MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
JustynaFrog wrote:Już sama nie wiem kogo wybrać, ale dziewczyny wcześniej pisały, że do Ż i Ķ ciężko się dostać, długi czas oczekiwania. Spróbuje jutro jeszcze dzwonić i zobaczymy kto będzie najszybciej wolny. Obczaiłam na znanylekarz.pl że AB ma pełno terminów wolnych i mozna sie umowic przez internet.
Do dr K sa najdluzsze kolejki. Dr K i dr Z maja najwieksze doświadczenie. Dr AB zajmuje sie tym od kilku lat. Dr K jest najbrdziej "pacjent friendly", ze tak powiem 🤣 Natomiast sa tu pacjentki dr AB w szczesliwych ciazach i również go polecaja.kinga25, JustynaFrog lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Do dr K sa najdluzsze kolejki. Dr K i dr Z maja najwieksze doświadczenie. Dr AB zajmuje sie tym od kilku lat. Dr K jest najbrdziej "pacjent friendly", ze tak powiem 🤣 Natomiast sa tu pacjentki dr AB w szczesliwych ciazach i również go polecaja.
Justyna, jak chcesz to napisz do mnie na priv.
Napiszę Ci jak u nas wyglądały pierwsze wizyty i jakie badania robiliśmy.JustynaFrog lubi tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
Apolonia87 wrote:Witam Was Dziewczyny.
Urodziłam w październiku zdrową śliczną dziewczynkę💖. Rodziłam na Św Rodzinie. Poród wywoływany bo pięknej Pani nie było śpieszno na ten świat. Balonikiem i potem ruszyło samo. Ból bólem ale już nie boli i chętnie wrócę do MedArt znów jak tylko dupsko się zagoi😜
Zdrowo się nam chowa, apetyt ma ogromny a karmie cały czas piersią💪😁
Teraz piszę do Was jako skarbnicy wiedzy dużo lepszej już wuja gogle.
Czy któraś z Was choruje na Hiperprolaktynemie i wie o niej dość dużo? Ja chce iść do Endokrynologa z Małą ale zupełnie nie wiem kiedy i jak to się sprawdza prolaktyne u niemowlaka? Też naczczo kiedy Ona wiecznie je? 😂
Czy ta horoba jest dziedziczna? Boją się żeby córcia nie była chora tak jak ja...🧐😩
Dziewczyny ratujcie co robić? 🙏🙏
A tak poza tym.....
Gratuluję ogromnie wszystkim dziewczynom którym udało sie zajść w ciążę bo widzę że tu grono szczęśliwych brzuszkowych ciężróweczek się pięknie powiększyło💖💖💖niech zdrowo rośnie.
Powiem Ci że pierwszy raz słyszę żeby badać Prolaktyne u noworodka!!! Wydzielanie hormonu Prolaktyny jest spowodowane wieloma czynnikami i nie jest dziedziczne. Możesz zacząć kontrolować poziom prolaktyny jak malutka wejdzie w okres dojrzewania i stanie się kobietą. A nie terazApolonia87 lubi tę wiadomość
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
WIARA CZYNI CUDA wrote:Witam dziewczyny jestem w piątym tyg ciąży. Mały przyniósł z przedzkola straszna grypę lub przeziebienie. Napiszcie kochani co mogę zażyć żeby przeszło trochę mam katar i goraczke. Czy są jakieś leki które można brać w ciazy?
Paracetamol jest dozwolony na gorączkę, czy jakieś bóle.WIARA CZYNI CUDA lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
WIARA CZYNI CUDA wrote:Witam dziewczyny jestem w piątym tyg ciąży. Mały przyniósł z przedzkola straszna grypę lub przeziebienie. Napiszcie kochani co mogę zażyć żeby przeszło trochę mam katar i goraczke. Czy są jakieś leki które można brać w ciazy?
WIARA CZYNI CUDA lubi tę wiadomość
-
JustynaFrog wrote:Dziękuję za radę. Tak zrobię. Życzę Ci powodzenia;) ja od jutra dzwonię, umawiam się. Szykuję teczki z badaniami. I walczę dalej;)
Pierwszą wizytę kliknełam sobie u AB na znanym lekarzu i się odbyła, ale potem Pani mi powiedziała żeby tak nie robić, a dzwonić i się umawiać. ☺JustynaFrog lubi tę wiadomość
-
Dr K dzisiaj dopisała mi jeszcze ze mam brać luteinę 200 mg 2 razy dziennie dopochwowo więc ja chyba na serio jestem w podbramkowej sytuacji 😞🙈✊✊✊✊
W ogóle się zastanawiam jak ten cały progesteron działa może któraś z Was coś wie na ten temat, tzn. Że luteina i duphaston nie wychodzą w badaniach krwi to ok mogę zrozumieć, ale w takim razie gdzie może być mój naturalny progesteron jeśli zawsze (a badałam z 5 cykli jak nie więcej na bank) 7 dpo i był idealny, czasem nawet bardzo wysoki a teraz jak beta wyszła dodatnia to progesteron 1.3😱👎👎w ogóle tego nie rozumiem....
Teraz po iui brałam duphaston 2x2 (on widzę że ma dawkę 10 mg), od dziś jeszcze luteina aż 2x 200 mg, więc to chyba jeszcze wieksza dawka niż ten cały duphaston. A np prolutex ma tylko dawkę 25 mg?🤔
W takim razie czy to ta luteina jest najlepsza czy co?
Wczoraj przez cały dzień plamien prawie brak a dzisiaj znowu się zaczyna 😔👎👎🙈starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:Dr K dzisiaj dopisała mi jeszcze ze mam brać luteinę 200 mg 2 razy dziennie dopochwowo więc ja chyba na serio jestem w podbramkowej sytuacji 😞🙈✊✊✊✊
W ogóle się zastanawiam jak ten cały progesteron działa może któraś z Was coś wie na ten temat, tzn. Że luteina i duphaston nie wychodzą w badaniach krwi to ok mogę zrozumieć, ale w takim razie gdzie może być mój naturalny progesteron jeśli zawsze (a badałam z 5 cykli jak nie więcej na bank) 7 dpo i był idealny, czasem nawet bardzo wysoki a teraz jak beta wyszła dodatnia to progesteron 1.3😱👎👎w ogóle tego nie rozumiem....
Teraz po iui brałam duphaston 2x2 (on widzę że ma dawkę 10 mg), od dziś jeszcze luteina aż 2x 200 mg, więc to chyba jeszcze wieksza dawka niż ten cały duphaston. A np prolutex ma tylko dawkę 25 mg?🤔
W takim razie czy to ta luteina jest najlepsza czy co?
Wczoraj przez cały dzień plamien prawie brak a dzisiaj znowu się zaczyna 😔👎👎🙈
Przy transferze na cyklu stymulowanym puregonem (czyli cos jak IUI) dostajemy prolutex 1 raz dziennie, Lutinus 3 razy dziennie i Duphaston. Także to taka norma, nie szukałabym tu podwójnego dna. Powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia gdzie Twój progesteron. Może właśnie to przyczyna dla której nie zachodziłaś w ciążę (albo zachodziłaś ale nie utrzymywałaś jej)? Bo w przypadku ciąży on znikał? Tak sobie strzelam, nie mówię, że to ma sens. W każdym razie jak zaszłam w ciążę z córką to miałam transfer na cyklu sztucznym i jedyny progesteron jaki miałam to ten przyjmowany w tabletkach, zastrzykach. Mój organizm sam nic nie produkował. I tak się też ta donosić ciążę! Także olać naturalny progesteron i brać co dają!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 10:23
niezapominajka12345, truskawka26, Antonina lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
No właśnie to gdzie jest ten naturalny mnie ciekawi najbardziej 🤔🤔 może faktycznie coś w tym jest ze zawsze beta była ujemna może ja nie miałam swojego progesteronu i dlatego nigdy nie wychodziło bo odstawiałam leki nie wiem nie mam pojęcia ale dziwna sytuacja 🙈🙄👎 człowiek nawet nie może się cieszyć heh...🙉 pocieszyłaś mnie tym że zaszłaś z córeczka jak w ogóle Twój organizm nie produkował progesteronu ✊👍 mam tylko nadzieję że u mnie prolutex i luteina nie zostały włączone zbyt późno, bo po iui tylko miałam duphaston więc trochę mało jakby co....no nic, czekam do jutra✊✊✊🙈antonna wrote:Przy transferze na cyklu stymulowanym puregonem (czyli cos jak IUI) dostajemy prolutex 1 raz dziennie, Lutinus 3 razy dziennie i Duphaston. Także to taka norma, nie szukałabym tu podwójnego dna. Powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia gdzie Twój progesteron. Może właśnie to przyczyna dla której nie zachodziłaś w ciążę (albo zachodziłaś ale nie utrzymywałaś jej)? Bo w przypadku ciąży on znikał? Tak sobie strzelam, nie mówię, że to ma sens. W każdym razie jak zaszłam w ciążę z córką to miałam transfer na cyklu sztucznym i jedyny progesteron jaki miałam to ten przyjmowany w tabletkach, zastrzykach. Mój organizm sam nic nie produkował. I tak się też ta donosić ciążę! Także olać naturalny progesteron i brać co dają!starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Niezapominajka, tak jak antonna pisze nie masz jakieś nadzwyczajnej dawki progesteronu - ja na przykład w pierwszej ciąży brałam przez bardzo długi czas (już od transferu) 2 prolutexy plus sporo dupka.
Prolutex jest najlepszym progesteronem i nie ma co porównywać że luteina ma tyle a on ma tyle, bo chodzi tu nie o mg tylko o wchłanialność
A może twój niski prog to znów jakiś błąd labu? Ty już miałaś takie przygody, że w twoim przypadku nic mnie nie zdziwi...
W każdym razie bierz tak jak dr zaleca i przestań znów o tym rozmyślać tak intensywnie. Prawda jest taka, że jeśli twój maluch jest zdrowy to ta ciąża będzie się rozwijać bez względu na to co zrobisz i jakie leki przyjmiesz - oczywiście trzeba wspomoc organizm w utrzymaniu tej ciąży ale dr AB na mojej awaryjnej wizycie w pierwszej ciąży powiedział wprost, że tak naprawdę w pierwszych tygodniach ciąży jeśli ciąża będzie się miała utrzymać to się utrzyma i niewiele da się zrobić na tym etapie 🤷♀️ zresztą to samo powiedział chwilę później którejś z dziewczyn z forum (już jej tu nie ma), bo pamiętam jaka była oburzona 😊
Także luzuj gaciory, bierz wszystko jak dr każe, nie myśl za dużo i czekaj na serduszkową wizytę!niezapominajka12345, Mysza1986, Antonina, diversik89, Kaach, truskawka26, Maggy lubią tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Hiacynta48 wrote:Zoska,dr Z do konca lutego na urlopie. Mysle ze nie wszystko beda Ci potwarzac. Ja mialam niektore z lipca i bylo okej. Nie eiem jak z posiewem czy dr Z w ogole to zleca.
Zoska lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Niezapominajka a w jakich masz jednostkach ten progesteron ng/ml czy nmol/L bo to różnica. Swoją drogą plamienia mogą być spowodowane niskim progesteronem a że od wczoraj masz więcej to musisz chwilę poczekać by się podniósł.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnyImbirek91 wrote:Niezapominajka, tak jak antonna pisze nie masz jakieś nadzwyczajnej dawki progesteronu - ja na przykład w pierwszej ciąży brałam przez bardzo długi czas (już od transferu) 2 prolutexy plus sporo dupka.
Prolutex jest najlepszym progesteronem i nie ma co porównywać że luteina ma tyle a on ma tyle, bo chodzi tu nie o mg tylko o wchłanialność
A może twój niski prog to znów jakiś błąd labu? Ty już miałaś takie przygody, że w twoim przypadku nic mnie nie zdziwi...
W każdym razie bierz tak jak dr zaleca i przestań znów o tym rozmyślać tak intensywnie. Prawda jest taka, że jeśli twój maluch jest zdrowy to ta ciąża będzie się rozwijać bez względu na to co zrobisz i jakie leki przyjmiesz - oczywiście trzeba wspomoc organizm w utrzymaniu tej ciąży ale dr AB na mojej awaryjnej wizycie w pierwszej ciąży powiedział wprost, że tak naprawdę w pierwszych tygodniach ciąży jeśli ciąża będzie się miała utrzymać to się utrzyma i niewiele da się zrobić na tym etapie 🤷♀️ zresztą to samo powiedział chwilę później którejś z dziewczyn z forum (już jej tu nie ma), bo pamiętam jaka była oburzona 😊
Także luzuj gaciory, bierz wszystko jak dr każe, nie myśl za dużo i czekaj na serduszkową wizytę!
Podbijam, jeśli ma się utrzymać to utrzymasz, mi AB powiedział coś w ten sam deseń, kiedy zapytałam o ODSTAWIENIE proga, bo mój wydawał mi się zbyt wysoki 😑 oni to dają żeby wspomóc, ale Twoj organizm misi być zdolny do utrzymania ciąży, bo ten milimetr rośnie w takim tępie ze jeśli coś się zadzieje, to nie przewidzisz tego, trudno mieć tez pretensje do lekarzy o to, i tak zrobili już dużo żeby nas zapłodnić 🤰🏻😂
Nie myśl, nie rozbijaj na części pierwsze.. tylko sobie tym szkodzisz 😚☘️🙏🏻Antonina, niezapominajka12345, truskawka26, Angel9306 lubią tę wiadomość
-
Mam 1.31 ng/ml, druga jednostka też jest i w niej jest 4.17 mmol/ml. Czekam czekam, ale i tak wiadomo martwi mnie to że nadal plamie...anakonda wrote:Niezapominajka a w jakich masz jednostkach ten progesteron ng/ml czy nmol/L bo to różnica. Swoją drogą plamienia mogą być spowodowane niskim progesteronem a że od wczoraj masz więcej to musisz chwilę poczekać by się podniósł.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:Mam 1.31 ng/ml, druga jednostka też jest i w niej jest 4.17 mmol/ml. Czekam czekam, ale i tak wiadomo martwi mnie to że nadal plamie...
Jak się czyta to forum to w zasadzie chyba ponad połowa dziewczyn miała plamienie w ciąży a nawet i krwawienie i to niezależnie od tego ile miały progesteronu we krwi
Cały organizm musi się przestawić na ciążę, zmienia się macica - to prawdziwa rewolucja także spokojnie 😊niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Imbirek91 wrote:Jak się czyta to forum to w zasadzie chyba ponad połowa dziewczyn miała plamienie w ciąży a nawet i krwawienie i to niezależnie od tego ile miały progesteronu we krwi
Cały organizm musi się przestawić na ciążę, zmienia się macica - to prawdziwa rewolucja także spokojnie 😊 -
Ja z kolei w martwej ciąży nie krwawilam i nie mogłam sama poronić. W ciąży ektopowej raz mi poleciała krew. Przyjęłam 3xmetotreksat i dopiero zaczęłam krwawić w czasie kiedy koleżanka z sali w takiej samej sytuacji od początku ciąży krwawiła. Nie ma jednego schematu i wszystko zależy od sytuacji. Niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość...
Dobrze, że teraz można dużo kontrolować i często wspomóc organizm. -
nick nieaktualnyWIARA CZYNI CUDA wrote:Witam dziewczyny jestem w piątym tyg ciąży. Mały przyniósł z przedzkola straszna grypę lub przeziebienie. Napiszcie kochani co mogę zażyć żeby przeszło trochę mam katar i goraczke. Czy są jakieś leki które można brać w ciazy?
Luluiza, niezapominajka12345, diversik89, truskawka26, Angel9306, WIARA CZYNI CUDA lubią tę wiadomość