MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki, jutro mam połówkowe u Sz😱🙈😍😍😍✊boję się bardzo, ale wierzę że wszystko będzie ok ✊😍
Mamka92, Gaja88, Matilda19, Starajacsieocud, Mysza1986, mika_do, Catlady, Rybitwa lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki, jutro mam połówkowe u Sz😱🙈😍😍😍✊boję się bardzo, ale wierzę że wszystko będzie ok ✊😍
Będzie na pewno.ja im bardziej się boję wizyty to zawsze jest dobrze hehe
Kiedy się robi te prenatalne 1 trymestru? Jakie są Widelki ?
Ja właśnie siedzę i czekam na wizytę u dr Z ale dziś tu dużo ludzi.niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
anakonda wrote:A nie masz wizyty dzień przed transferem? Ja mam zawsze żeby sprawdzić endo czasami żeby nie jeździć miałam w dniu transferu i wtedy albo rozmrażali zarodek albo nie
-
Zoska wrote:Powinna być wizyta dzień przed transferem, wtedy robi ci USG i badanie krwi- hormony. Ja miałam już w sobotę wizytę bo Z mówił że w niedzielę to na badanie krwi musiałabym jechać do punktu. A tak w sobotę pobierają w medarcie. Mówił jeszcze,ze przy enometrium 15-16mm on nie robi transferów.
Teraz jak tak myślę to przy poprzednim transferze też nie miałam USG dzień przed tylko dwa. Jedyne co to progesteron badałam dodatkowo dzień przed, bo dwa dni przed był za niski i jechałam w niedzielę specjalnie na badanie do Poznania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 10:39
-
Pierwsze prenatalne robiłam w 12+2, dr chyba kazał między 11-13? Tak mi się coś kojarzy 😉😊 ale nie wiem czy dobrze mówię.Mamka92 wrote:Będzie na pewno.
ja im bardziej się boję wizyty to zawsze jest dobrze hehe
Kiedy się robi te prenatalne 1 trymestru? Jakie są Widelki ?
Ja właśnie siedzę i czekam na wizytę u dr Z ale dziś tu dużo ludzi.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Ja już po wizycie krwiak jest malutki takze pięknie znika. Maluszek ma 1.3 cm
wszystko ok
Gaja88, Aguś93, Nowa38, Matilda19, Lilak1992, Imbirek91, Starajacsieocud, niezapominajka12345, mika_do, Zoska, Catlady, antonna, Anulas, truskawka26, Olanta, Maggy, Rybitwa, Panna Migotka lubią tę wiadomość
-
Lilak1992 wrote:Hej dziewczyny!
Jak długo czeka się na badanie genu HLA DQ2 DQ8 w kierunku genetycznie uwarunkowanej nietolerancji glutenu? Czy można zrobic badanie w Medart czy Zamawiałyście badania do domu?
Ja czekałam 2 tygodnie robilam w medarcie -
Kora88 wrote:Dziewczyny, pomóżcie proszę. W poniedziałek miałam punkcję, w środę pytałam jak idzie, a dr napisał o 4 zarodkach i 1 zapłodnieniu. Zdecydowałam się na genetykę, więc transfer byłby ewentualnie w kolejnym cyklu.
Jak to teraz wygląda: mam pisać codziennie do lekarza jak się rozwijają, czy zadzwonią i poinformują co i jak? 5-ty dzień wypada w sb, więc nie wiem czy powinnam do niego pisać jutro czy dziś. Czy badają od razu wszystkie zarodki? Czy mogę powiedzieć ile badać? Nie mam pojęcia też kiedy się umawiać na jakąś wizytę, czy będzie trzeba przyjmować leki (o ile się wszystko uda..). -
Anulas wrote:Jestem po wizycie. Mam krwiaka. Nie wiem jak duzego bo na samym "wlocie". Pani dr nie chciala tą głowica tego ruszac. Zrobiła USG przez brzuch i z dzieciątkiem ok🙏🙏🙏. Najbliższe tygodnie będę leżeć.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Cześć dziewczyny 🙂 widzę, że temat wyboru lekarza dość często się przewija.
Podczytuje Was w wolnej chwili, prowadziłam dwie ciążę u dr Kru, pierwsza jak jeszcze pracował w szpitalu, kolejna rok temu, dwa porody miałam bardzo ciężkie, pierwszy na Polnej, opieka była bardzo dobra, kolejny w Sw Rodzinie tutaj był problem, niestety byłam "niczyja", lekarz kończący dyżur miał gdzieś co będzie dalej, kolega będzie się martwił i tak przez kilka dni, lekka trauma mam do dziś.
Wiem, że ile ludzi tyle opini, w przyszłości planujemy jeszcze jedno dziecko, tym razem wybiorę położnika pracującego w szpitalu.
Podzieliłam się swoimi doświadczeniami.antonna, Kora88 lubią tę wiadomość
-
Anulas wrote:Jestem po wizycie. Mam krwiaka. Nie wiem jak duzego bo na samym "wlocie". Pani dr nie chciala tą głowica tego ruszac. Zrobiła USG przez brzuch i z dzieciątkiem ok🙏🙏🙏. Najbliższe tygodnie będę leżeć.
-
Anulas wrote:Jestem po wizycie. Mam krwiaka. Nie wiem jak duzego bo na samym "wlocie". Pani dr nie chciala tą głowica tego ruszac. Zrobiła USG przez brzuch i z dzieciątkiem ok🙏🙏🙏. Najbliższe tygodnie będę leżeć.
Witaj w klubie mój po tygodniu w sumie został tylko malutki ładnie się oczyścil:)
-
antonna
Na USG go nie bylo. Wieczorem poszlam na spacer (wczesniej tez chodzilam) . Dr mówi, że dla mnie to juz moze byc wysilek. A już nie pamietam, ale moglam krzywo nadepnac, albo cos faktycznie dzwignac, co nie wydawalo mi się ciężkiego i pewnie większości z Was by nic nie bylo. Mówiła tez, że przy bakteriach te kosmowki są oslabione (chyba dobrze zrozumialam). Na oko to z 4 cm ma wiec duzy mi się wydaje 🤔
Matilda19
Dobrze, że jest nisko bo nie zagraża na razie dziecku. Ból sie pojawi wszystkiego jak krew zobaczylam wiec to raczej z nerwów. Tak nic specjalnie e brzuchu nie boli poza kluciem od czasu do czasu. Bardziej boli mnie w plecach. Dostalam znow tą 1 saszetke na bakterie w moczu. Dr mówiła, że ból w plecach to raczej od nerek.
Mamka92
A skrzepy jakieś mialas? Czy się ladnie wchłonął? -
Anulas wrote:antonna
Na USG go nie bylo. Wieczorem poszlam na spacer (wczesniej tez chodzilam) . Dr mówi, że dla mnie to juz moze byc wysilek. A już nie pamietam, ale moglam krzywo nadepnac, albo cos faktycznie dzwignac, co nie wydawalo mi się ciężkiego i pewnie większości z Was by nic nie bylo. Mówiła tez, że przy bakteriach te kosmowki są oslabione (chyba dobrze zrozumialam). Na oko to z 4 cm ma wiec duzy mi się wydaje 🤔
Matilda19
Dobrze, że jest nisko bo nie zagraża na razie dziecku. Ból sie pojawi wszystkiego jak krew zobaczylam wiec to raczej z nerwów. Tak nic specjalnie e brzuchu nie boli poza kluciem od czasu do czasu. Bardziej boli mnie w plecach. Dostalam znow tą 1 saszetke na bakterie w moczu. Dr mówiła, że ból w plecach to raczej od nerek.
Mamka92
A skrzepy jakieś mialas? Czy się ladnie wchłonął?
Mi dr A B mówił, że krwiaki robią się od Clexane, jest to dosc częsta przyczyna i niestety mogą się dłużej wchłaniacSynek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
Anulas wrote:antonna
Matilda19
Mamka92
A skrzepy jakieś mialas? Czy się ladnie wchłonął?
Ufam że będzie dobrze ale stres niestety jest 🙏🏻😏Zreszta ja osobiście dopóki nie urodzę i na ręce dziecka nie wezmę to nie uwierzę że wszystko ok 😉
Trzymam kciuki i życzę miłego leżenia ✊😊 -
Wika35 wrote:Kora88 mam podobna sytuacje. Masz juz moze jakies info o zarodkach?
Tak, ale zdecydowałam się też 4 dnia napisać do doktora, napisał, że są 3 zarodki. Potem był weekend, to odpuściłam więc nie wiem co się z nimi dzieje. Nie wiem też dalej ile trwa ta genetyka, ale w pon. zadzwonię do rejestracji i zapytam co i jak.
Pisałam też do dr czy się umówić do niego na przyszły tydzień, ale napisał, że wizyta poczeka.
Czuję się jakaś niedoinformowana, ale pewnie za mało pytam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 17:30