X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wchodzić może wyłącznie osoba badana wg kartki na drzwiach wejściowych, wszelkie środki ostrożności są włączone, łącznie z kolejka co 1,5 m, panie przy recepcji w rękawiczkach, kiepsko tylko że pin wbijasz bez zabezpieczenia ale na szczęście miałam swój własny płyn dezynfekujacy.

Dziwnie się czuję, bo okazało się że mój "maluszek" waży... 2600! Czyli ma wagę jak na 36tc nie z33... Az lekarz w karcie ciąży zapisał: LGA czyli że "large" i w górnej granicy normy... Trochę się niepokoje bo bardzo chce rodzi naturalnie. Na kolejna wizytę mam już mieć wszytskie badania do porodu bo może tak być ze dostane skierowanie na wywołanie jak skubany będzie tak przybjerał... Powiem Wam że jakoś nie byłam gotowa na takie info i trochę muszę sobie to w głowie poukładać...

Luluiza, Kaach lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Hej dziewczyny,
    Jestem tu nowa, to mój pierwszy wpis.
    Dotychczas śledziłam Wasze rozmowy, teraz aktywnie się włączę, zaczynajac od pytania - może któraś była w podobnej sytuacji (w końcu prawie żadnej z nas los nie rozpieścił w kwestiach ciąży:( ).
    Miałam transfer 1 zarodka (blastocysta) w czwartek, Tydzień temu. Dziś zrobiłam pierwsza betę progesteron - wynik Bety dramat, tylko 6,6 :( Progesteron tez bez szału, 12,98. Mam powtórzyć wyniki za dwa dni, ale czarno to widzę. To był pierwszy w życiu transfer (IMSI), mam jednego mrozaka jeszcze. Po transferze miałam silne bóle W krzyżu i dole brzucha i skurcze (macicy?), brałam nospe a potem jeszcze relanium. Któraś zaczęła w 7dpt od takiej żałośnie niskiej bety i poszło ok?
    Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za każda z osobna!✊🏻✊🏻

Beta powyżej 5 to coś tam iskrzy 🙏🏻🧸 powtórz za dwa dni i zobaczysz jak rośnie😀

Mysza, a mówił ze masz się martwić large 🙆🏻‍♀️?
    Chyba dobrze, że rośnie i ma się dobrze ☘️

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:
    Za dużo a doktor coś wspominała o tym lyzeczkowaniu w 4dc?
    Ja miałam to łyżeczkowanie ( zeskrobywanie całego tego Endo ) podczas pierwszej procedury jak miałam punkcję . I po miesiącu dopiero się przygotowywałam do transferu . Nie wiem czy to to samo ? Puki co nie ma żadnych propozycji bo mamy czekać jak ta epidemia ucichnie i się umówić na wizytę . Jeśli ja mam podchodzić do IVF tak długo aż się nie uda bez dodatkowej diagnostyki , to równie szansę mam taką jak zajść naturalnie . Czyli żadna . Ogólnie boje się ciągle tego faszerowania lekami bo na końcu zostanę z niczym . I tak od tej ostatniej procedury nagle pogorszył mi się wzrok . Ale wiadomo nikt nie przyzna że od tego .

• Anulas Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    Ja miałam to łyżeczkowanie ( zeskrobywanie całego tego Endo ) podczas pierwszej procedury jak miałam punkcję . I po miesiącu dopiero się przygotowywałam do transferu . Nie wiem czy to to samo ? Puki co nie ma żadnych propozycji bo mamy czekać jak ta epidemia ucichnie i się umówić na wizytę . Jeśli ja mam podchodzić do IVF tak długo aż się nie uda bez dodatkowej diagnostyki , to równie szansę mam taką jak zajść naturalnie . Czyli żadna . Ogólnie boje się ciągle tego faszerowania lekami bo na końcu zostanę z niczym . I tak od tej ostatniej procedury nagle pogorszył mi się wzrok . Ale wiadomo nikt nie przyzna że od tego .

Mmmm co do pogorszenia wzroku tez tak mam. Moja wada od wielu lat stala w miejscu a teraz nagle gorzej. Jakos tego nie wiazalam... 🤔

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:

Mysza, a mówił ze masz się martwić large 🙆🏻‍♀️?
    Chyba dobrze, że rośnie i ma się dobrze ☘️
    Nie mówił żeby się nie martwić, to jeszcze nic złego, ale nastawić że będzie wywowlywany poród szybciej jak tak dalej będzie przybierał...

bv5tg9v.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Mmmm co do pogorszenia wzroku tez tak mam. Moja wada od wielu lat stala w miejscu a teraz nagle gorzej. Jakos tego nie wiazalam... 🤔
    Kurcze myślicie, że to od tych wszystkich leków pogarsza się wzrok? Ja też tego nie wiązałam ale od jakiegoś czasu mam problemy z przeczytaniem np składów na produktach.

• AnkaBe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:

Niee, chodzi o to w cyklu z transferem - wtedy to jest 4dc. Myśle ze tu bym porozmawiała z dr co o tym myśli.

3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).
  • alexxandra_aa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oblivion wrote:
    Obrączkę kiedyś znajoma przecinała u strażaków

Mi Pan zlotnik piłował, ale strazaków też już rozważałam.
    Teraz mam leżeć i nadzorować ciśnienie by zobaczyć skąd te puchnięcia

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi <3

Mysza1986, niezapominajka12345, AnkaBe, kinga25 lubią tę wiadomość

Starania od lutego 2018r.
    30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
    04.07.2018 IUI :(
    02.02.2019 IUI :(
    Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
    23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1 :(
    20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
    8dpt beta 97,5
    10 dpt beta 241,5 prog 82
    12 dpt beta 525
    15 dpt beta 1348
    19 dpt beta 8847, prog 178
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ja po ostatniej stymulacji juz mi się coś nie podobało . I jak jechałam na wizytę przed punkcją to nie mogłam dostrzec numerków na tym telewizorku wszystko mi się rozmazało. Dr K była w szoku kazała odstawić D3 bo może z przedawkowania . Inne wyniki ok . Do dzisiaj mi nie wróciło a tak wcześniej nie było . AnkaBe trochę się boje ze jak tak zaczną skrobać to jeszczei coś popsują .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Nie mówił żeby się nie martwić, to jeszcze nic złego, ale nastawić że będzie wywowlywany poród szybciej jak tak dalej będzie przybierał...

Uuu oby zatrzymał przybieranie na masie, bo jeśli chcesz rodzic naturalnie to pewnie może być ciężko z takimi gabarytami w środku 🤰🏻🙆🏻‍♀️🧐
    W Medart wszystko działa bez zarzutu z wizytami ?

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:

Ale chyba to mała iskierka, prawda? Czytałam Wasze historie wieeeele razy i z takiej małej bety jeszcze nikt nie wystartował:( Same przynajmniej dwucyfrowe wyniki a mój to nawet „ciąża wątpliwa”. Jasne, powtórzę, ale nie łudzę się już:(

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • bdziągwa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skarbnica wiedzy......
    Krzywa cukrowa:
    Glukoza na czczo 95 mg/dl prawidłowa 60-99
    Glukoza po 1 H 188 mg/dl norma 120-140
    Glukoza po 2 H 146 mg/dl prawidłowa mniej niż 140

Czyli mam cukrzycę?

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Luluiza wrote:

Ale chyba to mała iskierka, prawda? Czytałam Wasze historie wieeeele razy i z takiej małej bety jeszcze nikt nie wystartował:( Same przynajmniej dwucyfrowe wyniki a mój to nawet „ciąża wątpliwa”. Jasne, powtórzę, ale nie łudzę się już:(

Ja mam koleżankę w ciąży z bety 5,5... sama wątpiłam w jej wynik, powtarzała i każdy kolejny jest ok, po prostu tak zaskoczyło dziwnie że aż mi głupio było, że tak negatywnie do tego podeszłam, moja beta była dwucyfrowa i tez myślałam, że tylko taka jest prawidłowa 💪🏻 Dwa dni i będziesz wiedziała ☘️

• anakonda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    PS ponawiam pytanie nikt nie chce prawie całego gonalu +estrofemu i divigelu do transferów? Szkoda żeby się zmarnowało. Wiem że teraz to ciężko z przekazaniem ale można paczkomat ogarnąć albo chwilę poczekać na lepszy czas....
    Ja też mam puregon otwarty wzięłam 150 j jakby co

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Jestem po wizycie. Wchodzić może wyłącznie osoba badana wg kartki na drzwiach wejściowych, wszelkie środki ostrożności są włączone, łącznie z kolejka co 1,5 m, panie przy recepcji w rękawiczkach, kiepsko tylko że pin wbijasz bez zabezpieczenia ale na szczęście miałam swój własny płyn dezynfekujacy.

Dziwnie się czuję, bo okazało się że mój "maluszek" waży... 2600! Czyli ma wagę jak na 36tc nie z33... Az lekarz w karcie ciąży zapisał: LGA czyli że "large" i w górnej granicy normy... Trochę się niepokoje bo bardzo chce rodzi naturalnie. Na kolejna wizytę mam już mieć wszytskie badania do porodu bo może tak być ze dostane skierowanie na wywołanie jak skubany będzie tak przybjerał... Powiem Wam że jakoś nie byłam gotowa na takie info i trochę muszę sobie to w głowie poukładać...

Jak pobranie krwi? Mnie wczoraj ominęło, myślałam, że padnę do stóp AB jak mi powiedział, że nie muszę robić :D Za to jutro już pewnie będę musiała ;/

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Ja mam koleżankę w ciąży z bety 5,5... sama wątpiłam w jej wynik, powtarzała i każdy kolejny jest ok, po prostu tak zaskoczyło dziwnie że aż mi głupio było, że tak negatywnie do tego podeszłam, moja beta była dwucyfrowa i tez myślałam, że tylko taka jest prawidłowa 💪🏻 Dwa dni i będziesz wiedziała ☘️

Dziekuje❤️Zawsze to jakaś iskierka nadziei... a wiesz, po jakim czasie od dnia spodziewanej miesiączki/ od dnia transferu miała taka betę? Eeeeh, same nerwy wiecznie z tymi ciążami :(

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny robi któraś z Was dziś krew bo za niedługo będę jechać 😬

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Dziekuje❤️Zawsze to jakaś iskierka nadziei... a wiesz, po jakim czasie od dnia spodziewanej miesiączki/ od dnia transferu miała taka betę? Eeeeh, same nerwy wiecznie z tymi ciążami :(

Ona miała IUI i betę zrobiła 12 dni po, kiedy moja już była dwucyfrowa, jej 5,5 🙆🏻‍♀️

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Ona miała IUI i betę zrobiła 12 dni po, kiedy moja już była dwucyfrowa, jej 5,5 🙆🏻‍♀️

No to obym podzieliła Jej los... dziękuje za słowa otuchy!

Kaach, Luluiza, Mysza1986, Maggy, iMonia, Panna Migotka, Panna Migotka, Panna Migotka, Angel9306 lubią tę wiadomość

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • AnkaBe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    Ja po ostatniej stymulacji juz mi się coś nie podobało . I jak jechałam na wizytę przed punkcją to nie mogłam dostrzec numerków na tym telewizorku wszystko mi się rozmazało. Dr K była w szoku kazała odstawić D3 bo może z przedawkowania . Inne wyniki ok . Do dzisiaj mi nie wróciło a tak wcześniej nie było . AnkaBe trochę się boje ze jak tak zaczną skrobać to jeszczei coś popsują .

Wiem Zawsze jest ryzyko... ale jest tu dużo przypadkow, w Którym się udało właśnie w tym cyklu gdy było to skrobanie.

3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).
‹‹ 2116 2117 2118 2119 2120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ