X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja też liczę ze Twoja beta będzie juz tylko szła w górę! Daj znać kiedy powtórzysz, bo całe forum trzymasz w napięciu! ;) Ja wierzę że zaczęłaś właśnie dobrą grudniowa passę! :)

Ajda, trzymam kciuki żeby maleństwa ładnie się zagnieździły!

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też potwornie wypadają włosy? Szukam przyczyny i jedynie clexane przychodzi mi do głowy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:17

• Campari Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybirth wrote:
    Dziewczyny czy Wam też potwornie wypadają włosy? Szukam przyczyny i jedynie clexane przychodzi mi do głowy..
    Kochana, clexane jak nic. Ja już nie mam połowy i wyciągam całe pasma :-/ liczę na to, że to minie i odrosną takie jak były.

r9bzabd.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Dziewczyny wiem ze juz o to pytalam.. ale boje sie strasznie i dlatego poruszam ten temat znowu..
    Prawdopodobnie za tydzień lub dwa bede miala sciagana blone sluzowa macicy i histeroskopie i obawiam sie ze po tym zabiegu umre z bólu:(
    Mozecie mi powiedziec czy to jest bol jak @ czy silniejszy/inny...
    Czy pyralgina wystarczy czy tramal bedzie potrzebny...
    Wiecie ze ja bolowa raczej jestem i dlatego przeraza mnie ta opcja ale wiem ze musze to zrobic jesli chce myslec o jakimkolwiek dalszym leczeniu...
    Katarinka, jeśli obawiasz się bólu, to zaopatrz się w leki. Najwyżej nie weźmiesz, ale tramal warto mieć w razie dużego bólu, albo np. Poltram Combo. U Ciebie nigdy nie wiadomo czy będzie bolało czy nie. Ale przede wszystkim nie stresuj się tym na zapas :-) mam nadzieję, że wszystko pójdzie bez komplikacji.

r9bzabd.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clexane? Mi sie nie wydaje. Mi w 29 tc zaczęły wychodzić garściami i podejrzewam albo tarczyca albo anemia. Zaczęły mi wypadać akurat gdy nie brałam juz dłuższy czas Clexane. Ale warto o tym dr powiedzieć, bo w ciazy włosy raczej sie wzmacniają.

Aina
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja trzymam kciuki bo ta wartość jest niska ale najważniejsze to powtórzyć bete .

Campari to kiedy planujesz wyskoczyć ?

kata ja miałam ściąganą 2 razy i ja czułam się normalnie nie łykałam żadnych środków, wiadomo pewien dyskomfort czułam . Strach ma wielkie oczy :)

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz mówiłam dr ze mi leca niemalze od poczatku. Nie pozwolił mi brać żadnych suplementów, jedynie wcierać coś w skórę głowy. Ja juz mam połowę włosów a tu dopiero połowa ciąży, a ponoc po porodzie lecą jeszcze bardziej.. Dlatego pomyślałam o clexane bo poza tym biorę tylko acard i witaminy.
    Campari a ratujesz się czymś czy czekasz do porodu? Ja już drastycznie nawet scielam i liczę ze to im ciut pomoże.

• ajda Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po co po transferze jest acard?

ajda
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata a ty robisz histero w Poznaniu? Bo z tego co mi się kiedyś obiło na ogólnym forum to wydaje mi się, że któraś z dziewczyn pisała, że Novum chce mieć swoją histero i nie przyjmują wyników z innych klinik, ale upewnij się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Campari Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem pewna, że clexane. Ainaa, może mialaś akurat szczęście, ja mam wyniki bardzo dobre i włosy leciały mi zawsze po clexane.
    Anakonda, ladybirth dr chce mnie przetrzymać tydzień na no-spie i (niestety) relanium do donoszonej. Dziś byłam na ktg na cito bo rano odszedł mi czop, skurcze pisały się regularnie. Dr wpadła cała uchachana czy rodzę w klinice :-) w każdym razie sugerowała poleżeć i zaciskać nogi jeszcze tydzień ;-) mam nadzieję, że dociągnę do wizyty w poniedziałek.

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Robie w poznaniu ;)
    Ale upewniałaś się, że nie będą ci chcieli tego powtarzać za chwilę w Novum? Bo oni niby rozszerzają to badanie i sprawdzają, czy w błonie nie ma zapalenia (histobiochemia). Pogadaj z dziewczynami najlepiej :)

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, Campari, czyżby to juz!
    Ale sie dzis podziało. No kochana trzymaj sie dzielnie, zaciskaj nogi, ale ze wszystko noże sie zdarzyć, to zycze szczęśliwego rozwiązania :)
    Nie bede sie upierać, ze Clexane, no byc moze u mnie włosy tak zareagowały na odstawienie leku. Ale tez mnie to niepokoi, to u mnie świeży temat narazie wiec obserwuje tylko. Lady, ponoć jakos pol roku po porodzie zaczyna sie wypadanie, które niektórzy nawet nazywają łysieniem :/ boje sie tego strasznie!

Aina
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i po Clexane, ale na mnie tak chyba nie działał. Ja byłam na Clexane całą ciążę plus 2 tyg po porodzie i włosy piękne jak nigdy. Niestety po 3 miesiącach ponad połowa wypadła :/

• Campari Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też boję się wypadania po porodzie, wypadnie mi druga polowa. Kicia, a wróciły do siebie?

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 tydzien ciazy szyjka 3.2mm
    Jeden maluch 1330g
    Drugi 1100g

Wszystko si?
    w poniedziałek na badania do szpitala

kiciakocia, anakonda lubią tę wiadomość

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Natu! Super wyniki, ładnie rośnięcie. Jak sie czujesz? Doskwierają jakieś dolegliwości?

Campari, a czy pani dr mówiła jak z lekami (np. Clexane) po porodzie, czy to moze w szpitalu juz wszystko ustawiają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 22:42

Aina
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ