X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuje. Czyli mówicie, ze lepiej prowadzić ciąże u dr Kru niż u dr K? @Imbirek, jeśli możesz napisać, co bardziej (poza kontaktem) podobało Ci się w prowadzeniu ciąży u Kru niż u K? Czemu opinia bardziej na jego korzyść? A przy okazji - on pracuje może w jakimś szpitalu, czy tylko gabinet prywatnie?
    Imbirek91 wrote:
    Jak jesteś w ciąży to teraz tak już będzie wyglądał kontakt z dr K - ona super do zajścia ,ona i tylko ona ale jak już jestes w ciąży to naprawdę lepszy kontakt i lepszą opiekę będziesz miała u Kru, wierz mi, przetestowane - pierwsza ciąża dr K, druga dr Kru 😊
    Jest to pewnie kwestia specjalizacji - dr K zajmuje się głównie zachodzeniem w ciążę, dr Kru natomiast obsługuje w większości ciężarne

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ,
    Jestem tu nowa udało mi się zajść w ciąże dzięki dr K i jestem już w 16 tyg :) niestety moja immunologia może dużo namieszać więc strasznie się boje o mojego dzidziusia.. Byłam na badaniach prenatalnych u dr Sz w 12 tyg ciąży i było wszystko dobrze. Po 3 tygodniach od badań prenatalnych byłam u niego ponownie tyle że na przepływach no i niestety musiał coś znaleść... niedomykalność zastawki trójdzielnej, zmiana echogenna w lewej komorze serca i stwierdził że dzidzia ma okrągłą główkę ( tak zwany typ brachycefaliczny) czy u was kiedykolwiek na USG lekarz doczepił się do kształtu główki ?? teraz czekam za wynikami testu Harmony..

• Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:
    Cześć dziewczyny ,
    Jestem tu nowa udało mi się zajść w ciąże dzięki dr K i jestem już w 16 tyg :) niestety moja immunologia może dużo namieszać więc strasznie się boje o mojego dzidziusia.. Byłam na badaniach prenatalnych u dr Sz w 12 tyg ciąży i było wszystko dobrze. Po 3 tygodniach od badań prenatalnych byłam u niego ponownie tyle że na przepływach no i niestety musiał coś znaleść... niedomykalność zastawki trójdzielnej, zmiana echogenna w lewej komorze serca i stwierdził że dzidzia ma okrągłą główkę ( tak zwany typ brachycefaliczny) czy u was kiedykolwiek na USG lekarz doczepił się do kształtu główki ?? teraz czekam za wynikami testu Harmony..

Pewnie nie pomogę ale u nas w usg III trymestru wyszła dolichocefalia główki. Ale to przez ułożenie miednicowe.

Syn po porodzie faktycznie miał wąską główkę, po miesiącu doszła do normalnych kształtów:)

• Anulas Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:
    Cześć dziewczyny ,

A on jakieś podejrzenia ma? Kiedy będą wyniki?

• Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Wiem, że jest wnikliwy tym bardziej teraz w moim przypadku... Nawet moje wizyty są wyjątkowo długie, ale już ponad rok do niego chodzę i tak jak go znam to zadowolony nie był, ale jak to on za dużo mówić nie chciał bo po co stresować... Ale myślę, że szpital coś spaprał.

Każdy zabieg niesie ze sobą ryzyko powikłań, mnie dr A. B raz lyzeczkowal, miałam bardzo długie plamienia u niestety musiałam mieć powtórkę, cis jeszcze zostało 🤷‍♀️

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazał zrobić test Harmony i czekać za wynikami żeby wykluczyć wady genetyczne... Chyba pozostaje tylko czekać i mieć nadzieje,że wszystko wróci do normy.. W piątek idę na wizytę do dr K to może dowiem się czegoś więcej

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadzisz ciąże u dr K? Jak „wrażenia”? Powodzenia z wynikami!
    al87 wrote:
    Cześć dziewczyny ,

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Prowadzisz ciąże u dr K? Jak „wrażenia”? Powodzenia z wynikami!

Jestem zadowolona i nie mogę złego słowa powiedzieć czasami z opóźnieniem odpisuje na sms ale ostatnio nawet sama się zainteresowała i napisała do mnie czy zrobiłam ten test bo rozmawiała z dr Sz. Tylko wcześniej z ciążą nie było problemów więc zobaczymy co powie w piątek..

• Anulas Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co też na dr K nie narzekam. Co prawda czasami wiadomość trzeba z 2 razy wysłać, ale w tym natłoku wiadomosci które od nas dostaje i sms i whatsapp to nie dziwi mnie to. Bardziej dziwi mnie poświęcanie swojego prywatnego czasu na odpisywanie. Wiadomości o 23 czy 00:30 zdarzyly się nam kilka razy i zaraz rano po 7😱😱😱 każe pisac jak jest na urlopie i zdalnie daje zalecenia.

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja tez mam z nią takie doświadczenia. Nawet w nocy odpisze, ale fakt, ze czasem po czasie/po fakcie. Ale rozumiem, ze to wynik przeciążenia nami, ale z
    Drugiej strony będąc w ciąży chce mieć pewność, ze jak o coś pytam to dostanę odpowiedz. Sama nie wiem - dr Kru kazał mi podjąć decyzje czy chce u niego być czy u K. On tez jest kochany - serdeczny, kompetentny, ale nie wiem, dr K wydaje mi się jakaś bardziej „konkretna”, „aktywna”? Sama już nie wiem, na razie tak lawiruje pomiędzy nimi trochę i nie jest to dla mnie fajne.
    Anulas wrote:
    Ja poki co też na dr K nie narzekam. Co prawda czasami wiadomość trzeba z 2 razy wysłać, ale w tym natłoku wiadomosci które od nas dostaje i sms i whatsapp to nie dziwi mnie to. Bardziej dziwi mnie poświęcanie swojego prywatnego czasu na odpisywanie. Wiadomości o 23 czy 00:30 zdarzyly się nam kilka razy i zaraz rano po 7😱😱😱 każe pisac jak jest na urlopie i zdalnie daje zalecenia.

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Tak, ja tez mam z nią takie doświadczenia. Nawet w nocy odpisze, ale fakt, ze czasem po czasie/po fakcie. Ale rozumiem, ze to wynik przeciążenia nami, ale z
    Drugiej strony będąc w ciąży chce mieć pewność, ze jak o coś pytam to dostanę odpowiedz. Sama nie wiem - dr Kru kazał mi podjąć decyzje czy chce u niego być czy u K. On tez jest kochany - serdeczny, kompetentny, ale nie wiem, dr K wydaje mi się jakaś bardziej „konkretna”, „aktywna”? Sama już nie wiem, na razie tak lawiruje pomiędzy nimi trochę i nie jest to dla mnie fajne.

Bylam pod opieką dr Kru, jak nie było dr B, i jest miły, sympatyczny, ale właśnie jak coś się działo to zabrakło mi takiej stanowczości, konkretnej męskiej ręki.

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr K prowadzi ciąże ? Ja słyszałam, ze nie bardzo ja to kręci, bardziej pomoc w zachodzeniu 🧐 i pacjentki przekazuje do dr Kru 🧐🧐🧐

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieć proszę, jakie igły kupujecie do Prolutexu? Do pobrania oraz do wstrzykniecia? Chodzi mi o dokładne wymiary w mm.

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz napisać, w jakich sytuacja h odczułaś właśnie taki brak stanowczości i tej „męskiej ręki”?
    Helena93 wrote:
    Bylam pod opieką dr Kru, jak nie było dr B, i jest miły, sympatyczny, ale właśnie jak coś się działo to zabrakło mi takiej stanowczości, konkretnej męskiej ręki.

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, zawsze można ja zapytać czy poprowadzi ciąże - przecież nie każdej musi to „przekazanie” pasować itd. Zawsze może najwyżej odpowiedzieć, ze nie ma czasu/nie da rady/nie chce, a przynajmniej bezie wiadomo. Wiem, ze przekazujemy ma ogrom pacjentek pod katem IVF i z problemami z zajściem i chyba ma mniej czasu na te ciążowe już tematy właśnie, ale ja serio już sama nie wiem - wiem, ze nic nie wiem o.O
    Martynkowo wrote:
    Dr K prowadzi ciąże ? Ja słyszałam, ze nie bardzo ja to kręci, bardziej pomoc w zachodzeniu 🧐 i pacjentki przekazuje do dr Kru 🧐🧐🧐

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiarów nie znam, kupuje „po kolorach”. Malutka żółta plus duża różowa lub zielona. Strzykawki lepsze są te przezroczyste niż zielone.
    maraquja wrote:
    Powiedzieć proszę, jakie igły kupujecie do Prolutexu? Do pobrania oraz do wstrzykniecia? Chodzi mi o dokładne wymiary w mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 19:38

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Wiesz, zawsze można ja zapytać czy poprowadzi ciąże - przecież nie każdej musi to „przekazanie” pasować itd. Zawsze może najwyżej odpowiedzieć, ze nie ma czasu/nie da rady/nie chce, a przynajmniej bezie wiadomo. Wiem, ze przekazujemy ma ogrom pacjentek pod katem IVF i z problemami z zajściem i chyba ma mniej czasu na te ciążowe już tematy właśnie, ale ja serio już sama nie wiem - wiem, ze nic nie wiem o.O
    Dokładnie tak jak mówisz :). Chociaż powiem Wam, że jeśli nam się uda to raczej pójdę do dr Kru i zwolnię miejsce dla potrzebujących pacjentek 🙃🙃🙃

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży będziesz jeszcze bardziej potrzebująca..:)))) Apetyt rośnie w miarę jedzenia :)
    Martynkowo wrote:
    Dokładnie tak jak mówisz :). Chociaż powiem Wam, że jeśli nam się uda to raczej pójdę do dr Kru i zwolnię miejsce dla potrzebujących pacjentek 🙃🙃🙃

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Wymiarów nie znam, kupuje „po kolorach”. Malutka żółta plus duża różowa lub zielona. Strzykawki lepsze są te przezroczyste niż zielone.
    Ta malutka żółta to 0,3, a zielona to 0,8 - też takich używam :)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 18:56

Medartka lubi tę wiadomość

‹‹ 2354 2355 2356 2357 2358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ