MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny podczytuje forum i trzymam kciuki za wasze transfery. Mnie u Żaka udało się we wrześniu br.
Dużo osób pisze o kosztach. Nam wraz z transferem bez mrożenia bo nie było czego wyszło ok. 11 tys.
Co do kosztów po udanym zapłodnieniu. Wizyta 2 razy w mcu 250 zł x2 czyli 500 zł.
Obowiązkowo Lutinus lub Prolutex 200 zł za tydzień leku.
Pierwsze 3 mce to u mnie ponad 1000 zł w Medart miesięcznie a jeszcze dodatkowo badania krwi kilkaset zł na te wszystkie choróbska Cytomegalia, Rubella, Toxoplazmoza itd.
Piszę o tym bo na wszystko musi byća jakoś nasi lekarze nie przywiązują do tego wagi by zrobić wycenę kosztów.
We lubi tę wiadomość
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Dzięki za wyjaśnienie bo trochę stresuje mnie ze to wszystko nie jest tak wyjaśnione przez doktora,a ja czasem też zapominam o co zapytać jak z nim rozmawiam...teraz nie pozostaje nic tylko czekać a to chyba jest najgorszeStarania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
We, po pierwsze gratuluję 2 zarodków. Po drugie u nas przy 3 IVF nie czekalismy do 5 doby i nic z ET nie wyszło, a przy ostatnim uparłam sie na 5 dobe, bo dr chciał et w 3 robic i udało sie, tak wiec, ja uważam, ze 5 doba lepsza. Kolejna sprawa, nie stresuj sie, nie musisz dzis podejmowac decyzji odnosnie liczby transferowanych zarodków, wiem, ze dr zawsze o to pyta przy pierwszym tel, ale ja swego czasu codziennie zmieniałam mu zdanie, ostatecznie czekały na nas dwie blastki w dniu ET, a my... i tak zmieniliśmy zdanie i zabraliśmy jedną. No i ostatnia sprawa - transfer w sobote, jak juz dziewczyny napisały
Za wszystkie et w tym tygodniu ja juz trzymam kciuki.We lubi tę wiadomość
Aina -
AnnaNata. wrote:Hej Lady, dawno Cie nie było tu. Jak maluch i jak się czujesz? Który to już tydzień 20?
Hej, U nas dobrze!Zaczęliśmy juz 20tc i w przyszłym tyg mam usg u Szymańskiego. Trochę mnie to stresuje ale mam nadzieje ze będzie wszystko ok! Ja też dobrze się czuje i czekam na pierwsze ruchy maleństwa. A jak u Was?
-
katariiinkaa wrote:Lady, wizyta w osrodku pozytywnie
Musimy teraz zebrac potrzebne dokumenty i jak wssystkie dostarczyny to procedura ruszy
A transfer jutro o 12.00...
Troche sie stresuje...
To same dobre wiadomości! Nic się nie stresuj. Na forum czuć dobra aurę! Tylu punkcji i transferów na raz to nie pamiętamMam dobre przeczucia!
-
kiciakocia wrote:MedA dziękuję. Już wiem dużo więcej także może naciskanie na spotkanie nie będzie konieczneStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Ainaa wrote:We, po pierwsze gratuluję 2 zarodków. Po drugie u nas przy 3 IVF nie czekalismy do 5 doby i nic z ET nie wyszło, a przy ostatnim uparłam sie na 5 dobe, bo dr chciał et w 3 robic i udało sie, tak wiec, ja uważam, ze 5 doba lepsza. Kolejna sprawa, nie stresuj sie, nie musisz dzis podejmowac decyzji odnosnie liczby transferowanych zarodków, wiem, ze dr zawsze o to pyta przy pierwszym tel, ale ja swego czasu codziennie zmieniałam mu zdanie, ostatecznie czekały na nas dwie blastki w dniu ET, a my... i tak zmieniliśmy zdanie i zabraliśmy jedną. No i ostatnia sprawa - transfer w sobote, jak juz dziewczyny napisały
Za wszystkie et w tym tygodniu ja juz trzymam kciuki.
Dziękujęmuszę się ogarnąć
zapewne dlatego ze pierwszy raz przez to przechodzę tak bardzo się denerwuję i nie wiem na czym to polega ale dobrze ze można tutaj wszystkiego się dowiedzieć! Jesteście na prawdę bardzo pomocne dziewczyny.
Ainaa lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
Nika8686 wrote:Dziewczyny podczytuje forum i trzymam kciuki za wasze transfery. Mnie u Żaka udało się we wrześniu br.
Dużo osób pisze o kosztach. Nam wraz z transferem bez mrożenia bo nie było czego wyszło ok. 11 tys.
Co do kosztów po udanym zapłodnieniu. Wizyta 2 razy w mcu 250 zł x2 czyli 500 zł.
Obowiązkowo Lutinus lub Prolutex 200 zł za tydzień leku.
Pierwsze 3 mce to u mnie ponad 1000 zł w Medart miesięcznie a jeszcze dodatkowo badania krwi kilkaset zł na te wszystkie choróbska Cytomegalia, Rubella, Toxoplazmoza itd.
Piszę o tym bo na wszystko musi byća jakoś nasi lekarze nie przywiązują do tego wagi by zrobić wycenę kosztów.
Niestety ale po pozytywnej becie koszta są kolosalne przez to ze progesteron taki drogi . No ale wtedy koszta nie liczą się aż tak jak wiadomo ze idą na dzieciaStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
Ainaa wrote:Lady
wlasnie miałam pytać o Twoje samopoczucie. Mnie tez troszkę stresuje czas przed wizyta u dr S.
Co do ruchów, myśle, ze juz je czujesz, ale jeszcze nie wiesz, ze to to
A Ty też się do niego niebawem wybierasz czy juz po połówkowych się nie chodzi? Chciałabym juz czuć takie konkretne ruchy to bym się uspokoiła ze z małą wszystko ok. Czasem tylko takie jakby bulgotanie ale niezbyt często więc nawet nie wiem czy to ona -
A co do cennika to tez mnie to zawsze denerwowalo ze w Medart nie wiadomo ile co kosztuje i nigdzie tego nie można sprawdzić! Ciekawe dlaczego nie mają cennika udostepnionego. Niestety ale to są takie koszty ze powinno być to jasne i do sprawdzenia. Co z tego ze Dr mówi ze in vitro kosztuje 6000 jak niemalże drugie tyle trzeba dołożyć na leki i wizyty..
-
A czy któraś z was miała brać estrofem przez 2 miesiące? Byłam tym leczona 3 lata temu z powodu braku owulacji, miesiączek i ogólnie cykli ale wtedy nie chciałam zajść w ciążę i myśląc o tym, że wtedy mi to nie pomogło a będę w punkcie wyjścia tam gdzie 3 lata temu i stracę dodatkowe 2 miesiące to mi się nie uśmiecha
Słyszałam, że stosuje się estrofem przed stymulacją ale KILKA dni a nie miesięcy. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć
-
nick nieaktualnyOwulację będziesz miała raczej wywoływaną ulubionym lekiem naszych lekarzy, czyli Puregonem stosowanym zarówno na wywołanie owulacji, jak i do stymulacji ivf w zależności od dawek
Estrofem dają przy kriotransferach i transferach i na pewno nikt nie będzie ci próbował wywoływać owulacji estrofemem -wręcz przy kriotransferach dostajesz mega dawkę estradiolu, żeby nie doszło do owulacji, a żeby błona się przygotowała na przyjęcie malucha
-
Ja to wiem, tylko dr Ż zamiast stymulować pęcherzyki daje mi estrofem na 2 miesiące, żeby sprawdzić jak reaguje endometrium i dopiero chce zacząć stymulacje. Niby rozumiem ale nie rozumiem
dlatego byłam ciekawa czy któraś z was miała podobny schemat "leczenia"
-
Mała ja pierwszy raz słyszę o takim schemacie . Ja miałam estrofem tylko do transferów i świeżego i teraz do crioStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:Ja to wiem, tylko dr Ż zamiast stymulować pęcherzyki daje mi estrofem na 2 miesiące, żeby sprawdzić jak reaguje endometrium i dopiero chce zacząć stymulacje. Niby rozumiem ale nie rozumiem
dlatego byłam ciekawa czy któraś z was miała podobny schemat "leczenia"
Pierwsze słyszę o takich cudach! A to podchodzicie do ivf, czy inseminacji? W ogóle jaki jest wasz problem?