MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiacynta48 wrote:Hej, tak byłam. Dr Ż powiedział, że jest okej ale chcialby żebym jeszcze miała przez tydzień plastry, więc idę ponownie 5 grudnia i wtedy już mam nadzieję, że okleje i zacznę stymulacje. Stwierdził że przed świętami wyrobimy się z Ivf. Ciekawa jestem jak będzie, myślę czy wziąć wolne po transferze no i czy w ogóle będą zarodki a jeśli tak to czy robić badanie. Zapisałam się na akupunkture i masaż brzucha, mam nadzieję że to dobrze wpłynie na mnie zanim jeszcze będę mieć transfer. A jak u Ciebie? Jak sytuacja ?HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Paulina90 wrote:Dziewczyny dziś mija tydzień od pierwszej IUI u doktora Ż.
Piersi strasznie bolą, czuję też takie bóle okresowe, nie są silne, ale coś tam czuję..
Może to wszystko od duphastonu bo biorę 3x1.
Zostaje jeszcze tydzień czekania..
Dajcie jakieś światełko tym którym udała się IUI.
Zawsze to jakoś podnosi na duchu
hej, juz Ci pisałam, ze u mnie były udane inseminacje 2/2. Więc 100% skutecznosci Pani doktor
Objawy które opisujesz są albo od ciąży albo od dupka, więc pozostaje czekać.
Ja robiłam bete za pierwszym razem już po 12 dniach i była okolo 200.za drugim razem testy pozytywne wychodziły mi też od 12 dnia po inseminacji (i jednoczesnie owulacji), beta w 15 dniu ponad 500 - ciąża bliźniacza.
Starajacsieocud lubi tę wiadomość
-
Kaach wrote:Ja właśnie dziś mam wizytę w posiewie wyszły mi bakterie i martwię się czy to nie przeszkodzi teraz a i tak jeszcze wszystkich wyników nie mam, a od 15.11 czekam , ale mają 11 dni roboczych... Wykończy mnie ten Alab ja chodzę na masaż z refleksologii nie wiem co jeszcze można zrobić żeby transfer się udał. Zobaczę co dziś powie doktor może w końcu mnie zaskoczy i zacznie mówić więcej :pStarania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
ipla wrote:Truskawko i Alexxandro, ja miałam dwa razy żywa krew, też nie jakoś strasznie dużo, ale się pokazała. Wydaje mi się, że u mnie było to wywołane stresem, bo pokłóciłam się z mężem. Nadal plemię, ale mam nieodparte wrażenie, że coraz mniej i mniej. Wiem jedno, stres dziecku ABSOLUTNIE nie służy, dlatego nie poddam się już mu. Stres powoduje między innymi skórcze macicy!!! Myślę pozytywnie i tyle 😊 Już się tyle namartwiłam na początku, że wystarczy. Nasze dzieciątka rosną i też czują nasze nastroje, a ja nie chce go faszerować od poczęcia złymi emocjami. Do tego, tak jak pisałam, zle myśli przyciągają zle rzeczy, a więc absolutnie tu żadna z nas nie powinna mieć złych myśli! Wiem, że jest to trudne, ale pomyslcie sobie, że te nasze maleństwa czują to co my 🤔 My idziemy dziś wieczorem po kolejną fotkę naszego Skarba 😊
Trzymam kciuki za pozytywne nastroje każdej z przyszłych mam, bo przecież jakie to wspaniale, że nosimy życie/życia 😉 pod naszymi serduszkami🥰😘
Ipla daj znac od razu po wizycie jak tam maleństwo się rozwija ❤️
Bardzo cieszę się, ze już mniej plamisz:) teraz musi być tylko dobrze !
Starania od lutego 2018r.
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
8dpt beta 97,5
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
truskawka26 wrote:Ja dopiero za tydzień w piątek.... osiwieje do tego czasu.
Witaj w klubie tez mam wrażenie, ze czas za wolno płynieStarania od lutego 2018r.
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
8dpt beta 97,5
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alexxandra_aa wrote:Kaach a gdzie polecisz refleksologie?HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kaach wrote:Ja u siebie w Lesznie znalazłam. Lepiej się czuje po tym myślałam też o akupunkturze ale za dużo też nie ma co
Ja tez lubię i tez dużo dobrego słyszałam na temat właściwości właśnie w trakcie ciąży i w trakcie starań.
Muszę poszukać czegoś sprawdzonego koło siebie, bo na głowę tez by się przydałoStarania od lutego 2018r.
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
8dpt beta 97,5
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
kinga25 wrote:Kach - bakterie nie przeszkodza w stymulacji i punkcji raczej ,ja tez mialam posiew zly bralam antybiotyk i bylo git .Stan zapalny przydatkow jest przeciwskazaniem do rozpoczecia stymulacji .HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Pom-pon wrote:hej, juz Ci pisałam, ze u mnie były udane inseminacje 2/2. Więc 100% skutecznosci Pani doktor
Objawy które opisujesz są albo od ciąży albo od dupka, więc pozostaje czekać.
Ja robiłam bete za pierwszym razem już po 12 dniach i była okolo 200.za drugim razem testy pozytywne wychodziły mi też od 12 dnia po inseminacji (i jednoczesnie owulacji), beta w 15 dniu ponad 500 - ciąża bliźniacza.
Ja miałam dwa z jednego jajnika i w dzień owulacji miałam IUI.
Cieszę się z Twojego podwójnego powodzenia
Tydzień po IUI to chyba za szybko na jakieś objawy i podejrzenia*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
nick nieaktualnyPaulina90 wrote:Dziewczyny dziś mija tydzień od pierwszej IUI u doktora Ż.
Piersi strasznie bolą, czuję też takie bóle okresowe, nie są silne, ale coś tam czuję..
Może to wszystko od duphastonu bo biorę 3x1.
Zostaje jeszcze tydzień czekania..
Dajcie jakieś światełko tym którym udała się IUI.
Zawsze to jakoś podnosi na duchu
Ja miałam dzień po Tobie, to moja druga IUI tym razem stymulacja i tez mnie bardzo piersi bolą, pierwsza IUI oczywiście nieudana ☹️ Ale tez brałam luteinę i duph i nie miałam takich rewelacji, teraz to tłumacze wysokim estradiolem, który jest niestety skutkiem ubocznym stymulacji i podobno mogą piersi bolec.. ja jestem pesymistka i czuje, ze wyląduje na in vitro 😟💉💁🏻♀️Ale zaczekam ostatecznie ten tydzień na betę i nie odstawiam leków 🥴 -
Paulina90 wrote:Ile miałaś pęcherzyków?
Ja miałam dwa z jednego jajnika i w dzień owulacji miałam IUI.
Cieszę się z Twojego podwójnego powodzenia
Tydzień po IUI to chyba za szybko na jakieś objawy i podejrzenia
Dzięki
Za drugim razem, z którego mam chłopaków miałam po jednym z obu jajników. Myk jest taki że w laparoskopii mi wyszedł jeden jajowód niedrożny. A tu taki psikusStarajacsieocud lubi tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:Dzięki
Za drugim razem, z którego mam chłopaków miałam po jednym z obu jajników. Myk jest taki że w laparoskopii mi wyszedł jeden jajowód niedrożny. A tu taki psikus
Czulas w tym udanym cyklu coś specjalnego, czy czekalas do bety nie odbierając żadnych sygnałów typu ból piersi i samopoczucia jak na okres ?*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
Paulina90 wrote:Wtedy kiedy tracimy nadzieje właśnie sie udaje:) A moze udało się tylko jednego , ale akurat się podzielił i są dwa dzieciaczki...
Czulas w tym udanym cyklu coś specjalnego, czy czekalas do bety nie odbierając żadnych sygnałów typu ból piersi i samopoczucia jak na okres ?
Są dwujajowi
Tak, pamiętam że bolały mnie bardzo piersi i ból brzucha był okresowy ale jednak trochę inny, dlatego testy zrobiłam wcześniej. Dodatkowo od 9 dpo bolał mnie mega żołądek a to był mój pierwszy objaw w poprzedniej ciazy. -
Pom-pon wrote:Są dwujajowi
Tak, pamiętam że bolały mnie bardzo piersi i ból brzucha był okresowy ale jednak trochę inny, dlatego testy zrobiłam wcześniej. Dodatkowo od 9 dpo bolał mnie mega żołądek a to był mój pierwszy objaw w poprzedniej ciazy.
Nawet nie wiem czy tydzień po iui można być już w ciąży
Sto myśli i pytań na minutęMera lubi tę wiadomość
*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
Luluiza wrote:Ja miałam dzień po Tobie, to moja druga IUI tym razem stymulacja i tez mnie bardzo piersi bolą, pierwsza IUI oczywiście nieudana ☹️ Ale tez brałam luteinę i duph i nie miałam takich rewelacji, teraz to tłumacze wysokim estradiolem, który jest niestety skutkiem ubocznym stymulacji i podobno mogą piersi bolec.. ja jestem pesymistka i czuje, ze wyląduje na in vitro 😟💉💁🏻♀️Ale zaczekam ostatecznie ten tydzień na betę i nie odstawiam leków 🥴*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
nick nieaktualnyPaulina90 wrote:Kiedy testujesz?? Albo kiedy idziesz na betę ?
Poprzednio zrobiłam po 12 dniach i 1,2 😕, od razu odstawiłam leki i po 3 dniach okres, bardzo obniżony nastrój mam po tym duphasie i mówiłam lekarzowi, a on że to jest niestety ta gorsza strona hormonów syntetycznych i trzeba to po prostu przeżyć, z tego względu jeśli za te kilka dni okaże się, że nic z tego to od razu chce sie zdecydować na inv😐 teraz tez zrobię ok 12 dnia betę 🙃
Daj znać jak będziesz po becie 🌺
-
AnkaBe wrote:Wyksztalcenie mam medyczne, ale przeszlam tez cala diagnostyke na sobie, i wiem jakie popelnilam bledy przy zbyt pochopnym przechodzeniu na diete.
polecam zbadanie chociaż podstawowych przeciwciał
- przeciwciała przeciw transglutaminazie tkankowej IGA i IGG
- przeciwciała przeciw deamidowanym peptydom gliadyny IGA i IGG
- przeciw endomyasialne IGG i IGA
wiem, ze to kolejny wydatek, ale jesli przeciwciała wyjdą ujemne to mozna gluten wykluczyć z diety na zasadzie ograniczenia immunizacji, a wtedy jest mniejsze prawdopodobienstwo ze to celiakia, wiec powrot do glutenu w diecie lub mniejsze odstepstwa nie sa tak ryzykowne.
Prawdziwa dieta bezglutenowa uwzględnia wykluczenie wiekszosci produktów ze sklepów:
1. pieczywo bezglutenowe powinno byc certyfkowane ( jest szereg piekarni internetowych, warto zwracac uwage na sklad zeby nie jesc samej chemii, maja znak przekreslonego klosa), balviten incola, putka bez glutenu itp
chleb kukurydziany upieczony w maszynie do normalnego chleba jest juz skazony glutenem
kasze- odpada 3/4 kasz ze sklepu
bezpieczny jest ryz, kasza gryczana, kacza jaglana, kasza quinoa
2. przyprawy- wiekszość jest skażona glutenem
3. wędliny- czytamy skład, większośc wędlin jest też skażona, tu do wyboru produktu tradycyjnego jadła, pojedyncze z biedronki, czy z lidla- są oznaczenia "kłosek", parówki "berlinki"
4. makarony bezglutenowe- lidl, biedronka, żabka sklepy internetowe
5. mąki- nawet mąka naturalnie bezglutenowa np owsiana kokosowa, która pochodzi z młyna skażonego glutenem jest zanieczyszczona, więc trzeba wybierać certyfikowane
6. słodycze- bezpieczne jest z tego co wiem merci, toffifie, kinderki, czekolady goplany mleczna i gorzka,
w domu
osobna deska, osobny toster itp
prawdziwa i czysta dieta bezglutenowa, która jest wskazana dla celiaków jest ogromnym wyrzeczeniem i jest bardzo trudna, odpada jedzenie praktycznie "na miescie"
praktycznie wszystkie produkty da sie kupic czy zamowic online
sa pierogi bezglutenowe, pizze bezglutenowe niestety wszystko jest 2-3x drozsze
jesli jestes z Poznania to akurat tu jest duzy wybor miejsc bezglutenowych
polecam tez sklep internetowy friendlyfood mozna przejrzec po kategoriach co mozna tak naprawde bezglutenowego szukac i kupic
Myślałam, że bede mogła jeść produkty, które "moga zawierac gluten, mleko etc". Nie sadzilam, ze to bedzie tak restrykcyjne 😱👧 2017 ❤ 👶 2021