MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynkowo wrote:Wczoraj miałam punkcję, a od dzisiaj mam stosować :
aspirin cardio
medargin
encorton 1x rano
Prolutex 1x podskórnie
Duphaston 2x1
Lutinus 2x2 dopochwowo
clexane 60 ( ze względu na moją mutację choc w medarcie wypisują ją chyba wszystkim)
W poniedziałek mam zaplanowany transfer, ale zobaczymy jak śnieżynki. W dniu transferu np-spa max.
Do tego w niedzielę muszę zbadać progesteron.
Ja nie mam żadnej mutacji a clexane tez mam😡 -
Anulas wrote:Ja nie mam żadnej mutacji a clexane tez mam😡
.
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Oni to chyba profilaktycznie zapisują żeby zarodki się lepiej zagnieżdżały
.
-
Catlady wrote:Bardzo dobry
bądź dobrej myśli.
Zapładnialiście tylko 6 komórek? A co z resztą, zdecydowaliście się na mrożenie?
Hmmm teraz Catlady dałaś mi do myślenia.
U mnie była taka sytuacja ze pobrali mi 24 komórki, 10
Mam zamrożonych a zarodków mieliśmy 7. To znaczy, ze tak słabe nasienie było czy jak ? ? Kurde, nigdy o to nie zapytałam dr K 😳 -
@Anulas, czy Ty jesteś teraz z dr K w stałym kontakcie?
Anulas wrote:Ale to już się cała ciąże bierze z tego co po dziewczynach widze. A przy tym moim krwawieniu to już wogole nie rozumiem czemu muszę to brac. Dr odstawiła mi na 1 dzień!!!
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Lilak1992 wrote:Hmmm teraz Catlady dałaś mi do myślenia.
U mnie była taka sytuacja ze pobrali mi 24 komórki, 10
Mam zamrożonych a zarodków mieliśmy 7. To znaczy, ze tak słabe nasienie było czy jak ? ? Kurde, nigdy o to nie zapytałam dr K 😳
Ile zapladnialiscie komórek, że mieliście 7 zarodków, czy to za pierwszym razem zapladnialiscie więcej czy te 7 to jest już kolejny raz, u mnie też ta druga procedura dziwna mieliśmy 6 prawidłowych zapłodnienia bo tyle moglismy zapłodnic i ogólnie dotrwala jeden zarodek, który tak okazał się zły genetycznie, zamrożonych komórek brak, więc bilans zero, i nie wiem czy to skopana stymulacja czy mężowi się nasienie pogorszył, tym bardziej, że w pierwszej mieliśmy dużo zarodków, dr A B nie wypowiedział się w tym temacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 18:44
3x UIU ☹️
2018 ivf - 4 zarodki
1 transfer 😕
2 transfer - Synek ☺️
Luty 2020 - 3 transfer ☹️
Marzec 2020 - 4 transfer ☹️
Maj 2020 start z kolejną procedura Ivf. -
MartaaM wrote:Ile zapladnialiscie komórek, że mieliście 7 zarodków, czy to za pierwszym razem zapladnialiscie więcej czy te 7 to jest już kolejny raz, u mnie też ta druga procedura dziwna mieliśmy 6 prawidłowych zapłodnienia bo tyle moglismy zapłodnic i ogólnie dotrwala jeden zarodek, który tak okazał się zły genetycznie, zamrożonych komórek brak, więc bilans zero, i nie wiem czy to skopana stymulacja czy mężowi się nasienie pogorszył, tym bardziej, że w pierwszej mieliśmy dużo zarodków, dr A B nie wypowiedział się w tym temacie.
Miałam tylko raz punkcję - 24 komórki pobrane, 14 zapłodnionych komórek. Teraz sprawdzZalam, ze z uwagi na niskie parametry nasienia pobrano 14 komórek. Mieliśmy 7 zarodków, z tego 4 dobrych genetycznie. -
Dr K już po urlopie. Urlop skończyła wczoraj
Od dziś normalnie przyjmujeStarania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
Catlady wrote:Bardzo dobry
bądź dobrej myśli.
Zapładnialiście tylko 6 komórek? A co z resztą, zdecydowaliście się na mrożenie?
Resztę podpisaliśmy, ze utylizowanie, ale już sama nie wiem ile zapłodnili czy tylko 6 bo już mi nie odpisała...13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Martynkowo wrote:Właśnie już sama się zgubiłam:(. Mieliśmy zapłodnić wszystkie ze względu na moja mutacje i brak konkretnego problemu... a dzisiaj dostałam wiadomosc, ze na razie mamy 6 zarodkow, które maja szanse 😰.
Resztę podpisaliśmy, ze utylizowanie, ale już sama nie wiem ile zapłodnili czy tylko 6 bo już mi nie odpisała...
Nie wiem właśnie, zapytam się dr K. Teraz czekam na okres bo w tym cyklu transferu nie było ze względu na endometrium.
U mnie niby nie było problemu, Tylko czynnik męski, a dwa transfery nieudane i nie wiedza dlaczego 🤦🏼♀️ Załamana jestem, myślałam, ze u mnie nie będzie problemu. Najgorsze jest, ze nie wiadomo jaka jest przyczyna. -
Lilak1992 wrote:Wydaje mi się, ze 6 zarodków macie. Może niskie parametry nasienia? U mnie właśnie tak było napisane ze względu na niskie parametry nasienia.
Nie wiem właśnie, zapytam się dr K. Teraz czekam na okres bo w tym cyklu transferu nie było ze względu na endometrium.
U mnie niby nie było problemu, Tylko czynnik męski, a dwa transfery nieudane i nie wiedza dlaczego 🤦🏼♀️ Załamana jestem, myślałam, ze u mnie nie będzie problemu. Najgorsze jest, ze nie wiadomo jaka jest przyczyna.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
antonna wrote:Mnie tez olewa od kilku dni, a wyslalam jej wyniki badan. Mowisz, zeby do recepcji napisac?
Co prawda wyslalam na whatsapp. Ostatnio szybciej na sms odpisywala. Potrzebuje recepte wiec napisze jutro na rejesyracje. Tak będą musiały jej zapytac bo chyba same relanium nie wypisują -
Martynkowo wrote:Nie wiem jak dokładnie nasienie teraz, ale przy dwóch iui wyniki męża były bardzo dobre. Fragmentację tez mamy super bo tylko 10%. Stad nie wiem dlaczego tylko 6 zarodkow jest, które rokują... martwię się...
Skoro to pierwsza procedura to ustawowo można zapłodnionić 6 komórek nawet jeśli zostało pobranych więcej, a nasienie jest ok. Nie wiem jak działa dr K, ale z Twojego opisu wynika, że zapłodniono właśnie te 6 i dobrze rokują na dalszy rozwój, a resztę zutylizowano. A ile miałaś pobranych ogólnie? -
Mrs.P wrote:Skoro to pierwsza procedura to ustawowo można zapłodnionić 6 komórek nawet jeśli zostało pobranych więcej, a nasienie jest ok. Nie wiem jak działa dr K, ale z Twojego opisu wynika, że zapłodniono właśnie te 6 i dobrze rokują na dalszy rozwój, a resztę zutylizowano. A ile miałaś pobranych ogólnie?13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️