X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, ja po jednej z wielu moich IUI tez miała ale plamienie, od samego zabiegu bolał nie brzuch i od razu dostałam jakis silny lek przeciwbólowy od gina, aby brac, jeśli nie przejdzie (ale przeszło).

gabisssko lubi tę wiadomość

Aina
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina czekamy na pozytywne wieści :)

• ajda Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina trzymam kciuki za dobre wieści :)

Ja dzisiaj po transferze, 2 x blastka 5AA podana, w piątek beta

MedA, antonna lubią tę wiadomość

ajda
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajda - trzymam kciuki za Twoje blastusie, niech się pięknie wgryzają w mamusie :) A betować możesz już w czwartek :)

Aina
  • AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajda wrote:
    Ja dzisiaj po transferze, 2 x blastka 5AA podana, w piątek beta

Ajda kciuki za udany transfer

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik bety 11 jednostek

Ainaa, agniecha88 lubią tę wiadomość

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nareszcie dobre wieści :) gratulacje
    Ewelina ile to dni po transferze? Ty miałaś transfer w 5 dobie?

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę! Super pozytywna beta :)

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj był tydzien od transferu.I w piatej dobie miałam transfer.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja miałam długo ból po nie pękniętym pęcherzyku. Takie jakby pieczenie/ uczucie ciepła utrzymywało się dobry tydzień, nawet jak już go nie było. Albo pękł później albo się wchłonął albo nie wiem co się z nim stało, zniknął :)

Dziewczyny czy wy puchłyście po estrofemie? Wcześniej jak brałam to uprawiałam bardzo dużo sportu, teraz sporadycznie i normalnie tyję w oczach. Aż zaczynam się martwić

Mała, ja po estrofemie fatalnie sie czułam. Może nie przebralam na wadze, ale czułam sie spuchnięta i nabrzmiała, ponadto zauważyłam wiotczenie skóry i cholerne huśtawki nastroju. Odstawiłam to świństwo tydzien po pozytywnej becie (tak +/-), pomimo zaleceń, aby kontynuować przyjmowanie estrofemu do 12 tygodnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:18

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratuluję pozytywnej bety! I trzymam mocno kciuki za dobry przyrost :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 18:01

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn na pewno trzeba zobaczyć jaki jest przyrost po 48h

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że zarodek dopiero wczoraj się wgryzł, ale jeśli miałaś świeży transfer blastki to powinnaś mieć betę koło 100. Może źle nam napisałaś i masz 110? Czy 11? Oby twoja beta wystartowała, ale jako, że jestem po 3 CB to nie rokuje to dobrze na moje. Chyba, że masz 110 to ekstra!

• ajda Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratuluje! Pisałaś już do dr?

ajda
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przy 5 dniowych 8 dpt trochę mało. Na pewno trzeba kontrolować przyrosty

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba spojrzeć w wartosci referencyjne danego laboratorium i zbadać betę jeszcze raz dla porównania. Ja betę robiłam kilka razy i zawsze u mnie były kolosalne wartosci, raz nawet sama pani dr stwierdziła, ze beta jest za wysoka i moze to świadczyć o tym, ze zarodek po podaniu sie podzielił i powstała ciąża monozygotyczna....na szczęście okazało sie, ze moje laboratorium przekłamuje wyniki. Moze u Eweliny jest w druga stronę....W każdym razie trzymam kciuki! :)

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jesteś u Pani dr to zapewne będziesz musiała zbadać po 2 dobach, a potem po 5 kolejnych. Trzeba być dobrej myśli bo to może być późne zagnieżdżenie i wszystko ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zapewne będzie tak jak mówi kicia chociaz ja nie czekam zawsze tych 5 kolejnych dób, bo i tak wiem, że nic z tego nie będzie, a że nie chcę się faszerować lekami to robię po 2 i zawsze już wtedy spada więc odstawiam wszystko :) ale może Ewelinka nam się pomyliła i niepotrzebnie debatujemy bo ma 110 :)

• Campari Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, liczę na to, że jednak beta jest pozytywna i będzie prawidłowo rosła :-) napisz co powiedziała pani dr? Ja lada dzień się posypię, więc robię miejsce, a równowaga musi być zachowana ;-)

r9bzabd.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ