MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza1986 wrote:Super! A czy na ktg się inaczej umawiasz czy w ramach godziny wizyty? Bo mi dr wspomniał że na następnej wizycie robimy ktg ale nie umawiałem nic dodatkowo w rejestracji... 🤔🤔🤔
Chyba nie trzeba się umawiać.
Ja jutro mam wizytę u dr Kru A po niej ktg, które mi zapowiedział na poprzedniej wizycie😊Mysza1986, diversik89 lubią tę wiadomość
-
mika_do wrote:Medartka, widzę, że beta ładnie przyrasta
Trzymam kciuki!
Niestety, radość z bety została chwile później zastąpiona strachem - na papierze w toalecie zabarwienie krwią - żywej krwi nie ma, ale różowy „śluz” się pojawił;( Teraz to już się „boje” iść do WC na „wiadomo co”, bo wtedy to plamienie jest...Także marnie to widzęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 19:15
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Medartka wrote:Niestety, radość z bety została chwile później zastąpiona strachem - na papierze w toalecie zabarwienie krwią - żywej krwi nie ma, ale różowy „śluz” się pojawił;( Teraz to już się „boje” iść do WC na „wiadomo co”, bo wtedy to plamienie jest...Także marnie to widzę
Może to podrażnienie / mikrouraz w pochwie od aplikacji luteiny. Różowa wydzielina zazwyczaj nie zwiastuje niczego groźnego.
Aplikujesz luteinę palcem czy aplikatorem?Data produkcji: 1984r.
Start: maj 2016
09.2016 - 6tc |'|
02.2018 - 10tc |'|
10.2018 - 9tc |'|
05.2019 - IUI
09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
13.12.2019 - FET 5.1.2
14dpt - beta 1556
29dpt - jest serduszko ❤️
05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
❤️T. 👣
//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //
02.01.2024 FET 6.3.1
7dpt - beta 78
9dpt - beta 172
13dpt - beta 930
16dpt - beta 3349
30dpt - jest serduszko ❤️
04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy
//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero// -
mika_do wrote:Może to podrażnienie / mikrouraz w pochwie od aplikacji luteiny. Różowa wydzielina zazwyczaj nie zwiastuje niczego groźnego.
Aplikujesz luteinę palcem czy aplikatorem?
Palcem - aplikatorem dr K zakazała. Jestem zła na siebie, bo dziś na większych zakupach nadzwigalam się siatek jak niepoważna, może to to:( Plamienia zaczęły się od wizyty w toalecie przy „2” - po tych zakupach. Teraz aż się do toalety boje iść - ja zawsze miałam plamienia i albo znaczyły poronienie albo ciąże pozamaciczne
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Mysza1986 wrote:To będę wdzięczna za cynk jak to wygląda po wizycie 😉
Masz to załatwione 😁
A w ogóle to dziś dostałam tele z Medartu czy jestem zdrowa, Czy miałam do czynienia z osobą zarazona, Czy mam gorączkę. I zostałam poinformowana o tym aby zabrać swoje rękawiczki i maseczka.
I z godziny 12:00 zaproponowali 10:30, czyżby tyle osób poodpadalo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 20:01
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Czemu dr K zakazała aplikatorem?🤔 pytam bo ja tak aplikuje i tak mi wygodnie i nie ma żadnych podrażnień.
Dziewczyny a Wy jak aplikuje cie luteinę dopochwowa??🤔Medartka wrote:Palcem - aplikatorem dr K zakazała. Jestem zła na siebie, bo dziś na większych zakupach nadzwigalam się siatek jak niepoważna, może to to:( Plamienia zaczęły się od wizyty w toalecie przy „2” - po tych zakupach. Teraz aż się do toalety boje iść - ja zawsze miałam plamienia i albo znaczyły poronienie albo ciąże pozamacicznestarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Czemu dr K zakazała aplikatorem?🤔 pytam bo ja tak aplikuje i tak mi wygodnie i nie ma żadnych podrażnień.
Dziewczyny a Wy jak aplikuje cie luteinę dopochwowa??🤔
No właśnie podobno lepiej paluchami, ale ja mam daleko szyjkę i spokojnie wkładam tą rynnę cała i popycham i zawsze sobie sprawdzam jaki śluz jest tam • głębiej • i jakoś łatwiej mi to spryskać i odkazić pi każdym użyciu wiec ja robię tą rynną 🤪niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMedartka wrote:Palcem - aplikatorem dr K zakazała. Jestem zła na siebie, bo dziś na większych zakupach nadzwigalam się siatek jak niepoważna, może to to:( Plamienia zaczęły się od wizyty w toalecie przy „2” - po tych zakupach. Teraz aż się do toalety boje iść - ja zawsze miałam plamienia i albo znaczyły poronienie albo ciąże pozamaciczne
Nie wiem co poradzić, do usg jeszcze musisz zaczekać, ale to tez może być takie po zagnieżdżeniu, kilka z nas tak miało i to już na pozytywnej becie 🙏🏻☘️Medartka lubi tę wiadomość
-
Ja też zawsze dokładnie myje po każdym użyciu jak i przed, zresztą mam już chyba z 6 tych aplikatorów 🙄i jakoś na nie nie narzekam. Muszę zapytać Kru co sądzisz i czy powinnam palcem czy aplikatorem jest ok.Luluiza wrote:No właśnie podobno lepiej paluchami, ale ja mam daleko szyjkę i spokojnie wkładam tą rynnę cała i popycham i zawsze sobie sprawdzam jaki śluz jest tam • głębiej • i jakoś łatwiej mi to spryskać i odkazić pi każdym użyciu wiec ja robię tą rynną 🤪starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Medartka wrote:Niestety, radość z bety została chwile później zastąpiona strachem - na papierze w toalecie zabarwienie krwią - żywej krwi nie ma, ale różowy „śluz” się pojawił;( Teraz to już się „boje” iść do WC na „wiadomo co”, bo wtedy to plamienie jest...Także marnie to widzę
Ja przed pierwszą wizyta na papierze widziałam że mocz ma różowy kolor, ale mąż wyczytał, że może też być od clexane. Strach przed pójściem do WC absolutnie rozumiem. Ja czekam na męża aż wróci z tego lasu bo wykąpać się sama boję, że jak się schyle to z tym krwiakiem coś się zadzieje
. Za dwa dni kolejna beta?
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Luluiza wrote:Nie wiem co poradzić, do usg jeszcze musisz zaczekać, ale to tez może być takie po zagnieżdżeniu, kilka z nas tak miało i to już na pozytywnej becie 🙏🏻☘️
Dziękuje za słowa otuchy, ale na zagnieżdżanie już chyba za późno - to już dwa tygodnie po transferze blastocysty, wiec jakby to miało być plamienie implantacyjne, to już byłoby dawno temu:( Mam wrażenie, ze przybiera na mocy:( żywej krwi nie ma, ale podbarwienie krwiste jest i z takimi „glutkami” trochękinga25 lubi tę wiadomość
Kaach wrote:Ja przed pierwszą wizyta na papierze widziałam że mocz ma różowy kolor, ale mąż wyczytał, że może też być od clexane. Strach przed pójściem do WC absolutnie rozumiem
. Ja czekam na męża aż wróci z tego lasu bo wykąpać się sama boję, że jak się schyle to z tym krwiakiem coś się zadzieje
. Za dwa dni kolejna beta?
Teraz beta kolejna dopiero we wtorek ale sama dla siebie chyba pójdę za 2 dni sprawdzić - dla świetego spokoju. Ale naprawdę widzę czarny scenariusz - nigdy plamienia u mnie nie skończyły się niczym dobrym:/ Do tego dochodzi mi jakby ból w krzyżu - jak przed Pierwszym poronieniem.. Zobaczymy, co będzie, ale mysli mam czarne.
nick nieaktualnyMedartka wrote:Dziękuje za słowa otuchy, ale na zagnieżdżanie już chyba za późno - to już dwa tygodnie po transferze blastocysty, wiec jakby to miało być plamienie implantacyjne, to już byłoby dawno temu:( Mam wrażenie, ze przybiera na mocy:( żywej krwi nie ma, ale podbarwienie krwiste jest i z takimi „glutkami” trochę
Przez przypadek polubiłam. -
nick nieaktualnyMedartka wrote:Teraz beta kolejna dopiero we wtorek ale sama dla siebie chyba pójdę za 2 dni sprawdzić - dla świetego spokoju. Ale naprawdę widzę czarny scenariusz - nigdy plamienia u mnie nie skończyły się niczym dobrym:/ Do tego dochodzi mi jakby ból w krzyżu - jak przed Pierwszym poronieniem.. Zobaczymy, co będzie, ale mysli mam czarne.
No ja tego nigdy nie przeszłam i oby Twoje przypuszczenia okazały się nie tym najgorszym 😢🙏🏻 Ja nie wiem co bym zrobiła 🤯 mogę tylko czekać co napiszesz za kilka dni ☘️🧸 -
niezapominajka12345 wrote:Trzymam kciuki 😊 na jakiej stronie zamawiałaś maseczki?? Bo ja póki co trafiam na same kosmiczne ceny 🙄 tak samo z rekawiczkami, a jak już są to XS rozmiar a to trochę za małe 🙄
Takie zamówiłam: https://allegro.pl/oferta/maska-na-twarz-bawelniana-super-jakosc-9051218850?snapshot=MjAyMC0wMy0yNVQxMToyNToyMS44NDhaO2J1eWVyO2U5MmZmM2Q2YjJlOWIwNDQ2NTE2M2EyN2I4NzEwMGZhMWQ4NDIyMDY2NTUyMTU1NGQxYjE0ZjZhNWUyMDE5N2Q%3Dniezapominajka12345 lubi tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
antonna wrote:Zgadza się, we wtorek
Miło Cię tu widzieć
Antonna, kciuki zaciśnięte 🤞antonna lubi tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów