X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Cześć. Nie wiem od czego zacząć bo chyba jestem w trochę niestandardowe sytuacji, ale może znajdzie się ktoś kto miał podobnie i pomoże. Opisze krótko moja historie. Staramy się o dzidzie już 5 lat. Mam 34 lata. Na początku miałam różne perypetie z lekarzami, którzy kazali mi cierpliwie czekać, gdzie nie stosuje już antykoncepcji od ok 7 lat. Od 1,5 roku jestem u nowej Pani Doktor w Poznaniu u której lecze się prywatnie. Na początku okazało się że nie mam naturalnej owulacji, pół roku stymulacji clo, bez rezultatów. Endo maks 6 mm. Potem próby z lametta i mała poprawa Endo do 8 mm. Ale nadal bez upragnionej ciąży. 3 miesiące temu miałam robione hsg, jestem drożna. Przy stymulacji lametta pęcherzyki rosną, czasem pękają same, czasem z ovitrelle. Ostatni9 endo w 11 dniu cyklu mialo 9 mm to jak na mnie szok. Ale ciąży nadal brak. Ostatnie badanie nasienia robiliśmy z mężem 3 lata temu i były super ale moze warto byłoby powtórzyć, co myślicie? Ale do sedna. Moja Pani Doktor zasugerowała ostatnio inseminacje w medarcie. Monitoring mam robić jak zwykle u niej i jeśli ona zdecyduje że można robić inseminacje to mam się umówić w medarcie. Ale czy tak się da? Nie jestem pacjentka medart, wpiszą mnie od tak na wizytę? Tym bardziej że dzisiaj próbowałam się tam dodzwonić zeby sie coś popytać i nawet się nie dodzwonilam. Miał ktoś podobną sytuacje? Może mi coś podpowiecie. Może powinnam przenieść się do jakiegoś lekarza do tej kliniki i tam dalej podzialac?

Kurcze powiem Ci szczerze, że wg mnie to kiepski deal. Lepszy rezultat będzie jak jedna osoba będzie za wszystko odpowiedzialna i będzie mieć wgląd w cykl od początku do końca. Musisz się wyzbyć sentymentów wybrać tak, żeby mieć jak największe szanse.

JustynaFrog lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Iwa, ja mam to samo, u dr Sz ok 27mm, u dr Kru ok. 30 mm :D zawsze trzymam się dr Kru, ma moje zaufanie a i tak jest baaaardzo ostrożny w zaleceniach :) Poza tym, kilka dziewczyn pisało że najpierw leżały z powodu niby krótkiej szyjki z luteiną 4x 100 a potem termin mijał a one urodzic nie mogły więc już luźniej do tego podchodzę niż na początku :)
    Ktory masz tydzien? ja dopiero 21+3 . Juz slyszalam od kilku osob, ze u dr Sz zawsze sa krótsze ale u mnie jest kolosalna roznica wiec jest to dla mnie bardzo dziwne.

• Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:
    W sumie oba pomiary są całkiem Ok, wiec czekałabym do kolejnej wizyty u gin (pewnie dr Kru) i sprawdziła jak wyglada kolejny z rzędu pomiar szyjki wykonany przez tego samego lekarza.
    Cm roznicy to bardzo duzo w ciagu 5 dni. Czekam cierpliwie leze, bo dopiero 21+3.

• bdziągwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa20 wrote:
    Dziewczyny moze glupie pytanie , ktory pomiar szyjki z waszego doświadczenia byscie uwazaly za bardziej realny dr Kru czy dr Sz . Roznica w pomiarze 5 dni. U dr Kru 3,74 , a u dr Sz 27,7.
    To zależy czy przy obu wizytach miałaś mierzona szyjke na początku wizyty.
    Bo jeżeli u dr Sz nankoncu to z tego wynika różnica.
    Liczy się też pora dnia np późno popołudniu, wieczorem może być krótsza. Dużo leż i odpoczywaj :-) I spokojnie do kolejnej wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 19:01

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    To zależy czy przy obu wizytach miałaś mierzona szyjke na początku wizyty.
    Bo jeżeli u dr Sz nankoncu to z tego wynika różnica.
    Liczy się też pora dnia np późno popołudniu, wieczorem może być krótsza. Dużo leż i odpoczywaj :-) I spokojnie do kolejnej wizyty.
    U dr Kru mialam mierzona od rana o 10:30 przed usg , a u dr Sz po badaniu prenatalnym ok 17. Czyli moze miec to duże znaczenie?

• mika_do Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Martwi mnie to, że skoro nie jestem pacjentką medart to po pierwsze nie dostanę się tak z marszu na IUI a nawet jeśli jakimś cudem tak, to tak jak pisałaś , że to będzie nie tak porządnie jak trzeba i zmarnuje tylko pieniądze i do tego niepotrzebne nerwy i nadzieja. Spróbuje zapisać się do kogoś. Zobaczymy gdzie się uda najszybciej. Tylko pewnie czeka nas całą seria badań od początku.

Moim zdaniem, przede wszystkim zbadajcie ponownie nasienie, bo przez 3 lata mogło się dużo zmienić. Stres nie wpływa dobrze na płodność, także męską. Takie badanie to 150zł, a może wiele powiedzieć.

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • bdziągwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa20 wrote:
    U dr Kru mialam mierzona od rana o 10:30 przed usg , a u dr Sz po badaniu prenatalnym ok 17. Czyli moze miec to duże znaczenie?
    Oczywiście!!! Nie dość że popołudniu miałaś mierzoną to jeszcze dr Sz "wymeczyl" brzuch. Tak mi mówił dr Kru bo się o to pytałam dlaczego jest taka różnica:-) I to są jego słowa dlatego spokojnie :-)

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Cześć. Nie wiem od czego zacząć bo chyba jestem w trochę niestandardowe sytuacji, ale może znajdzie się ktoś kto miał podobnie i pomoże. Opisze krótko moja historie. Staramy się o dzidzie już 5 lat. Mam 34 lata. Na początku miałam różne perypetie z lekarzami, którzy kazali mi cierpliwie czekać, gdzie nie stosuje już antykoncepcji od ok 7 lat. Od 1,5 roku jestem u nowej Pani Doktor w Poznaniu u której lecze się prywatnie. Na początku okazało się że nie mam naturalnej owulacji, pół roku stymulacji clo, bez rezultatów. Endo maks 6 mm. Potem próby z lametta i mała poprawa Endo do 8 mm. Ale nadal bez upragnionej ciąży. 3 miesiące temu miałam robione hsg, jestem drożna. Przy stymulacji lametta pęcherzyki rosną, czasem pękają same, czasem z ovitrelle. Ostatni9 endo w 11 dniu cyklu mialo 9 mm to jak na mnie szok. Ale ciąży nadal brak. Ostatnie badanie nasienia robiliśmy z mężem 3 lata temu i były super ale moze warto byłoby powtórzyć, co myślicie? Ale do sedna. Moja Pani Doktor zasugerowała ostatnio inseminacje w medarcie. Monitoring mam robić jak zwykle u niej i jeśli ona zdecyduje że można robić inseminacje to mam się umówić w medarcie. Ale czy tak się da? Nie jestem pacjentka medart, wpiszą mnie od tak na wizytę? Tym bardziej że dzisiaj próbowałam się tam dodzwonić zeby sie coś popytać i nawet się nie dodzwonilam. Miał ktoś podobną sytuacje? Może mi coś podpowiecie. Może powinnam przenieść się do jakiegoś lekarza do tej kliniki i tam dalej podzialac?
    Ja przed MedArt leczyłam się u innego lekarza w Poznaniu robił mi HSG, laparoskopie i inne badania jak już wszystko wyczerpal to dał mi numer do AB kazał zrobić zastrzyk z ovitrelle i umawiać się na IUI. Do mojego lekarza mogę wrócić dopiero z pozytywnym testem więc póki co cały czas jestem w MedArt.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    Oczywiście!!! Nie dość że popołudniu miałaś mierzoną to jeszcze dr Sz "wymeczyl" brzuch. Tak mi mówił dr Kru bo się o to pytałam dlaczego jest taka różnica:-) I to są jego słowa dlatego spokojnie :-)
    Mam nadzieję, ze to prawda bo chciałabym jiz trochę pochodzic i wstac z tego łóżka dopiero polowa i jest ciężko tak lezec i wstawać tylko do wc ale jak trzeba lezec to trzeba.

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Ja przed MedArt leczyłam się u innego lekarza w Poznaniu robił mi HSG, laparoskopie i inne badania jak już wszystko wyczerpal to dał mi numer do AB kazał zrobić zastrzyk z ovitrelle i umawiać się na IUI. Do mojego lekarza mogę wrócić dopiero z pozytywnym testem więc póki co cały czas jestem w MedArt.
    Jesteś kolejna osobą która poleca mi AB;) kurczę jutro próbuje znowu dzwonić i się umowie;) A ma znaczenie w jakim dniu cyklu umawiać się na 1 wizytę? Tak żeby może od razu zrobić jakie badania?

21.09.2020 - ❤❤
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa20 wrote:
    Ktory masz tydzien? ja dopiero 21+3 . Juz slyszalam od kilku osob, ze u dr Sz zawsze sa krótsze ale u mnie jest kolosalna roznica wiec jest to dla mnie bardzo dziwne.
    Tak jak w stopce 28, ale od 24 mi skakał ywyniki od 24mm do 3,6mmm, właśnie w zależności od tego kto i kiedy mierzył...

PS mi dr Kru mówił to samo co bźdźągwie (ale to się trudno odmienia 🤪) że po wymeczeniu brzucha przez dr Sz i po całym dniu szyjka może być krótsza

bdziągwa lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Tak jak w stopce 28, ale od 24 mi skakał ywyniki od 24mm do 3,6mmm, właśnie w zależności od tego kto i kiedy mierzył...

PS mi dr Kru mówił to samo co bźdźągwie (ale to się trudno odmienia 🤪) że po wymeczeniu brzucha przez dr Sz i po całym dniu szyjka może być krótsza
    Musze cierpliwie czekać bylam prawie 4 tyg wczesniej w szpitalu i tam tez mialam 27 mm dlatego jest to dla mnie dość dziwne. W szpitalu mierzone od rana.

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika_do wrote:
    Moim zdaniem, przede wszystkim zbadajcie ponownie nasienie, bo przez 3 lata mogło się dużo zmienić. Stres nie wpływa dobrze na płodność, także męską. Takie badanie to 150zł, a może wiele powiedzieć.

Gdzie tak tanio sa badania? My placilismy 250 zl za rozszerzone komputerowe badanie nasienia.

P.S. JustynaFrog czy w tamtym badaniu nasienia była podana morfologia?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • mika_do Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Gdzie tak tanio sa badania? My placilismy 250 zl za rozszerzone komputerowe badanie nasienia.

w Ivicie chyba tyle płaciliśmy i na Polnej, ale to było takie zwykłe badanie (koncentracja, morfologia, zdjęcia plemniczków, zapach, smak ;) ). Możliwe, że teraz jest już drożej, bo ostatnie badanie było robione 1,5 roku temu (ale ten czas szybko leci!)

09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556

❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika_do wrote:
    w Ivicie chyba tyle płaciliśmy i na Polnej, ale to było takie zwykłe badanie (koncentracja, morfologia, zdjęcia plemniczków, zapach, smak ;) ). Możliwe, że teraz jest już drożej, bo ostatnie badanie było robione 1,5 roku temu (ale ten czas szybko leci!)

No chyba, że ja pokręciłam cenę. A robiliśmy badania 3,5 roku temu i jedno było też w Ivicie :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Jesteś kolejna osobą która poleca mi AB;) kurczę jutro próbuje znowu dzwonić i się umowie;) A ma znaczenie w jakim dniu cyklu umawiać się na 1 wizytę? Tak żeby może od razu zrobić jakie badania?

Za nimi nie trafisz :D Może dobrym pomysłem byłoby pójść w połowie cyklu, wtedy do 3 dc doczekasz się wyników badań? Może koleżanki od AB coś więcej powiedzą.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • mika_do Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    No chyba, że ja pokręciłam cenę. A robiliśmy badania 3,5 roku temu i jedno było też w Ivicie :-)

teraz i ja zgłupiałam ;p
    a u kogo się tam leczyłaś?

09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556

❤️T. 👣

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349

• Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:

A u kogo się leczysz obecnie?
    Ja byłam w podobnej sytuacji. Przeniosłam się z polecenia byłego lekarza prowadzącego.
    Ja na twoim miejscu przygotowałabym się do IUI od początku do końca w Medart. Na początku porobisz trochę badań, pewnie zajmie Ci to miesiąc lub dwa A później z nowym, pozytywnym nastawieniem zaczniesz przygotowania do IUI.

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsieocud wrote:
    A u kogo się leczysz obecnie?
    Ja byłam w podobnej sytuacji. Przeniosłam się z polecenia byłego lekarza prowadzącego.
    Ja na twoim miejscu przygotowałabym się do IUI od początku do końca w Medart. Na początku porobisz trochę badań, pewnie zajmie Ci to miesiąc lub dwa A później z nowym, pozytywnym nastawieniem zaczniesz przygotowania do IUI.
    Jestem tu nowa i nie wiem czy mogę tu podawać nazwiska? Pani Doktor Mirosława B-P. Przyjmuje na św. Wawrzyńca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 21:05

21.09.2020 - ❤❤
  • żabcia Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi gdybym rodziła w szpitalu na Lutyckiej to bez problemu wystawiają l4 lub opiekę ? Czy trzeba to załatwiać przez klinikę. Kiedyś pisalyscie, że w Raszei w to się nie bawią..

07.2019 ❄ zostań proszę! 7dpt- 40,3 9dpt- 83,3 13dpt 605,3 15dpt 1169🍀
    18 dpt - jest pęcherzyk z Zarodkiem
    33 dpt <3

ibm28ribz5brh4if.png
‹‹ 2029 2030 2031 2032 2033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ