MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Za dużo wrote:A gdzie dokładnie on przyjmuje bo jak szukam to wyskakuje tylko Warszawa a chyba pisłyście że on jest z Łodzi
Apc analizy medyczne w Łodzi przynajmnjej ja tam byłam prawie 3 lata temu i na stronie nadal widnieje, że tam pracuje choć na znanym lekarzu rzeczywiście jest Warszawa
Doczytalam, że w Warszawie przyjmuje w 2 soboty miesiąca tylko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 22:19
M&K 2017
M 😍 2020 -
Kru mi mówił że dobrze by było gdybym miała przed wizyta, bo jak z hormonami coś nie tak to nie ma co zaczynać ze stymulacja więc i usg nie potrzebne.
Wiem że wiele z Was dosylalo wyniki np wieczorem, ja się w ogóle zastanawiam po co te wyniki jak hormony u mnie zawsze ok więc usg by wystarczyło, a nawet sama powinnam po prostu zacząć stymulację 3 dc. HehMikka wrote:Który dr tak kieruje że musisz mieć wyniki przed wizytą???starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualny
-
O też dobry pomysł 😊 heheImbirek91 wrote:Wieczorem jest aktualnie zimno więc ja bym zostawiła po prostu lek w aucie - oj ile ja zastrzyków sobie w aucie narobiłam 🙈 masz jeszcze opcje torby izolacyjnej lub termosu 😉starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyImbirek91 wrote:Apc analizy medyczne w Łodzi przynajmnjej ja tam byłam prawie 3 lata temu i na stronie nadal widnieje, że tam pracuje choć na znanym lekarzu rzeczywiście jest Warszawa
Doczytalam, że w Warszawie przyjmuje w 2 soboty miesiąca tylko. -
Zgadza się, mi też zawsze się upierają na ten 3 dc czasem proponowałam 2 lub 4 to nie kazali heh chociaż ostatnio miałam tak że zrobiłam wyniki w 3 dc były średnie A dopiero w 5 dc wszystko spadło na poziom prawidłowyMagnetyczna wrote:Nie wiem jak z tym estradiolem ale mi dr Z zawsze zlecał hormony w 3dc. Nieważne czy była to stymulacja, zwykła ocena cyklu. Ten 3 dc to chyba taka świętość.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:Zgadza się, mi też zawsze się upierają na ten 3 dc czasem proponowałam 2 lub 4 to nie kazali heh chociaż ostatnio miałam tak że zrobiłam wyniki w 3 dc były średnie A dopiero w 5 dc wszystko spadło na poziom prawidłowy
Dziwię się że musisz przed wizytą mieć wyniki. Jestem u dr K ale w zastępstwie byłam też u dr Z w 3 dc i z obojgiem byłam umówiona że SMS wyślę wynik. Po USG miałam opracowany cały plan i jak tylko miałam wynik wysyłałam SMS i dostawałem hasło działamy ( bo akurat wyniki były ok)niezapominajka12345, Mikka lubią tę wiadomość
-
Za dużo wrote:Imbirek pomógł tobie w jakiś sposób ten lekarz coś znalazł ?
Ja uważam że tak aczkolwiek dr K nie wie o tym, że byłam u niego. zawsze miałam problem z zarodkami a przy ostatniej stymulacji, która była taka sama jak moja pierwsza stymulacja (wtedy 2 zarodki) zostało mi aż 6 zarodków w 5 dobie. To był szok zarówno dla nas jak i dla dr, ponieważ naprawdę u mnie ciężko było z tymi zarodkami... A brałam przed stymulacją leki od Paśnika. Później już przed transferem nie brałam z racji tego, że u mnie bez przerwy transfery były odwoływane więc branie tych leków nie miało sensu. Ale uważam że w moim przypadku uzyskałam dzięki temu więcej zarodkówM&K 2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualnyAlexandra - ten acard mozesz bezpiecznie brac na noc ja ta cala ciaze ciagnela rano clexe ,wieczorem acard ,i tak jak teraz masz jeszcze te nudnosci to dobrze rodzielac antybiotyk z acardem bo to jednak jest kwas ,mi bardzo podraznial blone sluzowa zoladka na poczatku ciazy przy wymiotach i tez musialam porcjowac leki aby cokolwiek przechodzilo .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 07:41
-
Anulas wrote:Czy, któraś z Was przed ivf zdecydowała się na wlewy intralipidu? Nie wiem czy dobrze kojarzę że ok 35 zł za butelkę. Wie ktoś jaki to koszt?
Anulas, przykro mi ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 07:58
-
niezapominajka12345 wrote:Hej dziewczyny.
U mnie jak zwykle same dobre wieści, jak to mówią,, nadzieja umiera ostatnia, ale umiera "...😡😢😞 wczoraj lekkie Plamienia a dzisiaj już @ przyszedł...ehhh! A miało być tak pięknie....w ogóle nie dość że owu w tym cyklu była już w 12 dc to okres dziś czyli 25 dc strasznie krótkie mi się te cykle zrobiły 😏👎🙄
Udanej niedzieli dla Was! Pozdrawiam.niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:Hej sam intralipid nie kosztuje dużo ale trzeba policzyć koszt tego że kto ci zrobi wlew ( ja miałam znajoma pielęgniarek która robiła mi je w domu) to trwa ok 3h. Z komercyjnych usług robienia wlewu możesz skorzystać np. W Invimedzie.
Anulas, przykro mi ☹️
Jesteś z tego zadowolona? Polecasz? -
niezapominajka12345 wrote:Kru mi mówił że dobrze by było gdybym miała przed wizyta, bo jak z hormonami coś nie tak to nie ma co zaczynać ze stymulacja więc i usg nie potrzebne.
Wiem że wiele z Was dosylalo wyniki np wieczorem, ja się w ogóle zastanawiam po co te wyniki jak hormony u mnie zawsze ok więc usg by wystarczyło, a nawet sama powinnam po prostu zacząć stymulację 3 dc. Hehniezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko, a czy to czasami nie jest tak, że ostatnio niestety spotkało Cię, co spotkało i byłaś zdenerwowana, że niepotrzebnie jeździsz i wydajesz kasę i teraz Dr chce siebie zabezpieczyć przed ewentualnymi pretensjami z Twojej strony, a Ciebie przed niepotrzebnymi wydatkami?
Jak zawsze miałam badanie w 2/3 dc (na każdej karcie wizyty mam napisanie w 3 dc, ewen. 2 dc) i na podstawie usg doktor decydował, co dalej, tzn. dostawałam harmonogram działania i skierowania na cito na badanie hormonów i byłam umówiona z dr na sms i zielone/czerwone światło.
Moim zdaniem umordujesz się niepotrzebnie, a i nerwy też są niewskazane. O której masz wizytę? W HCP wyniki będziesz miała po min. 2 godzinach.
Co do puregonu. W aptece kupisz opakowanie termiczne. Jak zostawisz go w samochodzie (oczywiście w chłodnym miejscu) to nic mu nie będzie.
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
Starajacsieocud wrote:Niezapominajko, a czy to czasami nie jest tak, że ostatnio niestety spotkało Cię, co spotkało i byłaś zdenerwowana, że niepotrzebnie jeździsz i wydajesz kasę i teraz Dr chce siebie zabezpieczyć przed ewentualnymi pretensjami z Twojej strony, a Ciebie przed niepotrzebnymi wydatkami?
Jak zawsze miałam badanie w 2/3 dc (na każdej karcie wizyty mam napisanie w 3 dc, ewen. 2 dc) i na podstawie usg doktor decydował, co dalej, tzn. dostawałam harmonogram działania i skierowania na cito na badanie hormonów i byłam umówiona z dr na sms i zielone/czerwone światło.
Moim zdaniem umordujesz się niepotrzebnie, a i nerwy też są niewskazane. O której masz wizytę? W HCP wyniki będziesz miała po min. 2 godzinach.
Co do puregonu. W aptece kupisz opakowanie termiczne. Jak zostawisz go w samochodzie (oczywiście w chłodnym miejscu) to nic mu nie będzie.
Też mi się tak wydaje, że dr po prostu nie chce cię ściągać na wizytę jeśli hormony będą nie w porządku...niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
M&K 2017
M 😍 2020 -
Mysza skorzystałam z twojej opinii na temat pasty do zębów Meridol i powiem Ci rewelka ! Dzięki!
Krwawily mi dziąsła, czasem same tak z siebie w ciągu dnia a po drugim dniu stosowania przy myciu już czysto 😊Starajacsieocud, AnkaBe, Mysza1986, diversik89, ipla lubią tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
No niestety właśnie muszą być tego samego dnia 3 dc👎🙉😞 czyli jutro, nie mogłam zrobić dzisiaj bo za wcześnie heh....a jak zrobię jutro rano w Koninie i pojadę na poznan to też w Koninie wyniki będą dopiero po 16, a ja jechać bym musiała wcześniej 🙉 no trudno, najwyżej się najeżdżę HeH life is brutal......zwłaszcza że że dr Kru w Koninie 🙄 ale nie kazał mi przychodzić heheanka1987 wrote:Kochana a nie możesz wyników zrobić w Koninie i z nimi pojechać na Poznań? Badania muszą być tego samego dnia co wizyta? Bo tak to się biedula najeździszstarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:No niestety właśnie muszą być tego samego dnia 3 dc👎🙉😞 czyli jutro, nie mogłam zrobić dzisiaj bo za wcześnie heh....a jak zrobię jutro rano w Koninie i pojadę na poznan to też w Koninie wyniki będą dopiero po 16, a ja jechać bym musiała wcześniej 🙉 no trudno, najwyżej się najeżdżę HeH life is brutal......zwłaszcza że że dr Kru w Koninie 🙄 ale nie kazał mi przychodzić hehe
Trochę to dziwne...ipla lubi tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
nick nieaktualnyZa dużo wrote:A gdzie dokładnie on przyjmuje bo jak szukam to wyskakuje tylko Warszawa a chyba pisłyście że on jest z Łodzi
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:No niestety właśnie muszą być tego samego dnia 3 dc👎🙉😞 czyli jutro, nie mogłam zrobić dzisiaj bo za wcześnie heh....a jak zrobię jutro rano w Koninie i pojadę na poznan to też w Koninie wyniki będą dopiero po 16, a ja jechać bym musiała wcześniej 🙉 no trudno, najwyżej się najeżdżę HeH life is brutal......zwłaszcza że że dr Kru w Koninie 🙄 ale nie kazał mi przychodzić hehe
Niezapominajko ,kiedys juz to ktoras z dziewczyn pisala ,wiem ,ze to decyzja kazdej z nas ,ja tez jestem bardzo przyzwyczajona do swojego ginekologa ,tylko jemy ufam w 100% ,ale aby przyspieszyc pewne sprawy w leczeniu przenioslam sie na pewien czas do innego lekarza w Medart. ze wzgledu na labolatorium nie chcesz sprobowac zapisac sie do dr K albo Z ? na same poprowadzenie do inseminacji i stymulacje ? Oni poprostu dluzej w tym siedza , sa obcykani sa odA do Z i mysle ,ze to tez by dalo troche wiecej spokoju Tobie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 11:00
Starajacsieocud, Antonina lubią tę wiadomość