MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
niezapominajka12345 wrote:Dziewczyny w ciąży, a czy któraś z Was bierze żurawit? Bo dr mi wczoraj przepisał, a tam jak byk jak zwykle na opakowaniu napisane, że nie stosować w ciąży i podczas karmienia piersią 🙈🙄i bądź tu mądry....
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:Ja kupiłam sobie 100% sok z żurawiny i piłam rozrobniony z wodą, dbając tym samym o drogi moczowo-płciowe przez większość ciąży. Polecam.
Ile tego soku piłaś? Same dobre rzeczy o nim słyszałam, ale nie chciałbym przedawkowaćniezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:Ja kupiłam sobie 100% sok z żurawiny i piłam rozrobniony z wodą, dbając tym samym o drogi moczowo-płciowe przez większość ciąży. Polecam.
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
nick nieaktualnyAnulas wrote:Jak wizyta?
-
Za dużo za dużo wrote:Wizyta jak na ten czas dobrze jest puki co pęcherzyk żółtkowy . Na wizytę mam pojechać 8 i już powinno być serduszko a jak nie no to wiadomo . Kurcze dziewczyny nie wiem czy ze mną wszystko dobrze bo powinnam się cieszyć bo tyle na to czekałam . A chce mi się ryczeć jestem sparaliżowana strachem że za chwilę się coś stanie . Wiem że to głupie ...
Kochana jak zobaczyłam pozytywną betę to się wystraszyłam a nie ucieszyłam. Nawet męża pytałam czy ma tak samo. W naszych przypadkach taki strach jest normalny- niestety!!!Kaach, Aliglam, Angel9306, iMonia lubią tę wiadomość
-
Za dużo za dużo wrote:Wizyta jak na ten czas dobrze jest puki co pęcherzyk żółtkowy . Na wizytę mam pojechać 8 i już powinno być serduszko a jak nie no to wiadomo . Kurcze dziewczyny nie wiem czy ze mną wszystko dobrze bo powinnam się cieszyć bo tyle na to czekałam . A chce mi się ryczeć jestem sparaliżowana strachem że za chwilę się coś stanie . Wiem że to głupie ...
masz całkowite prawo do obaw, jeszcze przyjdzie czas na radość, musisz tylko troche ochlonac bo to wszystko jest takie niespodziewane że az nierealne. Będzie dobrze:)
diversik89, bdziągwa, iMonia lubią tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
Nie powiedziałabym, że to głupie. Jeśli wciąż było coś nie tak to trudno wymazać to z pamięci. Ja pewnie gdybym zaszła, to może po I trymestrze trochę odpuściłabym strach. Ale jesteś w dobrych rękach i wszystko bedzie ok i musisz wierzyć w to. 😙 Dla kropka. 😊
A mi się tak życiowa sytuacja skoplikowała, że też mi się ryczeć chce. Wciąż jakieś kłody pod nogi. 🙄 -
Luluiza, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Mrs.P wrote:Nie powiedziałabym, że to głupie. Jeśli wciąż było coś nie tak to trudno wymazać to z pamięci. Ja pewnie gdybym zaszła, to może po I trymestrze trochę odpuściłabym strach. Ale jesteś w dobrych rękach i wszystko bedzie ok i musisz wierzyć w to. 😙 Dla kropka. 😊
A mi się tak życiowa sytuacja skoplikowała, że też mi się ryczeć chce. Wciąż jakieś kłody pod nogi. 🙄
Oj biedna, cokolwiek się stało trzymaj się -
Kaach wrote:Powiem Ci, że chyba większość z nas tak ma ja jakoś cieszyć się jeszcze nie potrafię tylko boję się czy na pewno wszystko ok. Kupiłam detektor i się trochę uspokoiłam, wmawiam sobie, że jak będę po wizycie u Sz i wszystko będzie ok to w końcu odetchnę. Kobiety, które długo się starają chyba tak już mają, że się bardziej boją. Za to mój znajomy pierwsze USG i już cały Facebooku wiedział, że zostanie tatą :p.
Znajoma mnie wkur*** od kilku miesięcy, że zaczyna w maju się starać. Mam dość już jej wiadomości. Pewnie chwile po seksie mi napisze, że czuje , że już jest w ciąży. I pewnie będzie. Dodam, ze to nie jest jakaś moja przyjaciółka. Mój mąż dostaje furii ja widzi, ze znów ona. -
nick nieaktualnyAnulas wrote:Znajoma mnie wkur*** od kilku miesięcy, że zaczyna w maju się starać. Mam dość już jej wiadomości. Pewnie chwile po seksie mi napisze, że czuje , że już jest w ciąży. I pewnie będzie. Dodam, ze to nie jest jakaś moja przyjaciółka. Mój mąż dostaje furii ja widzi, ze znów ona.
Tez mam takiego wysysacza ciążowej energii w swoim otoczeniu, ciążowego eksperta od wszystkiego, która nie rozumie po co robiłam badania prenatalne.. oczywiście sama nie ma dzieci 🤣 -
nick nieaktualnyMoże była bym spokojniejsza jak bym wiedziała że to ten przebadany zarodek. Jeszcze dr K mnie nastraszyła że jeśli mieliśmy pół na pół zdrowe chore no to jest ryzyko jak teraz naturalnie się udało że coś może być . Ale ona to lubi straszyć więc ...
Anulas wiem bo moja koleżanka też się szybko chwaliła byłam nawet zła że co ona nie wie że to za wcześnie . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaach wrote:Powiem Ci, że chyba większość z nas tak ma ja jakoś cieszyć się jeszcze nie potrafię tylko boję się czy na pewno wszystko ok. Kupiłam detektor i się trochę uspokoiłam, wmawiam sobie, że jak będę po wizycie u Sz i wszystko będzie ok to w końcu odetchnę. Kobiety, które długo się starają chyba tak już mają, że się bardziej boją. Za to mój znajomy pierwsze USG i już cały Facebooku wiedział, że zostanie tatą :p.
Mnie wizyta uspokaja na tydzień, dwa .. potem bym najchętniej znowu poszła sprawdzić czy wszystko ok, najpierw prenatalne, stres😱 potem te nifty, turbo stres 😰😰 teraz połówkowe i znowu mam stres 💁🏻♀️ I tak od badania do badania 💁🏻♀️Ciąża to trudny czas, ale warto było 😎❤️🐣
dostałam namiary na prywatna położna w Poznaniu i szukam opinii o porodzie tylko ze swoją położną🤔niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaach wrote:A własnie dziewczyny jak to jest z tą żurawiną bo niby przy lekach rozrzedzajacych nie powinno się brać, chciałam ostatnio zacząć brać jak znów bakteria wyszła, ale wstrzymałam się do wizyty bo sama nie wiem 🤔.
-
Dokładnie tak jest, ciągły stres....szczerze to też czekałam na prenatalne u Sz i sądziłam że po nich wreszcie sie zacznę cieszyć i wierzyć że to się dzieje że jest wszystko ok, a tu nagle 2 dni po badaniach Plamienia i cały tydzień stresu 🙈🙈🙈🙄 teraz wszystko jest ok Bo była wizyta , ale gdyby sytuacja się powtórzyla (tfu tfu!!!🥵) to od nowa stres i tak w kółko. Dziewczyny które już są blisko porodu mówią że to nie mija, stres będzie całą ciążę....🙉Kaach wrote:Powiem Ci, że chyba większość z nas tak ma ja jakoś cieszyć się jeszcze nie potrafię tylko boję się czy na pewno wszystko ok. Kupiłam detektor i się trochę uspokoiłam, wmawiam sobie, że jak będę po wizycie u Sz i wszystko będzie ok to w końcu odetchnę. Kobiety, które długo się starają chyba tak już mają, że się bardziej boją. Za to mój znajomy pierwsze USG i już cały Facebooku wiedział, że zostanie tatą :p.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Ja biorę leki rozrzedzajace a mimo to dr Kru wczoraj zalecił mi żurawit więc wnioskuję że można 😉Kaach wrote:A własnie dziewczyny jak to jest z tą żurawiną bo niby przy lekach rozrzedzajacych nie powinno się brać, chciałam ostatnio zacząć brać jak znów bakteria wyszła, ale wstrzymałam się do wizyty bo sama nie wiem 🤔.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Mysza1986 wrote:Z tyłu na etykiecie było napisane żeby nie więcej niż 50ml dziennie czyli taki kieliszek wódki dawałam do 1,5 butelki z wodą i piłam cały dzień, od tego czasu też posiewy mi do końca ciąży wychodziły super.
.
niezapominajka12345, Mysza1986 lubią tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️