WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • bdziągwa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diversik89 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje namiary na bardzo dobrego ortoprde dziecięcego... 🤔

Okazało się, że Marcysia ma stope podobną do konsko-szpotowej... 😓 jest to wada ułożenia maluszka w brzuszku , ze względu na to, iż miała mało miejsca i była ułożona na prawej stronie przez pół ciąży ... Musimy wdrożyć ćwiczenia...
    Pediatra mówi, żeby się nie martwić bo czasami się tak zdarza i łatwo to wycwiczyc...dostaniemy skierowanie do ortopedy przy wyjściu..
    Ja już mam czarne myśli 😓🤔 czy będzie chodzić i prawidłowo się rozwijać 😥😓

Czy któraś z Was miała podobną sytuację??
    Zastanawiam się dlaczego dr Sz tego nie zauważył!?
    Ja polecam centrum ASGO na ul. Marcelińskiej w Poznaniu. Tam pracuje jedni z najlepszych fizjoterapeutów nam pomogli przy napieciach i syn miał u jednej że stóp mały palec całkowicie zawiniety w drugi. Pokazali jak masować itd i nie było żadnych później problemów. (Też niby przez zle ułożenie w brzuchu).

Niestety jest tak że zawsze.mamy mierzona kość udowa A dokładnej budowy nóżki nie udaje się zobaczyć....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 16:22

diversik89 lubi tę wiadomość

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamarta234 wrote:
    Czyli najprawdopodobniej kolejne miesiące czekania:( a ile czasu zajęło Ci zbicie TSH? Wiem, że to osobnicza sprawa, ale łapię się już wszystkiego, żeby przewidzieć kiedy będziemy mogli ruszyć z IUI...same pewnie rozumiecie:)

Bardzo szybko mi spadło. Tak szybko, że nie wpłynęło i nie zaburzylo w żaden sposób podejście do IUI. Dr K wtedy zapisała mi dawkę 75 i aż miałam TSH za niskie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 16:59

• malamarta234 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    A kiedy robiłaś TSH? Aż dziwne, że od większej dawki tsh uroslo może byłaś zestresowana czy coś bo to też ma wpływ. Ja biorę euthyrox brałam na zmianę 50 i 25, ale coś zmienili w składzie i biorę tylko 25 już bo miałam bardzo niskie tsh, ale AB mówił, że niskie może być.

TSH robiłam w piątek, a tę zmienioną dawkę mam od jakiegoś 1,5 miesiąca. Strasznie urosły mi tez przeciwciała (ponad 700), a przed zmianą dawki ez były tylko lekko ponad normę.
    Mam nadzieję, że mi się to jakoś szybko uda opanować:/

• malamarta234 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina wrote:
    Bardzo szybko mi spadło. Tak szybko, że nie wpłynęło i nie zaburzylo w żaden sposób podejście do IUI. Dr K wtedy zapisała mi dawkę 75 i aż miałam TSH za niskie 😉

Uff...dobrze słyszeć, ze jeszcze wszystko może się udać:)

Antonina lubi tę wiadomość

• AnkaBe Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diversik zobacz w rehasport Np dr Koch.

diversik89 lubi tę wiadomość

3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:
    Diversik zobacz w rehasport Np dr Koch.
    Anka, i jak dziewczynki? 🙂

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny u mnie niestety dzisiaj w nocy pojawiło się plamienie...👎😔🥵
    Byłam się załatwić i póki co tylko lekkie przy podcieraniu ale domyślam się, że zaraz się rozkręci 😔
    Tak się cieszyłam po badaniach prenatalnych, tak mnie one uspokoiły a tu proszę 😔 od 4 nad ranem spać już nie mogę bo myślę cały czas o tym. Staram się nie panikować bo dużo z Was miało takie,,zdarzenia", myślę czy to po tych uciskach na brzuch u dr Sz, czy raczej od odstawienia prolutexu (na to bardziej obstawiam...🙉 i tego się bałam najbardziej),odstawiłam tydzień temu w sobote i po ponad tygodniu pojawilo się plamienie 👎
    Dzisiaj będę atakować Kru bo jakby co jest w Koninie, ale póki co zaraz wstaje i jadę do laboratorium zbadać progesteron - to od razu mi powie, czy to wina braku prolutexu czy jednak coś innego jest na rzeczy...ale już się boję, miałam nadzieję że ominą mnie takie,,przygody " ciążowe...😔 trzymajcie kciuki dziewczyny!✊

Mysza1986, A gustu lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • AnkaBe Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ;) rośniemy 💚 przekroczyliśmy wczoraj magiczne 3kg wagi ;)
    Ogólnie jest sporo pracy; na razie pomaga mi mąż bo nie pracuje wiec mogę sobie pozwolić na działanie laktatorem co 2-3 h i walkę o laktację ale co będzie później to nie wiem;) pewnie będzie trzeba pójść na wiele kompromisów.
    Już samo nie wiemy czy lepiej jak małe są rozjechane godzinowo l- wtedy cały dzień lub noc trzeba coś robić czy zsynchronizowane co do minuty bo wtedy nie wiadomo która karmic pierwsza :))
    Ogólnie pracy jest sporo ale myśle ze tak powie każdy rodzic któremu pojawi się dziecko na świecie 😀

Nowa38, bdziągwa, diversik89, Luluiza, iMonia, Angel9306 lubią tę wiadomość

3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:
    Ogólnie jest sporo pracy; na razie pomaga mi mąż bo nie pracuje wiec mogę sobie pozwolić na działanie laktatorem co 2-3 h i walkę o laktację ale co będzie później to nie wiem;) pewnie będzie trzeba pójść na wiele kompromisów.
    Już samo nie wiemy czy lepiej jak małe są rozjechane godzinowo l- wtedy cały dzień lub noc trzeba coś robić czy zsynchronizowane co do minuty bo wtedy nie wiadomo która karmic pierwsza :))
    Ogólnie pracy jest sporo ale myśle ze tak powie każdy rodzic któremu pojawi się dziecko na świecie 😀

Ja moich zsynchronizowałam i nie wyobrażam sobie żeby byli rozjechani godzinowo 😱 proponowałabym jednak strać się je zsynchronizować bo inaczej, szczególnie jak już zostaniesz sama to padniesz na pysk 😘 mleko możesz ściągnąć szybciej, zanim się obudza - ja tak robiłam aczkolwiek i tak szybko moi przeszli na mm bo siedzenie w nocy z laktatorem podczas gdy chlopcy i mój mąż spali było bez sensu 🙈 nie ukrywam że w moim przypadku dopiero zdecydowane zakończenie przygody z laktatorem spowodowało to że zaczęłam powoli się cieszyć macierzyństwem a tak to zwyczajnie nie miałam na to siły 🤷‍♀️
    Powodzenia! 😊

AnkaBe lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka będzie dobrze! Nie takie akcje tu były.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 08:31

niezapominajka12345, A gustu, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam często problem z zatokami (od jesienie do lata) i często krew w nosie. Ostatnio było już dobrze, ale jak tylko zaczynam brać clexane (myślę, że od tego) tej krwi jest więcej. Nie mam krwotoków, ale smarkam z krwią. Oczywiście zamiast na wizycie powiedzieć, to zawsze po fakcie mi się przypomina. Miała któraś tak?

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dziewczyny ja mam często problem z zatokami (od jesienie do lata) i często krew w nosie. Ostatnio było już dobrze, ale jak tylko zaczynam brać clexane (myślę, że od tego) tej krwi jest więcej. Nie mam krwotoków, ale smarkam z krwią. Oczywiście zamiast na wizycie powiedzieć, to zawsze po fakcie mi się przypomina. Miała któraś tak?
    Ja cała ciąże smarkam krwią czasem nawet mam krwotok, badam na bieżąco Attp i inr są w normach. Dr Kru zalecił nawilża powietrze, po kupienia nawilżacz faktycznie jest lepiej ale do 0 takich akcji nie udało się wyeliminować. Dr Kru mówi że trzeba po prostu to przetrwać więc nie ma co się martwić 👍

Niezapominajka łez sobie spokojnie i odpoczywaj.

Anulas lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:
    Podziwiam 🙂 ja się jednego bałam, a dwójka to dla mnie nie do wyobrażenia 😃 rosnijcie zdrowo🙂a dla mamy dużo wytrwałości i cierpliwości 🙂

• Antonina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:

Ja również od początku jak dmucham nosek to mam mieszankę z krwią. I faktycznie tak jak pisze Mysza, również zakupiłam nawilzacz powietrza, troszkę pomogło. Trzeba to przetrwać 😘

Anulas lubi tę wiadomość

• bdziągwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ja w okresie tym jesienno zimowym miałam często tylko katar zatokowy....I bardzo czego krwawilam z nosa, robily się skrzept i tak w kółko ....mówiłam o tym dr Kru Ale nic nie powiedział.

Anulas lubi tę wiadomość

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:

Ja też polecam zsynchronizować, można wtedy mieć choć trochę oddechu kiedy spia. No i może oczywista, ale nie dla mnie, sprawa. Rytuał wieczorny i okreslona godzina spania na noc wprowadzone kiedy się da najszybciej. U nas dopiero jak mieli prawie 4 miesiące i od tego momentu życie stało się lepsze.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEDARGIN!!

Dziewczyny jakie dawki i od jakiego momentu zalecają Wam stosowac Medargin?

Aina
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diversik,
    Jak się Dziewczynki czujecie?
    Kiedy do domku?
    😘

• Campari Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    Ja polecam centrum ASGO na ul. Marcelińskiej w Poznaniu. Tam pracuje jedni z najlepszych fizjoterapeutów nam pomogli przy napieciach i syn miał u jednej że stóp mały palec całkowicie zawiniety w drugi. Pokazali jak masować itd i nie było żadnych później problemów. (Też niby przez zle ułożenie w brzuchu).

Niestety jest tak że zawsze.mamy mierzona kość udowa A dokładnej budowy nóżki nie udaje się zobaczyć....
    Również polecam ASGO. Chodziliśmy z Pawełkiem do osteopaty Łukasz Ciesielski i do dwóch rehabilitantek Justyny Andrzejczak i Roksany Malak. Wszystkich polecam z całego serca-dziewczyny ze względu na pracę włożoną w rozwój mojego synka, natomiast z wizyt u pana Łukasza zawsze wychodziliśmy z poczuciem, że nasze dziecko rozwija się i będzie rozwijało najlepiej na świecie.

r9bzabd.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, myślicie o drugim dziecku?
    Pozdrawiam Cię serdecznie :)

Aina
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ