X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsieocud wrote:
    A my pojechalismy obejrzeć na żywo wózki. I to, co podobało mnie się w necie, odpadło na żywo ze względu na wzrost i mój i męża. Ja mam prawie 180 cm, mąż 2 metry, więc zostały nam 3 modele do wyboru.
    Mój ukochany, wyczekany wózek okazał się dla nas klapą roku, więc polecam pojechać i się przyjrzeć z bliska i pojeździć sobie po sklepie, bo ważna jest waga wózka, skretnosc itd. Mnie akurat duża waga nie odstrasza bo mieszkam w domu, ale gdybym miała nosić wózek na piętro to na pewno chciałabym coś lżejszego.
    Nosidło dobieramy pod auto, żeby było nam wygodnie i my akurat stawiamy na montowane tyłem do kierunku jazdy. Mamy wybrane 2 modele, ale jeszcze musimy sobie ułożyć w głowie który model weźmiemy, tak aby wykorzystać bazę pod kolejny fotelik.
    A co teraz masz na oku jeśli mogę wiedzieć? 🤔
    No o tu właśnie jest problem bo tych wózków z hot mom nie obejrzysz nigdzie w sklepie 🙈
    Mam jeszcze pytanie do Ciebie kiedy Doktor A.B. kazał Ci odstawić luteinę albo duphaston czy jeszcze bierzesz? 🤔

f3c5740a8e.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz miesiac na zmiane plamie lub troche krwawie. Dr kiedys napisala, ze tak może się utrzymywac. Ale juz naprawde mnie to denerwuje. Dr Sz zmiarzyl że krwiak ma 17 mm to skad tyle tego się wydostaje???!!! Naprawde duzo leżę. Tyle co do łazienki, odgrzać jedzenie czy jakas mega szybką salatke wymieszac.
    U którejś to też tyle trwalo?
    Eh musialam ponarzekać 🥵

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy połówkowych wyszła niedomykalność zastawki trójdzielnej, po 2 tygodniach miałam robione przepływy i już było wszystko ok, to podobno się domyka ✊
    Magnetisme wrote:
    Pewnie nie pomogę ale u nas w usg III trymestru wyszła dolichocefalia główki. Ale to przez ułożenie miednicowe.

Syn po porodzie faktycznie miał wąską główkę, po miesiącu doszła do normalnych kształtów:)

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    U mnie przy połówkowych wyszła niedomykalność zastawki trójdzielnej, po 2 tygodniach miałam robione przepływy i już było wszystko ok, to podobno się domyka ✊

Mam nadzieję, że i w moim przypadku ta zastawka się domknie, a główka wróci do normy :) dzięki :)

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 lipca 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem mam nawet wrażenie że dr Sz z tą zastawka to prawie wszystkim mówi 🙄😉 a później już jest ok. U Ciebie też będzie dobrze, trzymam kciuki ✊😍
    al87 wrote:
    Mam nadzieję, że i w moim przypadku ta zastawka się domknie, a główka wróci do normy :) dzięki :)

al87, Agggusiaczek lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    A długo czekałaś na wyniki genetyki? Kiedy zleciłas badanie? U mnie jutro drugi tydzień i AB nie odzywa się z wynikami 😔

W niedziele zdecydowaliśmy ze badamy, napisałam dr K po 9 dniach mam wynik.
    A wiecie czy medart zleca te badania genetyczne czy to na miejscu robią ? Nie wiem, może miałam przyspieszony tryb oceny zarodków, bo od tego zależał transfer czy będzie więcej dobrych genetycznie czy tylko ten jeden obecny. Ale endometrium padło i transferu nie ma 😔

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91aga wrote:
    Czy któraś się orientuje czy dr Ż tez ma w najbliższym czasie jakis dłuższy urlop ?
    Jak by któraś z Was wiedziała albo się dowiedziała (może jakaś wizyta), to dajcie znać, ja będę w klinice nie szybciej niż za ok. 2 tyg. więc do tego czasu pewnie coś będzie wiadomo tutaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 22:14

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    A długo czekałaś na wyniki genetyki? Kiedy zleciłas badanie? U mnie jutro drugi tydzień i AB nie odzywa się z wynikami 😔

Tak się wtrącę, że ja czekałam prawie 3 tygodnie. Akurat nie jestem u AB, ale sama się przypominałam i pytałam, bo oni mają chyba tyle tych smsów, że pewnie ciężko to ogarnąć. Pani w rejestracji mówiła, że po tygodniu można już pytać o wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 22:17

Nowa38 lubi tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    A co teraz masz na oku jeśli mogę wiedzieć? 🤔
    No o tu właśnie jest problem bo tych wózków z hot mom nie obejrzysz nigdzie w sklepie 🙈
    Mam jeszcze pytanie do Ciebie kiedy Doktor A.B. kazał Ci odstawić luteinę albo duphaston czy jeszcze bierzesz? 🤔

Biorę nadal luteine, acard, duphaston, clexane, witaminy pregna, aspargin.
    Doktor powiedział, że clexane utrzyma mi jeszcze po porodzie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ więc nie pytałam, co dalej. Szyjka ma ponad 3,5 cm więc liczę na odstawienie za jakiś czas luteiny.
    Jechaliśmy obejrzeć wózek cybex ale spacerówka nam nie pasowała i ogólnie za niski wózek dla nas, stanęło na wózku espiro next Silver. Generalnie ja chciałam piękny wózek retro, ale jak przejechalam się nim po sklepie,.a później właśnie espiro to stwierdziłam, że liczy się wygoda. Na dniach pojedziemy podjąć już ostateczna decyzję.

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Niestety tak, tą wizytę miałam po okresie dla tego czekamy na 2 cykl i USG 3d ma pokazać więcej, ale chyba za dobrze nie jest :(

Kaach, super, że wróciłaś ❤
    Cieszę się, że lekarz nie zostawił Cię samej z tym wszystkim.
    Ja wierzę, że wszystko u Was się ułoży. Tylko potrzebny jest czas, a wiem po sobie, że lepiej odczekać cykl, dwa, trzy żeby było wszystko dobrze ❤ moc uścisków dla Was.

Kaach lubi tę wiadomość

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja mialam lyzeczkowanie 24.06 a 18.07 mialam USG i mam napisane wlasnie "Endometrium grubosci 8-9 mm - sonograficznie niejednorodne". Ale mi dr Kru powiedzial, ze to normalne. Potem dostalam okres i bylo juz ok. A Ty masz niejednorodne juz po swoim normalnym okresie?
    Niejednorodne to oznacza , że w niektórych miejscach może mieć 5mm A w innym 9mm? Tak analizuje , bo w cyklu w którym miałam lyżeczkowanie miałam transfer. Lekarz stwierdził, że zarodek mógł umiejscowić się w ciasnym miejscu. Dlatego się nie udało. Może to przez lyżeczkowanie właśnie...🤔

• Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsieocud wrote:
    Doktor powiedział, że clexane utrzyma mi jeszcze po porodzie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ więc nie pytałam, co dalej. Szyjka ma ponad 3,5 cm więc liczę na odstawienie za jakiś czas luteiny.
    Jechaliśmy obejrzeć wózek cybex ale spacerówka nam nie pasowała i ogólnie za niski wózek dla nas, stanęło na wózku espiro next Silver. Generalnie ja chciałam piękny wózek retro, ale jak przejechalam się nim po sklepie,.a później właśnie espiro to stwierdziłam, że liczy się wygoda. Na dniach pojedziemy podjąć już ostateczna decyzję.

Przepraszam, że pytam, czy Ty masz jakieś mutacje??stwierdzono trombofilie, tutaj już jedna dziewczyna pisała, że dr B kazał odstawić jej wcześniej Clexane, mi pomimo, że mam mutacje Pai też kazał odstawić Clexane, a innym każe brać, nie wiem czy to jakieś upodobania do pewnych pacjentek czy co, przepraszam, że to pisze, ale dziwna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 22:44

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.

Wysłany: 7 lipca 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a mi się dzisiaj spodobał espiro sonic Air jungle 😍😍😍 piękny jest, muszę poczytać też o tym co mówisz 😍
    Starajacsieocud wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 18:56

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Ta malutka żółta to 0,3, a zielona to 0,8 - też takich używam :)
    Wielkie dzieki. Byłam dziś w 3 aptekach i najmniejsze jakie mieli to 0.45 mm :(

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:

Niestety najmniejsze maja w wielkopolskiej 0,2 W innych trudno dostac. W okolicy u siebie szukalam to cudem 0,3 dostalam.

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Raz udało mi się kupić te 0,3 w aptece wielkopolskiej na zwycięstwa, potem zamówiłam całe opakowanie przez internet ;)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Mamka92 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Raz udało mi się kupić te 0,3 w aptece wielkopolskiej na zwycięstwa, potem zamówiłam całe opakowanie przez internet ;)

Kiedy masz prenatalne ??? :)

2014 Polna Poznań 3x iui :(
    4 transfery :-(
    2015 Medart
    2 zarodki 8b - synek 42tc
    2019 transfer 5.1.1 cb
    10.05.2020 crio 5.1.1 i 4.2.1
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak1992 wrote:
    W niedziele zdecydowaliśmy ze badamy, napisałam dr K po 9 dniach mam wynik.
    A wiecie czy medart zleca te badania genetyczne czy to na miejscu robią ? Nie wiem, może miałam przyspieszony tryb oceny zarodków, bo od tego zależał transfer czy będzie więcej dobrych genetycznie czy tylko ten jeden obecny. Ale endometrium padło i transferu nie ma 😔
    No u mnie dzisiaj 14 dzień jak opłaciłam badanie i cisza. Wydaje mi się, że robią na miejscu, bo jak dzowniłam do Pań z rejestracji to Pani Iza coś napomknęła, że Pani, która robi badania jest/będzie/była na urlopie.

Wysłany: 8 lipca 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, właśnie w sklepie go widziałam, ale już się spieszyliśmy, więc dzisiaj pojedziemy drugi raz żeby facet nam go dokładnie omówił i pokazał 😍😉
    Maggy wrote:
    Espiro są piękne 😍
    Ale trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie w jakim terenie będziemy śmigać wózkiem, czy będziemy musiały go zapakować do auta, albo codziennie wnosić na któreś piętro w bloku. To wszystko ma znaczenie😃
    Najlepiej pojeździć wózkiem w sklepie i zobaczyć jego obsługę.

Maggy lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
‹‹ 2355 2356 2357 2358 2359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ