X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Też w sumie chyba nie powinnam bo mi się przypomniało że biorę glucophage a tego nie powinno się łączyć 🙄🙉

A na poprawę nasienia macie jakieś sprawdzone sposoby?suplementy? Dr Kru kiedyś dał mojemu fertilmen brał z dwa miesiące i chyba nasienie się trochę poprawiło chociaż ogólnie cały czas jest dobre, ale chcemy to podtrzymać 😉
    A po jakimś czasie dr nagle wyskoczył żeby już tego nie brać itp nie wiem dlaczego tak, czy skończyła im się jakaś umowa z firmą czy co...🙉
    Też się właśnie pytałam ostatnio tutaj. Ż kiedys mówił, że lkarnityna, selen, cynk ale wszystko oddzielnie ja właśnie zamówiłam z solgara i swansona

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Truskawka chyba pisała o winie pinot noir, ale nie wiem czy na endo to pomagało, póki co ja pije :)

Ja tez piłam, do dnia bety 🍷
    Codziennie lampkę wieczorem.
    Nie mam problemów z endo, piłam dla zdrowia i lepszego samopoczucia 🧠🔨🙃
    Brałam puregon i ta cała aptekę jak każda z Was po IUI i nie myślałam o tym, że lampka zaszkodzi 😁 żyje 🙏🏻😎❤️Niezapominajko powodzenia !

Kaach - oby się teraz udało, będę tutaj śledzić Twoje losy bo wydaje mi się, że w dzień punkcji widziałam Cie w klinice i taka zmęczona i słaba wyszłaś chyba z mężem , potem dopiero pokojarzylam fakty 🧸 ściskam 😙

bdziągwa, Kaach, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Też w sumie chyba nie powinnam bo mi się przypomniało że biorę glucophage a tego nie powinno się łączyć 🙄🙉

A na poprawę nasienia macie jakieś sprawdzone sposoby?suplementy? Dr Kru kiedyś dał mojemu fertilmen brał z dwa miesiące i chyba nasienie się trochę poprawiło chociaż ogólnie cały czas jest dobre, ale chcemy to podtrzymać 😉
    A po jakimś czasie dr nagle wyskoczył żeby już tego nie brać itp nie wiem dlaczego tak, czy skończyła im się jakaś umowa z firmą czy co...🙉

Ja też piłam wino przy udanym transferze 😊, jeżeli chodzi o to wino i te wszystkie suplementy, to zależy też od lekarza mnie dr B wysmial jak z Nim rozmawiałam na temat suplementów, stwierdził, że to tylko witaminki i medycznie nie ma uzasadnienia.

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Dziewczyny pilne!
    Czy ma ktoras puregon 600? I jest z Poznania albo okolic, podjechalabym dziś
    Ponawiam pytanie.

Edit. W końcu remont na Lechickiej sie skończył 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 11:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Ponawiam pytanie.

Edit. W końcu remont na Lechickiej sie skończył 🙂
    Mi został puregon 600 niestety nie był refundowany, z naboju została naciągnięta jedna dawka 75, leży w lodowce , mam pena ale bez igieł, za to mam 15 strzykawek do insuliny z malutkimi igłami i można bardzo dokładnie naciągnąć dawkę, bo nabój z lekiem puregon ma gumę do wielokrotnego wbijania. Mogę odsprzedać po niższej cenie.

Berbeć. lubi tę wiadomość

• truskawka26 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Truskawka chyba pisała o winie pinot noir, ale nie wiem czy na endo to pomagało, póki co ja pije :)

Cześć dokładnie tak piłam pinot noir, gdzieś wyczytałam, że może poprawić endo. Piłam tydzień przed transferem i po transferze aż do bety. Nie miałam problemu z endo, a lampka wina powodowała że się wyluzowalam i czułam lepsze krążenie. Może to była recepta na mój organizm ;) bo Kruszynka została. Teraz rośniemy i grzecznie leżymy :)
    Polecam się czymś zająć po transferze, bo już wtedy nie mamy wpływu albo się wgryzie kropek albo nie. Trzymam kciuki żeby wszystkim pomogło i się udało :*

bdziągwa, Kaach, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

starania od październik 2015; mąż ok
    ja: choroba Hashimoto; sarkoidoza; hiperprolaktynemia; nietoleracja laktozy (homozygota); polimorfizm genu MTHFR 677 C/Ti 1298 A/C (heterozygota); AMH 1,0;
    09.2018 - ciąża ektopowa, usunięcie jajowodu; 12.2018 - pierwsze IVF; 02.2019 - drugie/trzecie IVF DuoSTIM; 04.2019 - transfer 2AA; 7dpt - 0,0; 8dpt - 7,3; 10dpt - 28,7; 12dpt - 102; 16dpt - 530; 19dpt-1800; 22dpt-800 [*]
    06.2019 - czwarte IVF; 6AA ❄; 06.2019 - wodniak jajowodu; 08.2019 - usunięcie jajowodu; 09.2019 - histeroskopia; 18.10.2019 - transfer 6.1.1.
    7dpt - bHCG - 73,91; 8dpt - bHCG - 120,66; 11dpt - bHCG - 365,04; 17dpt - bHCG - 8267,13; 21dpt - bHCG - 18773; 23dpt - bHCG - 26852
    28dpt - jest ❤️ dziewczynka - mała wojowniczka

3i49k6nloe8nvjba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Mi został puregon 600 niestety nie był refundowany, z naboju została naciągnięta jedna dawka 75, leży w lodowce , mam pena ale bez igieł, za to mam 15 strzykawek do insuliny z malutkimi igłami i można bardzo dokładnie naciągnąć dawkę, bo nabój z lekiem puregon ma gumę do wielokrotnego wbijania. Mogę odsprzedać po niższej cenie.
    Mieszkasz w Poznaniu?
    Ja mam jeszcze refundacje, ale zostawiam na punkcje teraz mi potrzebny jeden wklad 600 do transferu bez refundacji no ale przydaliby sje żeby bylo taniej nie ukrywam.

A jeszcze pytanie w aptece jest taniej niż w klinice??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 12:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka26 wrote:
    Cześć dokładnie tak piłam pinot noir, gdzieś wyczytałam, że może poprawić endo. Piłam tydzień przed transferem i po transferze aż do bety. Nie miałam problemu z endo, a lampka wina powodowała że się wyluzowalam i czułam lepsze krążenie. Może to była recepta na mój organizm ;) bo Kruszynka została. Teraz rośniemy i grzecznie leżymy :)
    Polecam się czymś zająć po transferze, bo już wtedy nie mamy wpływu albo się wgryzie kropek albo nie. Trzymam kciuki żeby wszystkim pomogło i się udało :*
    A wcześniej mialas problem z endo? Bo kazdy.mówi ze pomogło ale czy faktycznie byl problem? Wcześniej nie roslo a po winie zaczęło?
    Gdzie kupić ten pinot ? Może jak sie nieshaftuje to spróbuje 😛

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Mieszkasz w Poznaniu?
    Ja mam jeszcze refundacje, ale zostawiam na punkcje teraz mi potrzebny jeden wklad 600 do transferu bez refundacji no ale przydaliby sje żeby bylo taniej nie ukrywam.

Mieszkam w Poz.
    Ja kupowałam w wielkopolskiej za prawie 700 zł , jeśli ktoś ma z refundacji to może któraś z dziewczyn odda bo to wtedy sporo taniej byś miała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Mieszkam w Poz.
    Ja kupowałam w wielkopolskiej za prawie 700 zł , jeśli ktoś ma z refundacji to może któraś z dziewczyn odda bo to wtedy sporo taniej byś miała.
    Priv kochana

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady dziękuję za przesyłkę 😘😘😘

W sumie to glupio wyszlo, bo ja mam jeszcze refundacje, ale wezmę gonapeptyl daily przed punkcja i wykupie i też komuś oddam 🙂

Pełno dzieci dziś w klinice 👪

Catlady lubi tę wiadomość

• Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy wrote:
    Jak się czujesz?
    Nie było problemu z przyjęciem do św rodziny?
    Trzymaj się kochana😘
    Coś Ty tutaj przyjmują bez problemu opieka też ok. Trochę gorzej , ze jest weekend to za bardzo nikt nic nie mowi.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Mieszkasz w Poznaniu?

Berbeć mam puregonu w lodówce ciężko powiedzieć ile (jakieś pół fiolki już w penie) mieszkam w okolicach swarzedza, mogę Ci oddać, jakby co zaprosilam ci już na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 12:32

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Berbeć mam puregonu w lodówce ciężko powiedzieć ile (jakieś pół fiolki już w penie) mieszkam w okolicach swarzedza, mogę Ci oddać, jakby co zaprosilam ci już na priv.
    Super, dziękuję 😘 już piszę

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy do psychologa z kliniki umawia się przez rejestrację czy jakiś prywatny numer ? Ja chcę się wybrać przed tym transferem .Może to dziwne nawet nie wiem co mam jej powiedzieć . Była któraś z was może powiedzieć coś na jej temat . Czy pomogło się tak wyłączyć .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    Dziewczyny czy do psychologa z kliniki umawia się przez rejestrację czy jakiś prywatny numer ? Ja chcę się wybrać przed tym transferem .Może to dziwne nawet nie wiem co mam jej powiedzieć . Była któraś z was może powiedzieć coś na jej temat . Czy pomogło się tak wyłączyć .
    Ona będzie mówić tzn pytać 🙂 mnie terapeutka pierwsze pytanie zadała z czym do niej przychodzę x ale to nie bylo w klinice. Początek byl trudno, ale moja bardzo cierpliwa i empatyczna i.mimo, iz bylam trochę chyba niezbyt mila na poczatku (sfochowanax i.zła ze musze chodzic) do niej nie zrazila sie , duzo sie dowiedzialam i bardzo pomogla. Polecam

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile kosztuje wizyta u psychologa w klinice?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:

Ja byłam w klinice u psychologa, polecam.
    Może Cię nie wyłączy 😎 ale trochę przejaśni w głowie,
    662051855 numer do niej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A ile kosztuje wizyta u psychologa w klinice?

150 zł

• truskawka26 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    A wcześniej mialas problem z endo? Bo kazdy.mówi ze pomogło ale czy faktycznie byl problem? Wcześniej nie roslo a po winie zaczęło?
    Gdzie kupić ten pinot ? Może jak sie nieshaftuje to spróbuje 😛

Dużych problemów z endo nie miałam ale zawsze rosło na sztucznym cyklu tak do granicy i nic dalej. W szczęśliwym transferze urosło do 9 ale cykl wcześniej miałam histeroskopie, więc trudno mi powiedzieć czy to zasługa wina czy histeroskopii że było lepsze endo.
    Kupiłam w rosmanie polwytrawne pinot noir, a później znalazłam w Intermarche pinot noir półslodkie. Nie przepadam za winem więc to polwytrawne było średnie ale to półslodkie całkiem całkiem mi wchodziło ;)
    Po winie na bank miałam lepsze ukrwienie bo zawsze miałam zimne nogi i ręce A po winku tak mi gorącą było az kaloryfery skrecałam hahaha

starania od październik 2015; mąż ok
    ja: choroba Hashimoto; sarkoidoza; hiperprolaktynemia; nietoleracja laktozy (homozygota); polimorfizm genu MTHFR 677 C/Ti 1298 A/C (heterozygota); AMH 1,0;
    09.2018 - ciąża ektopowa, usunięcie jajowodu; 12.2018 - pierwsze IVF; 02.2019 - drugie/trzecie IVF DuoSTIM; 04.2019 - transfer 2AA; 7dpt - 0,0; 8dpt - 7,3; 10dpt - 28,7; 12dpt - 102; 16dpt - 530; 19dpt-1800; 22dpt-800 [*]
    06.2019 - czwarte IVF; 6AA ❄; 06.2019 - wodniak jajowodu; 08.2019 - usunięcie jajowodu; 09.2019 - histeroskopia; 18.10.2019 - transfer 6.1.1.
    7dpt - bHCG - 73,91; 8dpt - bHCG - 120,66; 11dpt - bHCG - 365,04; 17dpt - bHCG - 8267,13; 21dpt - bHCG - 18773; 23dpt - bHCG - 26852
    28dpt - jest ❤️ dziewczynka - mała wojowniczka

3i49k6nloe8nvjba.png
‹‹ 1965 1966 1967 1968 1969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ