X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę się tylko wypowiedzieć, którego wózka nie kupować ;) Jedo tamel to dla mnie tragedia i najlepsze, że nie był najtańszym wózkiem. On żyje swoim życiem, ja w jedną stronę, wózek w drugą. Za to mogę polecić spacerówkę baby jogger city premier. Rewelacyjny wózek :) Co do fotelików polecam 8 gwiazdek (jest koło medartu) i tam dobiorą fotelik do samochodu, bo pierwsze co to dobiera się fotelik do samochodu (jakieś kąty, typ kanapy i te sprawy), a później do dziecka.

Panna Migotka, niezapominajka12345, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

• Kukus Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Jak by któraś z Was wiedziała albo się dowiedziała (może jakaś wizyta), to dajcie znać, ja będę w klinice nie szybciej niż za ok. 2 tyg. więc do tego czasu pewnie coś będzie wiadomo tutaj ;)
    Dr Ż miał do wczoraj tydzień urlopu, dzisiaj mam wizytę zaraz po urlopie.

Kora88 lubi tę wiadomość

2019 5x IUI,
    05.2019 poronienie zatrzymane,
    10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
    25.02.2021 córeczka
    Wracamy po rodzeństwo!
    7.05.2024 FET 3.1.1.
    7 dpt beta 37
    8 dpt beta 76
    12 dpt beta 694 🫣😍
    16 dpt 3330 😊
    28 dpt ♥️
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamka92 wrote:
    Kiedy masz prenatalne ??? :)

Dzisiaj🙈 a Ty?

niezapominajka12345, Mamka92 lubią tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dzisiejsze wizyty ✊✊✊✊😁

Panna Migotka, Gaja88, Kukus lubią tę wiadomość

• Mamka92 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Dzisiaj🙈 a Ty?

Daj znać:*

Kciuki :**** ja mam za tydzień we wtorek 🤭🤭🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 18:07

Gaja88 lubi tę wiadomość

2014 Polna Poznań 3x iui :(
    4 transfery :-(
    2015 Medart
    2 zarodki 8b - synek 42tc
    2019 transfer 5.1.1 cb
    10.05.2020 crio 5.1.1 i 4.2.1
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wizyty?

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dziewczyny jak wizyty?

Też jestem ciekawa :)

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :) wszystko ok, nic niepokojącego dr Kru nie widział. Mała machała cały czas rączkami i nóżkami, niesamowity widok :)

Mamka92, niezapominajka12345, Anulas, Medartka, Catlady, antonna, Nowa38, Śnieżynka, Matilda19, Mrs.P, Jasiaaa lubią tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
  • Mamka92 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Ja już po :) wszystko ok, nic niepokojącego dr Kru nie widział. Mała machała cały czas rączkami i nóżkami, niesamowity widok :)

Cudownie!!!! Bardzo się cieszę:*
    Jak wrażenia o Kru ?

Gaja88 lubi tę wiadomość

2015 Medart
    2019 transfer 5.1.1 cb
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamka92 wrote:
    Cudownie!!!! Bardzo się cieszę:*
    Jak wrażenia o Kru ?

Wrażania bardzo dobre. Dr na początku tłumaczy jak się przygotować do badania, potem wszystko na spokojnie pokazuje i omawia, można zadawać pytania w trakcie i na wszystkie cierpliwie odpowiada. Nie trzeba zakładać niebieskich ochraniaczy ;) Na koniec nagrywa zdjęcia na płytę.

Mamka92, antonna, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
  • Mamka92 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Wrażania bardzo dobre. Dr na początku tłumaczy jak się przygotować do badania, potem wszystko na spokojnie pokazuje i omawia, można zadawać pytania w trakcie i na wszystkie cierpliwie odpowiada. Nie trzeba zakładać niebieskich ochraniaczy ;) Na koniec nagrywa zdjęcia na płytę.

Czyli mozna te szeleszczące buciki ? :D nie mogę się juz doczekać wtorku :D a ty plec skad wiesz ?

2015 Medart
    2019 transfer 5.1.1 cb
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Dziewczyny, dziękuje. Czyli mówicie, ze lepiej prowadzić ciąże u dr Kru niż u dr K? @Imbirek, jeśli możesz napisać, co bardziej (poza kontaktem) podobało Ci się w prowadzeniu ciąży u Kru niż u K? Czemu opinia bardziej na jego korzyść? A przy okazji - on pracuje może w jakimś szpitalu, czy tylko gabinet prywatnie?
    Tu raczej chodzi o kwestie porównania:
    - po pierwsze wiem jak dr K traktowała mnie jak się starałam o ciążę i jak już byłam w ciąży,
    - a po drugie jak traktował mnie Kru a jak K w okresie ciąży.
    Oczywiście dr K nie mogę nic zarzucić choć w zasadzie prowadziła mnie ona na zmianę z Sz, bo z racji ciąży bliźniaczej tak się złożyło że co druga wizytę jakoś od 20 tyg bodajże miałam u Sz. Dodatkowo na sam koniec przed samiutkim porodem nie przyjęła mnie ona (a była w klinice) tylko wysłała mnie do dr Kru - była to moja pierwsza wizyta u niego i mógł mnie totalnie zlać tak naprawdę a jak mu powiedziałam że tydzień wcześniej będąc w szpitalu trafiłam na doktorke,która stwierdziła że mam bliźniaki rodzic sn a ja nie biorę takiej opcji pod uwagę to od razu mi 'podkręcił' skierowanie do szpitala.
    Co do szpitala to Kru nie pracuje w żadnym tak samo jak reszta lekarzy z medartu ale czy wybierzesz Kru czy K to znajomości w szpitalach mają takie same - w ciąży bliźniaczej dr K załatwiała mi przyjęcie z ordynatorem w swietej rodzinie a teraz miałam mieć załatwione przyjęcie w Śremie lub świętej rodzinie, ale wybrałam Śrem niemniej ostatecznie nie skorzystałam ze 'znajomosci' bo mały rzutem na taśmę postanowił się urodzić sam (skurcze zaczęły się przed północą a o 8 miałam się stawić na izbie w celu przyjęcia).

Medartka lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuje Za wszystkie informacje - czyli jednym słowem opieka u Kru lepsza - więcej „uwagi”, tak? Ja już teraz zauważyłam ze dr sie „nie pali” do prowadzenia mnie:( Jak sie starałam, IVF itd to w zasadzie nie miałam
    Zarzutu. Nie wiedziałam, ze oni w MedArt mogą coś w ogóle „pomoc” z porodem - tj. z doborem szpitala, przyjęciem itd. Dobrze wiedzieć, ze mogą na przyszłość w razie wu.
    Imbirek91 wrote:
    Tu raczej chodzi o kwestie porównania:
    - po pierwsze wiem jak dr K traktowała mnie jak się starałam o ciążę i jak już byłam w ciąży,
    - a po drugie jak traktował mnie Kru a jak K w okresie ciąży.
    Oczywiście dr K nie mogę nic zarzucić choć w zasadzie prowadziła mnie ona na zmianę z Sz, bo z racji ciąży bliźniaczej tak się złożyło że co druga wizytę jakoś od 20 tyg bodajże miałam u Sz. Dodatkowo na sam koniec przed samiutkim porodem nie przyjęła mnie ona (a była w klinice) tylko wysłała mnie do dr Kru - była to moja pierwsza wizyta u niego i mógł mnie totalnie zlać tak naprawdę a jak mu powiedziałam że tydzień wcześniej będąc w szpitalu trafiłam na doktorke,która stwierdziła że mam bliźniaki rodzic sn a ja nie biorę takiej opcji pod uwagę to od razu mi 'podkręcił' skierowanie do szpitala.
    Co do szpitala to Kru nie pracuje w żadnym tak samo jak reszta lekarzy z medartu ale czy wybierzesz Kru czy K to znajomości w szpitalach mają takie same - w ciąży bliźniaczej dr K załatwiała mi przyjęcie z ordynatorem w swietej rodzinie a teraz miałam mieć załatwione przyjęcie w Śremie lub świętej rodzinie, ale wybrałam Śrem niemniej ostatecznie nie skorzystałam ze 'znajomosci' bo mały rzutem na taśmę postanowił się urodzić sam (skurcze zaczęły się przed północą a o 8 miałam się stawić na izbie w celu przyjęcia).

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Kasia0490 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Bardzo dziękuje Za wszystkie informacje - czyli jednym słowem opieka u Kru lepsza - więcej „uwagi”, tak? Ja już teraz zauważyłam ze dr sie „nie pali” do prowadzenia mnie:( Jak sie starałam, IVF itd to w zasadzie nie miałam
    Zarzutu. Nie wiedziałam, ze oni w MedArt mogą coś w ogóle „pomoc” z porodem - tj. z doborem szpitala, przyjęciem itd. Dobrze wiedzieć, ze mogą na przyszłość w razie wu.

Cześć, ja nie pisze tego aby robić zamieszanie czy coś, tylko wiem jakie są realia, może niektóre osoby mają jakieś szczególne względy czy układy z lekarzami, ja dwie ciążę prowadziła u dr Kru, jedna jak jeszcze pracował w szpitalu na Polnej i nawet tam opieka była rewelacyjna, ale miło in razy pytali kto Panią prowadzi, kolejna ciąża też dr Kru, rodziłam w SW rodzinie i tak jak ciąża prowadzona przez dr OK, tak jak doszło do komplikacji podczas porodu i ogólnie kwestia kiedy urodze to dr Kru odpisał, że mam słuchac się lekarzy że szpitala i tyle. Miły lekarz, ale z perspektywy czasu uważam, że mając lekarza ze szpitala jest większe poczucie bezpieczeństwa, mniej stresu jak coś się dzieje . Ale każdy z nas musi podjąć sam decyzję.

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia0490 wrote:
    Cześć, ja nie pisze tego aby robić zamieszanie czy coś, tylko wiem jakie są realia, może niektóre osoby mają jakieś szczególne względy czy układy z lekarzami, ja dwie ciążę prowadziła u dr Kru, jedna jak jeszcze pracował w szpitalu na Polnej i nawet tam opieka była rewelacyjna, ale miło in razy pytali kto Panią prowadzi, kolejna ciąża też dr Kru, rodziłam w SW rodzinie i tak jak ciąża prowadzona przez dr OK, tak jak doszło do komplikacji podczas porodu i ogólnie kwestia kiedy urodze to dr Kru odpisał, że mam słuchac się lekarzy że szpitala i tyle. Miły lekarz, ale z perspektywy czasu uważam, że mając lekarza ze szpitala jest większe poczucie bezpieczeństwa, mniej stresu jak coś się dzieje . Ale każdy z nas musi podjąć sam decyzję.

A nie no to ja się z tobą zgadzam, z tym, że realia są jakie są z tą różnicą że uważam że nawet lekarz ze szpitala nie zawsze się tobą zainteresuje 🤷 a nawet jeśli się zainteresuje to czy będzie miał coś do gadania w hierarchii szpitalnej. Generalnie tak jak już pisałam kiedyś kilka razy - jeśli ja decydowalabym się na zmianę lekarza z uwagi na to żeby pracował w szpitalu to wybrałabym tylko ordynatora w szpitalu w którym chce rodzic (choć zaraz odezwie się kinga, że to też niekoniecznie dobry wybór ,bo jak jego nie będzie w czasie porodu to pozostali lekarze mogą nie chcieć podjąć żadnych decyzji 🙈😊)

Co do szpitala w Śremie - ani razu nikt nie zapytał kto prowadzi moją ciążę, tzn.raz zapytała położna (nie ta, która dowodziła w czasie mojego porodu tylko taka co to przyszła wesprzeć tamta) ale to bardziej w ramach small talk między skurczami 🙂

Ogólnie idąc do szpitala (jakiegokolwiek) trzeba mieć twardą skórę i twardy tyłek bo w większości opieka jest daleka od ideału czy masz lekarza, czy go nie masz. Bo nawet jak masz lekarza z danego szpitala jest bardzo duże prawdopodobieństwo że w czasie porodu go nie będzie i tak ostatecznie jest się skazanym na lekarza z dyżuru, który jak już ktoś ma wybitnego pecha, nie znosi się z lekarzem prowadzącym 🤷

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    A nie no to ja się z tobą zgadzam, z tym, że realia są jakie są z tą różnicą że uważam że nawet lekarz ze szpitala nie zawsze się tobą zainteresuje 🤷 a nawet jeśli się zainteresuje to czy będzie miał coś do gadania w hierarchii szpitalnej. Generalnie tak jak już pisałam kiedyś kilka razy - jeśli ja decydowalabym się na zmianę lekarza z uwagi na to żeby pracował w szpitalu to wybrałabym tylko ordynatora w szpitalu w którym chce rodzic (choć zaraz odezwie się kinga, że to też niekoniecznie dobry wybór ,bo jak jego nie będzie w czasie porodu to pozostali lekarze mogą nie chcieć podjąć żadnych decyzji 🙈😊)

Co do szpitala w Śremie - ani razu nikt nie zapytał kto prowadzi moją ciążę, tzn.raz zapytała położna (nie ta, która dowodziła w czasie mojego porodu tylko taka co to przyszła wesprzeć tamta) ale to bardziej w ramach small talk między skurczami 🙂

Ogólnie idąc do szpitala (jakiegokolwiek) trzeba mieć twardą skórę i twardy tyłek bo w większości opieka jest daleka od ideału czy masz lekarza, czy go nie masz. Bo nawet jak masz lekarza z danego szpitala jest bardzo duże prawdopodobieństwo że w czasie porodu go nie będzie i tak ostatecznie jest się skazanym na lekarza z dyżuru, który jak już ktoś ma wybitnego pecha, nie znosi się z lekarzem prowadzącym 🤷
    Kochana czyli rozumiem, że bliźnięta rodziłas w św. Rodzinie tak? Jestem w ciąży bliźniaczej i cały czas zmartwiam się jak to będzie i gdzie trafię. Ze skierowaniem Kru na gg zrobili bez problemu?

21.09.2020 - ❤❤
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukus wrote:
    Dr Ż miał do wczoraj tydzień urlopu, dzisiaj mam wizytę zaraz po urlopie.

Jak wizyta?

• Kukus Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Jak wizyta?
    Wszystko ok. Serduszko bije i fasolka ma 0,51 cm. Jak to optymista dr Ż powiedział: Trzymamy kciuki dalej.

Matilda19, Anulas, Catlady, niezapominajka12345, Panna Migotka, Mamka92, Imbirek91, Nowa38, Starajacsieocud, Kora88 lubią tę wiadomość

2019 5x IUI,
    05.2019 poronienie zatrzymane,
    10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
    25.02.2021 córeczka
    Wracamy po rodzeństwo!
    7.05.2024 FET 3.1.1.
    7 dpt beta 37
    8 dpt beta 76
    12 dpt beta 694 🫣😍
    16 dpt 3330 😊
    28 dpt ♥️
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:
    Przepraszam, że pytam, czy Ty masz jakieś mutacje??stwierdzono trombofilie, tutaj już jedna dziewczyna pisała, że dr B kazał odstawić jej wcześniej Clexane, mi pomimo, że mam mutacje Pai też kazał odstawić Clexane, a innym każe brać, nie wiem czy to jakieś upodobania do pewnych pacjentek czy co, przepraszam, że to pisze, ale dziwna sprawa.

Mam jedynie mutacje hetero jednego z genów mthfr. Doktor mówił, że on odpowiada za niewchłanianie się niemetylowanych witamin. Nie dociekałam zbytnio dlaczego muszę brać clexane, przypisał to biorę. Nie mam ani nadwagi, żadne inne mutacje mi nie wyszły, kiedyś coś wspomniał o możliwości tworzenia się zakrzepów bez heparyny. Kiedy zapytałam o odstawienie to usłyszałam ostatnio, że nie będzie mi mówił, że już niedługo tak jak zawsze, bo co wizytę mam nadzieję, że to już koniec, będę brała clexane jeszcze jakiś czas po porodzie, dostanę skierowanie na badania i wtedy mi odstawi.
    Nie wiem dlaczego doktor traktuje różnie pacjentki. Mnie np. Powiedział jakie mam brać witaminy prenatalne, a słyszałam, że niektórym mówi że to tylko suplemenciki, więc nie chce się wypowiadać. Stworzył mi zestaw leków i suplementów, zleca mi różne badania i pomimo, że wyniki mam ok, to pilnuje czy wszystko biorę.
    Zapytałam czy muszę brać jeszcze duphaston, usłyszałam,.ze nie mam marudzić i dowalił mi dodatkowo kwasy dha. Także ten tego.... Chyba temat rzeka.

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:

Na temat leczenie szpitalnego bym mogła poematy pisać, ale nie będę tego robić, jest jak jest 😏sama się z tym mierze, najważniejsze to trafić na lekarza godnego zaufania 🙂

Imbirek91 lubi tę wiadomość

‹‹ 2356 2357 2358 2359 2360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ