MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
bdziągwa wrote:Moja próbka trafiła do laboratorium jednak na Starołęckiej 😔 wynik będzie dopiero w poniedziałek!!!!
Dr Kru napisal że mam jutro jechać na polna do laboratorium A tam na stronie jest napisane ze od poniedziałku do piątku tylko ... był ktoś niedawno w sobotę? Pobiora mi krew ? Czy lepiej od razu do HCP ?????
Może teraz coś zmieniliWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 22:38
-
bdziągwa wrote:Wlasnie się dodzwoniłam i tylko poniedziałek-piątek.....
HCP też pisze że nieczynne 😔 będę jak ten debile jutro jeździć może ktoś się zlituje.....
W tym kraju szybciej się umrze na wszystko inne poza 👑 wirusem bo się ze**** z tym i innych chorób i pacjentów nagle nie ma.....
Sorry za ten post z żalem.ale jak może tak być żeby się prosić o pobranie krwi i wyniki w tym.kraju jeszcze za to płacąc dodatkowo 😣
Zadzwon rano do Medartu, w niedzielę 3 maja było tak, że skierowanie wystawiali w Medarcie, a na pobranie było trzeba tylko podjechać do HCP. Trzeba było zadzwonić na dzwonek i podchodził ktoś do laboratorium. Może w taki sposób Ci się uda to załatwić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 22:40
bdziągwa lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
bdziągwa wrote:Wlasnie się dodzwoniłam i tylko poniedziałek-piątek.....
HCP też pisze że nieczynne 😔 będę jak ten debile jutro jeździć może ktoś się zlituje.....
W tym kraju szybciej się umrze na wszystko inne poza 👑 wirusem bo się ze**** z tym i innych chorób i pacjentów nagle nie ma.....
Sorry za ten post z żalem.ale jak może tak być żeby się prosić o pobranie krwi i wyniki w tym.kraju jeszcze za to płacąc dodatkowo 😣bdziągwa lubi tę wiadomość
-
Matilda19 wrote:Jedz na Polną i zgłoś się normalnie na izbę przyjęć i jak powiesz że Cię ciało swędzi to w 5 minut będziesz miała krew pobraną i za 2 h wynik . Moja koleżanka o 2 w nocy pojechała wówczas bo tak ja swędzialo że zasnąć nie mogła i nie było problemu . Na czczo na pewno nie była bo to nie miało tutaj znaczenia jeśli jest cholestaza. Zależy od wyników zawsze możesz odmówić przyjęcia na oddział ale badania od ręki Ck zrobią i będzie po kłopocie .
To najlepsze rozwiązanie -
Martyna95 wrote:Dziewczyny kiedy lekarz zlecał wam takie badania, z których dowiedziałyście się o mutacjach i kiedy lekarz zalecał wam dietę? Czy lekarz sam zalecał Wam dietę i suplementy czy pytałyście o to? Czytając wasze posty mam wrażenie że nie mam pełnych badań.
Dr K na pierwszej wizycie wszystkie te badania zlecila. Suplementy nie wiem czy na 1 czy 2 zlecila. -
Martyna95 wrote:Dziewczyny kiedy lekarz zlecał wam takie badania, z których dowiedziałyście się o mutacjach i kiedy lekarz zalecał wam dietę? Czy lekarz sam zalecał Wam dietę i suplementy czy pytałyście o to? Czytając wasze posty mam wrażenie że nie mam pełnych badań.
U mnie Ż po 2 nieudanych transferach i wyszedł polimorfizm jakiegoś genu, który odpowiada za wchłanianie B12 i Folianów. Miałam przez to wysoki poziom homocysteiny. Zalecił przyjmowanie metylowanej B12 i metylowanego kwasu foliowego.Punkcja 03.2017
5 zarodków (2x 5AA i 3x 4AA)
03.2017 - pierwszy transfer
06.2017 - drugi transfer
10.2017 - trzeci transfer(Synek 4040g, 20.07.2018)
05.2019 - czwarty transfer
- niski przyrost bety, pusty pęcherzyk płodowy
10.2019 - piąty transfer(Córeczka 3310g, 09.07.2020)
-
Endo 12!!!! Jutro transfer
antonna, Gaja88, Za dużo za dużo, truskawka26, Nowa38, Starajacsieocud, Anulas, Catlady, Mrs.P, niezapominajka12345, Luluiza, Matilda19, Olanta, Zoska, bdziągwa, mika_do, iMonia, Panna Migotka, diversik89 lubią tę wiadomość
-
Długo mnie nie było 🙈 tak się wkrecilam w wyprawkę, remont, porządki że nie wiem kiedy dni się zmieniają.
Kaach, moje serce rozpadło się na wiele kawałków 💔 gdybyś czegoś potrzebowała pisz śmiało na pw. Życzę Wam siły.
Antonna, bomba!!!!! Kolejny naturalsik. Trzymam kciuki za przyrosty i prawidłowy rozwój Waszego cudu 🥰
Mysza, graattuuullaaacje 😁😁😍😍😍😘😘
Za dużo, uważajcie na siebie 🤩
Catlady, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 🥰Catlady, antonna, Mysza1986 lubią tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
nick nieaktualny
-
Monia88 wrote:Cześć dziewczyny ☺️
Może Wy pomożecie, dr B nie odpisał jeszcze, czy po punkcji też miałyście bóle w dole plecow i wzdęcia brzucha? Czy to jest normalne? Pije izotoniki, ale jakoś średnio na chwilę obecną.
Wiekszość miała. Ja też mimo, że hiperka mi nie groziła to bol byl. Jeszcze bolały jajniki. Musialam co chwile sikać bo inaczej nie mogłam się ruszyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2020, 13:19
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:Wiekszość miała. Ja też mimo, że hiperka mi nie groziła to bol byl. Jeszcze bolały jajniki. Musialam co chwile sikać bo inaczej nie mogłam się ruszyć.
Dzięki 🙂bo już sama nie wiedziałam, doktor raz zapomniał odpisać, dopiero jak kolejne razy się przypomniałam i akcje wieczorne były, niepotrzebny stres, więc już się wolę upewnić. -
Generalnie w Poznaniu w weekend pobranie krwi jest niemożliwe trzeba by było się chyba położyć przed szpitalem 🤬
Mi jak odmówili pobrania na polnej to dr Kru zadzwonił na izbę przyjęć na szczęście była jego koleżanka i mega miłe panie 🙏 Ale zrobili mi badanie z krwi niby choleztaza nie wyszła za to na USG wyszła różnica 1 kg więc zostawili mnie na oddziale żeby podać dzieciom sterydy.....
Trzymajcie kciuki żebym wyszła do domu bo nie chce tu leżeć do końca ciąży 😔Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
bdziągwa wrote:Generalnie w Poznaniu w weekend pobranie krwi jest niemożliwe trzeba by było się chyba położyć przed szpitalem 🤬
Mi jak odmówili pobrania na polnej to dr Kru zadzwonił na izbę przyjęć na szczęście była jego koleżanka i mega miłe panie 🙏 Ale zrobili mi badanie z krwi niby choleztaza nie wyszła za to na USG wyszła różnica 1 kg więc zostawili mnie na oddziale żeby podać dzieciom sterydy.....
Trzymajcie kciuki żebym wyszła do domu bo nie chce tu leżeć do końca ciąży 😔
Dobrze, ze cholestazy nie ma! Mam nadzieje, ze Cie szybko wypuszcza. Podaja sterydy w razie szybszego wywolania porodu?
Tak Monia88 to normalne. Ten płyn po peknietych pecherzykach bardzo podraznia i powoduje bóle.bdziągwa, Monia88 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
bdziągwa wrote:Generalnie w Poznaniu w weekend pobranie krwi jest niemożliwe trzeba by było się chyba położyć przed szpitalem 🤬
Trzymajcie kciuki żebym wyszła do domu bo nie chce tu leżeć do końca ciąży 😔
✊✊✊🙏🙏bdziągwa lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:Dobrze, ze cholestazy nie ma! Mam nadzieje, ze Cie szybko wypuszcza. Podaja sterydy w razie szybszego wywolania porodu?
Tak Monia88 to normalne. Ten płyn po peknietych pecherzykach bardzo podraznia i powoduje bóle.
Bo niby młody ma 2900 g a mała 1900 g 😣
I on się może szybciej pchać na światSynek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
-
Bdziągwa, a kiedy miałaś ostatnie usg robione? Wtedy też była taka różnica?
Mam nadzieję, że Cię jednak wypuszczą szybko 😘Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady wrote:Bdziągwa, a kiedy miałaś ostatnie usg robione? Wtedy też była taka różnica?
Mam nadzieję, że Cię jednak wypuszczą szybko 😘
Dzięki pewnie coś więcej będę wiedziała w poniedziałek lub wtorek.....Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️