Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta ujemna. Sily opadly. Zarodkow nie mam i wszystko od poczatku😫

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Przykro mi strasznie 😪 teraz trzeba ochłonąć a potem zdecydować jaki dalszy plan...

bv5tg9v.png
  • truskawka26 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:

Bardzo mi przykro. Zbierz siły do kolejnej walki. Wiem co czujesz, też nie mieliśmy zarodków i nieudany transfer oznaczał kolejną stymulacje.
    Wierzę, że się uda i nowy plan zadziała.
    Tule mocno 😘😘😘

starania od październik 2015; mąż ok
    ja: choroba Hashimoto; sarkoidoza; hiperprolaktynemia; nietoleracja laktozy (homozygota); polimorfizm genu MTHFR 677 C/Ti 1298 A/C (heterozygota); AMH 1,0;
    09.2018 - ciąża ektopowa, usunięcie jajowodu; 12.2018 - pierwsze IVF; 02.2019 - drugie/trzecie IVF DuoSTIM; 04.2019 - transfer 2AA; 7dpt - 0,0; 8dpt - 7,3; 10dpt - 28,7; 12dpt - 102; 16dpt - 530; 19dpt-1800; 22dpt-800 [*]
    06.2019 - czwarte IVF; 6AA ❄; 06.2019 - wodniak jajowodu; 08.2019 - usunięcie jajowodu; 09.2019 - histeroskopia; 18.10.2019 - transfer 6.1.1.
    7dpt - bHCG - 73,91; 8dpt - bHCG - 120,66; 11dpt - bHCG - 365,04; 17dpt - bHCG - 8267,13; 21dpt - bHCG - 18773; 23dpt - bHCG - 26852
    28dpt - jest ❤️ dziewczynka - mała wojowniczka

3i49k6nloe8nvjba.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Truskawka chyba pisała o winie pinot noir, ale nie wiem czy na endo to pomagało, póki co ja pije :)
    Zgadza się jeśli chodzi o endometrium wino wytrawne i że szczepu pinot noir w Lidlu jest dobre.

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Ja byłam w klinice u psychologa, polecam.
    Może Cię nie wyłączy 😎 ale trochę przejaśni w głowie,
    662051855 numer do niej.
    Dużo miałaś wizyt ? Kurcze nie mogę się zdecydować . Anulas jestem w szoku bardzo współczuję byłam wręcz pewna że się uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź najpierw raz zobaczysz czy Wam podpasuje.

Anulas przykro mi 😕

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy wrote:
    Serio? No bo na polnej niby jest problem.
    Ja w św rodzinie miałam laparoskopie i też bardzo byłam zadowolona z opieki.
    Tutaj jak coś się dzieje zostajesz na 3 dni i jesteś na obserwacji nie ignorują tak jak na polnej , bo byłam tam dwa razy i raz się nie doczekałam musiałabym chybs czekać z 6 godzin i się wkurzylam i pojechałam do domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    I pomogło coś?endo lepiej rosło? Ja jak zwykle się martwię żeby nie przedobrzyć i skoro takto było ok a teraz zacznę pić winko to żeby się coś tam nie pogorszylo hehe

Wydaje mi się ze pomaga bo jak nie piłam to endo było koło 7 już byłam załamana ale lekarz włączył medargin i kazał pic lampkę wina i odrazu urosło do 9 . Myśle ze nie zaszkodzi w tak jak pisze truskawka rozluźnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 19:23

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    To mój 5 transfer tak bym chciała żeby Tym razem się udało .

Trzymam kciuki! Kiedy będziesz robiła betę?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas, smutno, ze się nie udalo tym razem. Zadbaj teraz o siebie i lewnie przyjdzie sila na nowy plan.

Co do wina, to najlepiej wytrawne czerwone. Mówi się, ze najlepsze wina są z Burgundii i wlasnie jest to szczep Pinot Noir. Zawsze wybieralam francuskie bo wlasnie stamtąd się wywodzi, ale zabraklo i mąż kupił niemieckie z tego szczepu ..hmm mysle, ze nie zaszkodzi wypić, wino rozrzedza krew, dziala jako przeciwutleniacz i w skutkach moze wzmocnić endo. Ja mam poki co endo 8 a do tranferu zostalo 6 dni. Pije tez medargin, jem orzechy brazylijskie i awokoado, posali tez o morelach. Jeśli macie jeszcze inne pomyly co moze wspomoc przed tranferem to poszcie. Dobrej niedzieli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a akupunktura? Tu mi Mysza właśnie przypomniała o tym, ze można jeszcze to. Jakas specjalna? Do Poznania mam daleko ale moze taka zwykłą znalazlabym blizej. I teraz przed ewentualnym transferem można?

Ps..Dzięki Mysza 😘 za puregon jeszcze raz. Mam nadzieję , ze zarazilas mnie wiruskami ciążowymi 😀

• Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbec, ja mam w razie czego puregon 300, ale wzięłam z niego dawkę 75, jest w penie od mniej więcej 15 grudnia. Nie wiem czy jeszcze będzie dobry, czy nie? Trzymam w lodówce.
    Jeśli ktoś potrzebuje mogę oddać.

Gratuluję wszystkim mamuśką, Iwa20 trzymam kciuki za Twoją szyjkę ❤🤞🤞🤞
    Nowym zaciążonym gratuluję.
    Anulas, przykro mi, znam ten ból. Wypłacz się, nażryj słodkiego czy co tam lubisz i trzeba walczyć dalej. Nie poddawajcie się ❤❤

Dla pocieszenia powiem, że nasza walka się opłaciła. Po latach walki (czasami pseudo walki, bo nie w medart) , usłyszeliśmy bicie serca naszej kruszynki. Każdy pieniądz wydany w klinice opłacił się.
    Życzę Starajacym się, aby każda z Was kopnął ten zaszczyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 16:23

Kaach, Catlady, iMonia, Anulas, alexxandra_aa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gaja88, nick nieaktualny, antonna, Mysza1986, Mera, diversik89, Dalia90 lubią tę wiadomość

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Trzymam kciuki! Kiedy będziesz robiła betę?
    Za tydzień w niedziele lub poniedziałek ...
    ale kiepsko się czuje - Dziś Zwymiotowałam chyba od tych wszystkich leków

• Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:

Trzymam kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞🤞

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:

Kochana ja trzymam mocno za Ciebie i kropka kciuki 🙂. może jakaś odskocznią na ten tydzień aby nie myśleć?

nick nieaktualny, Kaach lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Kochana ja trzymam mocno za Ciebie i kropka kciuki 🙂. może jakaś odskocznią na ten tydzień aby nie myśleć?
    Bardzo bym chciała , ale obecnie leżę w łóżku bo jestem przeziębiona :( wszystko się skumulowało i jestem strasznie osłabiona ...

• Kaach Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Ja tez piłam, do dnia bety 🍷
    Codziennie lampkę wieczorem.
    Nie mam problemów z endo, piłam dla zdrowia i lepszego samopoczucia 🧠🔨🙃
    Brałam puregon i ta cała aptekę jak każda z Was po IUI i nie myślałam o tym, że lampka zaszkodzi 😁 żyje 🙏🏻😎❤️Niezapominajko powodzenia !

Kaach - oby się teraz udało, będę tutaj śledzić Twoje losy bo wydaje mi się, że w dzień punkcji widziałam Cie w klinice i taka zmęczona i słaba wyszłaś chyba z mężem , potem dopiero pokojarzylam fakty 🧸 ściskam 😙

Taaa bardzo możliwe, że byłam to ja w końcu własny mąż mnie nie poznał i myślał że do sali komuś wszedł 🙈 ja źle znoszę narkozy nawet te krótkie :p. Dzięki teraz kciuki się przydadzą idzie ku lepszemu i jak tak zostanie to w czwartek transfer :). We wtorek wizyta więc się okaże :)

Prolutex to jest jakaś masakra dla mojego brzucha cały dzień czuję to miejsce po kłuciu, a od jutra jeszcze clexane 0,6 😭😭 ehh masakra mam tylko nadzieję, że posiew wyjdzie mi dobry bo ciągle coś nie tak i antybiotyki na nowo :(

Mysza1986 wyslalm Ci zaproszenie :).

Starajacsieocud, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki właśnie mam plan, mam akurat mnóstwo pracy więc zajmę się tym na 100%, głowę też wydaje mi się że mam ciut wolniejsza więc może to coś da 😊
    bdziągwa wrote:
    A ja nie miałam problemów z endometrium i też piłam bo lubię...I po transferze piłam bo lubię i w ogóle tego nie analizowalam 😉 tylko się cieszyłam że jeszcze mogę...

Chyba połowa sukcesu to czysta głowa bez myślenia o tym. Ja zaraz po transferze siedziałam z synkiem w domu z mega wirusem ze żłobka (Te wirusy są okropne)...nosiłam go (ma 17 kg) i udało się z bliźniakami!!!!

Serio trzeba sobie znaleźć jakieś zajęcie i o tym nie myśleć bo wszystko co.mozna zrobić to w 100% robić co lekarz każe 😉

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
‹‹ 1966 1967 1968 1969 1970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ