X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABC92 wrote:
    Dziwne, a skąd doktor wie jak inni lyzeczkowanie robią 🤷‍♀️
    Może dlatego że studiował za granicą 🤭

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Kukus Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po ilu dniach po transferze jest wizyta kontrolna w klinice? Pytałam dr Ż, ale mi nie odpowiedział ;)

2019 5x IUI,
    05.2019 poronienie zatrzymane,
    10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
    25.02.2021 córeczka
    Wracamy po rodzeństwo!
    7.05.2024 FET 3.1.1.
    7 dpt beta 37
    8 dpt beta 76
    12 dpt beta 694 🫣😍
    16 dpt 3330 😊
    28 dpt ♥️
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Pewności nigdy nie ma. Jak byłam u niego na wizycie przed zabiegiem to moje endo miało 11mm a teraz ledwo 6mm. Moim zdaniem miało to wpływ ale nikt do tego się nie przyzna.
    Współczuje z całego serca 😞 , sama jestem ofiarą błędu medycznego (coś w rodzaju mieliśmy wyciąć chorą nerkę ale się pomyliliśmy i wycięliśmy zdrową 😏) jednak ja z moim „brakiem „ w organach w miarę normalnie funkcjonuję i tez oczywiście winnych nie ma i nikt się nie przyzna 😒 takich rzeczy nie da się wybaczyć po ludzku i mnie osobiście najbardziej boli brak odpowiedzialności lekarza za swoje czyny i to że żyje dalej jakby nigdy nic i głupiego przepraszam się nie usłyszy
    Naprawdę Anakonda brak mi słów żeby wyrazić jak bardzo Ci współczuje ☹️

• Marusia Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukus wrote:
    Hej, po ilu dniach po transferze jest wizyta kontrolna w klinice? Pytałam dr Ż, ale mi nie odpowiedział ;)

po pozytywnej becie jakoś dwa tygodnie, po negatywnej to chyba w 3 dniu cyklu, zależy jakie dalsze plany.

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja. Od tego czasu nie trawie AB kiedyś pisałam tu o tym.

Czytałam kiedyś i w sumie Twój wpis wywołuje moje największe obawy...
    Gaja88 wrote:
    Ja miałam w tym roku u dr AB histeroskopię operacyjną, jeśli masz pytania pisz śmiało :)

Napiszę w takim razie. :)

uwo9s65govurilvf.png
  • ABC92 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Może dlatego że studiował za granicą 🤭

Możliwe 😏, cały czas myślę o konsultacji z innym lekarzem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABC92 wrote:
    Możliwe 😏, cały czas myślę o konsultacji z innym lekarzem.

Może AB teraz leci na ilość, a nie jakość.. moje ostatnie wizyty u niego ( w ciąży ) były szybsze niż ocena cyklu.. Ale to był ewidentnie znak, ze mam ciąże prowadzić u kogoś innego😉

Nie zmienia to faktu, że ja bym do niego wróciła, bo dostałam to, po co przyszłam.

Anakonda, a jakiś inny lekarz potwierdził ze AB przyczynił się do Twojego problemu ? On nie widzi opcji żeby to naprawić np ?

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Startowałam z antybiotykiem.
    Anulas bierzesz jeszcze jakieś leki na tą bakterie ?czy odpuściłaś? Ja myślę o konsultacji z innym lekarzem .

• Anulas Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Anulas bierzesz jeszcze jakieś leki na tą bakterie ?czy odpuściłaś? Ja myślę o konsultacji z innym lekarzem .

Tydzien temu skonczylam antybiotyk. Probiotyk caly czas mam brac. Dodatkowo sok żurawinowy pije na wlasna rękę. Musze teraz posie powtórzyć

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Tydzien temu skonczylam antybiotyk. Probiotyk caly czas mam brac. Dodatkowo sok żurawinowy pije na wlasna rękę. Musze teraz posie powtórzyć
    Jakie antybiotyki już brałaś?

• Anulas Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Jakie antybiotyki już brałaś?

Kiedys mialam duomox, a później jakis na A... Ale calkowicie zapomnialam jak się nazywa. Taki popularny. 🤔

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoksiklav? bierzesz uro- vaxom ? Ja biorę go już kilka miesięcy i nadal mam brać🤔

• ABC92 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Może AB teraz leci na ilość, a nie jakość.. moje ostatnie wizyty u niego ( w ciąży ) były szybsze niż ocena cyklu.. Ale to był ewidentnie znak, ze mam ciąże prowadzić u kogoś innego😉

Nie zmienia to faktu, że ja bym do niego wróciła, bo dostałam to, po co przyszłam.

Anakonda, a jakiś inny lekarz potwierdził ze AB przyczynił się do Twojego problemu ? On nie widzi opcji żeby to naprawić np ?

Wiem, tylko te wizyty u doktora to mnie rozwalaja, byłam na kolejnej ocenie podczas procedury ivf, wyświetli się mój numer
    wchodzę do gabinetu, myślalam, że usiądę na krześle zadam doktorowi pytania bo miałam, ja wchodzę a doktor już w pełnej gotowości stoi przy aparacie usg, no co mi innego pozostało poszłam się przebrać do łazienki, z tego wszystkiego zapomniałam pytań i po usg skierowanie na badania i wyszłam 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 21:54

• Anulas Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Amoksiklav? bierzesz uro- vaxom ? Ja biorę go już kilka miesięcy i nadal mam brać🤔

Dokładnie Amoksiklav. Ale uro-vaxom nie brałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABC92 wrote:
    Wiem, tylko te wizyty u doktora to mnie rozwalaja, byłam na kolejnej ocenie podczas procedury ivf, wyświetli się mój numer
    wchodzę do gabinetu, myślalam, że usiądę na krześle zadam doktorowi pytania bo miałam, ja wchodzę a doktor już w pełnej gotowości stoi przy aparacie usg, no co mi innego pozostało poszłam się przebrać do łazienki, z tego wszystkiego zapomniałam pytań i po usg skierowanie na badania i wyszłam 😅

No wszystko wiem, tez tych ocen trochę miałam, ale w ciąży chciałabyś aby ta wizyta była ciut bardziej dokładna, a tutaj po usg czeka na stojaka przy stole z kartką i wypad, szkoda ze drzwi od razu nie otwierał 😎
    Ja często pytałam w trakcie usg, bo to była ta chwila ze musiał odpowiedzieć 😝

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się nazywają te pigułki które dr K zazwyczaj wszystkim przepisuje na wyciszenie hormonow?

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czasem marvelon??🤔
    Pom-pon wrote:
    Dziewczyny, jak się nazywają te pigułki które dr K zazwyczaj wszystkim przepisuje na wyciszenie hormonow?

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dziś na posiewie. Na szczescie dr stwierdzila, że dla spokoju lukniemu czy z małą ok😁 Dzieciatko machało do nas więce stwierdziła, że jest dobrze😍 Krwiaka nie mierzyla, ale na moje oko to spory jest. Dalej mam leżeć. Do wizyty u Sz😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 18:28

Aguś93, Gaja88, Nowa38, Panna Migotka lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Bylam dziś na posiewie. Na szczescie dr stwierdzila, że dla spokoju lukniemu czy z małą ok😁 Dzieciatko machało do nas więce stwierdziła, że jest dobrze😍 Krwiaka nie mierzyla, ale na moje oko to spory jest. Dalej mam leżeć. Do wizyty u Sz😬
    No to super, ze z małą ok ❤ Kiedy masz dr Sz? Co z tym krwiakiem bedzie sie dalej dzialo?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dobrze że z Bobo ok ✊🌷😊 co do leżenia to ja już na głowę dostałam , masz jakieś pomysły jak to przetrwać bo normalnie zeświruję chyba na tej kanapie ☹️

‹‹ 2322 2323 2324 2325 2326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ