X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja też liczę ze Twoja beta będzie juz tylko szła w górę! Daj znać kiedy powtórzysz, bo całe forum trzymasz w napięciu! ;) Ja wierzę że zaczęłaś właśnie dobrą grudniowa passę! :)

Ajda, trzymam kciuki żeby maleństwa ładnie się zagnieździły!

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też potwornie wypadają włosy? Szukam przyczyny i jedynie clexane przychodzi mi do głowy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:17

• Campari Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybirth wrote:
    Dziewczyny czy Wam też potwornie wypadają włosy? Szukam przyczyny i jedynie clexane przychodzi mi do głowy..
    Kochana, clexane jak nic. Ja już nie mam połowy i wyciągam całe pasma :-/ liczę na to, że to minie i odrosną takie jak były.

r9bzabd.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Dziewczyny wiem ze juz o to pytalam.. ale boje sie strasznie i dlatego poruszam ten temat znowu..
    Prawdopodobnie za tydzień lub dwa bede miala sciagana blone sluzowa macicy i histeroskopie i obawiam sie ze po tym zabiegu umre z bólu:(
    Mozecie mi powiedziec czy to jest bol jak @ czy silniejszy/inny...
    Czy pyralgina wystarczy czy tramal bedzie potrzebny...
    Wiecie ze ja bolowa raczej jestem i dlatego przeraza mnie ta opcja ale wiem ze musze to zrobic jesli chce myslec o jakimkolwiek dalszym leczeniu...
    Katarinka, jeśli obawiasz się bólu, to zaopatrz się w leki. Najwyżej nie weźmiesz, ale tramal warto mieć w razie dużego bólu, albo np. Poltram Combo. U Ciebie nigdy nie wiadomo czy będzie bolało czy nie. Ale przede wszystkim nie stresuj się tym na zapas :-) mam nadzieję, że wszystko pójdzie bez komplikacji.

r9bzabd.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clexane? Mi sie nie wydaje. Mi w 29 tc zaczęły wychodzić garściami i podejrzewam albo tarczyca albo anemia. Zaczęły mi wypadać akurat gdy nie brałam juz dłuższy czas Clexane. Ale warto o tym dr powiedzieć, bo w ciazy włosy raczej sie wzmacniają.

Aina
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja trzymam kciuki bo ta wartość jest niska ale najważniejsze to powtórzyć bete .

Campari to kiedy planujesz wyskoczyć ?

kata ja miałam ściąganą 2 razy i ja czułam się normalnie nie łykałam żadnych środków, wiadomo pewien dyskomfort czułam . Strach ma wielkie oczy :)

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz mówiłam dr ze mi leca niemalze od poczatku. Nie pozwolił mi brać żadnych suplementów, jedynie wcierać coś w skórę głowy. Ja juz mam połowę włosów a tu dopiero połowa ciąży, a ponoc po porodzie lecą jeszcze bardziej.. Dlatego pomyślałam o clexane bo poza tym biorę tylko acard i witaminy.
    Campari a ratujesz się czymś czy czekasz do porodu? Ja już drastycznie nawet scielam i liczę ze to im ciut pomoże.

• ajda Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po co po transferze jest acard?

ajda
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata a ty robisz histero w Poznaniu? Bo z tego co mi się kiedyś obiło na ogólnym forum to wydaje mi się, że któraś z dziewczyn pisała, że Novum chce mieć swoją histero i nie przyjmują wyników z innych klinik, ale upewnij się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Campari Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem pewna, że clexane. Ainaa, może mialaś akurat szczęście, ja mam wyniki bardzo dobre i włosy leciały mi zawsze po clexane.
    Anakonda, ladybirth dr chce mnie przetrzymać tydzień na no-spie i (niestety) relanium do donoszonej. Dziś byłam na ktg na cito bo rano odszedł mi czop, skurcze pisały się regularnie. Dr wpadła cała uchachana czy rodzę w klinice :-) w każdym razie sugerowała poleżeć i zaciskać nogi jeszcze tydzień ;-) mam nadzieję, że dociągnę do wizyty w poniedziałek.

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Robie w poznaniu ;)
    Ale upewniałaś się, że nie będą ci chcieli tego powtarzać za chwilę w Novum? Bo oni niby rozszerzają to badanie i sprawdzają, czy w błonie nie ma zapalenia (histobiochemia). Pogadaj z dziewczynami najlepiej :)

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, Campari, czyżby to juz!
    Ale sie dzis podziało. No kochana trzymaj sie dzielnie, zaciskaj nogi, ale ze wszystko noże sie zdarzyć, to zycze szczęśliwego rozwiązania :)
    Nie bede sie upierać, ze Clexane, no byc moze u mnie włosy tak zareagowały na odstawienie leku. Ale tez mnie to niepokoi, to u mnie świeży temat narazie wiec obserwuje tylko. Lady, ponoć jakos pol roku po porodzie zaczyna sie wypadanie, które niektórzy nawet nazywają łysieniem :/ boje sie tego strasznie!

Aina
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i po Clexane, ale na mnie tak chyba nie działał. Ja byłam na Clexane całą ciążę plus 2 tyg po porodzie i włosy piękne jak nigdy. Niestety po 3 miesiącach ponad połowa wypadła :/

• Campari Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też boję się wypadania po porodzie, wypadnie mi druga polowa. Kicia, a wróciły do siebie?

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 tydzien ciazy szyjka 3.2mm
    Jeden maluch 1330g
    Drugi 1100g

Wszystko si?
    w poniedziałek na badania do szpitala

kiciakocia, anakonda lubią tę wiadomość

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Natu! Super wyniki, ładnie rośnięcie. Jak sie czujesz? Doskwierają jakieś dolegliwości?

Campari, a czy pani dr mówiła jak z lekami (np. Clexane) po porodzie, czy to moze w szpitalu juz wszystko ustawiają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 22:42

Aina
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ