MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak tak znam ta piekarnie, słodkości maja ok, chleb na początku też mi podchodził ale po prawie 8 miesiącach na diecie bezglutenowej już mam go dosyć 🙄🙄😉Matilda19 wrote:Ja zamawiam czasami na stronie Putka pl , nie ma jakiegoś mega wyboru ale mi smakuje ich pieczywo . Kurierem powyżej chyba 100 zł jest bezpłatna dostawa i można zamówić odbiór na konkretny dzień. Niektóre chlebki przypominają te „ glutenowe” 😉Słodkości tez mają całkiem przyzwoite 😊 także polecam !!🤗
Matilda19 lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Gaja88 wrote:Wiesz co, mam tę samą mutacje - także w układzie homozygotycznym i nigdy żaden lekarz nie wspominał mi w tym kontekście o konieczności przejścia na dietę bezglutenową. Owszem, przeszłam na dietę bez glutenu, laktozy (tu nie tak bardzo restrykcyjnie) i cukru, ale to ze względu na alergie pokarmowe, Hashimoto i IO.
I zgadzam się dziewczyny - pieczywo w Wolnej jest najlepsze, jak nie piekę sama to zamawiam u nich
Ostatnio też odkryłam mieszanki chlebowe z całkiem niezłym składem firmy Pięć Przemian, warto spróbować -
niezapominajka12345 wrote:Tak tak znam ta piekarnie, słodkości maja ok, chleb na początku też mi podchodził ale po prawie 8 miesiącach na diecie bezglutenowej już mam go dosyć 🙄🙄😉
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiśka01 wrote:Ja mam mutacje mthfr 677c układ homozygotyczny. Lepiej gdybym miała ukl.hetero. wtedy część genu jest uszkodzona. Tylko metylowany kwas foliowy i Wit b12 przyswajam. Zwykły kwas foliowy odkłada się i zatruwa organizm. Witaminy brałam, diety nie stosowalam -ciąża biochemiczna. Dużo o genach czytałam. Postanowiłam przejść na dietę. Tylko boję się,że witaminy i dieta nie pomogą. Nawet jak zarodek się zagniezdzi to skończy się poronieniem 😢
Przy tej mutacji możesz mieć problem z przyswajanie kwasy foliowego, ale ja brałam kwas foliowy zwykły, B, 12 też, mam mutacje homo mthfr 667c, homocysteine 6 nie biorąc metylowaych witamin, więc to nie jest powiedziane, że każdy z mutacja będzie miał problem z przysfajaniem witamin, owszem jest takie ryzyko,Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 11:54
-
Miśka01 wrote:Mi lekarz powiedział, że jak nie przejdę na dietę nigdy w ciąży nie będę. Dieta bezglutenowa jest do przeżycia. Gorzej jest z laktoza i cukrem.
O widzisz, czyli sprawdza się teoria, że co lekarz to opiniaA u którego dr jesteś?
Moim zdaniem, najgorzej jest z laktozą, cukier można zastąpić i da się żyć.
Ogólnie moim zdaniem do każdej diety można się przyzwyczaić, pod warunkiem, że lubisz sama piec i gotować. Powodzenia!starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer -
5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️ -
Dziewczyny z tą laktoza teraz nie jest tak źle jak np 5 lat temu teraz masa produktów jest bez laktozy śmietana serki jogurty kiedyś jak dostałam mleko bez laktozy to było coś jechałam na roślinnym przez co mam teraz do niego wstręt.
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Ale zamówić można on line?? Z jakiej strony? Bo póki co brałam z putki ale szczerze mówiąc już ży**m tym ich pieczywem 🙈🙈🙄🥵
-
Ja mam chyba hetero z tego co pamiętam, laktoze jem (robiłam badania i nie mam nietolerancji), cukier też jem, chociaż pewnie jak lada moment pójdę na badanie krzywej to będzie trzeba ograniczyć 🙄🤣 tzn cukier tylko w słodyczach jem🤣😋🙈a takto nie słodzę.Miśka01 wrote:Kochana Ty masz mutacje genu MTHFR 677c w układzie homo czy heterozygotycznym? Laktoze i cukier spozywasz?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Zgadzam się, 100 razy bardziej bym wolała dietę bez laktozy niż bez glutenu, teraz przecież mleko, jogurty, twarogi itp wszystko jest bez laktozy i nie za miliony monet🤣😉anakonda wrote:Dziewczyny z tą laktoza teraz nie jest tak źle jak np 5 lat temu teraz masa produktów jest bez laktozy śmietana serki jogurty kiedyś jak dostałam mleko bez laktozy to było coś jechałam na roślinnym przez co mam teraz do niego wstręt.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Aaa ok dzięki 👍 to może kiedyś jak tam będę przy okazji to zamówię 😊Za dużo za dużo wrote:Nie można na stronie . Dzwonisz dzień wcześniej i mówisz jaki chcesz ale odbierasz osobiście . Bo oni na każdy dzień mają inny zestaw chlebów .starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyMiśka01 wrote:Mąż ok. Ja mam niedoczynnosc tarczycy, uszkodzony gen MTHFR 677c (homo)
Jak już tutaj ktoś wspomniał, większość z nas na coś z tym genem, chyba jeszcze większa cześć kobiet nawet tego nie bada i zachodzą w ciąże bez problemu, niestety diagnostyka niepłodności to sprzężenie badań z dietami i stylem życia, a na końcu wychodzą takie cuda że zajdziesz w ciąże w najmniej oczekiwanym momencie 😎💁🏻♀️🙏🏻🎁
niezapominajka12345, Mamka92 lubią tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Przy tej mutacji możesz mieć problem z przyswajanie kwasy foliowego, ale ja brałam kwas foliowy zwykły, B, 12 też, mam mutacje homo mthfr 667c, homocysteine 6 nie biorąc metylowaych witamin, więc to nie jest powiedziane, że każdy z mutacja będzie miał problem z przysfajaniem witamin, owszem jest takie ryzyko,
-
nick nieaktualny
-
Ja za 1 razem żadnej diety nie mialam bo jak Medart był jeszcze na słowiańskiej to żadnych badań na celiakię mi nie robił. I ciąża była zdrowa i wszystko ok.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyantonna wrote:O jeny a jak bedziesz lezec to bedzie ok? Przyklei sie z powrotem? Caly sie odkleil czy co? Gratuluje serduszka 😘
-
Jak nie urok to... Kurde zmarł mój szef co juz wywołało stres. A teraz jeszcze pogrzeb. Co mam powiedzieć żeby nie iść🤔😡 nie chcialam mówić o ciąży. Iść chyba też nie mogę. Za duży stres.
Czy jak poprosze w klinice o chorobowe to wypisza na coś innego niż ciąża?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 15:36
Maggy lubi tę wiadomość