X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 😊 a Ty ten nifty będziesz robiła dopiero PO prenatalnych??
    Luluiza wrote:
    https://badaniaprenatalne.pl/test-nifty-a-panorama-porownanie/

Niezapominajka, możesz poczytać.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Dzięki 😊 a Ty ten nifty będziesz robiła dopiero PO prenatalnych??

Wg mojego gina usg genetyczne daje 97% na zdrowe dziecko, a resztę dopełnia badanie dna płodu, ja decyduje się dlatego ze mam wiecejniż 35 i wg gina badania DNA wyprze kiedyś wszystkie usg, bo daje niemal sto procent pewności, tylko cena jest dla wielu zbyt wysoka.
    Każda z nas wydała w klinice dużo więcej niż 2 tys.. ja uważam ze warto to wydać.
    Krew oddaje w dniu usg. Niezależnie od wyniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 10:15

niezapominajka12345, iMonia lubią tę wiadomość

• iMonia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diversik89 wrote:
    iMonia, Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🥰
    Daj znać co u Was ❤ ile Laurka waży? Miałaś jakieś skurcze na KTG ?

Dziekuje 😍
    Wychodzimy 😊 skurczy żadnych nie wykazało ktg, a laurka wazy 2900g 😍 pulpecik ❤️🙈

niezapominajka12345, Imbirek91, truskawka26, Mysza1986, AnkaBe, Kaach, Maggy, Luluiza, Gaja88, diversik89, Catlady, Mera, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

1.2004 Junior :)
    12.2018 laparoskopia endometrioza
    02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
    04.2019 poronienie
    07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
    13 dpo Beta 53,6
    15 dpo Beta 210,9
    24 dpo Beta 9266,0
    27 dpo Beta 16678,0❤️
    04.2020 Laura Zofia❤️

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png

Wysłany: 17 marca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się do dr Sz na prenatalne 17.04✊😍🙈😊 to będzie 12+2 chyba ok no nie? Bo dr Kru kazał między 12-13 tygodniem 👍
    Dziewczyny może głupie pyt ale no nie wiem to pytam 😎😊 czy to badanie jest przez brzuch czy dopochwowe??🤔 chyba brzuch tak?

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się do dr Sz na prenatalne 17.04✊😍🙈😊 to będzie 12+2 chyba ok no nie? Bo dr Kru kazał między 12-13 tygodniem 👍
    Dziewczyny może głupie pyt ale no nie wiem to pytam 😎😊 czy to badanie jest przez brzuch czy dopochwowe??🤔 chyba brzuch tak?
    Ja za każdym razem, a było ich 4, miałam i tak i tak :)

niezapominajka12345, diversik89 lubią tę wiadomość

• mika_do Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus87 wrote:
    A to dziwne, niby robi ale polega najbardziej na dr Sz. To potrafi w końcu robić te badania czy nie? Dziwnie to zabrzmiało, muszę z nim o tym porozmawiać. Bo albo potrafię coś robić( i biorę za to więcej pieniędzy przy okazji) albo nie. 🤔🤔
    Dr Kru ma certyfikat FMF i może wykonywać badania prenatalne, ale podejrzewam, że w Koninie ma gorszy sprzęt niż Sz. w Medarcie i dlatego polecił zrobić to badanie u Sz., który robi tych badań kilkanaście dziennie. Podejrzewam też, że Kru w Medarcie raczej prenatalnych nie robi, bo od tego jest Sz.

Imbirek91, niezapominajka12345, diversik89 lubią tę wiadomość

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Najpierw przez brzuch potem dopochwowo żeby sprawdzić np. długośc szyjki oraz to czego nie było widać przez brzucho. Doktor Ci wszystko powie więc nie wyrywaj się od razu ze ściąganiem gaci :D

<pamiętam że któraś dziewczyna tu kiedyś pisała że juz majty chciała ściągać, kiedy doktorek ją powstrzymał>

Panna Migotka, mika_do, Luluiza, niezapominajka12345, diversik89, Starajacsieocud, JustynaFrog lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • AnkaBe Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Wg mojego gina usg genetyczne daje 97% na zdrowe dziecko, a resztę dopełnia badanie dna płodu, ja decyduje się dlatego ze mam wiecejniż 35 i wg gina badania DNA wyprze kiedyś wszystkie usg, bo daje niemal sto procent pewności, tylko cena jest dla wielu zbyt wysoka.
    Każda z nas wydała w klinice dużo więcej niż 2 tys.. ja uważam ze warto to wydać.
    Krew oddaje w dniu usg. Niezależnie od wyniku.

Tu bym była ostrożna z tym stwierdzeniem „zdrowe dziecko”, bo 1 badanie prenatalne ma za zadanie wykluczyć wady genetyczne. Natomiast dopiero 2 prenatalne wyklucza wady fenotypowe/środowiskowe; które są niestety bardziej powszechne.

Gdybym nie badała zarodek metoda ngs na pewno wykonałabym badanie wolnego płodowego dna, tyle ile się napatrzyłam na stresy znajomych związane ze złym wynikiem pappa i czekaniem na dalsze badania ze wolałabym sobie tego oszczędzić.

iMonia masz już termin cięcia ustalony? Oby jak najszybciej Cię wypuścili do domu ;)
    Laurka ma piękna wagę 😍 moje dwa klopsiki tydzień temu miały 2500 i 2800g ciekawe czy faktycznie tyle waza ;)
    Ja mam w środę gin i się dowiem kiedy do szpitala... mam nadzieje ze uda się jak najpóźniej.

iMonia, niezapominajka12345, kinga25, Mera, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).
  • iMonia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:
    Tu bym była ostrożna z tym stwierdzeniem „zdrowe dziecko”, bo 1 badanie prenatalne ma za zadanie wykluczyć wady genetyczne. Natomiast dopiero 2 prenatalne wyklucza wady fenotypowe/środowiskowe; które są niestety bardziej powszechne.

Gdybym nie badała zarodek metoda ngs na pewno wykonałabym badanie wolnego płodowego dna, tyle ile się napatrzyłam na stresy znajomych związane ze złym wynikiem pappa i czekaniem na dalsze badania ze wolałabym sobie tego oszczędzić.

iMonia masz już termin cięcia ustalony? Oby jak najszybciej Cię wypuścili do domu ;)
    Laurka ma piękna wagę 😍 moje dwa klopsiki tydzień temu miały 2500 i 2800g ciekawe czy faktycznie tyle waza ;)
    Ja mam w środę gin i się dowiem kiedy do szpitala... mam nadzieje ze uda się jak najpóźniej.

Termin „ustalony” na 10.04 😍 jedziemy już do domu 😘
    Pytam lekarza czy nie jest za duża bo inne dziewczyny ... w podobnym wieku ciążowym i dzieci ok 2 kg , powiedział mi ze 70 centyl wiec jest jak najbardziej w normie 👍🏻
    Trzymam kciuki za środę 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 12:27

Mysza1986, truskawka26, Kaach, alexxandra_aa, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

1.2004 Junior :)
    12.2018 laparoskopia endometrioza
    02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
    04.2019 poronienie
    07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
    13 dpo Beta 53,6
    15 dpo Beta 210,9
    24 dpo Beta 9266,0
    27 dpo Beta 16678,0❤️
    04.2020 Laura Zofia❤️

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr K wczoraj podała mi termin punkcji. Nie dostałam żadnej przypominającej wiadomości z kliniki. Myślicie, że mogę być spokojna? Nie chcę też truć panią w recepcji, bo kocioł mają na pewno przez to wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dr K wczoraj podała mi termin punkcji. Nie dostałam żadnej przypominającej wiadomości z kliniki. Myślicie, że mogę być spokojna? Nie chcę też truć panią w recepcji, bo kocioł mają na pewno przez to wszystko.
    Na punkcie i transfer nie ma wiadomości z kliniki . Tylko od dr .

Anulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:

Miałam tez na myśli pod względem genetycznym, na tym etapie ciąży tylko to mnie na razie interesuje.. bo nic innego zbadać się nie da, a to jaki poród będziemy miały czy to tez nie wpłynie na zdrowie maluszka, to chyba żaden lekarz nam nie zagwarantuje... jeszcze pół roku ciąży i zadziac się może wszystko, ale większy spokój, o ile w ogóle ciąże można nazwać spokojnym czasem 😷🤧🤕

niezapominajka12345, Kaach lubią tę wiadomość

• Agus87 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika_do wrote:
    Dr Kru ma certyfikat FMF i może wykonywać badania prenatalne, ale podejrzewam, że w Koninie ma gorszy sprzęt niż Sz. w Medarcie i dlatego polecił zrobić to badanie u Sz., który robi tych badań kilkanaście dziennie. Podejrzewam też, że Kru w Medarcie raczej prenatalnych nie robi, bo od tego jest Sz.
    To powinien każdej pacjentce o tym mówić bo nie każda jest z medartu. O to mi chodzi. Nie wiem od kiedy dr pracuje w medarcie, Ja chodzę do niego od 2013 r i nigdy mi nie mówił żeby robić badanie prenatalne u dr Sz, bo to specjalista, bo ma lepszy sprzęt, bo na nim polega itd. Na temat dr Sz nie było nigdy żadnego tematu. Stąd moje zaskoczenie. Jednej pacjentce poleca dr Sz, drugiej nie mówi nic.

2020..❤️czekamy na Leosia❤️
    uann9jcgawcbp54e.png
  • Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika_do wrote:
    Dr Kru robi prenatalne w medarcie ale bardzo rzadko. Sprzęty maja takie same z dr Sz , bo sie pytalam. Swoje wszystkie pacjentki wysyla do dr Sz tłumaczy to, ze chce miec jednak poglad dwoch lekarzy, a dr Sz tylko tym sie zajmuje.

mika_do lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie 😍👍😊
    mika_do wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus87 wrote:
    To powinien każdej pacjentce o tym mówić bo nie każda jest z medartu. O to mi chodzi. Nie wiem od kiedy dr pracuje w medarcie, Ja chodzę do niego od 2013 r i nigdy mi nie mówił żeby robić badanie prenatalne u dr Sz, bo to specjalista, bo ma lepszy sprzęt, bo na nim polega itd. Na temat dr Sz nie było nigdy żadnego tematu. Stąd moje zaskoczenie. Jednej pacjentce poleca dr Sz, drugiej nie mówi nic.

Podejrzewam że jeśli któraś z dziewczyn zetknęła się z medartem i zaszła w 'wspomagany' sposób w ciążę, tak jak niezapominajka to dr poleca dr Sz. Natomiast jeśli zachodzisz w ciążę naturalnie, nie masz problemów i ciąża przebiega prawidłowo to sam robi badania. Tyle 🤷‍♀️ jeśli ma certyfikat to tak samo jego badania są ważne jak dr Sz, niemniej dr Sz cieszy się ogromnym szacunkiem nie tylko lekarzy z medartu i sądzę że z tego wynika to, że w medarcie dr Kru oficjalnie nie robi badań prenatalnych, chyba że w nadzwyczajnych przypadkach jak Sz nie ma.

Co do dr Kru to jest bardzo 'optymistycznie' nastawiony do sytuacji z 👑wirusem - 'Zrobimy sobie dziś posiew, bo to może być nasz ostatni posiew przed porodem' 🙄🙈😂 - 27 tc, szyjka ładnie trzyma, zero problemów (odpukać). Jest bardzo ostrożny i tak między słowami mówil że być może ja również nie załapie się na poród z mężem z powodu zamkniętych szpitali.

Ogólnie w medarcie zadyma, ludzi mało, tzn.samochodow jak zwykle dużo, ale jakoś tak ustawiaja wizyty że w poczekalni siedziałam z 3 innymi babkami tylko mimo że przyjmowało 5 lekarzy plus zabiegi. Mężowie już teraz bezwzględnie w autach, chyba że zabiegi lub dr po wejściu do gabinetu pozwoli przyjść mężowi. W każdym razie mężów w poczekalni ma nie być.

niezapominajka12345, bdziągwa lubią tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020

Wysłany: 17 marca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dobre 🙈😅😅😅 tak zgadza się, ostatnio ktoś tutaj pisał że od razu majtki chciał ściągać 😅😅😊
    Mysza1986 wrote:
    Najpierw przez brzuch potem dopochwowo żeby sprawdzić np. długośc szyjki oraz to czego nie było widać przez brzucho. Doktor Ci wszystko powie więc nie wyrywaj się od razu ze ściąganiem gaci :D

<pamiętam że któraś dziewczyna tu kiedyś pisała że juz majty chciała ściągać, kiedy doktorek ją powstrzymał>

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 17 marca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może nigdy nie byłaś pacjentka Medartu dlatego dr nawet o tym nie wspominal
    .....o całej klinice itp bo po co. Ja niestety musiałam być pacjentka Medartu, gdybym nie była to na 100% robiłabym badania prenatalne też u Kru, prosta sprawa.
    Agus87 wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 17 marca 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Imbirek właśnie o to chodzi że ja miałam problemy z zajściem, że chodziłam do Medartu itp.i tylko dlatego dr polecił dr Sz, a takto on też może robić badania prenatalne, więc nie powinnas się czuć w żaden sposób oszukana😊
    Imbirek91 wrote:
    Podejrzewam że jeśli któraś z dziewczyn zetknęła się z medartem i zaszła w 'wspomagany' sposób w ciążę, tak jak niezapominajka to dr poleca dr Sz. Natomiast jeśli zachodzisz w ciążę naturalnie, nie masz problemów i ciąża przebiega prawidłowo to sam robi badania. Tyle 🤷‍♀️ jeśli ma certyfikat to tak samo jego badania są ważne jak dr Sz, niemniej dr Sz cieszy się ogromnym szacunkiem nie tylko lekarzy z medartu i sądzę że z tego wynika to, że w medarcie dr Kru oficjalnie nie robi badań prenatalnych, chyba że w nadzwyczajnych przypadkach jak Sz nie ma.

Co do dr Kru to jest bardzo 'optymistycznie' nastawiony do sytuacji z 👑wirusem - 'Zrobimy sobie dziś posiew, bo to może być nasz ostatni posiew przed porodem' 🙄🙈😂 - 27 tc, szyjka ładnie trzyma, zero problemów (odpukać). Jest bardzo ostrożny i tak między słowami mówil że być może ja również nie załapie się na poród z mężem z powodu zamkniętych szpitali.

Ogólnie w medarcie zadyma, ludzi mało, tzn.samochodow jak zwykle dużo, ale jakoś tak ustawiaja wizyty że w poczekalni siedziałam z 3 innymi babkami tylko mimo że przyjmowało 5 lekarzy plus zabiegi. Mężowie już teraz bezwzględnie w autach, chyba że zabiegi lub dr po wejściu do gabinetu pozwoli przyjść mężowi. W każdym razie mężów w poczekalni ma nie być.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus87 wrote:

Dr Kru różnie pacjentki kieruje, moja koleżankę co prowadziła ciążę blizniacza( ciąża naturalna) u Niego w Med Poloni jak jeszcze pracował, na prenatalne wysyłał do dr Sz, kolejnej koleżance robił sam. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 14:32

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

‹‹ 2108 2109 2110 2111 2112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ