X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, ja po jednej z wielu moich IUI tez miała ale plamienie, od samego zabiegu bolał nie brzuch i od razu dostałam jakis silny lek przeciwbólowy od gina, aby brac, jeśli nie przejdzie (ale przeszło).

gabisssko lubi tę wiadomość

Aina
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina czekamy na pozytywne wieści :)

• ajda Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina trzymam kciuki za dobre wieści :)

Ja dzisiaj po transferze, 2 x blastka 5AA podana, w piątek beta

MedA, antonna lubią tę wiadomość

ajda
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajda - trzymam kciuki za Twoje blastusie, niech się pięknie wgryzają w mamusie :) A betować możesz już w czwartek :)

Aina
  • AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajda wrote:
    Ja dzisiaj po transferze, 2 x blastka 5AA podana, w piątek beta

Ajda kciuki za udany transfer

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik bety 11 jednostek

Ainaa, agniecha88 lubią tę wiadomość

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nareszcie dobre wieści :) gratulacje
    Ewelina ile to dni po transferze? Ty miałaś transfer w 5 dobie?

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę! Super pozytywna beta :)

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj był tydzien od transferu.I w piatej dobie miałam transfer.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja miałam długo ból po nie pękniętym pęcherzyku. Takie jakby pieczenie/ uczucie ciepła utrzymywało się dobry tydzień, nawet jak już go nie było. Albo pękł później albo się wchłonął albo nie wiem co się z nim stało, zniknął :)

Dziewczyny czy wy puchłyście po estrofemie? Wcześniej jak brałam to uprawiałam bardzo dużo sportu, teraz sporadycznie i normalnie tyję w oczach. Aż zaczynam się martwić

Mała, ja po estrofemie fatalnie sie czułam. Może nie przebralam na wadze, ale czułam sie spuchnięta i nabrzmiała, ponadto zauważyłam wiotczenie skóry i cholerne huśtawki nastroju. Odstawiłam to świństwo tydzien po pozytywnej becie (tak +/-), pomimo zaleceń, aby kontynuować przyjmowanie estrofemu do 12 tygodnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:18

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratuluję pozytywnej bety! I trzymam mocno kciuki za dobry przyrost :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 18:01

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn na pewno trzeba zobaczyć jaki jest przyrost po 48h

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że zarodek dopiero wczoraj się wgryzł, ale jeśli miałaś świeży transfer blastki to powinnaś mieć betę koło 100. Może źle nam napisałaś i masz 110? Czy 11? Oby twoja beta wystartowała, ale jako, że jestem po 3 CB to nie rokuje to dobrze na moje. Chyba, że masz 110 to ekstra!

• ajda Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratuluje! Pisałaś już do dr?

ajda
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przy 5 dniowych 8 dpt trochę mało. Na pewno trzeba kontrolować przyrosty

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba spojrzeć w wartosci referencyjne danego laboratorium i zbadać betę jeszcze raz dla porównania. Ja betę robiłam kilka razy i zawsze u mnie były kolosalne wartosci, raz nawet sama pani dr stwierdziła, ze beta jest za wysoka i moze to świadczyć o tym, ze zarodek po podaniu sie podzielił i powstała ciąża monozygotyczna....na szczęście okazało sie, ze moje laboratorium przekłamuje wyniki. Moze u Eweliny jest w druga stronę....W każdym razie trzymam kciuki! :)

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jesteś u Pani dr to zapewne będziesz musiała zbadać po 2 dobach, a potem po 5 kolejnych. Trzeba być dobrej myśli bo to może być późne zagnieżdżenie i wszystko ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zapewne będzie tak jak mówi kicia chociaz ja nie czekam zawsze tych 5 kolejnych dób, bo i tak wiem, że nic z tego nie będzie, a że nie chcę się faszerować lekami to robię po 2 i zawsze już wtedy spada więc odstawiam wszystko :) ale może Ewelinka nam się pomyliła i niepotrzebnie debatujemy bo ma 110 :)

• Campari Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, liczę na to, że jednak beta jest pozytywna i będzie prawidłowo rosła :-) napisz co powiedziała pani dr? Ja lada dzień się posypię, więc robię miejsce, a równowaga musi być zachowana ;-)

r9bzabd.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ