WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABC92 wrote:
    Dziwne, a skąd doktor wie jak inni lyzeczkowanie robią 🤷‍♀️
    Może dlatego że studiował za granicą 🤭

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Kukus Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po ilu dniach po transferze jest wizyta kontrolna w klinice? Pytałam dr Ż, ale mi nie odpowiedział ;)

2019 5x IUI,
    05.2019 poronienie zatrzymane,
    10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
    25.02.2021 córeczka
    Wracamy po rodzeństwo!
    7.05.2024 FET 3.1.1.
    7 dpt beta 37
    8 dpt beta 76
    12 dpt beta 694 🫣😍
    16 dpt 3330 😊
    28 dpt ♥️
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Pewności nigdy nie ma. Jak byłam u niego na wizycie przed zabiegiem to moje endo miało 11mm a teraz ledwo 6mm. Moim zdaniem miało to wpływ ale nikt do tego się nie przyzna.
    Współczuje z całego serca 😞 , sama jestem ofiarą błędu medycznego (coś w rodzaju mieliśmy wyciąć chorą nerkę ale się pomyliliśmy i wycięliśmy zdrową 😏) jednak ja z moim „brakiem „ w organach w miarę normalnie funkcjonuję i tez oczywiście winnych nie ma i nikt się nie przyzna 😒 takich rzeczy nie da się wybaczyć po ludzku i mnie osobiście najbardziej boli brak odpowiedzialności lekarza za swoje czyny i to że żyje dalej jakby nigdy nic i głupiego przepraszam się nie usłyszy
    Naprawdę Anakonda brak mi słów żeby wyrazić jak bardzo Ci współczuje ☹️

• Marusia Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukus wrote:
    Hej, po ilu dniach po transferze jest wizyta kontrolna w klinice? Pytałam dr Ż, ale mi nie odpowiedział ;)

po pozytywnej becie jakoś dwa tygodnie, po negatywnej to chyba w 3 dniu cyklu, zależy jakie dalsze plany.

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja. Od tego czasu nie trawie AB kiedyś pisałam tu o tym.

Czytałam kiedyś i w sumie Twój wpis wywołuje moje największe obawy...
    Gaja88 wrote:
    Ja miałam w tym roku u dr AB histeroskopię operacyjną, jeśli masz pytania pisz śmiało :)

Napiszę w takim razie. :)

uwo9s65govurilvf.png
  • ABC92 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Może dlatego że studiował za granicą 🤭

Możliwe 😏, cały czas myślę o konsultacji z innym lekarzem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABC92 wrote:
    Możliwe 😏, cały czas myślę o konsultacji z innym lekarzem.

Może AB teraz leci na ilość, a nie jakość.. moje ostatnie wizyty u niego ( w ciąży ) były szybsze niż ocena cyklu.. Ale to był ewidentnie znak, ze mam ciąże prowadzić u kogoś innego😉

Nie zmienia to faktu, że ja bym do niego wróciła, bo dostałam to, po co przyszłam.

Anakonda, a jakiś inny lekarz potwierdził ze AB przyczynił się do Twojego problemu ? On nie widzi opcji żeby to naprawić np ?

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Startowałam z antybiotykiem.
    Anulas bierzesz jeszcze jakieś leki na tą bakterie ?czy odpuściłaś? Ja myślę o konsultacji z innym lekarzem .

• Anulas Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Anulas bierzesz jeszcze jakieś leki na tą bakterie ?czy odpuściłaś? Ja myślę o konsultacji z innym lekarzem .

Tydzien temu skonczylam antybiotyk. Probiotyk caly czas mam brac. Dodatkowo sok żurawinowy pije na wlasna rękę. Musze teraz posie powtórzyć

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Tydzien temu skonczylam antybiotyk. Probiotyk caly czas mam brac. Dodatkowo sok żurawinowy pije na wlasna rękę. Musze teraz posie powtórzyć
    Jakie antybiotyki już brałaś?

• Anulas Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Jakie antybiotyki już brałaś?

Kiedys mialam duomox, a później jakis na A... Ale calkowicie zapomnialam jak się nazywa. Taki popularny. 🤔

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoksiklav? bierzesz uro- vaxom ? Ja biorę go już kilka miesięcy i nadal mam brać🤔

• ABC92 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Może AB teraz leci na ilość, a nie jakość.. moje ostatnie wizyty u niego ( w ciąży ) były szybsze niż ocena cyklu.. Ale to był ewidentnie znak, ze mam ciąże prowadzić u kogoś innego😉

Nie zmienia to faktu, że ja bym do niego wróciła, bo dostałam to, po co przyszłam.

Anakonda, a jakiś inny lekarz potwierdził ze AB przyczynił się do Twojego problemu ? On nie widzi opcji żeby to naprawić np ?

Wiem, tylko te wizyty u doktora to mnie rozwalaja, byłam na kolejnej ocenie podczas procedury ivf, wyświetli się mój numer
    wchodzę do gabinetu, myślalam, że usiądę na krześle zadam doktorowi pytania bo miałam, ja wchodzę a doktor już w pełnej gotowości stoi przy aparacie usg, no co mi innego pozostało poszłam się przebrać do łazienki, z tego wszystkiego zapomniałam pytań i po usg skierowanie na badania i wyszłam 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 21:54

• Anulas Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Amoksiklav? bierzesz uro- vaxom ? Ja biorę go już kilka miesięcy i nadal mam brać🤔

Dokładnie Amoksiklav. Ale uro-vaxom nie brałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABC92 wrote:
    Wiem, tylko te wizyty u doktora to mnie rozwalaja, byłam na kolejnej ocenie podczas procedury ivf, wyświetli się mój numer
    wchodzę do gabinetu, myślalam, że usiądę na krześle zadam doktorowi pytania bo miałam, ja wchodzę a doktor już w pełnej gotowości stoi przy aparacie usg, no co mi innego pozostało poszłam się przebrać do łazienki, z tego wszystkiego zapomniałam pytań i po usg skierowanie na badania i wyszłam 😅

No wszystko wiem, tez tych ocen trochę miałam, ale w ciąży chciałabyś aby ta wizyta była ciut bardziej dokładna, a tutaj po usg czeka na stojaka przy stole z kartką i wypad, szkoda ze drzwi od razu nie otwierał 😎
    Ja często pytałam w trakcie usg, bo to była ta chwila ze musiał odpowiedzieć 😝

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się nazywają te pigułki które dr K zazwyczaj wszystkim przepisuje na wyciszenie hormonow?

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czasem marvelon??🤔
    Pom-pon wrote:
    Dziewczyny, jak się nazywają te pigułki które dr K zazwyczaj wszystkim przepisuje na wyciszenie hormonow?

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dziś na posiewie. Na szczescie dr stwierdzila, że dla spokoju lukniemu czy z małą ok😁 Dzieciatko machało do nas więce stwierdziła, że jest dobrze😍 Krwiaka nie mierzyla, ale na moje oko to spory jest. Dalej mam leżeć. Do wizyty u Sz😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 18:28

Aguś93, Gaja88, Nowa38, Panna Migotka lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Bylam dziś na posiewie. Na szczescie dr stwierdzila, że dla spokoju lukniemu czy z małą ok😁 Dzieciatko machało do nas więce stwierdziła, że jest dobrze😍 Krwiaka nie mierzyla, ale na moje oko to spory jest. Dalej mam leżeć. Do wizyty u Sz😬
    No to super, ze z małą ok ❤ Kiedy masz dr Sz? Co z tym krwiakiem bedzie sie dalej dzialo?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dobrze że z Bobo ok ✊🌷😊 co do leżenia to ja już na głowę dostałam , masz jakieś pomysły jak to przetrwać bo normalnie zeświruję chyba na tej kanapie ☹️

‹‹ 2322 2323 2324 2325 2326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ