X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lady, dawno Cie nie było tu. Jak maluch i jak się czujesz? Który to już tydzień 20?

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 20:58

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuje forum i trzymam kciuki za wasze transfery. Mnie u Żaka udało się we wrześniu br.

Dużo osób pisze o kosztach. Nam wraz z transferem bez mrożenia bo nie było czego wyszło ok. 11 tys.

Co do kosztów po udanym zapłodnieniu. Wizyta 2 razy w mcu 250 zł x2 czyli 500 zł.
    Obowiązkowo Lutinus lub Prolutex 200 zł za tydzień leku.

Pierwsze 3 mce to u mnie ponad 1000 zł w Medart miesięcznie a jeszcze dodatkowo badania krwi kilkaset zł na te wszystkie choróbska Cytomegalia, Rubella, Toxoplazmoza itd.

Piszę o tym bo na wszystko musi być :) a jakoś nasi lekarze nie przywiązują do tego wagi by zrobić wycenę kosztów.

We lubi tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• We Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wyjaśnienie bo trochę stresuje mnie ze to wszystko nie jest tak wyjaśnione przez doktora,a ja czasem też zapominam o co zapytać jak z nim rozmawiam...teraz nie pozostaje nic tylko czekać a to chyba jest najgorsze

Starania od 2013r.
    w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem

Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
    Córka październik 3260g.
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We, po pierwsze gratuluję 2 zarodków. Po drugie u nas przy 3 IVF nie czekalismy do 5 doby i nic z ET nie wyszło, a przy ostatnim uparłam sie na 5 dobe, bo dr chciał et w 3 robic i udało sie, tak wiec, ja uważam, ze 5 doba lepsza. Kolejna sprawa, nie stresuj sie, nie musisz dzis podejmowac decyzji odnosnie liczby transferowanych zarodków, wiem, ze dr zawsze o to pyta przy pierwszym tel, ale ja swego czasu codziennie zmieniałam mu zdanie, ostatecznie czekały na nas dwie blastki w dniu ET, a my... i tak zmieniliśmy zdanie i zabraliśmy jedną. No i ostatnia sprawa - transfer w sobote, jak juz dziewczyny napisały :)

Za wszystkie et w tym tygodniu ja juz trzymam kciuki.

We lubi tę wiadomość

Aina
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA dziękuję. Już wiem dużo więcej także może naciskanie na spotkanie nie będzie konieczne :)

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaNata. wrote:
    Hej Lady, dawno Cie nie było tu. Jak maluch i jak się czujesz? Który to już tydzień 20?

Hej, U nas dobrze!:) Zaczęliśmy juz 20tc i w przyszłym tyg mam usg u Szymańskiego. Trochę mnie to stresuje ale mam nadzieje ze będzie wszystko ok! Ja też dobrze się czuje i czekam na pierwsze ruchy maleństwa. A jak u Was?

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Lady, wizyta w osrodku pozytywnie :)
    Musimy teraz zebrac potrzebne dokumenty i jak wssystkie dostarczyny to procedura ruszy :)

A transfer jutro o 12.00...
    Troche sie stresuje...

To same dobre wiadomości! Nic się nie stresuj. Na forum czuć dobra aurę! Tylu punkcji i transferów na raz to nie pamiętam ;) Mam dobre przeczucia! :)

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady :) wlasnie miałam pytać o Twoje samopoczucie. Mnie tez troszkę stresuje czas przed wizyta u dr S.
    Co do ruchów, myśle, ze juz je czujesz, ale jeszcze nie wiesz, ze to to :)

Aina
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    MedA dziękuję. Już wiem dużo więcej także może naciskanie na spotkanie nie będzie konieczne :)
    Do mnie na chwile pani dr przyszla bo dala recepte . Co do yego jak rozwijaja sie zarodki to sms-a dostaniesz codziennie . Ja nie miałam w niedzielę ale Pani dr wysłał mi który nie doszedł i dr zdziwiła się ze Noe opisałam . Pytała jak mrozimy czy pojedynczo . Też nic nie wiedziała jak to wygląda przed ale po smsach wszystko będzie jasne :)

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • We Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    We, po pierwsze gratuluję 2 zarodków. Po drugie u nas przy 3 IVF nie czekalismy do 5 doby i nic z ET nie wyszło, a przy ostatnim uparłam sie na 5 dobe, bo dr chciał et w 3 robic i udało sie, tak wiec, ja uważam, ze 5 doba lepsza. Kolejna sprawa, nie stresuj sie, nie musisz dzis podejmowac decyzji odnosnie liczby transferowanych zarodków, wiem, ze dr zawsze o to pyta przy pierwszym tel, ale ja swego czasu codziennie zmieniałam mu zdanie, ostatecznie czekały na nas dwie blastki w dniu ET, a my... i tak zmieniliśmy zdanie i zabraliśmy jedną. No i ostatnia sprawa - transfer w sobote, jak juz dziewczyny napisały :)

Za wszystkie et w tym tygodniu ja juz trzymam kciuki.

Dziękuję :) muszę się ogarnąć :) zapewne dlatego ze pierwszy raz przez to przechodzę tak bardzo się denerwuję i nie wiem na czym to polega ale dobrze ze można tutaj wszystkiego się dowiedzieć! Jesteście na prawdę bardzo pomocne dziewczyny.

Ainaa lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem

Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
    Córka październik 3260g.
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 wrote:
    Dziewczyny podczytuje forum i trzymam kciuki za wasze transfery. Mnie u Żaka udało się we wrześniu br.

Dużo osób pisze o kosztach. Nam wraz z transferem bez mrożenia bo nie było czego wyszło ok. 11 tys.

Co do kosztów po udanym zapłodnieniu. Wizyta 2 razy w mcu 250 zł x2 czyli 500 zł.
    Obowiązkowo Lutinus lub Prolutex 200 zł za tydzień leku.

Pierwsze 3 mce to u mnie ponad 1000 zł w Medart miesięcznie a jeszcze dodatkowo badania krwi kilkaset zł na te wszystkie choróbska Cytomegalia, Rubella, Toxoplazmoza itd.

Piszę o tym bo na wszystko musi być :) a jakoś nasi lekarze nie przywiązują do tego wagi by zrobić wycenę kosztów.
    Witaj i gratuluję .
    Niestety ale po pozytywnej becie koszta są kolosalne przez to ze progesteron taki drogi . No ale wtedy koszta nie liczą się aż tak jak wiadomo ze idą na dziecia

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Lady :) wlasnie miałam pytać o Twoje samopoczucie. Mnie tez troszkę stresuje czas przed wizyta u dr S.
    Co do ruchów, myśle, ze juz je czujesz, ale jeszcze nie wiesz, ze to to :)

A Ty też się do niego niebawem wybierasz czy juz po połówkowych się nie chodzi? Chciałabym juz czuć takie konkretne ruchy to bym się uspokoiła ze z małą wszystko ok. Czasem tylko takie jakby bulgotanie ale niezbyt często więc nawet nie wiem czy to ona ;)

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cennika to tez mnie to zawsze denerwowalo ze w Medart nie wiadomo ile co kosztuje i nigdzie tego nie można sprawdzić! Ciekawe dlaczego nie mają cennika udostepnionego. Niestety ale to są takie koszty ze powinno być to jasne i do sprawdzenia. Co z tego ze Dr mówi ze in vitro kosztuje 6000 jak niemalże drugie tyle trzeba dołożyć na leki i wizyty..

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was miała brać estrofem przez 2 miesiące? Byłam tym leczona 3 lata temu z powodu braku owulacji, miesiączek i ogólnie cykli ale wtedy nie chciałam zajść w ciążę i myśląc o tym, że wtedy mi to nie pomogło a będę w punkcie wyjścia tam gdzie 3 lata temu i stracę dodatkowe 2 miesiące to mi się nie uśmiecha :/ Słyszałam, że stosuje się estrofem przed stymulacją ale KILKA dni a nie miesięcy. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć :(

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulację będziesz miała raczej wywoływaną ulubionym lekiem naszych lekarzy, czyli Puregonem stosowanym zarówno na wywołanie owulacji, jak i do stymulacji ivf w zależności od dawek ;-) Estrofem dają przy kriotransferach i transferach i na pewno nikt nie będzie ci próbował wywoływać owulacji estrofemem -wręcz przy kriotransferach dostajesz mega dawkę estradiolu, żeby nie doszło do owulacji, a żeby błona się przygotowała na przyjęcie malucha ;-)

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, gratuluje dziewczynki :)
    Przed nami jeszcze jedna wizyta u dr S. Sa 3, w każdym trymestrze jedna.

ladybirth lubi tę wiadomość

Aina
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wiem, tylko dr Ż zamiast stymulować pęcherzyki daje mi estrofem na 2 miesiące, żeby sprawdzić jak reaguje endometrium i dopiero chce zacząć stymulacje. Niby rozumiem ale nie rozumiem :P dlatego byłam ciekawa czy któraś z was miała podobny schemat "leczenia"

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja pierwszy raz słyszę o takim schemacie . Ja miałam estrofem tylko do transferów i świeżego i teraz do crio

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja to wiem, tylko dr Ż zamiast stymulować pęcherzyki daje mi estrofem na 2 miesiące, żeby sprawdzić jak reaguje endometrium i dopiero chce zacząć stymulacje. Niby rozumiem ale nie rozumiem :P dlatego byłam ciekawa czy któraś z was miała podobny schemat "leczenia"
    A to ja cię źle zrozumiałam, przepraszam ;-)
    Pierwsze słyszę o takich cudach! A to podchodzicie do ivf, czy inseminacji? W ogóle jaki jest wasz problem?

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ