MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaja88 wrote:Mamka, Matilda umawialiście się już na prenatalne? Macie u dr Sz czy u Kru?
-
Matilda19 wrote:Jeszcze na ten temat z dr K nie rozmawialam ale wg mojej wiedzy powinnam mieć między 11 a 17 lipca wiec zobaczymy czy mi się uda. Sz nie do końca jest „normalny” ale wolałabym do niego z racji doświadczenia 😉
No dokładnie, też się już nastawiałam na wizytę u niego, a tu taki psikus. Obawiam się, że będziesz w podobnej sytuacji, jeśli faktycznie kończy urlop dopiero 27.07. No nic nie zrobimy, mam nadzieję że dr Kru też jest dobrym specjalistą. Mi dr kazał się umówić na badanie w przedziale 11+6 - 12+1starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Gaja88 wrote:No dokładnie, też się już nastawiałam na wizytę u niego, a tu taki psikus. Obawiam się, że będziesz w podobnej sytuacji, jeśli faktycznie kończy urlop dopiero 27.07. No nic nie zrobimy, mam nadzieję że dr Kru też jest dobrym specjalistą. Mi dr kazał się umówić na badanie w przedziale 11+6 - 12+1
-
Anulas wrote:Mi w 13+1 kazał się umowic. Mam nadzieję, że to dobry moment.
-
Matilda19 wrote:Wszędzie jest napisane że między 11-14 się wykonuje wiec pewnie będzie dobrz byle się w tym zakresie zmieścić . Może mi się jednak uda do Sz jak można w takim przedziale , zobaczymy 😉
Tez mi się wydaje, że do 14. Ale dr patrzyla na wielkość dziecka (jest kilka dni do przodu) więc mowila, że w przedziale 01.07-03.07 musze zrobić. -
Anulas wrote:Tez mi się wydaje, że do 14. Ale dr patrzyla na wielkość dziecka (jest kilka dni do przodu) więc mowila, że w przedziale 01.07-03.07 musze zrobić.
-
Dziewczyny ja też krwawilam przez jeden dzień, ale już jest dobrze, także też byłam w tym gronie krwawiących 🤔 oby to się nie powtórzyło...
Na prenatalne pewnie też będę się musiała umówić do Kru, za tydzień mam wizytę kontrolną to pewnie dr powie co i jak. Mi z USG wychodzi dziecko starsze o jakiś tydzień.Matilda19 lubi tę wiadomość
-
Luluiza wrote:Może AB teraz leci na ilość, a nie jakość.. moje ostatnie wizyty u niego ( w ciąży ) były szybsze niż ocena cyklu.. Ale to był ewidentnie znak, ze mam ciąże prowadzić u kogoś innego😉
Nie zmienia to faktu, że ja bym do niego wróciła, bo dostałam to, po co przyszłam.
Anakonda, a jakiś inny lekarz potwierdził ze AB przyczynił się do Twojego problemu ? On nie widzi opcji żeby to naprawić np ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Anulas wrote:Tez mi się wydaje, że do 14. Ale dr patrzyla na wielkość dziecka (jest kilka dni do przodu) więc mowila, że w przedziale 01.07-03.07 musze zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 07:21
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
MartaaM wrote:Ja musze dziś trochę pomarudzic, dr A. B, dał nam znać i zostaliśmy z niczym po 2 procedurze, jeden zarodek co został okazał się nieprawidłowy, ehhh☹️
-
Matilda19 wrote:Czyli i tak muszę czekać do wizyty u dr K i ona powie kiedy 😏 no nic , dr Kru tez niezbędne certyfikaty ma i myślę że gdyby w Medarcie mieli co do niego jakieś wątpliwości to by tych badań nie przeprowadzał bo sprawa zbyt poważna wiec gdzie trafie to będzie dobrze 😉
Matilda19, Gaja88 lubią tę wiadomość
2020..❤️czekamy na Leosia❤️
-
Dziewczyny, czy ten dr Szu o którym piszecie to słynny M.Szuber? Nie wiedziałam, że on w Medarcie też przyjmuje. Robił mi usg w I ciązy w Medicoverze. Robi tylko prenatalne, czy prowadzi całe ciąże w Medarcie?
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
maraquja wrote:Dziewczyny, czy ten dr Szu o którym piszecie to słynny M.Szuber? Nie wiedziałam, że on w Medarcie też przyjmuje. Robił mi usg w I ciązy w Medicoverze. Robi tylko prenatalne, czy prowadzi całe ciąże w Medarcie?
Oj nie. Szymański się nazywa. -
Tutaj masz napisane https://www.doz.pl/czytelnia/a2710-Jak_prawidlowo_pobrac_mocz_do_badaniaMiśka01 wrote:Dziewczyny wiem, że temat był tutaj już nie raz wałkowany😊Ale nie mogę poszukać starych postów. Jak prawidłowo pobrać mocz do badania , żeby wynik nie był fałszywy ?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Marusia wrote:Dziewczyny ja też krwawilam przez jeden dzień, ale już jest dobrze, także też byłam w tym gronie krwawiących 🤔 oby to się nie powtórzyło...
Na prenatalne pewnie też będę się musiała umówić do Kru, za tydzień mam wizytę kontrolną to pewnie dr powie co i jak. Mi z USG wychodzi dziecko starsze o jakiś tydzień.
Mi też prawie o tyle. 6 dni. -
Właśnie napisali do mnie z Medartu że Sz ma urlop 9-27.07 wiec pisze informacyjnie dla wszystkich zainteresowanych.
Osobiście mi się zdaje że jeśli idzie o prenatalne to tam naprawdę ciężko coś przeoczyć bo to badanie jest przeprowadzane wg jakiegoś schematu zgodnego zs światowym certyfikatem i lekarz który to robi kolejno wszystko sprawdza i to wszystko .
Co innego później jak dziecko większe w 22 i 29 tygodniu , tu już ciężej i myśle że Sz rzeczywiście może się „wykazać” w swojej dziedzinie 😉Gaja88, mika_do lubią tę wiadomość