X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Campari Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nie zapytałam z tych emocji. Zapytam w poniedziałek, mam nadzieję ;-)

r9bzabd.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari czy wróciły? Niestety nie. Tzn odrastały ale ten efekt jest najgorszy póki nie odrosną mocno bo są na całej głowie takie małe kikuty i jak się nie daj Boże naelektryzują to się wygląda komicznie ;) no i efekt grzywki niestety też fajny nie jest.
    Powiem tak - w ciąży włosy miałam piękne, po 3 miesiącach zaczęły wypadać i tak sobie ze 4 miesiące wypadały. Teraz odrosła jakaś część tego co wypadła. Do tej gęstości co w ciąży mi daleko, do tej przed ciążą trochę bliżej, ale to jeszcze nie to.
    Jeśli Wam mogę coś doradzić to jeśli macie mieć cc to schowajcie sobie kilka ampułek clexane, bo w szpitalu dostaniecie receptę na 100% płatne

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina jeśli rodzisz sn to clexane po porodzie nie będzie Ci potrzebne z tego co mi wiadomo

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia, a odstawia sie zastrzyki jakos przed porodem?

Aina
  • Campari Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty mówisz, że 100% :-( no gdzie mogą, to człowieka oskubią. A tymi włosami mnie nie pocieszyłaś:-/

anakonda lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiałam 2 dni przed, tak mi pani dr zaleciła

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kickiu, a Ty miałaś CC?
    Tak się bałaś naszej reakcji, a to niemal na wagę złota mieć koleżankę z doświadczeniem :)

Aina
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja miałam cc, ułożenie miednicowe :) cieszę się, że się mogę do czegoś przydać

Ainaa lubi tę wiadomość

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jakieś wieści od Pani dr? Jak się czujesz?

Anakonda a Tobie jak tam z maluszkiem pod sercem? :)

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Hej Natu! Super wyniki, ładnie rośnięcie. Jak sie czujesz? Doskwierają jakieś dolegliwości?

Czuję się bardzo dobrze;) nie czuję wgl że jestem w ciazy tylko tyle że rosne;))

Ainaa lubi tę wiadomość

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak ja bym chciała być już na takim etapie jak Wy, nasze ciężaróweczki ;-)
    Póki co zgrzytam zębami w (nie)oczekiwaniu na SMSa od dr o wynikach punkcji... Jutro ewentualne mrożenie, ale jak robiliśmy tę małą stymulację to właśnie w 4 dobie było już pozamiatane :/ Oczywiście wiem, że nawet jak dziś nie napisze smsa nie znaczy, że będzie co jutro zamrozić, ale zawsze jest jakaś szansa...no nic, czekam aż szczęśliwie (mam nadzieję) miną jeszcze 24h.
    Anakonda jak tam Twoje przeziębienie? Minęło?

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajda wrote:
    Dziewczyny a po co po transferze jest acard?
    Acard poprawia ukrwienie. Ułatwia zagnieżdżenie i później daje większe szanse by nie było odrzucenia zarodka przez organizm. Ja biorę go od początku on nawet pomaga przy krwinkach i plamieniach. Polecam

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada, cały czas zaciskam kciuki za Wasze zarodki! Juz niebawem bedziesz na naszym etapie :)

Natu, super, ze u Ciebie taka "lekka" ciąża, ja miała gorszy 6 miesiąc, teraz jest znacznie lepiej (wiecej sił i energii, mniej dolegliwości).

Aina
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dupa. Z 7 pobranych we wtorek zapłodniło się 5. A dzisiaj już są tylko 2. Jutro mam dzwonić i boję się że już nic nie będzie.

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • ajda Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 dziękuje. Natu a jakie to badania w tym szpitalu? Iwonn myśl pozytywnie! Przecież 1 może być szczęśliwa :)

ajda
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwon, rozumiem, ze czekacie do 5 doby? Trzymam kciuki, aby dwa maluchy z Wami zostały.

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonn wrote:
    U mnie dupa. Z 7 pobranych we wtorek zapłodniło się 5. A dzisiaj już są tylko 2. Jutro mam dzwonić i boję się że już nic nie będzie.

Iwonn widzę, że jesteśmy w tej samej sytuacji, z tym, że ja tym razem ustaliłam z dr, że poinformuje mnie jak nic nie będziemy mieli albo odezwie się w sobotę w sprawie mrożenia (punkcję miałam w poniedziałek). Właśnie siedzę jak na szpilkach, bo dr może w każdej chwili mi napisać, że nic nie ma już. A nawet nie wiem ile się zapłodniło, wiem, że pobrali 20, z tym, że jak ostatnio mi tyle pobrali to 12 było dojrzałych, a tylko 6 się zapłodniło i w konsekwencji została jedna blastka :/

• iwonn Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie jest najgorsze. Wkurza mnie to ze staramy się bardzo a tak naprawdę na nic nie mamy wpływu. To moje pierwsze podejście ale nie mam już dużo czasu ( mam 41 lat).
    Niby jedna wystarczy żeby było dziecię ale przy takich kosztach warto mieć coś w zapasie...
    Trzymam kciuki dziewczyny!!!!

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekanie jest bardzo stresujące, jak ja Was rozumiem, ale wiem tez, ze bedzie Wam wynagrodzone. Wiem, ze trudno w to czasem uwierzyć, my jak byliśmy po 3 IVF to juz chcieliśmy sie poddać, a ja myslalam, ze sie nie pozbieram. Cos jednak kazało nam podejść kolejny raz, a teraz maluszek rozpycha sie w moim brzuszku :) i tego Wam z całego serca zycze :)

Aga78 lubi tę wiadomość

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn mnie bardziej stresuje czekanie na zarodki niż na betę, bo bez zarodków nie będzie bety i mam wrażenie odebranej szansy... A w moim przypadku dr sama nie wie co się dzieje, bo w pierwszej stymulacji miałam 2 ekstra zarodki (ogólnie komórek 8 pobrano, 6 było dojrzałych). Teraz dokładnie przy tej samej stymulacji miałam 20, a chciałyśmy mieć jak najmniej, żeby poszły w jakość nie w ilość. Także u mnie wynik stymulacji jest nieprzewidywalny, co utrudnia działanie. W każdym razie jestem po 3 wielkiej stymulacji i powoli mi się możliwości wyczerpują, bo nie można robić sobie stymulacji w nieskończoność. Z tego co czytałam wiele krajów wyznacza maksymalną liczbę stymulacji i jak je wykorzystasz nikt w kraju nie zrobi ci więcej stymulacji, np. we Francji dozwolone są 4. A ja w zasadzie jestem już po 4 stymulacjach, z tym, że ta jedna była małą stymulacją i miała na celu pozyskać 1-2 komórki, ale dobrej jakości a stało się tak, że rosło mi koło 10 pęcherzyków, pobrano 7 komórek, zapłodniły się 2, które właśnie w 4 dobie obumarły... Także dr kombinuje, ale wyniki są jakie są wobec czego jesteśmy coraz bliżej adopcji zarodka.
    Mam nadzieję, że jutro ten jeden, jedyny zarodek uda się zamrozić, bo na więcej nie liczę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 13:04

‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ