X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Super! A czy na ktg się inaczej umawiasz czy w ramach godziny wizyty? Bo mi dr wspomniał że na następnej wizycie robimy ktg ale nie umawiałem nic dodatkowo w rejestracji... 🤔🤔🤔

Chyba nie trzeba się umawiać.
    Ja jutro mam wizytę u dr Kru A po niej ktg, które mi zapowiedział na poprzedniej wizycie😊

Mysza1986, diversik89 lubią tę wiadomość

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina wrote:
    Chyba nie trzeba się umawiać.
    Ja jutro mam wizytę u dr Kru A po niej ktg, które mi zapowiedział na poprzedniej wizycie😊
    To będę wdzięczna za cynk jak to wygląda po wizycie 😉

Antonina lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika_do wrote:
    Medartka, widzę, że beta ładnie przyrasta :)
    Trzymam kciuki! :)

Niestety, radość z bety została chwile później zastąpiona strachem - na papierze w toalecie zabarwienie krwią - żywej krwi nie ma, ale różowy „śluz” się pojawił;( Teraz to już się „boje” iść do WC na „wiadomo co”, bo wtedy to plamienie jest...Także marnie to widzę:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 19:15

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • mika_do Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Niestety, radość z bety została chwile później zastąpiona strachem - na papierze w toalecie zabarwienie krwią - żywej krwi nie ma, ale różowy „śluz” się pojawił;( Teraz to już się „boje” iść do WC na „wiadomo co”, bo wtedy to plamienie jest...Także marnie to widzę:(

Może to podrażnienie / mikrouraz w pochwie od aplikacji luteiny. Różowa wydzielina zazwyczaj nie zwiastuje niczego groźnego.
    Aplikujesz luteinę palcem czy aplikatorem?

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika_do wrote:
    Może to podrażnienie / mikrouraz w pochwie od aplikacji luteiny. Różowa wydzielina zazwyczaj nie zwiastuje niczego groźnego.
    Aplikujesz luteinę palcem czy aplikatorem?

Palcem - aplikatorem dr K zakazała. Jestem zła na siebie, bo dziś na większych zakupach nadzwigalam się siatek jak niepoważna, może to to:( Plamienia zaczęły się od wizyty w toalecie przy „2” - po tych zakupach. Teraz aż się do toalety boje iść - ja zawsze miałam plamienia i albo znaczyły poronienie albo ciąże pozamaciczne :(

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    To będę wdzięczna za cynk jak to wygląda po wizycie 😉

Masz to załatwione 😁

A w ogóle to dziś dostałam tele z Medartu czy jestem zdrowa, Czy miałam do czynienia z osobą zarazona, Czy mam gorączkę. I zostałam poinformowana o tym aby zabrać swoje rękawiczki i maseczka.
    I z godziny 12:00 zaproponowali 10:30, czyżby tyle osób poodpadalo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 20:01

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna trzymam kciuki <3 bete masz na wtorek? to wpadne sprawdzić :)

antonna lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu dr K zakazała aplikatorem?🤔 pytam bo ja tak aplikuje i tak mi wygodnie i nie ma żadnych podrażnień.
    Dziewczyny a Wy jak aplikuje cie luteinę dopochwowa??🤔
    Medartka wrote:
    Palcem - aplikatorem dr K zakazała. Jestem zła na siebie, bo dziś na większych zakupach nadzwigalam się siatek jak niepoważna, może to to:( Plamienia zaczęły się od wizyty w toalecie przy „2” - po tych zakupach. Teraz aż się do toalety boje iść - ja zawsze miałam plamienia i albo znaczyły poronienie albo ciąże pozamaciczne :(

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Czemu dr K zakazała aplikatorem?🤔 pytam bo ja tak aplikuje i tak mi wygodnie i nie ma żadnych podrażnień.
    Dziewczyny a Wy jak aplikuje cie luteinę dopochwowa??🤔

No właśnie podobno lepiej paluchami, ale ja mam daleko szyjkę i spokojnie wkładam tą rynnę cała i popycham i zawsze sobie sprawdzam jaki śluz jest tam • głębiej • i jakoś łatwiej mi to spryskać i odkazić pi każdym użyciu wiec ja robię tą rynną 🤪

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:

Nie wiem co poradzić, do usg jeszcze musisz zaczekać, ale to tez może być takie po zagnieżdżeniu, kilka z nas tak miało i to już na pozytywnej becie 🙏🏻☘️

Medartka lubi tę wiadomość

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze dokładnie myje po każdym użyciu jak i przed, zresztą mam już chyba z 6 tych aplikatorów 🙄i jakoś na nie nie narzekam. Muszę zapytać Kru co sądzisz i czy powinnam palcem czy aplikatorem jest ok.
    Luluiza wrote:
    No właśnie podobno lepiej paluchami, ale ja mam daleko szyjkę i spokojnie wkładam tą rynnę cała i popycham i zawsze sobie sprawdzam jaki śluz jest tam • głębiej • i jakoś łatwiej mi to spryskać i odkazić pi każdym użyciu wiec ja robię tą rynną 🤪

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:

Ja przed pierwszą wizyta na papierze widziałam że mocz ma różowy kolor, ale mąż wyczytał, że może też być od clexane. Strach przed pójściem do WC absolutnie rozumiem :(. Ja czekam na męża aż wróci z tego lasu bo wykąpać się sama boję, że jak się schyle to z tym krwiakiem coś się zadzieje :(. Za dwa dni kolejna beta?

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Nie wiem co poradzić, do usg jeszcze musisz zaczekać, ale to tez może być takie po zagnieżdżeniu, kilka z nas tak miało i to już na pozytywnej becie 🙏🏻☘️

Dziękuje za słowa otuchy, ale na zagnieżdżanie już chyba za późno - to już dwa tygodnie po transferze blastocysty, wiec jakby to miało być plamienie implantacyjne, to już byłoby dawno temu:( Mam wrażenie, ze przybiera na mocy:( żywej krwi nie ma, ale podbarwienie krwiste jest i z takimi „glutkami” trochę:(

kinga25 lubi tę wiadomość

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Ja przed pierwszą wizyta na papierze widziałam że mocz ma różowy kolor, ale mąż wyczytał, że może też być od clexane. Strach przed pójściem do WC absolutnie rozumiem :(. Ja czekam na męża aż wróci z tego lasu bo wykąpać się sama boję, że jak się schyle to z tym krwiakiem coś się zadzieje :(. Za dwa dni kolejna beta?

Teraz beta kolejna dopiero we wtorek ale sama dla siebie chyba pójdę za 2 dni sprawdzić - dla świetego spokoju. Ale naprawdę widzę czarny scenariusz - nigdy plamienia u mnie nie skończyły się niczym dobrym:/ Do tego dochodzi mi jakby ból w krzyżu - jak przed Pierwszym poronieniem.. Zobaczymy, co będzie, ale mysli mam czarne.

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Dziękuje za słowa otuchy, ale na zagnieżdżanie już chyba za późno - to już dwa tygodnie po transferze blastocysty, wiec jakby to miało być plamienie implantacyjne, to już byłoby dawno temu:( Mam wrażenie, ze przybiera na mocy:( żywej krwi nie ma, ale podbarwienie krwiste jest i z takimi „glutkami” trochę:(

Przez przypadek polubiłam.

• Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka, trzymam za Was kciuki 🤞
    Trzeba być dobrej myśli, że wszystko zakończy się pozytywnie ❤

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Teraz beta kolejna dopiero we wtorek ale sama dla siebie chyba pójdę za 2 dni sprawdzić - dla świetego spokoju. Ale naprawdę widzę czarny scenariusz - nigdy plamienia u mnie nie skończyły się niczym dobrym:/ Do tego dochodzi mi jakby ból w krzyżu - jak przed Pierwszym poronieniem.. Zobaczymy, co będzie, ale mysli mam czarne.

No ja tego nigdy nie przeszłam i oby Twoje przypuszczenia okazały się nie tym najgorszym 😢🙏🏻 Ja nie wiem co bym zrobiła 🤯 mogę tylko czekać co napiszesz za kilka dni ☘️🧸

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Trzymam kciuki 😊 na jakiej stronie zamawiałaś maseczki?? Bo ja póki co trafiam na same kosmiczne ceny 🙄 tak samo z rekawiczkami, a jak już są to XS rozmiar a to trochę za małe 🙄

Takie zamówiłam: https://allegro.pl/oferta/maska-na-twarz-bawelniana-super-jakosc-9051218850?snapshot=MjAyMC0wMy0yNVQxMToyNToyMS44NDhaO2J1eWVyO2U5MmZmM2Q2YjJlOWIwNDQ2NTE2M2EyN2I4NzEwMGZhMWQ4NDIyMDY2NTUyMTU1NGQxYjE0ZjZhNWUyMDE5N2Q%3D

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • antonna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Antonna trzymam kciuki <3 bete masz na wtorek? to wpadne sprawdzić :)

Zgadza się, we wtorek :-) Miło Cię tu widzieć :-)

MalaHD lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Zgadza się, we wtorek :-) Miło Cię tu widzieć :-)

Antonna, kciuki zaciśnięte 🤞

antonna lubi tę wiadomość

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
‹‹ 2132 2133 2134 2135 2136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ