MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po krwotoku nie plamilam ale jak poleciało to dosłownie rzeka krwii. Potem cisza i spokój . Mówiła że jak więcej nie chluśnie to w 95% wszystko się udaje ale leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć . Obecnie już nic nie boli ale Relanium mam brać wiec się grzecznie słucham. Jak Ci się coś napina to bierz no-spe Max , nie ma co ryzykować myślę i mniejsza szkoda niż jskies napięcia przy krwiaku. I jeszcze w dniu krwotoku odebrałam posiew i bakteria jakaś wiec może to stad, to tak jak u Ciebie mówiła że kosmówka się osłabia.
No nic, wszystko co w ludzkiej mocy zrobiłyśmy , trzeba wierzyć że się dobrze skończy 💪😉🙏🏻🙏🏻🙏🏻 -
Co do leżenia przy krwiakach to slyszakam i czytalam wiele opinii. Bardzo dużo, że leżenie nie ma wplywu na wchłonięcie (co innego jak krwotok nie ustaje) . Oszczedny tryb życia jak najbardziej. No ale... Skoro każe leżeć to leżę żeby później pretensji do siebie nie mieć
-
Anulas wrote:Co do leżenia przy krwiakach to slyszakam i czytalam wiele opinii. Bardzo dużo, że leżenie nie ma wplywu na wchłonięcie (co innego jak krwotok nie ustaje) . Oszczedny tryb życia jak najbardziej. No ale... Skoro każe leżeć to leżę żeby później pretensji do siebie nie mieć
-
Przeczytałam kilkadziesiąt stron forum w stecz i widzę, że dr A. B odstawia heparyne w ciąży??? Mi mówił abym całą ciążę brała, lekarz do którego się przeniosłam również, mówił, że nigdy do końca nie wiemy z jaką pacjentka mamy styczność , ja też nie miałam pełnego pakietu badań na trombofilia i takie nagle odstawienie Clexane może skończyć się tragicznie, no ale myślę, że doktor wie co robi.3x UIU ☹️
2018 ivf - 4 zarodki
1 transfer 😕
2 transfer - Synek ☺️
Luty 2020 - 3 transfer ☹️
Marzec 2020 - 4 transfer ☹️
Maj 2020 start z kolejną procedura Ivf. -
nick nieaktualnyMatilda19 wrote:No wiec właśnie 😉 a mi dr K mówiła odwrotnie , leki żadne nie pomogą jak nie będę leżeć wiec bądź tu mądry 🤷🏻♀️
Ginekolodzy maja różne zalecenia. Jak miałam krwiaka w 16 tc, był maly i nie zagrażal ciąży, lekarz prowadzący mówił zero dźwigania i podnoszenia, ale funkcjonować normalnie, miałam się zjawić na kontrolnym usg aby zobaczyć czy nie ma skutków ubocznych, dużo dziewczyn woli leżeć,kwestia psychiki.Matilda19 lubi tę wiadomość
-
Hej, czy któraś z Was robiła może jakieś badania na Szamarzewskiegp? Kru dzisiaj zalecił mi badanie anty xa bo mam słabe wyniki mimo brania 2x dziennie clexane 40 i 1x dziennie aspirin cardio 100.
Mam do Poznania 100 km i nie chciałabym jechać tam w ciemno. Wiecie może czy normalnie można zrobić tam sobie badanie i czy wynik jest w ten sam.dzien czy jakieś obostrzenia w związku z pandemia?
Będę wdzięczna za pomoc;)21.09.2020 - ❤❤ -
Dziewczyny pomóżcie, dzis mam 30 dzień cyklu,w którym rozpoczęliśmy przygotowania do transferu estrofemem i divigelem jednak Endo nie było odpowiednie i dr zaleciła od 14 dnia cyklu duphaston przez 10 dni ...ostatni duphaston był 11 czerwca i teraz powinnam dostać miesiączkę . Wczoraj pojawiło się delikatnie plamienie ,dziś tak samo ,ale bardzo znikome...czy miałyście tak może? Nie wiem czy to już miesiączka ,czy wszystko dopiero się rozkręca😕pytam bo miałam się zgłosić do dr 3 dnia cyklu żeby zacząć przygotowania do crio..nie chciałabym przegapić cyklu 🙄😟
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Anulas wrote:Dziewczyny, kiedy kończy się I trymestr???Co artykuł to inny okres. W jednym ze 12 ukonczony w drugim, że 13 a jeszcze jakis kalkulator pokazuje że to będzie 14
Anulas lubi tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Lumiko wrote:Dziewczyny pomóżcie, dzis mam 30 dzień cyklu,w którym rozpoczęliśmy przygotowania do transferu estrofemem i divigelem jednak Endo nie było odpowiednie i dr zaleciła od 14 dnia cyklu duphaston przez 10 dni ...ostatni duphaston był 11 czerwca i teraz powinnam dostać miesiączkę . Wczoraj pojawiło się delikatnie plamienie ,dziś tak samo ,ale bardzo znikome...czy miałyście tak może? Nie wiem czy to już miesiączka ,czy wszystko dopiero się rozkręca😕pytam bo miałam się zgłosić do dr 3 dnia cyklu żeby zacząć przygotowania do crio..nie chciałabym przegapić cyklu 🙄😟
Plamienie to nie okres. Tez mialam takie rozkminy 🙈👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Mrs. P - śledzę od jakiegoś czasu forum, widzę, że będziesz miała operacje , też jestem pacjentka doktora Breb, czeka mnie laparoskopia, ale jak ten lekarz operuje w takim tempie jak przeprowadza większość wizyt to boję się rezultatów operacji, przyjmiesz zaproszenie do przyjaciółek?
-
antonna wrote:Plamienie to nie okres. Tez mialam takie rozkminy 🙈
No właśnie ,myślałam ,że to początek i się rozkreci , bo ból jak na okres jest ....juz sama nie wiem ...😏 Dzięki AntonnaStarania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak