MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Też w sumie chyba nie powinnam bo mi się przypomniało że biorę glucophage a tego nie powinno się łączyć 🙄🙉
A na poprawę nasienia macie jakieś sprawdzone sposoby?suplementy? Dr Kru kiedyś dał mojemu fertilmen brał z dwa miesiące i chyba nasienie się trochę poprawiło chociaż ogólnie cały czas jest dobre, ale chcemy to podtrzymać 😉
A po jakimś czasie dr nagle wyskoczył żeby już tego nie brać itp nie wiem dlaczego tak, czy skończyła im się jakaś umowa z firmą czy co...🙉niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaach wrote:Truskawka chyba pisała o winie pinot noir, ale nie wiem czy na endo to pomagało, póki co ja pije
Ja tez piłam, do dnia bety 🍷
Codziennie lampkę wieczorem.
Nie mam problemów z endo, piłam dla zdrowia i lepszego samopoczucia 🧠🔨🙃
Brałam puregon i ta cała aptekę jak każda z Was po IUI i nie myślałam o tym, że lampka zaszkodzi 😁 żyje 🙏🏻😎❤️Niezapominajko powodzenia !
Kaach - oby się teraz udało, będę tutaj śledzić Twoje losy bo wydaje mi się, że w dzień punkcji widziałam Cie w klinice i taka zmęczona i słaba wyszłaś chyba z mężem , potem dopiero pokojarzylam fakty 🧸 ściskam 😙bdziągwa, Kaach, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Też w sumie chyba nie powinnam bo mi się przypomniało że biorę glucophage a tego nie powinno się łączyć 🙄🙉
A na poprawę nasienia macie jakieś sprawdzone sposoby?suplementy? Dr Kru kiedyś dał mojemu fertilmen brał z dwa miesiące i chyba nasienie się trochę poprawiło chociaż ogólnie cały czas jest dobre, ale chcemy to podtrzymać 😉
A po jakimś czasie dr nagle wyskoczył żeby już tego nie brać itp nie wiem dlaczego tak, czy skończyła im się jakaś umowa z firmą czy co...🙉
Ja też piłam wino przy udanym transferze 😊, jeżeli chodzi o to wino i te wszystkie suplementy, to zależy też od lekarza mnie dr B wysmial jak z Nim rozmawiałam na temat suplementów, stwierdził, że to tylko witaminki i medycznie nie ma uzasadnienia.
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBerbeć. wrote:Ponawiam pytanie.
Edit. W końcu remont na Lechickiej sie skończył 🙂Berbeć. lubi tę wiadomość
-
Kaach wrote:Truskawka chyba pisała o winie pinot noir, ale nie wiem czy na endo to pomagało, póki co ja pije
Cześć dokładnie tak piłam pinot noir, gdzieś wyczytałam, że może poprawić endo. Piłam tydzień przed transferem i po transferze aż do bety. Nie miałam problemu z endo, a lampka wina powodowała że się wyluzowalam i czułam lepsze krążenie. Może to była recepta na mój organizmbo Kruszynka została. Teraz rośniemy i grzecznie leżymy
Polecam się czymś zająć po transferze, bo już wtedy nie mamy wpływu albo się wgryzie kropek albo nie. Trzymam kciuki żeby wszystkim pomogło i się udało :*bdziągwa, Kaach, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
starania od październik 2015; mąż ok
ja: choroba Hashimoto; sarkoidoza; hiperprolaktynemia; nietoleracja laktozy (homozygota); polimorfizm genu MTHFR 677 C/Ti 1298 A/C (heterozygota); AMH 1,0;
09.2018 - ciąża ektopowa, usunięcie jajowodu; 12.2018 - pierwsze IVF; 02.2019 - drugie/trzecie IVF DuoSTIM; 04.2019 - transfer 2AA; 7dpt - 0,0; 8dpt - 7,3; 10dpt - 28,7; 12dpt - 102; 16dpt - 530; 19dpt-1800; 22dpt-800 [*]
06.2019 - czwarte IVF; 6AA ❄; 06.2019 - wodniak jajowodu; 08.2019 - usunięcie jajowodu; 09.2019 - histeroskopia; 18.10.2019 - transfer 6.1.1.
7dpt - bHCG - 73,91; 8dpt - bHCG - 120,66; 11dpt - bHCG - 365,04; 17dpt - bHCG - 8267,13; 21dpt - bHCG - 18773; 23dpt - bHCG - 26852
28dpt - jest ❤️ dziewczynka - mała wojowniczka
-
nick nieaktualnyLuluiza wrote:Mi został puregon 600 niestety nie był refundowany, z naboju została naciągnięta jedna dawka 75, leży w lodowce , mam pena ale bez igieł, za to mam 15 strzykawek do insuliny z malutkimi igłami i można bardzo dokładnie naciągnąć dawkę, bo nabój z lekiem puregon ma gumę do wielokrotnego wbijania. Mogę odsprzedać po niższej cenie.
Ja mam jeszcze refundacje, ale zostawiam na punkcje teraz mi potrzebny jeden wklad 600 do transferu bez refundacji no ale przydaliby sje żeby bylo taniej nie ukrywam.
A jeszcze pytanie w aptece jest taniej niż w klinice??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 12:05
-
nick nieaktualnytruskawka26 wrote:Cześć dokładnie tak piłam pinot noir, gdzieś wyczytałam, że może poprawić endo. Piłam tydzień przed transferem i po transferze aż do bety. Nie miałam problemu z endo, a lampka wina powodowała że się wyluzowalam i czułam lepsze krążenie. Może to była recepta na mój organizm
bo Kruszynka została. Teraz rośniemy i grzecznie leżymy
Polecam się czymś zająć po transferze, bo już wtedy nie mamy wpływu albo się wgryzie kropek albo nie. Trzymam kciuki żeby wszystkim pomogło i się udało :*
Gdzie kupić ten pinot ? Może jak sie nieshaftuje to spróbuje 😛 -
nick nieaktualnyBerbeć. wrote:Mieszkasz w Poznaniu?
Ja mam jeszcze refundacje, ale zostawiam na punkcje teraz mi potrzebny jeden wklad 600 do transferu bez refundacji no ale przydaliby sje żeby bylo taniej nie ukrywam.
A jeszcze pytanie w aptece jest taniej niż w klinice??
Mieszkam w Poz.
Ja kupowałam w wielkopolskiej za prawie 700 zł , jeśli ktoś ma z refundacji to może któraś z dziewczyn odda bo to wtedy sporo taniej byś miała.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Berbeć. wrote:Mieszkasz w Poznaniu?
A jeszcze pytanie w aptece jest taniej niż w klinice??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 12:32
Berbeć. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy do psychologa z kliniki umawia się przez rejestrację czy jakiś prywatny numer ? Ja chcę się wybrać przed tym transferem .Może to dziwne nawet nie wiem co mam jej powiedzieć . Była któraś z was może powiedzieć coś na jej temat . Czy pomogło się tak wyłączyć .
-
nick nieaktualnyZa dużo wrote:Dziewczyny czy do psychologa z kliniki umawia się przez rejestrację czy jakiś prywatny numer ? Ja chcę się wybrać przed tym transferem .Może to dziwne nawet nie wiem co mam jej powiedzieć . Była któraś z was może powiedzieć coś na jej temat . Czy pomogło się tak wyłączyć .
-
nick nieaktualnyZa dużo wrote:Dziewczyny czy do psychologa z kliniki umawia się przez rejestrację czy jakiś prywatny numer ? Ja chcę się wybrać przed tym transferem .Może to dziwne nawet nie wiem co mam jej powiedzieć . Była któraś z was może powiedzieć coś na jej temat . Czy pomogło się tak wyłączyć .
Ja byłam w klinice u psychologa, polecam.
Może Cię nie wyłączy 😎 ale trochę przejaśni w głowie,
662051855 numer do niej. -
nick nieaktualny
-
Berbeć. wrote:A wcześniej mialas problem z endo? Bo kazdy.mówi ze pomogło ale czy faktycznie byl problem? Wcześniej nie roslo a po winie zaczęło?
Gdzie kupić ten pinot ? Może jak sie nieshaftuje to spróbuje 😛
Dużych problemów z endo nie miałam ale zawsze rosło na sztucznym cyklu tak do granicy i nic dalej. W szczęśliwym transferze urosło do 9 ale cykl wcześniej miałam histeroskopie, więc trudno mi powiedzieć czy to zasługa wina czy histeroskopii że było lepsze endo.
Kupiłam w rosmanie polwytrawne pinot noir, a później znalazłam w Intermarche pinot noir półslodkie. Nie przepadam za winem więc to polwytrawne było średnie ale to półslodkie całkiem całkiem mi wchodziło
Po winie na bank miałam lepsze ukrwienie bo zawsze miałam zimne nogi i ręce A po winku tak mi gorącą było az kaloryfery skrecałam hahahaBerbeć. lubi tę wiadomość
starania od październik 2015; mąż ok
ja: choroba Hashimoto; sarkoidoza; hiperprolaktynemia; nietoleracja laktozy (homozygota); polimorfizm genu MTHFR 677 C/Ti 1298 A/C (heterozygota); AMH 1,0;
09.2018 - ciąża ektopowa, usunięcie jajowodu; 12.2018 - pierwsze IVF; 02.2019 - drugie/trzecie IVF DuoSTIM; 04.2019 - transfer 2AA; 7dpt - 0,0; 8dpt - 7,3; 10dpt - 28,7; 12dpt - 102; 16dpt - 530; 19dpt-1800; 22dpt-800 [*]
06.2019 - czwarte IVF; 6AA ❄; 06.2019 - wodniak jajowodu; 08.2019 - usunięcie jajowodu; 09.2019 - histeroskopia; 18.10.2019 - transfer 6.1.1.
7dpt - bHCG - 73,91; 8dpt - bHCG - 120,66; 11dpt - bHCG - 365,04; 17dpt - bHCG - 8267,13; 21dpt - bHCG - 18773; 23dpt - bHCG - 26852
28dpt - jest ❤️ dziewczynka - mała wojowniczka