MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMiśka01 wrote:Dziękuję dziewczyny za odzew odnośnie diety. Jesteście kochane 😙 Będę musiała 3 miesiące się przemeczyc. Ciężko bez słodyczy 🙉Dla dzidzi zrobi się wszystko. Nic nie tracę, a może faktycznie się uda 😊
-
antonna wrote:Catlady tak naturals po nieudanym transferze.
Dziewczyny ja sie bardzo ciesze, ale mimo to musze miec nadal ograniczone zaufanie do tego co sie dzieje. Boje sie powtorki sprzed roku. No ale dzis jest dobry dzienCzekam az mi dr K napisze kiedy znowu beta.
antonna lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę dobrego chleba bezglutenowego!! Ja już próbowałam i piec i kupować różne i każdego po chwili mam dosyć 🙄🙄🙄🙈ostatnio mam fazę na sandwicha to w tym jeszcze jako tako nie czuć chleba bezglutenowego ale normalna kanapka mi się dosłownie MARZY!!!🙈🙈🙄
Raz upiekłam chleb z garnka to jeden dzień był w miarę ok, a na drugi dzień twardy jak kamien🙈🙈🥵🙄Za dużo za dużo wrote:Nie musisz rezygnować ze słodyczy jeśli mieszkasz blisko Poznania to tam jest piekarnia" wolna "mają najlepszy chleb i czekoladowe muffiny ,kruche ciastka . Bez laktozy i glutenu . I mogę ci zagwarantować że to będą najlepsze czekoladowe babeczki jakie w życiu jadłaś . 😉starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Zazdroszczę dobrego chleba bezglutenowego!! Ja już próbowałam i piec i kupować różne i każdego po chwili mam dosyć 🙄🙄🙄🙈ostatnio mam fazę na sandwicha to w tym jeszcze jako tako nie czuć chleba bezglutenowego ale normalna kanapka mi się dosłownie MARZY!!!🙈🙈🙄
Raz upiekłam chleb z garnka to jeden dzień był w miarę ok, a na drugi dzień twardy jak kamien🙈🙈🥵🙄niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Za dużo za dużo wrote:Możesz zamówić sobie u nich kupić większą ilość i zamrozić ja tak robiłam . Wiem że z Konina daleko ale może warto się wybrać .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualny
-
Za dużo za dużo wrote:Ja mam jedno opakowanie . Dzisiaj się spytam dr K. Czy mi będzie potrzebne jak nie to mogę odstąpić .
To daj znać -
Za dużo za dużo wrote:Nie musisz rezygnować ze słodyczy jeśli mieszkasz blisko Poznania to tam jest piekarnia" wolna "mają najlepszy chleb i czekoladowe muffiny ,kruche ciastka . Bez laktozy i glutenu . I mogę ci zagwarantować że to będą najlepsze czekoladowe babeczki jakie w życiu jadłaś . 😉
-
niezapominajka12345 wrote:Zazdroszczę dobrego chleba bezglutenowego!! Ja już próbowałam i piec i kupować różne i każdego po chwili mam dosyć 🙄🙄🙄🙈ostatnio mam fazę na sandwicha to w tym jeszcze jako tako nie czuć chleba bezglutenowego ale normalna kanapka mi się dosłownie MARZY!!!🙈🙈🙄
Raz upiekłam chleb z garnka to jeden dzień był w miarę ok, a na drugi dzień twardy jak kamien🙈🙈🥵🙄niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiśka01 wrote:Czytałam, że kobiety starajace się o dziecko, mające uszkodzony gen mthfr677c. Muszą wyeliminować z diety gluten , laktoze i cukier 🤷♀️
To badanie jest pomocnicze, ale nie rozstrzyga o płodności, można się owszem wspomóc dietą. Wszystkie tutaj miałyśmy to badanie, ale u nas np czynnik okazał się męski i bez diety z mutacją zaszłam w ciąże, rozumiem że w Waszych wynikach wyszło tylko to? 💁🏻♀️
-
nick nieaktualnyMiśka01 wrote:Czytałam, że kobiety starajace się o dziecko, mające uszkodzony gen mthfr677c. Muszą wyeliminować z diety gluten , laktoze i cukier 🤷♀️
Z tą mutacja jest tak, hematolodzy maja zdanie, że ta mutacja nie "istnieje", nie jest problematyczna
ponieważ czynnikiem ryzyka choroby zakrzepowo zatorowej, bo takie powikłania tej mutacji Mthfr się przypisuje jest hiperhomocysteinemia i to ona jest zaliczana do trombofili,natomiast lekarze od leczenia niepłodności maja pogląd, że jakieś tam znaczenie w tej niepłodności ma , zalecają kwas foliowy, metylowana b12.
Tez mam mutacje Mthfr, osobiście nie stosowałam diety bezglutenowj, ani przed ciąża ani w ciąży, mam dwie zdrowe córeczki. Jedyne co to w ciąży oprócz metylowane go kwasu foliowego brałam dodatkowo zwykły folik przez pierwszy trymest , ale tak mi moj gin zalecił więc tak brałam. -
Luluiza wrote:To badanie jest pomocnicze, ale nie rozstrzyga o płodności, można się owszem wspomóc dietą. Wszystkie tutaj miałyśmy to badanie, ale u nas np czynnik okazał się męski i bez diety z mutacją zaszłam w ciąże, rozumiem że w Waszych wynikach wyszło tylko to? 💁🏻♀️
-
Miśka01 wrote:Mąż ok. Ja mam niedoczynnosc tarczycy, uszkodzony gen MTHFR 677c (homo)
Wiesz co, mam tę samą mutacje - także w układzie homozygotycznym i nigdy żaden lekarz nie wspominał mi w tym kontekście o konieczności przejścia na dietę bezglutenową. Owszem, przeszłam na dietę bez glutenu, laktozy (tu nie tak bardzo restrykcyjnie) i cukru, ale to ze względu na alergie pokarmowe, Hashimoto i IO.
I zgadzam się dziewczyny - pieczywo w Wolnej jest najlepsze, jak nie piekę sama to zamawiam u nich
Ostatnio też odkryłam mieszanki chlebowe z całkiem niezłym składem firmy Pięć Przemian, warto spróbowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 10:54
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer -
5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️ -
Miśka01 wrote:Czytałam, że kobiety starajace się o dziecko, mające uszkodzony gen mthfr677c. Muszą wyeliminować z diety gluten , laktoze i cukier 🤷♀️Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
kinga25 wrote:Z tą mutacja jest tak, hematolodzy maja zdanie, że ta mutacja nie "istnieje", nie jest problematyczna
ponieważ czynnikiem ryzyka choroby zakrzepowo zatorowej, bo takie powikłania tej mutacji Mthfr się przypisuje jest hiperhomocysteinemia i to ona jest zaliczana do trombofili,natomiast lekarze od leczenia niepłodności maja pogląd, że jakieś tam znaczenie w tej niepłodności ma , zalecają kwas foliowy, metylowana b12.
Tez mam mutacje Mthfr, osobiście nie stosowałam diety bezglutenowj, ani przed ciąża ani w ciąży, mam dwie zdrowe córeczki. Jedyne co to w ciąży oprócz metylowane go kwasu foliowego brałam dodatkowo zwykły folik przez pierwszy trymest , ale tak mi moj gin zalecił więc tak brałam. -
Miśka01 wrote:Ja mam mutacje mthfr 677c układ homozygotyczny. Lepiej gdybym miała ukl.hetero. wtedy część genu jest uszkodzona. Tylko metylowany kwas foliowy i Wit b12 przyswajam. Zwykły kwas foliowy odkłada się i zatruwa organizm. Witaminy brałam, diety nie stosowalam -ciąża biochemiczna. Dużo o genach czytałam. Postanowiłam przejść na dietę. Tylko boję się,że witaminy i dieta nie pomogą. Nawet jak zarodek się zagniezdzi to skończy się poronieniem 😢Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
anakonda wrote:Ale żeby mieć pewność czy dieta bez glutenu nie zaszkodzi należy zrobić badania w kierunku celiakii a nie MTHFR ta mutacje ma 3/4 społeczeństwa. Lekarz zlecił tylko mutacje i na ich podstawie kazała wykluczyć gluten? Nie zlecił badań w kierunku celiakii to tak trochę bez sensu.
-
Ale zamówić można on line?? Z jakiej strony? Bo póki co brałam z putki ale szczerze mówiąc już ży**m tym ich pieczywem 🙈🙈🙄🥵Za dużo za dużo wrote:Możesz zamówić sobie u nich kupić większą ilość i zamrozić ja tak robiłam . Wiem że z Konina daleko ale może warto się wybrać .starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊