Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po krwotoku nie plamilam ale jak poleciało to dosłownie rzeka krwii. Potem cisza i spokój . Mówiła że jak więcej nie chluśnie to w 95% wszystko się udaje ale leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć . Obecnie już nic nie boli ale Relanium mam brać wiec się grzecznie słucham. Jak Ci się coś napina to bierz no-spe Max , nie ma co ryzykować myślę i mniejsza szkoda niż jskies napięcia przy krwiaku. I jeszcze w dniu krwotoku odebrałam posiew i bakteria jakaś wiec może to stad, to tak jak u Ciebie mówiła że kosmówka się osłabia.
    No nic, wszystko co w ludzkiej mocy zrobiłyśmy , trzeba wierzyć że się dobrze skończy 💪😉🙏🏻🙏🏻🙏🏻

• Anulas Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leżenia przy krwiakach to slyszakam i czytalam wiele opinii. Bardzo dużo, że leżenie nie ma wplywu na wchłonięcie (co innego jak krwotok nie ustaje) . Oszczedny tryb życia jak najbardziej. No ale... Skoro każe leżeć to leżę żeby później pretensji do siebie nie mieć

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Co do leżenia przy krwiakach to slyszakam i czytalam wiele opinii. Bardzo dużo, że leżenie nie ma wplywu na wchłonięcie (co innego jak krwotok nie ustaje) . Oszczedny tryb życia jak najbardziej. No ale... Skoro każe leżeć to leżę żeby później pretensji do siebie nie mieć
    No wiec właśnie 😉 a mi dr K mówiła odwrotnie , leki żadne nie pomogą jak nie będę leżeć wiec bądź tu mądry 🤷🏻‍♀️

• MartaaM Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam kilkadziesiąt stron forum w stecz i widzę, że dr A. B odstawia heparyne w ciąży??? Mi mówił abym całą ciążę brała, lekarz do którego się przeniosłam również, mówił, że nigdy do końca nie wiemy z jaką pacjentka mamy styczność , ja też nie miałam pełnego pakietu badań na trombofilia i takie nagle odstawienie Clexane może skończyć się tragicznie, no ale myślę, że doktor wie co robi.

3x UIU ☹️
    2018 ivf - 4 zarodki
    1 transfer 😕
    2 transfer - Synek ☺️

Luty 2020 - 3 transfer ☹️
    Marzec 2020 - 4 transfer ☹️

Maj 2020 start z kolejną procedura Ivf.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    No wiec właśnie 😉 a mi dr K mówiła odwrotnie , leki żadne nie pomogą jak nie będę leżeć wiec bądź tu mądry 🤷🏻‍♀️

Ginekolodzy maja różne zalecenia. Jak miałam krwiaka w 16 tc, był maly i nie zagrażal ciąży, lekarz prowadzący mówił zero dźwigania i podnoszenia, ale funkcjonować normalnie, miałam się zjawić na kontrolnym usg aby zobaczyć czy nie ma skutków ubocznych, dużo dziewczyn woli leżeć,kwestia psychiki.

Matilda19 lubi tę wiadomość

• Zoska Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z tym czerwonym winem? Od kiedy do kiedy można pić?

• Anulas Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z tym czerwonym winem? Od kiedy do kiedy można pić?

Od punkcji albo transferu do bety

Zoska, Kora88 lubią tę wiadomość

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was robiła może jakieś badania na Szamarzewskiegp? Kru dzisiaj zalecił mi badanie anty xa bo mam słabe wyniki mimo brania 2x dziennie clexane 40 i 1x dziennie aspirin cardio 100.
    Mam do Poznania 100 km i nie chciałabym jechać tam w ciemno. Wiecie może czy normalnie można zrobić tam sobie badanie i czy wynik jest w ten sam.dzien czy jakieś obostrzenia w związku z pandemia?
    Będę wdzięczna za pomoc;)

21.09.2020 - ❤❤
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, dzis mam 30 dzień cyklu,w którym rozpoczęliśmy przygotowania do transferu estrofemem i divigelem jednak Endo nie było odpowiednie i dr zaleciła od 14 dnia cyklu duphaston przez 10 dni ...ostatni duphaston był 11 czerwca i teraz powinnam dostać miesiączkę . Wczoraj pojawiło się delikatnie plamienie ,dziś tak samo ,ale bardzo znikome...czy miałyście tak może? Nie wiem czy to już miesiączka ,czy wszystko dopiero się rozkręca😕pytam bo miałam się zgłosić do dr 3 dnia cyklu żeby zacząć przygotowania do crio..nie chciałabym przegapić cyklu 🙄😟

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was bierze Medargin? W czym go rozpuszczacie? Nie mogę znieść jego smaku :(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Czy któraś z Was bierze Medargin? W czym go rozpuszczacie? Nie mogę znieść jego smaku :(
    Ja kiedyś brałam. Rozrabialam pół na pół woda z sokiem jakimś ulubionym. Było ok;)

maraquja lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy kończy się I trymestr???Co artykuł to inny okres. W jednym ze 12 ukonczony w drugim, że 13 a jeszcze jakis kalkulator pokazuje że to będzie 14

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Ja w lodowatej mirindzie teraz, albo lodowatym soku pomarańczowym. Nic nie czuć 😃

• Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Ja z sokiem ananasowym z lidla tylko piłam ! Aż smakuje 😎😜

• antonna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Ja rozpuszczalam w wodzie wysokozmineralizowanej i nic nie było czuć.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dziewczyny, kiedy kończy się I trymestr???Co artykuł to inny okres. W jednym ze 12 ukonczony w drugim, że 13 a jeszcze jakis kalkulator pokazuje że to będzie 14
    Ja przyjmowalam 13+0 jako poczatek II trymestru i 4 msc ciazy.

Anulas lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Dziewczyny pomóżcie, dzis mam 30 dzień cyklu,w którym rozpoczęliśmy przygotowania do transferu estrofemem i divigelem jednak Endo nie było odpowiednie i dr zaleciła od 14 dnia cyklu duphaston przez 10 dni ...ostatni duphaston był 11 czerwca i teraz powinnam dostać miesiączkę . Wczoraj pojawiło się delikatnie plamienie ,dziś tak samo ,ale bardzo znikome...czy miałyście tak może? Nie wiem czy to już miesiączka ,czy wszystko dopiero się rozkręca😕pytam bo miałam się zgłosić do dr 3 dnia cyklu żeby zacząć przygotowania do crio..nie chciałabym przegapić cyklu 🙄😟

Plamienie to nie okres. Tez mialam takie rozkminy 🙈

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • ABC92 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs. P - śledzę od jakiegoś czasu forum, widzę, że będziesz miała operacje , też jestem pacjentka doktora Breb, czeka mnie laparoskopia, ale jak ten lekarz operuje w takim tempie jak przeprowadza większość wizyt to boję się rezultatów operacji, przyjmiesz zaproszenie do przyjaciółek?

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Plamienie to nie okres. Tez mialam takie rozkminy 🙈

No właśnie ,myślałam ,że to początek i się rozkreci , bo ból jak na okres jest ....juz sama nie wiem ...😏 Dzięki Antonna

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • 91aga Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy okres po punkcji dostałyście normalnie tj. 2 tygodnie od zabiegu ?

MedArt od 2019 r
    3 nieudane procedury in vitro
    06/2021 naturalny cud
    03/2022 córeczka
    11/2023 ciaza naturalna

preg.png
‹‹ 2320 2321 2322 2323 2324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ