X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lady, dawno Cie nie było tu. Jak maluch i jak się czujesz? Który to już tydzień 20?

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 20:58

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuje forum i trzymam kciuki za wasze transfery. Mnie u Żaka udało się we wrześniu br.

Dużo osób pisze o kosztach. Nam wraz z transferem bez mrożenia bo nie było czego wyszło ok. 11 tys.

Co do kosztów po udanym zapłodnieniu. Wizyta 2 razy w mcu 250 zł x2 czyli 500 zł.
    Obowiązkowo Lutinus lub Prolutex 200 zł za tydzień leku.

Pierwsze 3 mce to u mnie ponad 1000 zł w Medart miesięcznie a jeszcze dodatkowo badania krwi kilkaset zł na te wszystkie choróbska Cytomegalia, Rubella, Toxoplazmoza itd.

Piszę o tym bo na wszystko musi być :) a jakoś nasi lekarze nie przywiązują do tego wagi by zrobić wycenę kosztów.

We lubi tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• We Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wyjaśnienie bo trochę stresuje mnie ze to wszystko nie jest tak wyjaśnione przez doktora,a ja czasem też zapominam o co zapytać jak z nim rozmawiam...teraz nie pozostaje nic tylko czekać a to chyba jest najgorsze

Starania od 2013r.
    w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem

Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
    Córka październik 3260g.
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We, po pierwsze gratuluję 2 zarodków. Po drugie u nas przy 3 IVF nie czekalismy do 5 doby i nic z ET nie wyszło, a przy ostatnim uparłam sie na 5 dobe, bo dr chciał et w 3 robic i udało sie, tak wiec, ja uważam, ze 5 doba lepsza. Kolejna sprawa, nie stresuj sie, nie musisz dzis podejmowac decyzji odnosnie liczby transferowanych zarodków, wiem, ze dr zawsze o to pyta przy pierwszym tel, ale ja swego czasu codziennie zmieniałam mu zdanie, ostatecznie czekały na nas dwie blastki w dniu ET, a my... i tak zmieniliśmy zdanie i zabraliśmy jedną. No i ostatnia sprawa - transfer w sobote, jak juz dziewczyny napisały :)

Za wszystkie et w tym tygodniu ja juz trzymam kciuki.

We lubi tę wiadomość

Aina
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA dziękuję. Już wiem dużo więcej także może naciskanie na spotkanie nie będzie konieczne :)

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaNata. wrote:
    Hej Lady, dawno Cie nie było tu. Jak maluch i jak się czujesz? Który to już tydzień 20?

Hej, U nas dobrze!:) Zaczęliśmy juz 20tc i w przyszłym tyg mam usg u Szymańskiego. Trochę mnie to stresuje ale mam nadzieje ze będzie wszystko ok! Ja też dobrze się czuje i czekam na pierwsze ruchy maleństwa. A jak u Was?

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Lady, wizyta w osrodku pozytywnie :)
    Musimy teraz zebrac potrzebne dokumenty i jak wssystkie dostarczyny to procedura ruszy :)

A transfer jutro o 12.00...
    Troche sie stresuje...

To same dobre wiadomości! Nic się nie stresuj. Na forum czuć dobra aurę! Tylu punkcji i transferów na raz to nie pamiętam ;) Mam dobre przeczucia! :)

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady :) wlasnie miałam pytać o Twoje samopoczucie. Mnie tez troszkę stresuje czas przed wizyta u dr S.
    Co do ruchów, myśle, ze juz je czujesz, ale jeszcze nie wiesz, ze to to :)

Aina
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    MedA dziękuję. Już wiem dużo więcej także może naciskanie na spotkanie nie będzie konieczne :)
    Do mnie na chwile pani dr przyszla bo dala recepte . Co do yego jak rozwijaja sie zarodki to sms-a dostaniesz codziennie . Ja nie miałam w niedzielę ale Pani dr wysłał mi który nie doszedł i dr zdziwiła się ze Noe opisałam . Pytała jak mrozimy czy pojedynczo . Też nic nie wiedziała jak to wygląda przed ale po smsach wszystko będzie jasne :)

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • We Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    We, po pierwsze gratuluję 2 zarodków. Po drugie u nas przy 3 IVF nie czekalismy do 5 doby i nic z ET nie wyszło, a przy ostatnim uparłam sie na 5 dobe, bo dr chciał et w 3 robic i udało sie, tak wiec, ja uważam, ze 5 doba lepsza. Kolejna sprawa, nie stresuj sie, nie musisz dzis podejmowac decyzji odnosnie liczby transferowanych zarodków, wiem, ze dr zawsze o to pyta przy pierwszym tel, ale ja swego czasu codziennie zmieniałam mu zdanie, ostatecznie czekały na nas dwie blastki w dniu ET, a my... i tak zmieniliśmy zdanie i zabraliśmy jedną. No i ostatnia sprawa - transfer w sobote, jak juz dziewczyny napisały :)

Za wszystkie et w tym tygodniu ja juz trzymam kciuki.

Dziękuję :) muszę się ogarnąć :) zapewne dlatego ze pierwszy raz przez to przechodzę tak bardzo się denerwuję i nie wiem na czym to polega ale dobrze ze można tutaj wszystkiego się dowiedzieć! Jesteście na prawdę bardzo pomocne dziewczyny.

Ainaa lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem

Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
    Córka październik 3260g.
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 wrote:
    Dziewczyny podczytuje forum i trzymam kciuki za wasze transfery. Mnie u Żaka udało się we wrześniu br.

Dużo osób pisze o kosztach. Nam wraz z transferem bez mrożenia bo nie było czego wyszło ok. 11 tys.

Co do kosztów po udanym zapłodnieniu. Wizyta 2 razy w mcu 250 zł x2 czyli 500 zł.
    Obowiązkowo Lutinus lub Prolutex 200 zł za tydzień leku.

Pierwsze 3 mce to u mnie ponad 1000 zł w Medart miesięcznie a jeszcze dodatkowo badania krwi kilkaset zł na te wszystkie choróbska Cytomegalia, Rubella, Toxoplazmoza itd.

Piszę o tym bo na wszystko musi być :) a jakoś nasi lekarze nie przywiązują do tego wagi by zrobić wycenę kosztów.
    Witaj i gratuluję .
    Niestety ale po pozytywnej becie koszta są kolosalne przez to ze progesteron taki drogi . No ale wtedy koszta nie liczą się aż tak jak wiadomo ze idą na dziecia

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Lady :) wlasnie miałam pytać o Twoje samopoczucie. Mnie tez troszkę stresuje czas przed wizyta u dr S.
    Co do ruchów, myśle, ze juz je czujesz, ale jeszcze nie wiesz, ze to to :)

A Ty też się do niego niebawem wybierasz czy juz po połówkowych się nie chodzi? Chciałabym juz czuć takie konkretne ruchy to bym się uspokoiła ze z małą wszystko ok. Czasem tylko takie jakby bulgotanie ale niezbyt często więc nawet nie wiem czy to ona ;)

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cennika to tez mnie to zawsze denerwowalo ze w Medart nie wiadomo ile co kosztuje i nigdzie tego nie można sprawdzić! Ciekawe dlaczego nie mają cennika udostepnionego. Niestety ale to są takie koszty ze powinno być to jasne i do sprawdzenia. Co z tego ze Dr mówi ze in vitro kosztuje 6000 jak niemalże drugie tyle trzeba dołożyć na leki i wizyty..

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was miała brać estrofem przez 2 miesiące? Byłam tym leczona 3 lata temu z powodu braku owulacji, miesiączek i ogólnie cykli ale wtedy nie chciałam zajść w ciążę i myśląc o tym, że wtedy mi to nie pomogło a będę w punkcie wyjścia tam gdzie 3 lata temu i stracę dodatkowe 2 miesiące to mi się nie uśmiecha :/ Słyszałam, że stosuje się estrofem przed stymulacją ale KILKA dni a nie miesięcy. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć :(

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulację będziesz miała raczej wywoływaną ulubionym lekiem naszych lekarzy, czyli Puregonem stosowanym zarówno na wywołanie owulacji, jak i do stymulacji ivf w zależności od dawek ;-) Estrofem dają przy kriotransferach i transferach i na pewno nikt nie będzie ci próbował wywoływać owulacji estrofemem -wręcz przy kriotransferach dostajesz mega dawkę estradiolu, żeby nie doszło do owulacji, a żeby błona się przygotowała na przyjęcie malucha ;-)

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, gratuluje dziewczynki :)
    Przed nami jeszcze jedna wizyta u dr S. Sa 3, w każdym trymestrze jedna.

ladybirth lubi tę wiadomość

Aina
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wiem, tylko dr Ż zamiast stymulować pęcherzyki daje mi estrofem na 2 miesiące, żeby sprawdzić jak reaguje endometrium i dopiero chce zacząć stymulacje. Niby rozumiem ale nie rozumiem :P dlatego byłam ciekawa czy któraś z was miała podobny schemat "leczenia"

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja pierwszy raz słyszę o takim schemacie . Ja miałam estrofem tylko do transferów i świeżego i teraz do crio

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja to wiem, tylko dr Ż zamiast stymulować pęcherzyki daje mi estrofem na 2 miesiące, żeby sprawdzić jak reaguje endometrium i dopiero chce zacząć stymulacje. Niby rozumiem ale nie rozumiem :P dlatego byłam ciekawa czy któraś z was miała podobny schemat "leczenia"
    A to ja cię źle zrozumiałam, przepraszam ;-)
    Pierwsze słyszę o takich cudach! A to podchodzicie do ivf, czy inseminacji? W ogóle jaki jest wasz problem?

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ