MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
JustynaFrog wrote:Cześć. Nie wiem od czego zacząć bo chyba jestem w trochę niestandardowe sytuacji, ale może znajdzie się ktoś kto miał podobnie i pomoże. Opisze krótko moja historie. Staramy się o dzidzie już 5 lat. Mam 34 lata. Na początku miałam różne perypetie z lekarzami, którzy kazali mi cierpliwie czekać, gdzie nie stosuje już antykoncepcji od ok 7 lat. Od 1,5 roku jestem u nowej Pani Doktor w Poznaniu u której lecze się prywatnie. Na początku okazało się że nie mam naturalnej owulacji, pół roku stymulacji clo, bez rezultatów. Endo maks 6 mm. Potem próby z lametta i mała poprawa Endo do 8 mm. Ale nadal bez upragnionej ciąży. 3 miesiące temu miałam robione hsg, jestem drożna. Przy stymulacji lametta pęcherzyki rosną, czasem pękają same, czasem z ovitrelle. Ostatni9 endo w 11 dniu cyklu mialo 9 mm to jak na mnie szok. Ale ciąży nadal brak. Ostatnie badanie nasienia robiliśmy z mężem 3 lata temu i były super ale moze warto byłoby powtórzyć, co myślicie? Ale do sedna. Moja Pani Doktor zasugerowała ostatnio inseminacje w medarcie. Monitoring mam robić jak zwykle u niej i jeśli ona zdecyduje że można robić inseminacje to mam się umówić w medarcie. Ale czy tak się da? Nie jestem pacjentka medart, wpiszą mnie od tak na wizytę? Tym bardziej że dzisiaj próbowałam się tam dodzwonić zeby sie coś popytać i nawet się nie dodzwonilam. Miał ktoś podobną sytuacje? Może mi coś podpowiecie. Może powinnam przenieść się do jakiegoś lekarza do tej kliniki i tam dalej podzialac?
Kurcze powiem Ci szczerze, że wg mnie to kiepski deal. Lepszy rezultat będzie jak jedna osoba będzie za wszystko odpowiedzialna i będzie mieć wgląd w cykl od początku do końca. Musisz się wyzbyć sentymentów wybrać tak, żeby mieć jak największe szanse.JustynaFrog lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Mysza1986 wrote:Iwa, ja mam to samo, u dr Sz ok 27mm, u dr Kru ok. 30 mm
zawsze trzymam się dr Kru, ma moje zaufanie a i tak jest baaaardzo ostrożny w zaleceniach
Poza tym, kilka dziewczyn pisało że najpierw leżały z powodu niby krótkiej szyjki z luteiną 4x 100 a potem termin mijał a one urodzic nie mogły więc już luźniej do tego podchodzę niż na początku
-
AnkaBe wrote:W sumie oba pomiary są całkiem Ok, wiec czekałabym do kolejnej wizyty u gin (pewnie dr Kru) i sprawdziła jak wyglada kolejny z rzędu pomiar szyjki wykonany przez tego samego lekarza.
-
Iwa20 wrote:Dziewczyny moze glupie pytanie , ktory pomiar szyjki z waszego doświadczenia byscie uwazaly za bardziej realny dr Kru czy dr Sz . Roznica w pomiarze 5 dni. U dr Kru 3,74 , a u dr Sz 27,7.
Bo jeżeli u dr Sz nankoncu to z tego wynika różnica.
Liczy się też pora dnia np późno popołudniu, wieczorem może być krótsza. Dużo leż i odpoczywajI spokojnie do kolejnej wizyty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 19:01
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
bdziągwa wrote:To zależy czy przy obu wizytach miałaś mierzona szyjke na początku wizyty.
Bo jeżeli u dr Sz nankoncu to z tego wynika różnica.
Liczy się też pora dnia np późno popołudniu, wieczorem może być krótsza. Dużo leż i odpoczywajI spokojnie do kolejnej wizyty.
-
JustynaFrog wrote:Martwi mnie to, że skoro nie jestem pacjentką medart to po pierwsze nie dostanę się tak z marszu na IUI a nawet jeśli jakimś cudem tak, to tak jak pisałaś , że to będzie nie tak porządnie jak trzeba i zmarnuje tylko pieniądze i do tego niepotrzebne nerwy i nadzieja. Spróbuje zapisać się do kogoś. Zobaczymy gdzie się uda najszybciej. Tylko pewnie czeka nas całą seria badań od początku.
Moim zdaniem, przede wszystkim zbadajcie ponownie nasienie, bo przez 3 lata mogło się dużo zmienić. Stres nie wpływa dobrze na płodność, także męską. Takie badanie to 150zł, a może wiele powiedzieć.JustynaFrog lubi tę wiadomość
Data produkcji: 1984r.
Start: maj 2016
09.2016 - 6tc |'|
02.2018 - 10tc |'|
10.2018 - 9tc |'|
05.2019 - IUI
09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
13.12.2019 - FET 5.1.2
14dpt - beta 1556
29dpt - jest serduszko ❤️
05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
❤️T. 👣
//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //
02.01.2024 FET 6.3.1
7dpt - beta 78
9dpt - beta 172
13dpt - beta 930
16dpt - beta 3349
30dpt - jest serduszko ❤️
04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy
//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero// -
Iwa20 wrote:U dr Kru mialam mierzona od rana o 10:30 przed usg , a u dr Sz po badaniu prenatalnym ok 17. Czyli moze miec to duże znaczenie?Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
JustynaFrog wrote:Cześć. Nie wiem od czego zacząć bo chyba jestem w trochę niestandardowe sytuacji, ale może znajdzie się ktoś kto miał podobnie i pomoże. Opisze krótko moja historie. Staramy się o dzidzie już 5 lat. Mam 34 lata. Na początku miałam różne perypetie z lekarzami, którzy kazali mi cierpliwie czekać, gdzie nie stosuje już antykoncepcji od ok 7 lat. Od 1,5 roku jestem u nowej Pani Doktor w Poznaniu u której lecze się prywatnie. Na początku okazało się że nie mam naturalnej owulacji, pół roku stymulacji clo, bez rezultatów. Endo maks 6 mm. Potem próby z lametta i mała poprawa Endo do 8 mm. Ale nadal bez upragnionej ciąży. 3 miesiące temu miałam robione hsg, jestem drożna. Przy stymulacji lametta pęcherzyki rosną, czasem pękają same, czasem z ovitrelle. Ostatni9 endo w 11 dniu cyklu mialo 9 mm to jak na mnie szok. Ale ciąży nadal brak. Ostatnie badanie nasienia robiliśmy z mężem 3 lata temu i były super ale moze warto byłoby powtórzyć, co myślicie? Ale do sedna. Moja Pani Doktor zasugerowała ostatnio inseminacje w medarcie. Monitoring mam robić jak zwykle u niej i jeśli ona zdecyduje że można robić inseminacje to mam się umówić w medarcie. Ale czy tak się da? Nie jestem pacjentka medart, wpiszą mnie od tak na wizytę? Tym bardziej że dzisiaj próbowałam się tam dodzwonić zeby sie coś popytać i nawet się nie dodzwonilam. Miał ktoś podobną sytuacje? Może mi coś podpowiecie. Może powinnam przenieść się do jakiegoś lekarza do tej kliniki i tam dalej podzialac?
JustynaFrog lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
bdziągwa wrote:Oczywiście!!! Nie dość że popołudniu miałaś mierzoną to jeszcze dr Sz "wymeczyl" brzuch. Tak mi mówił dr Kru bo się o to pytałam dlaczego jest taka różnica:-) I to są jego słowa dlatego spokojnie
-
Kaach wrote:Ja przed MedArt leczyłam się u innego lekarza w Poznaniu robił mi HSG, laparoskopie i inne badania jak już wszystko wyczerpal to dał mi numer do AB kazał zrobić zastrzyk z ovitrelle i umawiać się na IUI. Do mojego lekarza mogę wrócić dopiero z pozytywnym testem więc póki co cały czas jestem w MedArt.21.09.2020 - ❤❤
-
Iwa20 wrote:Ktory masz tydzien? ja dopiero 21+3 . Juz slyszalam od kilku osob, ze u dr Sz zawsze sa krótsze ale u mnie jest kolosalna roznica wiec jest to dla mnie bardzo dziwne.
PS mi dr Kru mówił to samo co bźdźągwie (ale to się trudno odmienia 🤪) że po wymeczeniu brzucha przez dr Sz i po całym dniu szyjka może być krótszabdziągwa lubi tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:Tak jak w stopce 28, ale od 24 mi skakał ywyniki od 24mm do 3,6mmm, właśnie w zależności od tego kto i kiedy mierzył...
PS mi dr Kru mówił to samo co bźdźągwie (ale to się trudno odmienia 🤪) że po wymeczeniu brzucha przez dr Sz i po całym dniu szyjka może być krótszaMysza1986 lubi tę wiadomość
-
mika_do wrote:Moim zdaniem, przede wszystkim zbadajcie ponownie nasienie, bo przez 3 lata mogło się dużo zmienić. Stres nie wpływa dobrze na płodność, także męską. Takie badanie to 150zł, a może wiele powiedzieć.
Gdzie tak tanio sa badania? My placilismy 250 zl za rozszerzone komputerowe badanie nasienia.
P.S. JustynaFrog czy w tamtym badaniu nasienia była podana morfologia?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Gdzie tak tanio sa badania? My placilismy 250 zl za rozszerzone komputerowe badanie nasienia.
w Ivicie chyba tyle płaciliśmy i na Polnej, ale to było takie zwykłe badanie (koncentracja, morfologia, zdjęcia plemniczków, zapach, smak). Możliwe, że teraz jest już drożej, bo ostatnie badanie było robione 1,5 roku temu (ale ten czas szybko leci!)
Data produkcji: 1984r.
09.2016 - 6tc |'|
02.2018 - 10tc |'|
10.2018 - 9tc |'|
05.2019 - IUI
13.12.2019 - FET 5.1.2
14dpt - beta 1556
❤️T. 👣
//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //
02.01.2024 FET 6.3.1
7dpt - beta 78
9dpt - beta 172
13dpt - beta 930
16dpt - beta 3349
//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero// -
mika_do wrote:w Ivicie chyba tyle płaciliśmy i na Polnej, ale to było takie zwykłe badanie (koncentracja, morfologia, zdjęcia plemniczków, zapach, smak
). Możliwe, że teraz jest już drożej, bo ostatnie badanie było robione 1,5 roku temu (ale ten czas szybko leci!)
No chyba, że ja pokręciłam cenę. A robiliśmy badania 3,5 roku temu i jedno było też w Ivicie👧 2017 ❤ 👶 2021
-
JustynaFrog wrote:Jesteś kolejna osobą która poleca mi AB;) kurczę jutro próbuje znowu dzwonić i się umowie;) A ma znaczenie w jakim dniu cyklu umawiać się na 1 wizytę? Tak żeby może od razu zrobić jakie badania?
Za nimi nie trafiszMoże dobrym pomysłem byłoby pójść w połowie cyklu, wtedy do 3 dc doczekasz się wyników badań? Może koleżanki od AB coś więcej powiedzą.
JustynaFrog lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:No chyba, że ja pokręciłam cenę. A robiliśmy badania 3,5 roku temu i jedno było też w Ivicie
teraz i ja zgłupiałam ;p
a u kogo się tam leczyłaś?Data produkcji: 1984r.
09.2016 - 6tc |'|
02.2018 - 10tc |'|
10.2018 - 9tc |'|
05.2019 - IUI
13.12.2019 - FET 5.1.2
14dpt - beta 1556
❤️T. 👣
02.01.2024 FET 6.3.1
7dpt - beta 78
9dpt - beta 172
13dpt - beta 930
16dpt - beta 3349
A u kogo się leczysz obecnie?
Ja byłam w podobnej sytuacji. Przeniosłam się z polecenia byłego lekarza prowadzącego.
Ja na twoim miejscu przygotowałabym się do IUI od początku do końca w Medart. Na początku porobisz trochę badań, pewnie zajmie Ci to miesiąc lub dwa A później z nowym, pozytywnym nastawieniem zaczniesz przygotowania do IUI.JustynaFrog lubi tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
Starajacsieocud wrote:A u kogo się leczysz obecnie?
Ja byłam w podobnej sytuacji. Przeniosłam się z polecenia byłego lekarza prowadzącego.
Ja na twoim miejscu przygotowałabym się do IUI od początku do końca w Medart. Na początku porobisz trochę badań, pewnie zajmie Ci to miesiąc lub dwa A później z nowym, pozytywnym nastawieniem zaczniesz przygotowania do IUI.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 21:05
21.09.2020 - ❤❤ -
Dziewczyny powiedzcie mi gdybym rodziła w szpitalu na Lutyckiej to bez problemu wystawiają l4 lub opiekę ? Czy trzeba to załatwiać przez klinikę. Kiedyś pisalyscie, że w Raszei w to się nie bawią..