MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny wszystkiego naj na te święta! Mamusiom wytchnienia, żeby rodzinka trochę zajęła się maluchami, a staraczkom spokoju!
Ja właśnie pedze bo rodzinka przyjechala.Imbirek91, Mysza1986, Angel9306, diversik89, Anulas, Mera lubią tę wiadomość
-
Dzieki Imbirek za slowa otuchy 😘 Może trzecie nam sie uda naturalnie 🙈 Bo teraz bedziemy cisnąć z in vitro 😁
Ogolnie przyznalam sie dzis tesciom, ze nie jem glutenu, ze wzgledu na potencjalna ciążę, w sensie starania. Nie wchodzilam w szczegoly, nie meczyli nas pytaniami i uszanowali to. Musze jeszcze mojej stronie powiedzieć, bo jak nie powiem to nie bede mogla nic zjesc na Wigilii 🤦♀️👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Dziewczyny wiecie w ciągu ilu po odstawieniu luteiny i duphaston pojawia się okres?? Chciałabym żeby pojawił się dopiero w święta wtedy 3 dc wypadłby po świętach i byśmy coś działali w tym cyklu. A jak przyjdzie dziś /jutro to dup*.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Ja nie mogę dziewczyny. "Zaliczyłam" dzisiaj porodówkę na Polnej. Wykryli u mnie stan przedrzucawkowy, przekroczone próby wątrobowe, białko w moczu itd. Na ktg góry i doliny z tętnem Małej. Zawołali panią dr z porodówki, pojechałam na obserwację, gdzie przez 3h nikt do mnie nie zajrzał (oprócz spisania informacji przy przyjęciu na oddział i zbadaniu przez lekarkę - masakra). Czeski film. Na końcu przyszedł lekarz, stwierdził, że ktg dobre, wyniki - cytuję -"idealne" i z powrotem na oddział. Będę teraz drżała o każde ktg, a jak nie będzie ruchów przez dłuższy czas,to chyba padnę. Tragedia 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 19:19
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Moja tesciowa jak jak przypadkiem dowiedziala się że nie mogę jeść glutenu to później słyszałam od dziewczyny brata mojego chłopaka że mnie podejrzewa o starania bo wygooglowala o co chodzi z tym glutenem więc się domyśla hehe dyski temu na wigilię będę przynajmniej mieć bezglutenowe pierogi i krokiety 🤪😋antonna wrote:Dzieki Imbirek za slowa otuchy 😘 Może trzecie nam sie uda naturalnie 🙈 Bo teraz bedziemy cisnąć z in vitro 😁
Ogolnie przyznalam sie dzis tesciom, ze nie jem glutenu, ze wzgledu na potencjalna ciążę, w sensie starania. Nie wchodzilam w szczegoly, nie meczyli nas pytaniami i uszanowali to. Musze jeszcze mojej stronie powiedzieć, bo jak nie powiem to nie bede mogla nic zjesc na Wigilii 🤦♀️Mysza1986, antonna lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Dalia90 wrote:Ja nie mogę dziewczyny. "Zaliczyłam" dzisiaj porodówkę na Polnej. Wykryli u mnie stan przedrzucawkowy, przekroczone próby wątrobowe, białko w moczu itd. Na ktg góry i doliny z tętnem Małej. Zawołali panią dr z porodówki, pojechałam na obserwację, gdzie przez 3h nikt do mnie nie zajrzał (oprócz spisania informacji przy przyjęciu na oddział i zbadaniu przez lekarkę - masakra). Czeski film. Na końcu przyszedł lekarz, stwierdził, że ktg dobre, wyniki - cytuję -"idealne" i z powrotem na oddział. Będę teraz drżała o każde ktg, a jak nie będzie ruchów przez dłuższy czas,to chyba padnę. Tragedia 😔
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Dziewczyny wiecie w ciągu ilu po odstawieniu luteiny i duphaston pojawia się okres?? Chciałabym żeby pojawił się dopiero w święta wtedy 3 dc wypadłby po świętach i byśmy coś działali w tym cyklu. A jak przyjdzie dziś /jutro to dup*.
Podobno różnie, ja mam dokładnie 3,5 dnia po odstawieniu ostatniej luteiny i dupka.
W tych dniach PMS czy jak to tam zwali zwaliło mnie z nóg, fala płaczu i złego samopoczucia jak nigdy w życiu, AB oczywiście skwitował, to ta gorsza strona brania hormonów i trzeba przeżyć😒🥊niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Hej,mam pytanie do Dziewczyn,Ktore badały zarodki w medarcie ..jaki mniej więcej jest czas oczekiwania na wyniki ? Czy Panie z recepcji dzwoniły do Was ,że są do odbioru ,czy same dzwonilyscie i pytalyscie? Będę wdzięczna za info. Pozdrowienia🙂Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Ja odstawiłam wczoraj i objawów kompletnie zero, zero bólu brzucha czy piersi cokolwiek co wskazywałoby na okres...więc pewnie sobie poczekam 🙄 dzięki za odpowiedź!😊Luluiza wrote:Podobno różnie, ja mam dokładnie 3,5 dnia po odstawieniu ostatniej luteiny i dupka.
W tych dniach PMS czy jak to tam zwali zwaliło mnie z nóg, fala płaczu i złego samopoczucia jak nigdy w życiu, AB oczywiście skwitował, to ta gorsza strona brania hormonów i trzeba przeżyć😒🥊starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Lumiko wrote:Hej,mam pytanie do Dziewczyn,Ktore badały zarodki w medarcie ..jaki mniej więcej jest czas oczekiwania na wyniki ? Czy Panie z recepcji dzwoniły do Was ,że są do odbioru ,czy same dzwonilyscie i pytalyscie? Będę wdzięczna za info. Pozdrowienia🙂
01.05 pobrali materiał
09.05 miałam wyniki
Z tym że miałam transfer w tym samym miesiącu więc nie wiem czy nie było to jakoś przyspieszone
Mi dr K codziennie relacjonowała SMS jak rosną o sama wysłała informację że są prawidłowe... A wyników na papierze do dziś nie widziałam. Czy któraś z Was otrzymała jakieś dokumenty ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 21:38
-
Mikka wrote:01.05 pobrali materiał
09.05 miałam wyniki
Z tym że miałam transfer w tym samym miesiącu więc nie wiem czy nie było to jakoś przyspieszone
Mi dr K codziennie relacjonowała SMS jak rosną o sama wysłała informację że są prawidłowe... A wyników na papierze do dziś nie widziałam. Czy któraś z Was otrzymała jakieś dokumenty ?
Dziękuję🙂ale nie wiem,czy dobrze się zrozumialysmy😉 chodzi mi o badanie NGS -badanie genetyczne zarodków .Czy miałaś mrożone zarodki? ...u mnie transfer,jak dobrze pójdzie w styczniu,więc pewnie na wyniki trochę poczekam..Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
nick nieaktualnyMikka wrote:01.05 pobrali materiał
09.05 miałam wyniki
Mi dr K codziennie relacjonowała SMS jak rosną o sama wysłała informację że są prawidłowe... A wyników na papierze do dziś nie widziałam. Czy któraś z Was otrzymała jakieś dokumenty ? -
Też kurcze mogłam to sprawdzić dokładnie jak to z tym glutenem jest, może też się niepotrzebnie tak pilnuje 😳 ale teraz już chyba za późno jak nie jem glutenu, chyba bym musiała zacząć jeść z 2-3 tyg i dopiero można zrobić przeciwciala no nie??Za dużo wrote:Jeśli napiszesz do dr K o wyniki NGS zarodków to pani z laboratorium wysyła je e mailem . Ja raz dostałam na wizycie a drugi raz dostałam e mail tylko trzeba się samej upomnieć . Antonna a tobie jak wyszły te dodatkowe badania na gluten ? Bo ja dostałam dziś resztę i wszystko mam ujemne czyli nie muszę się aż tak pilnować . Muszę tu podziękować AnceBe za dobrą radę żeby jednak to sprawdzić dziękuję 😘starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Za dużo wrote:Antonna a tobie jak wyszły te dodatkowe badania na gluten ? Bo ja dostałam dziś resztę i wszystko mam ujemne czyli nie muszę się aż tak pilnować . Muszę tu podziękować AnceBe za dobrą radę żeby jednak to sprawdzić dziękuję 😘
Mi też wyszło ujemnie. Natomiast dr stwierdził, że to rzadko wychodzi i nawet w ciąży (jeśli się uda zajść) to mam trzymać dietę, bo są badania, które mówią, że jedzenie glutenu w przypadku kobiet u których występują jakieś haplotypy od celiakii zwiększa ryzyko zachorowania dziecka na jakieś choroby, w tym autyzm. Także pogodziłam się z tą dietą i trzymam się restrykcyjnie, przyjmując tylko śladowe ilości glutenu (bo nie kupuję tylko produktów z przekreślonym kłosem). No chyba, że o czymś nie wiem i jem gluten przypadkowo heh
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Lumiko wrote:Dziękuję🙂ale nie wiem,czy dobrze się zrozumialysmy😉 chodzi mi o badanie NGS -badanie genetyczne zarodków .Czy miałaś mrożone zarodki? ...u mnie transfer,jak dobrze pójdzie w styczniu,więc pewnie na wyniki trochę poczekam..
Tak dobrze się rozumiemy
Jeden miałam transferowany w tym samym cyklu A pozostałe zostały zamrożone
Za dużo - dziękuję za informacje
A jakie konkretnie robiłas badania..?.. Ja też mam rzucone na wiatr że odstawić gluten i laktoze bez żadnych badań i od dłuższego czasu myślę żeby sprawdzić Czy to ma sens. -
Mera wrote:Mysza ze spokojem, u mnie identyczna sytuacja była, szyjkę miałam ok 3,5 na połówkowych u Sz 2,6 po tygodniu u Kru ponad 3. Itak naprawdę do teraz mam ok 3. Oszczędzam się i dużo leżę przez skurcze ale szyjka jakoś trzyma. Głowa do góry, będzie dobrze😘
Mera lubi tę wiadomość
-
Lumiko wrote:Hej,mam pytanie do Dziewczyn,Ktore badały zarodki w medarcie ..jaki mniej więcej jest czas oczekiwania na wyniki ? Czy Panie z recepcji dzwoniły do Was ,że są do odbioru ,czy same dzwonilyscie i pytalyscie? Będę wdzięczna za info. Pozdrowienia🙂
Hej u nas badanie zarodków trwało ok 6 dni, ale możliwe, że AB coś działał bo wstępnie 7 dni po punkcji miałam mieć transfer. Po punkcji bardzo szybko przyszła @, ale niestety estradiol za wysoki więc czekam na kolejną @ Panie z recepcji dzwonił, żeby ustalić jaka forma zapłaty bedzie i czy mają fakturę mailowo wysłać.HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
nick nieaktualnyLumiko wrote:Hej,mam pytanie do Dziewczyn,Ktore badały zarodki w medarcie ..jaki mniej więcej jest czas oczekiwania na wyniki ? Czy Panie z recepcji dzwoniły do Was ,że są do odbioru ,czy same dzwonilyscie i pytalyscie? Będę wdzięczna za info. Pozdrowienia🙂
-
Hej Dziewczyny, mam pytanie do tych którym się udało czy mialyscie nawracajace krwawienia? Ostatnio było mega krwawienie i wyladowalam w szpitalu. Minęły 2 tygodnie, dwa dni czysciutko i dziś znów krwawie żywa krwią, mniej niż ostatnio ale krwawie. Dziś 12+1tc. Miała tak któraś z Was bo ja zwariuje chyba...starania od październik 2015; mąż ok
ja: choroba Hashimoto; sarkoidoza; hiperprolaktynemia; nietoleracja laktozy (homozygota); polimorfizm genu MTHFR 677 C/Ti 1298 A/C (heterozygota); AMH 1,0;
09.2018 - ciąża ektopowa, usunięcie jajowodu; 12.2018 - pierwsze IVF; 02.2019 - drugie/trzecie IVF DuoSTIM; 04.2019 - transfer 2AA; 7dpt - 0,0; 8dpt - 7,3; 10dpt - 28,7; 12dpt - 102; 16dpt - 530; 19dpt-1800; 22dpt-800 [*]
06.2019 - czwarte IVF; 6AA ❄; 06.2019 - wodniak jajowodu; 08.2019 - usunięcie jajowodu; 09.2019 - histeroskopia; 18.10.2019 - transfer 6.1.1.
7dpt - bHCG - 73,91; 8dpt - bHCG - 120,66; 11dpt - bHCG - 365,04; 17dpt - bHCG - 8267,13; 21dpt - bHCG - 18773; 23dpt - bHCG - 26852
28dpt - jest ❤️ dziewczynka - mała wojowniczka