze by było gdybym miała przed wizyta, bo jak z hormonami coś nie tak to nie ma co zaczynać ze stymulacja więc i usg nie potrzebne.

Wiem że wiele z Was dosylalo wyniki np wieczorem, ja się w ogóle zastanawiam po co te wyniki jak hormony u mnie zawsze ok więc usg by wystarczyło, a nawet sama powinnam po prostu zacząć stymulację 3 dc. Heh
    Kochana a nie możesz wyników zrobić w Koninie i z nimi pojechać na Poznań? Badania muszą być tego samego dnia co wizyta? Bo tak to się biedula najeździsz :)

• Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, a czy to czasami nie jest tak, że ostatnio niestety spotkało Cię, co spotkało i byłaś zdenerwowana, że niepotrzebnie jeździsz i wydajesz kasę i teraz Dr chce siebie zabezpieczyć przed ewentualnymi pretensjami z Twojej strony, a Ciebie przed niepotrzebnymi wydatkami?
    Jak zawsze miałam badanie w 2/3 dc (na każdej karcie wizyty mam napisanie w 3 dc, ewen. 2 dc) i na podstawie usg doktor decydował, co dalej, tzn. dostawałam harmonogram działania i skierowania na cito na badanie hormonów i byłam umówiona z dr na sms i zielone/czerwone światło.
    Moim zdaniem umordujesz się niepotrzebnie, a i nerwy też są niewskazane. O której masz wizytę? W HCP wyniki będziesz miała po min. 2 godzinach.
    Co do puregonu. W aptece kupisz opakowanie termiczne. Jak zostawisz go w samochodzie (oczywiście w chłodnym miejscu) to nic mu nie będzie.

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsieocud wrote:
    Niezapominajko, a czy to czasami nie jest tak, że ostatnio niestety spotkało Cię, co spotkało i byłaś zdenerwowana, że niepotrzebnie jeździsz i wydajesz kasę i teraz Dr chce siebie zabezpieczyć przed ewentualnymi pretensjami z Twojej strony, a Ciebie przed niepotrzebnymi wydatkami?
    Jak zawsze miałam badanie w 2/3 dc (na każdej karcie wizyty mam napisanie w 3 dc, ewen. 2 dc) i na podstawie usg doktor decydował, co dalej, tzn. dostawałam harmonogram działania i skierowania na cito na badanie hormonów i byłam umówiona z dr na sms i zielone/czerwone światło.
    Moim zdaniem umordujesz się niepotrzebnie, a i nerwy też są niewskazane. O której masz wizytę? W HCP wyniki będziesz miała po min. 2 godzinach.
    Co do puregonu. W aptece kupisz opakowanie termiczne. Jak zostawisz go w samochodzie (oczywiście w chłodnym miejscu) to nic mu nie będzie.

Też mi się tak wydaje, że dr po prostu nie chce cię ściągać na wizytę jeśli hormony będą nie w porządku...

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza skorzystałam z twojej opinii na temat pasty do zębów Meridol i powiem Ci rewelka ! Dzięki!
    Krwawily mi dziąsła, czasem same tak z siebie w ciągu dnia a po drugim dniu stosowania przy myciu już czysto 😊

Starajacsieocud, AnkaBe, Mysza1986, diversik89, ipla lubią tę wiadomość

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety właśnie muszą być tego samego dnia 3 dc👎🙉😞 czyli jutro, nie mogłam zrobić dzisiaj bo za wcześnie heh....a jak zrobię jutro rano w Koninie i pojadę na poznan to też w Koninie wyniki będą dopiero po 16, a ja jechać bym musiała wcześniej 🙉 no trudno, najwyżej się najeżdżę HeH life is brutal......zwłaszcza że że dr Kru w Koninie 🙄 ale nie kazał mi przychodzić hehe
    anka1987 wrote:
    Kochana a nie możesz wyników zrobić w Koninie i z nimi pojechać na Poznań? Badania muszą być tego samego dnia co wizyta? Bo tak to się biedula najeździsz :)

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety właśnie muszą być tego samego dnia 3 dc👎🙉😞 czyli jutro, nie mogłam zrobić dzisiaj bo za wcześnie heh....a jak zrobię jutro rano w Koninie i pojadę na poznan to też w Koninie wyniki będą dopiero po 16, a ja jechać bym musiała wcześniej 🙉 no trudno, najwyżej się najeżdżę HeH life is brutal......zwłaszcza że że dr Kru w Koninie 🙄 ale nie kazał mi przychodzić hehe

Trochę to dziwne...

ipla lubi tę wiadomość

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    A gdzie dokładnie on przyjmuje bo jak szukam to wyskakuje tylko Warszawa a chyba pisłyście że on jest z Łodzi
    A powiedz mi proszę czy jeśli w ostanie cyklu brałam przez kilka dni i był poza lodówka. Później miałam rezerwę ale substancja w pewnie nadal została więc włożyłem na miesiąc lodówki,czy teraz mogę znowu wyjąć i dalej już nie trzymać w lodówce? Jak Ty zrozumiałaś ulotkę? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niezapominajko ,kiedys juz to ktoras z dziewczyn pisala ,wiem ,ze to decyzja kazdej z nas ,ja tez jestem bardzo przyzwyczajona do swojego ginekologa ,tylko jemy ufam w 100% ,ale aby przyspieszyc pewne sprawy w leczeniu przenioslam sie na pewien czas do innego lekarza w Medart. ze wzgledu na labolatorium nie chcesz sprobowac zapisac sie do dr K albo Z ? na same poprowadzenie do inseminacji i stymulacje ? Oni poprostu dluzej w tym siedza , sa obcykani sa odA do Z i mysle ,ze to tez by dalo troche wiecej spokoju Tobie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 11:00

Starajacsieocud, Antonina lubią tę wiadomość

‹‹ 1817 1818 1819 1820 1821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ