X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • 91aga Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasza pierwsza procedura. My na wyniki badań genetycznych czekaliśmy 2 tygodnie. Jedyny który przetrwał do piątej doby to zarodek 5.1.1 który dziś okazał się prawidłowy genetycznie . Czekamy na 3 dc i ruszamy. Jak wygląda przygotowanie do transferu ? Dodam że jesteśmy u dr Ż.

Anulas, Panna Migotka lubią tę wiadomość

MedArt od 2019 r
    3 nieudane procedury in vitro
    06/2021 naturalny cud
    03/2022 córeczka
    11/2023 ciaza naturalna

preg.png
  • Kasia0490 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    A nie no to ja się z tobą zgadzam, z tym, że realia są jakie są z tą różnicą że uważam że nawet lekarz ze szpitala nie zawsze się tobą zainteresuje 🤷 a nawet jeśli się zainteresuje to czy będzie miał coś do gadania w hierarchii szpitalnej. Generalnie tak jak już pisałam kiedyś kilka razy - jeśli ja decydowalabym się na zmianę lekarza z uwagi na to żeby pracował w szpitalu to wybrałabym tylko ordynatora w szpitalu w którym chce rodzic (choć zaraz odezwie się kinga, że to też niekoniecznie dobry wybór ,bo jak jego nie będzie w czasie porodu to pozostali lekarze mogą nie chcieć podjąć żadnych decyzji 🙈😊)

Co do szpitala w Śremie - ani razu nikt nie zapytał kto prowadzi moją ciążę, tzn.raz zapytała położna (nie ta, która dowodziła w czasie mojego porodu tylko taka co to przyszła wesprzeć tamta) ale to bardziej w ramach small talk między skurczami 🙂

Ogólnie idąc do szpitala (jakiegokolwiek) trzeba mieć twardą skórę i twardy tyłek bo w większości opieka jest daleka od ideału czy masz lekarza, czy go nie masz. Bo nawet jak masz lekarza z danego szpitala jest bardzo duże prawdopodobieństwo że w czasie porodu go nie będzie i tak ostatecznie jest się skazanym na lekarza z dyżuru, który jak już ktoś ma wybitnego pecha, nie znosi się z lekarzem prowadzącym 🤷

Tak oczywiście ale jak coś się dzieje, jesteś w panoce, wiadomo strach o nie tyle siebie co dziecko, każdy lekarz gada co innego, nikt nie chce podjąć decyzji a Ciebie nosi że stresu co to będzie jak będzie, to brakuje takiego zaufanego głosu, właśnie w tych cięższych momentach, osoby, która Ciebie prowadziła i zna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 23:05

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91aga wrote:
    To nasza pierwsza procedura. My na wyniki badań genetycznych czekaliśmy 2 tygodnie. Jedyny który przetrwał do piątej doby to zarodek 5.1.1 który dziś okazał się prawidłowy genetycznie . Czekamy na 3 dc i ruszamy. Jak wygląda przygotowanie do transferu ? Dodam że jesteśmy u dr Ż.
    My nie badamy zarodkow wiec mogę Ci powiedzieć jak to wyglada w cyklu po punkcji :)

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr K jest już po urlopie?

• Akmelap Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Od 3 Sierpnia zaczynam mam nadzieję że ostatnią przygodę już - tym razem wybraliśmy MedArt i doktor Kubiaczyk-Paluch. Wcześniej był Invimed ale tam koniecznie chcieli skierowac nas od razu na In-Vitro - my jeszcze chcemy poczekać i próbować na stymulowanych cyklach - (raz się udało - niestety poronilam) ale to dało takie światełko w tunelu że się da.
    Czy mogłybyscie podzielić się swoimi opiniami na temat Pani doktor ?
    Z góry bardzo dziękuję :)

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dr K jest już po urlopie?
    Podobno jest na urlopie na wczoraj jak byłam to normalnie przyjmowała wiec jak już nic z tego nie rozumiem 🤷🏻‍♀️
    Najlepiej napisać do rejestracji z pytaniem bo można się pogubić w tym wszystkim 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 09:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akmelap wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Od 3 Sierpnia zaczynam mam nadzieję że ostatnią przygodę już - tym razem wybraliśmy MedArt i doktor Kubiaczyk-Paluch. Wcześniej był Invimed ale tam koniecznie chcieli skierowac nas od razu na In-Vitro - my jeszcze chcemy poczekać i próbować na stymulowanych cyklach - (raz się udało - niestety poronilam) ale to dało takie światełko w tunelu że się da.

Cześć, nie udzielalamsie na wątku, byłam pacjentka Dr K, u nas akurat udało się Ivf, ale wcześniej mieliśmy inseminacje, ja współpracę z dr K oceniam bardzo dobrze, tym bardziej, że przeszłam od dr A. B, bo nie czułam zainteresowania z Jego strony, takie wszystko automatyczne, Dr K ma bardzo i pacjentów więc czasem odpowiedzi na SMS były w późnych godzinach wieczornych, ale podczas starań zawsze wiedziałam co i jak, wizyty odpowiednio długie, można było zadać, pytania i rozwijała wątpliwości, co do ciąży to "rozstalysmy" się za Jej zgoda i chodziłam do lekarza że szpitala

• Anulas Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Podobno jest na urlopie na wczoraj jak byłam to normalnie przyjmowała wiec jak już nic z tego nie rozumiem 🤷🏻‍♀️
    Najlepiej napisać do rejestracji z pytaniem bo można się pogubić w tym wszystkim 😉

Jak czekałam na wizyte w piatek u Sz to coś podsluchalam, ze 08.07 wraca, ale ze stresu już nie wiem czy to jej dotyczylo czy nie.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akmelap wrote:
    Cześć dziewczyny,

Bedziesz zadowolina😉 Dr jest konkretna i z pewnością powie czy warto dzialac naturalnie czy nie ma większego sensu.

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr K na pewno będzie się starała pomoc - będziesz w dobrych rękach, powodzenia!
    Akmelap wrote:
    Cześć dziewczyny,

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiecie kiedy AB idzie na urlop?

• Śnieżynka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Dziewczyny, nie wiecie kiedy AB idzie na urlop?

od 17 sierpnia

Nowa38 lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akmelap wrote:
    Cześć dziewczyny,
    To najlepsza lekarka <3. Przeszłam do niej od dr A.B. Wszystko starannie tłumaczy i jak się jest u niej w gabinecie to odczuwa się luz psychiczny, że jest się w dobrych rękach. Miałam u niej dwie iui, a wczoraj punkcję. Od rana napisała mi, że komórki jajowe się prawidłowo zapłodniły i na razie jest szansa na 6 zarodków...

Jak myślicie dziewczyny, to dobry wynik? Strasznie się martwię.. :(

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżynka wrote:
    od 17 sierpnia
    Dzięki :)

• Catlady Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    To najlepsza lekarka <3. Przeszłam do niej od dr A.B. Wszystko starannie tłumaczy i jak się jest u niej w gabinecie to odczuwa się luz psychiczny, że jest się w dobrych rękach. Miałam u niej dwie iui, a wczoraj punkcję. Od rana napisała mi, że komórki jajowe się prawidłowo zapłodniły i na razie jest szansa na 6 zarodków...

Bardzo dobry :) bądź dobrej myśli.
    Zapładnialiście tylko 6 komórek? A co z resztą, zdecydowaliście się na mrożenie?

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Bardzo dobry :) bądź dobrej myśli.
    Zapładnialiście tylko 6 komórek? A co z resztą, zdecydowaliście się na mrożenie?
    Catlady bombardowałam Cię na wiadomościach hihihi

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobry:) Powodzenia, silnych zarodków!
    Martynkowo wrote:

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    My nie badamy zarodkow wiec mogę Ci powiedzieć jak to wyglada w cyklu po punkcji :)

Ja chętnie przeczytam. ;) Trzymam kciuki za maluchy!

uwo9s65govurilvf.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Jak czekałam na wizyte w piatek u Sz to coś podsluchalam, ze 08.07 wraca, ale ze stresu już nie wiem czy to jej dotyczylo czy nie.
    Wczoraj przyjmowała do 20:00 jak byłam wiec może rzeczywiście już jest po urlopie 🤷🏻‍♀️

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Ja chętnie przeczytam. ;) Trzymam kciuki za maluchy!
    Wczoraj miałam punkcję, a od dzisiaj mam stosować :
    aspirin cardio
    medargin
    encorton 1x rano
    Prolutex 1x podskórnie
    Duphaston 2x1
    Lutinus 2x2 dopochwowo
    clexane 60 ( ze względu na moją mutację choc w medarcie wypisują ją chyba wszystkim :) )

W poniedziałek mam zaplanowany transfer, ale zobaczymy jak śnieżynki. W dniu transferu np-spa max.
    Do tego w niedzielę muszę zbadać progesteron.

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

‹‹ 2357 2358 2359 2360 2361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ