MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Za dużo za dużo wrote:A moja własna siostra . 😞 Pamiętam jeszcze dr K mówiła na pierwszym USG ,że może być różnie bo jak wtedy badaliśmy zarodki to pół na pół były wadliwe. Więc trudno się nie denerwować .
21.09.2020 - ❤❤ -
JustynaFrog wrote:Za dużo bardzo dobrze Cię rozumiem, ja mam jutro prenatalne i umieram ze strachu. Niby na usg zwykłym tydzień temu wszystko było ok ale boję się że jutro na tych dokładnych badaniach coś wyjdzie nie tak. Mam taki stan, że jak tylko zobacze np w tv jakies chore dziecko to od razu ciarki mnie przechodzą że to dla wróżba. Wpadam w paranoję. A przecież wiadomo, że stres szkodzi, tylko tak trudno to opanować.
Ja tez mam jutro prenatalne i tez bardzo się boję🤧 nie miałam badanych zarodków -
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:A no to ja piję tak samo;) Tak swoją drogą to myślałam, że ten soczek będzie smaczny i słodki, a to takie bleee.. że szok:D Ale zaciskam zęby i pije, pije dopiero od 2 dni a nagle jakby dolegliwości ustąpiły, ja już nie wiem co to za ciąża...
Czym dalej, tym samopoczucie coraz lepsze, mały znaku żadnego nie daje, czy wszystko ok a ja się martwię i codziennie nasłuchuje brzuch, czy może łaskawie się w końcu ruszy:D hehe wizyta u Kru dopiero za 10 dni:( A później połówkowe u Sz, tego to się dopiero boję
Anulas będzie dobrze!! Trzymam kciuki, daj koniecznie znać po wizycie!!Jutro będzie dobry dzień tu na forum- tak czuję!!
)
No miałam właśnie pytać jak tam robaczek w brzuszku, ale piszesz że cisza 💁🏻♀️ Zaczekaj ze spokojem, potem będzie Ci towarzyszyć codziennie to uczucie i czasem nawet męczące, bo są chwile dużej aktywności i umiarkowanej i tez zaczynam się zastanawiać co normalne a co nie 🙃🤔🧸
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNori wrote:Dziewczyny czy po miesiącu stosowania tabletek antykoncepcyjnych miałyście może skąpą miesiączkę? Tak jakby już praktycznie się kończyła a dzisiaj mam pierwszy dzień cyklu.
Plamienia /krwawienie po odstawieniu antykoncepcji nie będzie krwawieniem typowo miesiaczkowym, może być delekatne. -
Kochana CZASEM brzuch jest normalny, a czasem się tak trochę napina z jednej czy z drugiej strony i nie wiem w sumie czy to mały, czy nie, ale żadnych takich typowych ruchów jak opisują to jeszcze nie czuję 🙄🙄🙈a szkoda, bo mógłby już dać o sobie znać!😍🙈😊Luluiza wrote:No miałam właśnie pytać jak tam robaczek w brzuszku, ale piszesz że cisza 💁🏻♀️ Zaczekaj ze spokojem, potem będzie Ci towarzyszyć codziennie to uczucie i czasem nawet męczące, bo są chwile dużej aktywności i umiarkowanej i tez zaczynam się zastanawiać co normalne a co nie 🙃🤔🧸starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
bdziągwa wrote:Dziewczyny wczoraj wieczorem zwolniła brzuch 😁 odeszły mivwody dzieci same chciały wyjść....
Między dziećmi jest 1 kg różnicy ale wszyscy jesteśmy razem na położniczym już. Ogarniam się po cc bo morfina niestety puszczą 🙈😂bdziągwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Kochana CZASEM brzuch jest normalny, a czasem się tak trochę napina z jednej czy z drugiej strony i nie wiem w sumie czy to mały, czy nie, ale żadnych takich typowych ruchów jak opisują to jeszcze nie czuję 🙄🙄🙈a szkoda, bo mógłby już dać o sobie znać!😍🙈😊
No mógłby, ale spokojnie doczekasz się 🙏🏻❤️ Sama widzisz, że nie ma reguły, ale wydaje mi się ze lada dzień powinny się pojawić. 👼🏻
Bdziagwa gratulacje ❤️👶🏻🎊🎉🎈
niezapominajka12345, bdziągwa lubią tę wiadomość
-
Iwa20 wrote:Gratulacje jesteś na polnej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 15:59
niezapominajka12345, Catlady, Imbirek91, Maggy, Mysza1986, Aliglam, Mera, iMonia lubią tę wiadomość
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dziewczyny ja jutro mam prenatalne u Sz. Z tego co pamiętałam to nie smarowałam niczym brzuszka, mam wyłączyć telefon i założyć te ochraniacze na buty niebieskie. Czy jeszcze powinnam o czymś pamiętać?
A i gdzie jest ten gabinet?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 16:12
21.09.2020 - ❤❤ -
JustynaFrog wrote:Dziewczyny ja jutro mam prenatalne u Sz. Z tego co pamiętałam to nie smarowałam niczym brzuszka, mam wyłączyć telefon i założyć te ochraniacze na buty niebieskie. Czy jeszcze powinnam o czymś pamiętać?
A i gdzie jest ten gabinet?dopiero na sam koniec jak dr skończy.
Gabinet jest po tej stronie co toalety, ostatnie drzwi po prawej stronie. Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! 🍀JustynaFrog, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
antonna wrote:Gratulacje Bzdziagwa!!!!
Szybkiego powrotu do formy
Już mam ciarki na myśl o pionizacji
Matilda cudownieIle mm miał wczoraj zarodek? Jak wiek ciąży wg USG?
Ja mam wizytę jutro i mi strasznie morale spadłyboję się co to będzie, albo raczej czego to nie będzie ;-(
-
nick nieaktualnyCatlady wrote:W trakcie badania nie zadawać pytań
dopiero na sam koniec jak dr skończy.
Gabinet jest po tej stronie co toalety, ostatnie drzwi po prawej stronie. Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! 🍀 -
Za dużo za dużo wrote:Takie pytanie mam wiem że gdzieś już się przewinęło . Jeśli lekarz na prenatalnych mówił że wszystko jest dobrze to decydowałyście się mimo to na dodatkowe badania typu nifty harmony ?Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualny
-
Za dużo za dużo wrote:Takie pytanie mam wiem że gdzieś już się przewinęło . Jeśli lekarz na prenatalnych mówił że wszystko jest dobrze to decydowałyście się mimo to na dodatkowe badania typu nifty harmony ?
Ja robilam w pierwszej ciazy pappa, bo chcialam. Ale wiecej pappy nie chce, bo dostalam wyniki i sie zastanawialam, a czemu 1:2000 a czemu nie mniej jak u koleżanki np. A teraz jak jestem po 30stce to bym robila nifty/harmony czy co tam teraz maja, ale najwczesniej jak sie da, czyli ponoc w 10 tc.👧 2017 ❤ 👶 2021