X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Bdziągwa - kiedyś miałam po 22 nawet :( daj znać jak te wyniki Ci wyszły i co na to dr Kru.

Imbirek - mnie ostatnio Kru pytał o szpital, jak mu powiedziałam, że Śrem to nie miał nic przeciwko - zapytał tylko czy wiem, że jeden oddział w Śremie „w razie w” jest przygotowany na przyjmowanie pacjentów z koroną. To akurat wiedziałam i to prawda - oddział dziecięcy kilka tygodni temu przekształcili w „strefę czerwoną” - w razie jakby w Poznaniu zabrakło miejsc dla zakażonych, to mają ich do Śremu wysyłać. Ale z tego co wiem to na razie żadnego chorego nie przyjęli.

Ty będziesz rodziła szybciej niż ja więc daj później znać co i jak :) bo do tego Śremu idziesz tak z 'ulicy' czy kogoś tam masz?
    Bdziągwa ja miałam (o ironio) problem przy pierwszej mojej ciążowej becie z bliźniakami - kupiłam badanie przez internet, robiłam je w sobotę w HCP i czekałam i czekałam i czekałam i się nie doczekałam. O 2 w nocy nie wytrzymałam i zadzwoniłam 😂 i się okazało że jak kupiłam przez internet to czasami się pojawiają problemy i mój wynik już dawno był ale pani nie mogla go załadować 🤷‍♀️ spróbuj może tam zadzwonić, jeśli wiesz gdzie ta twoja krew poszła do badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 20:48

bdziągwa lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile maksymalnie procedur robia lekarze w naszej klinice? 4? Są ograniczenia?

• Catlady Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Ty będziesz rodziła szybciej niż ja więc daj później znać co i jak :) bo do tego Śremu idziesz tak z 'ulicy' czy kogoś tam masz?
    Pewnie, dam znać. Nie mam tam nikogo :)

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Czyli dr K Ci nie powiedziała, ze nie zajmuje sie prowadzeniem ciaz? Miesiac to dluuuugo 😱 Ktory dzis masz tc? Kiedy bylas na pierwszym USG?
    Nie nie mówiła nic że nie prowadzi . Miesiąc to długo ale chyba standardowo każą tak przychodzić. Myślę że za dwa tygodnie bym chyba zobaczyła czy się dalej odkleja czy nie. Pierwsza beta 17.04 pierwsze USG 28 .04 i serduszko 8.05 . A ty kiedy masz kolejną betę ?

• bdziągwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Bdziągwa ja miałam (o ironio) problem przy pierwszej mojej ciążowej becie z bliźniakami - kupiłam badanie przez internet, robiłam je w sobotę w HCP i czekałam i czekałam i czekałam i się nie doczekałam. O 2 w nocy nie wytrzymałam i zadzwoniłam 😂 i się okazało że jak kupiłam przez internet to czasami się pojawiają problemy i mój wynik już dawno był ale pani nie mogla go załadować 🤷‍♀️ spróbuj może tam zadzwonić, jeśli wiesz gdzie ta twoja krew poszła do badań.
    No poszło to tego głównego w Poznaniu mimo iż badałam w Zalesawie. Ale jeszcze 3 razy pytałam się pielęgniarki czy na pewno dziś i że tak bo na te kwasy żółciowe to powiedziała że 5-6 dni się czeka. Eh unikam jak mogę zamknięcia w szpitalu ale czuje że to będzie nieuniknione 😔

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    No poszło to tego głównego w Poznaniu mimo iż badałam w Zalesawie. Ale jeszcze 3 razy pytałam się pielęgniarki czy na pewno dziś i że tak bo na te kwasy żółciowe to powiedziała że 5-6 dni się czeka. Eh unikam jak mogę zamknięcia w szpitalu ale czuje że to będzie nieuniknione 😔

No to do alabu w HCP powinnaś się dodzwonić bo oni tam w końcu siedzą cała dobę i szpital obsługują więc może będziesz miała szczęście i ktoś łaskawie podniesie słuchawkę - trzymam kciuki! Może nie będzie tak źle z tym szpitalem, poczekaj na wyniki chociaż rozumiem że się denerwujesz bo mnie pobyt w szpitalu i czekanie wpędza w bardzo zły nastrój (a bez odwiedzin to już w ogóle kaplica - nie żeby mój mąż siedział ze mną kilka godzin, ale przyjeżdżał na pół godziny i od razu lepiej na sercu było...)

Catlady ja też nie mam nikogo tam więc czekam na wieści jak już szczęśliwie będziesz po :)

bdziągwa, Catlady lubią tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Gaja88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała w Alabie bardzo późno wyniki ? Miały być wieczorem....I dalej nie ma :-(
    Ostatnio miałam koło 22.30.

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • Anulas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Dziewczyny ile maksymalnie procedur robia lekarze w naszej klinice? 4? Są ograniczenia?

Mialam 4 i poki co nie wspominali, że muszę kończy. 🤔

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ż jak usłyszał, że miałam kryzys i zjadłam pierogi ze dwa rady i bułkę to kazał mi wyjść ;) Był poważny, ale dzielnie zostałam. Generalnie rozumiem, ale czasem aż się go boję pod tym kątem.
    Miśka01 wrote:
    Mi lekarz powiedział, że jak nie przejdę na dietę nigdy w ciąży nie będę. Dieta bezglutenowa jest do przeżycia. Gorzej jest z laktoza i cukrem.

Mamka92 lubi tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Mamka92 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Ż jak usłyszał, że miałam kryzys i zjadłam pierogi ze dwa rady i bułkę to kazał mi wyjść ;) Był poważny, ale dzielnie zostałam. Generalnie rozumiem, ale czasem aż się go boję pod tym kątem.

No ja też... jest specyficzny :D

2014 Polna Poznań 3x iui :(
    4 transfery :-(
    2015 Medart
    2 zarodki 8b - synek 42tc
    2019 transfer 5.1.1 cb
    10.05.2020 crio 5.1.1 i 4.2.1
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • bdziągwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja próbka trafiła do laboratorium jednak na Starołęckiej 😔 wynik będzie dopiero w poniedziałek!!!!

Dr Kru napisal że mam jutro jechać na polna do laboratorium A tam na stronie jest napisane ze od poniedziałku do piątku tylko ... był ktoś niedawno w sobotę? Pobiora mi krew ? Czy lepiej od razu do HCP ?????

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
  • Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamka92 wrote:
    No ja też... jest specyficzny :D
    Na mnie też ostatnio był zły. Podniósł głos nawet . Poczułam się jak mała dziewczynka . Byłam mega zmieszana 😅

• antonna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Bzdziagwa braku wyniku. Mi na Milczanskiej szybko teraz robili. Lab czynny do 10:30, a o 13 mialam wyniki obu bet. Gorzej, ze za drugim razem mi nabila Total HCG zamiast beta HCG ale na szczescie zauwazylam. Juz raz mnie tam tak urzadzili i musialam powtarzac badania.

Za duzo nastepne badania w poniedzialek. Moj poziom stresu jest coraz wiekszy. Ale dzis byla ladna, mocna kreska na tescie :-) Tak masz racje, normalnie sie chodzi co miesiąc. Sama tak chodzilam w pierwszej ciąży, ale teraz to dla mnie co innego.

bdziągwa, Za dużo za dużo lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    Moja próbka trafiła do laboratorium jednak na Starołęckiej 😔 wynik będzie dopiero w poniedziałek!!!!

Dr Kru napisal że mam jutro jechać na polna do laboratorium A tam na stronie jest napisane ze od poniedziałku do piątku tylko ... był ktoś niedawno w sobotę? Pobiora mi krew ? Czy lepiej od razu do HCP ?????

Hcp ostatnio w weekendy bylo zamkniete. Moze zadzwon rano do medart czy pobieraja. Ja tak musialam zrobic 2 tygodnie temu

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:

A do HCP nie możesz np teraz podjechać ? Może by przyjęli jak jest taka sytuacja . Mi jak na starołęckiej psikusa zrobili i też nie było badań to właśnie pani z HCP mnie poinformowała że koleżanki coś tam narobiły ale mogę podjechać do nich jak mi się spieszy .

• Mamka92 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Na mnie też ostatnio był zły. Podniósł głos nawet . Poczułam się jak mała dziewczynka . Byłam mega zmieszana 😅

Mnie to samo , ostatnio wkurza sie ze ciagle musi te ankiety podpisywac mowi znow to Pani przyniosla ? Haha

2014 Polna Poznań 3x iui :(
    4 transfery :-(
    2015 Medart
    2 zarodki 8b - synek 42tc
    2019 transfer 5.1.1 cb
    10.05.2020 crio 5.1.1 i 4.2.1
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    A do HCP nie możesz np teraz podjechać ? Może by przyjęli jak jest taka sytuacja . Mi jak na starołęckiej psikusa zrobili i też nie było badań to właśnie pani z HCP mnie poinformowała że koleżanki coś tam narobiły ale mogę podjechać do nich jak mi się spieszy .

Nie wiem trzeba dzwonić dopytac. Te dwa tygodnie temu dr K mówiła że nie mają czynne w soboty i oni też nie wiedzą nigdy czy kuriera przysla. Dowiadują się w piątek

• bdziągwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Ale te badania na wątrobę muszą być naczzo 😔🙈

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:

Pobierają raczej , tylko w soboty trzeba wchodzić do punktu pobrań przez izbę przyjęć , najlepiej tam zadzwonić i się dopytać

• bdziągwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Pobierają raczej , tylko w soboty trzeba wchodzić do punktu pobrań przez izbę przyjęć , najlepiej tam zadzwonić i się dopytać
    Wlasnie się dodzwoniłam i tylko poniedziałek-piątek.....

HCP też pisze że nieczynne 😔 będę jak ten debile jutro jeździć może ktoś się zlituje.....

W tym kraju szybciej się umrze na wszystko inne poza 👑 wirusem bo się ze**** z tym i innych chorób i pacjentów nagle nie ma.....

Sorry za ten post z żalem.ale jak może tak być żeby się prosić o pobranie krwi i wyniki w tym.kraju jeszcze za to płacąc dodatkowo 😣

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
‹‹ 2233 2234 2235 2236 2237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ