X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • 91aga Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasza pierwsza procedura. My na wyniki badań genetycznych czekaliśmy 2 tygodnie. Jedyny który przetrwał do piątej doby to zarodek 5.1.1 który dziś okazał się prawidłowy genetycznie . Czekamy na 3 dc i ruszamy. Jak wygląda przygotowanie do transferu ? Dodam że jesteśmy u dr Ż.

Anulas, Panna Migotka lubią tę wiadomość

MedArt od 2019 r
    3 nieudane procedury in vitro
    06/2021 naturalny cud
    03/2022 córeczka
    11/2023 ciaza naturalna

preg.png
  • Kasia0490 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    A nie no to ja się z tobą zgadzam, z tym, że realia są jakie są z tą różnicą że uważam że nawet lekarz ze szpitala nie zawsze się tobą zainteresuje 🤷 a nawet jeśli się zainteresuje to czy będzie miał coś do gadania w hierarchii szpitalnej. Generalnie tak jak już pisałam kiedyś kilka razy - jeśli ja decydowalabym się na zmianę lekarza z uwagi na to żeby pracował w szpitalu to wybrałabym tylko ordynatora w szpitalu w którym chce rodzic (choć zaraz odezwie się kinga, że to też niekoniecznie dobry wybór ,bo jak jego nie będzie w czasie porodu to pozostali lekarze mogą nie chcieć podjąć żadnych decyzji 🙈😊)

Co do szpitala w Śremie - ani razu nikt nie zapytał kto prowadzi moją ciążę, tzn.raz zapytała położna (nie ta, która dowodziła w czasie mojego porodu tylko taka co to przyszła wesprzeć tamta) ale to bardziej w ramach small talk między skurczami 🙂

Ogólnie idąc do szpitala (jakiegokolwiek) trzeba mieć twardą skórę i twardy tyłek bo w większości opieka jest daleka od ideału czy masz lekarza, czy go nie masz. Bo nawet jak masz lekarza z danego szpitala jest bardzo duże prawdopodobieństwo że w czasie porodu go nie będzie i tak ostatecznie jest się skazanym na lekarza z dyżuru, który jak już ktoś ma wybitnego pecha, nie znosi się z lekarzem prowadzącym 🤷

Tak oczywiście ale jak coś się dzieje, jesteś w panoce, wiadomo strach o nie tyle siebie co dziecko, każdy lekarz gada co innego, nikt nie chce podjąć decyzji a Ciebie nosi że stresu co to będzie jak będzie, to brakuje takiego zaufanego głosu, właśnie w tych cięższych momentach, osoby, która Ciebie prowadziła i zna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 23:05

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91aga wrote:
    To nasza pierwsza procedura. My na wyniki badań genetycznych czekaliśmy 2 tygodnie. Jedyny który przetrwał do piątej doby to zarodek 5.1.1 który dziś okazał się prawidłowy genetycznie . Czekamy na 3 dc i ruszamy. Jak wygląda przygotowanie do transferu ? Dodam że jesteśmy u dr Ż.
    My nie badamy zarodkow wiec mogę Ci powiedzieć jak to wyglada w cyklu po punkcji :)

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr K jest już po urlopie?

• Akmelap Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Od 3 Sierpnia zaczynam mam nadzieję że ostatnią przygodę już - tym razem wybraliśmy MedArt i doktor Kubiaczyk-Paluch. Wcześniej był Invimed ale tam koniecznie chcieli skierowac nas od razu na In-Vitro - my jeszcze chcemy poczekać i próbować na stymulowanych cyklach - (raz się udało - niestety poronilam) ale to dało takie światełko w tunelu że się da.
    Czy mogłybyscie podzielić się swoimi opiniami na temat Pani doktor ?
    Z góry bardzo dziękuję :)

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dr K jest już po urlopie?
    Podobno jest na urlopie na wczoraj jak byłam to normalnie przyjmowała wiec jak już nic z tego nie rozumiem 🤷🏻‍♀️
    Najlepiej napisać do rejestracji z pytaniem bo można się pogubić w tym wszystkim 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 09:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akmelap wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Od 3 Sierpnia zaczynam mam nadzieję że ostatnią przygodę już - tym razem wybraliśmy MedArt i doktor Kubiaczyk-Paluch. Wcześniej był Invimed ale tam koniecznie chcieli skierowac nas od razu na In-Vitro - my jeszcze chcemy poczekać i próbować na stymulowanych cyklach - (raz się udało - niestety poronilam) ale to dało takie światełko w tunelu że się da.

Cześć, nie udzielalamsie na wątku, byłam pacjentka Dr K, u nas akurat udało się Ivf, ale wcześniej mieliśmy inseminacje, ja współpracę z dr K oceniam bardzo dobrze, tym bardziej, że przeszłam od dr A. B, bo nie czułam zainteresowania z Jego strony, takie wszystko automatyczne, Dr K ma bardzo i pacjentów więc czasem odpowiedzi na SMS były w późnych godzinach wieczornych, ale podczas starań zawsze wiedziałam co i jak, wizyty odpowiednio długie, można było zadać, pytania i rozwijała wątpliwości, co do ciąży to "rozstalysmy" się za Jej zgoda i chodziłam do lekarza że szpitala

• Anulas Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Podobno jest na urlopie na wczoraj jak byłam to normalnie przyjmowała wiec jak już nic z tego nie rozumiem 🤷🏻‍♀️
    Najlepiej napisać do rejestracji z pytaniem bo można się pogubić w tym wszystkim 😉

Jak czekałam na wizyte w piatek u Sz to coś podsluchalam, ze 08.07 wraca, ale ze stresu już nie wiem czy to jej dotyczylo czy nie.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akmelap wrote:
    Cześć dziewczyny,

Bedziesz zadowolina😉 Dr jest konkretna i z pewnością powie czy warto dzialac naturalnie czy nie ma większego sensu.

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr K na pewno będzie się starała pomoc - będziesz w dobrych rękach, powodzenia!
    Akmelap wrote:
    Cześć dziewczyny,

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiecie kiedy AB idzie na urlop?

• Śnieżynka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Dziewczyny, nie wiecie kiedy AB idzie na urlop?

od 17 sierpnia

Nowa38 lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akmelap wrote:
    Cześć dziewczyny,
    To najlepsza lekarka <3. Przeszłam do niej od dr A.B. Wszystko starannie tłumaczy i jak się jest u niej w gabinecie to odczuwa się luz psychiczny, że jest się w dobrych rękach. Miałam u niej dwie iui, a wczoraj punkcję. Od rana napisała mi, że komórki jajowe się prawidłowo zapłodniły i na razie jest szansa na 6 zarodków...

Jak myślicie dziewczyny, to dobry wynik? Strasznie się martwię.. :(

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżynka wrote:
    od 17 sierpnia
    Dzięki :)

• Catlady Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    To najlepsza lekarka <3. Przeszłam do niej od dr A.B. Wszystko starannie tłumaczy i jak się jest u niej w gabinecie to odczuwa się luz psychiczny, że jest się w dobrych rękach. Miałam u niej dwie iui, a wczoraj punkcję. Od rana napisała mi, że komórki jajowe się prawidłowo zapłodniły i na razie jest szansa na 6 zarodków...

Bardzo dobry :) bądź dobrej myśli.
    Zapładnialiście tylko 6 komórek? A co z resztą, zdecydowaliście się na mrożenie?

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Bardzo dobry :) bądź dobrej myśli.
    Zapładnialiście tylko 6 komórek? A co z resztą, zdecydowaliście się na mrożenie?
    Catlady bombardowałam Cię na wiadomościach hihihi

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobry:) Powodzenia, silnych zarodków!
    Martynkowo wrote:

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    My nie badamy zarodkow wiec mogę Ci powiedzieć jak to wyglada w cyklu po punkcji :)

Ja chętnie przeczytam. ;) Trzymam kciuki za maluchy!

uwo9s65govurilvf.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Jak czekałam na wizyte w piatek u Sz to coś podsluchalam, ze 08.07 wraca, ale ze stresu już nie wiem czy to jej dotyczylo czy nie.
    Wczoraj przyjmowała do 20:00 jak byłam wiec może rzeczywiście już jest po urlopie 🤷🏻‍♀️

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Ja chętnie przeczytam. ;) Trzymam kciuki za maluchy!
    Wczoraj miałam punkcję, a od dzisiaj mam stosować :
    aspirin cardio
    medargin
    encorton 1x rano
    Prolutex 1x podskórnie
    Duphaston 2x1
    Lutinus 2x2 dopochwowo
    clexane 60 ( ze względu na moją mutację choc w medarcie wypisują ją chyba wszystkim :) )

W poniedziałek mam zaplanowany transfer, ale zobaczymy jak śnieżynki. W dniu transferu np-spa max.
    Do tego w niedzielę muszę zbadać progesteron.

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

‹‹ 2357 2358 2359 2360 2361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ