MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlu_87 wrote:Ja robiłam najpierw na gotowej mieszance z Schara ale znacznie lepsze są własne mączne miksy.polecam blog olgasmile - tam jeat dużo przepisów. No i bardziej na słodko fajny wychodzi chlebek bananowy. Ja robiłam z tego przepisu https://kcalmar.com/blog/2015/10/24/paleo-chlebek-bananowy/
Catlady lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:Też mam same krostki na twarzy od kiedy biorę te wszystkie suplementy (od lipca) Nie wiem co na mnie tak działa, ale przy całych tych problemach ciąża to mój najmniejszy problem😥
-
A my lezymy w szpitalu w dwupaku. Maly nie taki mały bo 4 kg ma. Jutro będą wywoływać. Jak ja dam rade wydusic te moje 4 kilogramowe szczęście. 😀
Starajacsieocud, alexxandra_aa, Mysza1986, Catlady, Alu_87, diversik89, Panna Migotka, Mera, Angel9306, Malina28., iMonia, Ruda2017, ipla lubią tę wiadomość
Ewelina185b -
nick nieaktualnyEwelina185b wrote:A my lezymy w szpitalu w dwupaku. Maly nie taki mały bo 4 kg ma. Jutro będą wywoływać. Jak ja dam rade wydusic te moje 4 kilogramowe szczęście. 😀
bdziągwa, Mysza1986, Panna Migotka, Dalia90, ipla lubią tę wiadomość
-
Ewelina kciuki zaciśnięte.
Dziewczyny od AB, oj chyba wszystkie mamy z nim te same przeboje. Aczkolwiek ja już wkroczyłam w etap, że się ze mnie śmieje. Nawet mogę milczeć to się głupio uśmiecha i przedłuża wizyty. Więc nie wiem co gorsze. Jedno jednak jest pewne, jak coś się dzieje zawsze można na niego liczyć no i ma "szczęśliwa rękę". Pewnie za kilka lat, każda z nas będzie się z tego wszystkiego śmiała.
Kaach ja bym na Twoim miejscu w sobotę powiedziała mu, że trochę za szybko galopuje i masz pytania, na które chcesz poznać odpowiedzi, bo chcesz być spokojna. I niech Ci wytłumaczy dlaczego nie podoba mu się Twoje amh. Płacisz za wizytę , więc niech będzie ona kompleksowa i dla Ciebie A nie odwrotnie.Kaach lubi tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
nick nieaktualnyLuluiza - tak mialam i punkcje i transfer u A .B ,trzeba sie bylo wiecej pytac ,mielismu sporo wymian zdan jak mniej tlumaczyl ,pare razy sie obrazil ,troche sie posmialismy ,ogolnie cala procedure przeszlam u doktora,pozniej tranafer , i sie rozstalismy ,wrocilam do swojego gina .
Luluiza lubi tę wiadomość
-
Za dużo wrote:Anulas decydujesz się na te wlewy o których pisałaś ? Kurcze ja byłam wczoraj u immunologa to mało nie przyłożyłam tej pani doktor. W odpowiedzi na moje pytania nie uzyskałam nic poza tym że no tak bezpłodność to choroba dzisiejszych czasów . Patrzyła na mnie z taką pogardą . Ale szczyci się tym że pomaga w problemach z płodnością .
Jeszcze myślę. W sumie jeszcze nie poronilam więc mam chwilę do namysłu. Ja polecam jednak dr Pasnika. Nie trzeba do niego dużo jeździć. Zlecił mi wiele badań (koszty były) ale faktycznie sprawdzał jakie leczenie wdrożyć. ANA miałam dodatnie a po lekach ujemne. Niestety na NK nie działał więc wspominał o tych wlewach gdybym się do ivf przygotowywała. Na powtórkę badań nie musiałam jechać do Łodzi tylko robiłam w Poznaniu. -
Paulina Nessa wrote:Na twarzy, dekoldzie i plecach. Na plecach i dekoldzie nie wyglądały tak źle, było ich sporo ale malutkich i nie swędzących. Na twarzy natomiast strasznie mnie wysypywało.
Jak przestałam brać B12 to i krostki się nie pojawiają a tamte poznikały. Prenatal Uno biorę cały czas tak jak reszte supli. Więc u mnie to raczej na pewno B12. Tylko teraz się boję, że mi przez niebranie spadnie poniżej normy. A w styczniu mamy podchodzić do ivf więc chciałabym być jak najlepiej przygotowana.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
nick nieaktualnyPaulina Nessa, najlepiej jak wyślesz wynik do lekarza i wtedy Ci powiedzie co masz zrobić.
Kaach, przyznam że też nie rozumiem jaki ma związek rezerwa do stymulacji. A jakie masz w ogóle amh? Ty tak jak ja miałaś szykować się do in vitro, więc jeśli hormony okej i infekcja nie przeszkadza to nie rozumiem. Napisz sobie pytania na kartce i powiedz mu ze wizyta jest dla Ciebie stresująca, dlatego przygotowałaś sobie pytania. -
kinga25 wrote:To wedlug mnie jest ok ja mialam Puregon 175 j potem 200 j przy AMH okolo 7 ,wiec musisz miec punkcje normalnie u mnie stymulacja okolo 10 dni sama trwala ,a orgalutran to dolaczy doktor na .ktoryms usg .
A powiedzcie mi jeszcze na czym polega USG 3D macicy bo jak usłyszałam w rejestracji, że musi przy nim być 2-óch lekarzy to zbladłamHSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kaach wrote:Tylko ja tego właśnie nie rozumiem puregon mam 225 jednostek, a punkcji w grudniu i tak nie będzie to po co ta stymulacja ? AMH mam 38,17 pmol/l to jest 5,34 ng/ml czyli chyba nie jest źle. Na sobotę zdecydowanie przygotuję sobie zestaw pytań tylko ja chodzę do niego tak zestresowana, że czasami języka w gębie zapominam
A powiedzcie mi jeszcze na czym polega USG 3D macicy bo jak usłyszałam w rejestracji, że musi przy nim być 2-óch lekarzy to zbladłamSynek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyKaach wrote:Tylko ja tego właśnie nie rozumiem puregon mam 225 jednostek, a punkcji w grudniu i tak nie będzie to po co ta stymulacja ? AMH mam 38,17 pmol/l to jest 5,34 ng/ml czyli chyba nie jest źle. Na sobotę zdecydowanie przygotuję sobie zestaw pytań tylko ja chodzę do niego tak zestresowana, że czasami języka w gębie zapominam
A powiedzcie mi jeszcze na czym polega USG 3D macicy bo jak usłyszałam w rejestracji, że musi przy nim być 2-óch lekarzy to zbladłam
Punkcje kochana musisz miec bo bys miala hiperstymulacje taka ,ze szok ,moze to chodzilo o to ,ze transferu nie bedzie w grudniu jak jeszcze nie mialas tego usg 3d macicy i aby ominac hiperke ,zdaje mi sie znajac te skruty mysleniowe doktora ,ze to tak bedzie ,bo doktor nie robi w tym cyklu co punkcja i tu by sie AMH zgadzalo .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 19:03
-
No i wizyta srednio na jeża, mogłoby być lepiej z endo bo ma ok 2,3 czy coś takiego Kru by startował zestymulacja ale ze juz nakreślił też sprawę wczoraj dr K to mają to skonsultować i dostanę dzisiaj jeszcze odp co robimy....z tego co wiem tutaj pisałyście że u dr K musi być endo 2 więc wiadomo jaka będzie odpowiedź 🙈😳🙉🙉🙉starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
kinga25 wrote:Punkcje kochana musisz miec bo bys miala hiperstymulacje taka ,ze szok ,moze to chodzilo o to ,ze transferu nie bedzie w grudniu jak jeszcze nie mialas tego usg 3d macicy i aby ominac hiperke ,zdaje mi sie znajac te skruty mysleniowe doktora ,ze to tak bedzie ,bo doktor nie robi w tym cyklu co punkcja i tu by sie AMH zgadzalo .
Też mi się wydaje, że o transfer chodzi. -
Dziewczyny wiadomość z ostatniej chwili może komuś się przyda
Małżonek właśnie pojechał do apteki Wielkopolski i okazuje się że nie ma prolutex w żadnej hurtowni nawet nasze panie z apteki Wielkopolski niewiedzą czy będzie jeszcze😱😱😱
Ciekawe co terazWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 19:57
Starania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
alexxandra_aa wrote:Dziewczyny wiadomość z ostatniej chwili może komuś się przyda
Małżonek właśnie pojechał do apteki Wielkopolski i okazuje się że nie ma prolutex w żadnej hurtowni nawet nasze panie z apteki Wielkopolski niewiedzą czy będzie jeszcze😱😱😱
Ciekawe co terazSynek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
bdziągwa wrote:W naszej Klinice naszej mają zapasy.... No ale dużo droższy
Ja zaczęłam sprawdzać w całej Polsce i nawet zadzwoniłam do kilku aptek i rzeczywiście brak w hurtowniach. Szok
Dobrze, ze mówisz. Trzeba podpytać lekarzy, ale chyba nie będzie wyjścia i trzeba będzie kupić u nas. A dużo droższy?Starania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
nick nieaktualnyalexxandra_aa wrote:Dziewczyny wiadomość z ostatniej chwili może komuś się przyda
Ciekawe co teraz[/QUOTw Gemini sprawdź i nasza klinika ma duże zapasy bo dr K mówiła że dostali cynka i zamówili z Niemiec więc nie ma się co martwić .Ja mogę poratować jednym opakowaniem . Anulas a masz prywatny numer do dr Paśnika czy do kliniki jakiejś dzwoniłaś ? Kurcze ja to w sumie chce się zagłębić ale i się boje bo znowu wizyty i zostanę z większym bałaganem niż jestem . Jak mam robić kolejne badania to już mi się 🤮 chce . Boje się co wyjdzie . Ale mamy ostatniego kropka i nie chce go zmarnować . K... Mam taki bałagan w głowie. -
Rozmawiałam kiedyś o brakach w prolutexie z dr K. Pani Doktor mi mówiła ze zawsze w klinice jest dostępny tylko droższy bo oni są inaczej rozliczani niż apteki.
Koszt to bodajże 200 zł za opakowanie.
1 ampułka prolutexu odpowiada Ok 2 tabl luteiny dopochwowej- mi ja dr K zamieniała na 8 tabl podjezykowej ale tu już nie jestem pewna czy tak to się przelicza 🤔
Jest jeszcze progesteron besisn albo bensis którego u nas raczej nie zlecają ale jak będzie deficyt prolutexu to będzie może bodziec do wypróbowania czegoś nowego.alexxandra_aa lubi tę wiadomość
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).