WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Przyjdzie pielegniarka i zabierze was do pokoju na pietro. Da kiece do ubrania i będziesz czekac. Wezmą cię na sale podlacza wszystko i uśpią. Chyba tylko raz dr K mi robila punkcje. 2 razy byli to jacyś faceci. Pierwszy raz jakiś niemiły bo wszedl nawrt dzień dobry nie powiedzial, tak byl zamaskowany, że nie wiem kto to byl. Personel tez bardziej panikował przed jego przyjściem. Drugi raz to juz mnie usypiali więc slyszalam tylko dzień dobry. A 3 raz to była dr K przyszla zanim się przebrała coś pogadala i dalej po staremu.
    Obstawiam, że ten pierwszy to był dr Ż 😅

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m1990 wrote:
    Nic bede musiala poszukać tutaj u mnie w sklepach produktów BG.
    Mi tam najbardziej zależy na pieczywie bo niewyobrazam sobie sniadania bez chleba/ bułki oraz jogurt naturalny i granola lub płatki owsiane.

Płatki owsiane znajdziesz BG (Carrefour, Auchan, Leclerc). Najciężej jest z pieczywem, zależy czy masz gdzieś piekarnię BG, albo choćby taką w której jakiś gryczano-jaglany robią na przykład.

Jest czasami ciężko, ale da radę :) Cel uświęca środki, czy jakoś to tak było ;)

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Paulina Nessa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wskazówki :)

Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
    32 lata

Drożność i budowa macicy i jajników ok.
    Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
    FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
    Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
    Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
    Dieta bezglutenowa.

Nasienie ok.

- 1 iui - nieudane.

- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
    - 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
    - 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.

Pełna niepokoju. Pełna wiary.
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:

Tak podejrzewam, przez"sen "pamietam, że powiedzial pobrane 4 ale to bardziej chyba do pielegniarki było. To zawsze pielegniarki informowaly o ilości. W sumie to teraz sobie uświadomiłam że jednak 4 punkcje mialam a nie 3🥵

• Anulas Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    U mnie jako ciekawostkę powiem że dzień przed punkcją dr K ciemną nocą poinformowała mnie że zabieg przeprowadzi dr AB i ma nadzieje że się nie pogniewam😉 myślę sobie , co za różnica i tak będę spała. Na sali anestezjolog jakiś ordynator szpitala z Raszei mi się trafił , przemiły taki że aż głupio mi było bo ja w stresie za bardzo rozmowna nie byłam a ten „do rany „ przyłóż j opowiada i zagaduje a ja nic. Byłam jako druga pacjentka tego dnia na punkcję zapisana. Ale do rzeczy. Już leżę na tym stole rozłożona z nogami do góry, wszyscy gotowi , pielęgniarki całe w gotowości a dr AB nie ma. Kręcą sie kręcą , jedna wyszła i nagle słyszę jak szepcze do drugiej: „dobrze że do niego zadzwoniłam i daleko nie odjechał ale ma szybki samochód to zaraz powinien być „ 😳😳😳 moje zdziwienie osiągnęło zenitu i jak już dotarł co chwile trwało to go nawet na oczy nie widziałam bo już spałam a po jak się obudziłam to już pewnie w domu kawę pił 🤣🤣 Także ten ..... może być „ wesoło”

Taki jeden starszy anestezjolog jest dość dowcipny, ale szczerze jak tam się leży to nie ma się ochoty na żarty i ledwie na wymuszony śmiech się zdobylam.

Matilda19 lubi tę wiadomość

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Przyjdzie pielegniarka i zabierze was do pokoju na pietro. Da kiece do ubrania i będziesz czekac. Wezmą cię na sale podlacza wszystko i uśpią. Chyba tylko raz dr K mi robila punkcje. 2 razy byli to jacyś faceci. Pierwszy raz jakiś niemiły bo wszedl nawrt dzień dobry nie powiedzial, tak byl zamaskowany, że nie wiem kto to byl. Personel tez bardziej panikował przed jego przyjściem. Drugi raz to juz mnie usypiali więc slyszalam tylko dzień dobry. A 3 raz to była dr K przyszla zanim się przebrała coś pogadala i dalej po staremu.

Na mnie z kolei już AB z anestezjologiem czekali, chociaż byłam o czasie.
    Najbardziej mnie zdziwił samolot :), bo jest jedyny w swoim rodzaju - nogi na suficie i leżenie bardzo na płasko.
    Ja się przed spytałam Pani pielęgniarki po co mi te pantaloty i stwierdziła, że zaraz się przekonam. :D

Matilda, no to rzeczywiście miałaś 'wesoło'.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 22:51

Matilda19, Paulina Nessa lubią tę wiadomość

uwo9s65govurilvf.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Najbardziej mnie zdziwił samolot :), bo jest jedyny w swoim rodzaju - nogi na suficie i leżenie bardzo na płasko.
    Ja się przed spytałam Pani pielęgniarki po co mi te pantaloty i stwierdziła, że zaraz się przekonam. :D

No dobrze, że są te galoty bo jakbym czekajac cały czas miala wszystko na wierzchu to jeszcze bardziej bym się stresowala

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które biorą clexane 🙈
    Ostatnio bije nad pępkiem po prawej i lewej stronie i nieraz sobie myśle czy nie uszkodzę mojej Małej Kruszynki od tych zastrzyków 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Jutro wizyta 🍀🙏✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 23:14

f3c5740a8e.png
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    No dobrze, że są te galoty bo jakbym czekajac cały czas miala wszystko na wierzchu to jeszcze bardziej bym się stresowala

Tym bardziej, że jak już się położyłam, to większość znika z pola widzenia. I tak się zastanawiałam, czy dr już jest gotowy i tuż za mną.. czy się jeszcze tam kręci. Z gaciami jest mniej krępująco.

uwo9s65govurilvf.png
  • Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas punkcji, przez sen mówiłam lekarzowi jaki to jest delikatny 😂 Na wizycie opowiadał i się ze mnie śmiał. Aż strach pomyśleć o czym będę opowiadać następnym razem 🙉

Panna Migotka, Anulas, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

• Karolina12341 Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem jedno, że nie odnajdę się na tym forum, widzę, że jest to szczycenie się sukcesami, a jeżeli chodzi o porażki to nagle nikogo to nie dotyczy, nikogo nie ma ale i tak życzę Wam powodzenia i pozdrawiam serdecznie.

Chciałam wyrazić tylko swoją opinię, po jednym dniu na forum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 23:40

Kasia0490, Pelerynka12 lubią tę wiadomość

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12341 wrote:
    Ja wiem jedno, że nie odnajdę się na tym forum, widzę, że jest to szczycenie się sukcesami, a jeżeli chodzi o porażki to nagle nikogo to nie dotyczy, nikogo nie ma ale i tak życzę Wam powodzenia i pozdrawiam serdecznie.

Nie zniechęcaj się 😏 od kwietnia/ maja mamy wysyp ciąż naturalnych i po ivf i to po kilku latach starań i stad ta radosc i zachwyty ale Antonna założyła już „nam” osobne forum fioletowe i wszystkie „rozanielone” się pewnie niedługo tam przeniosą i będzie luźniej w tym temacie bo rzeczywiście ciężko czytać o sukcesach jak człowiek w innej sytuacji i to zrozumiałe 😐 poza tym większość z nas długo się „zna” i np ja pisze tutaj od niedawna a forum czytam od kilku lat wiec tez inaczej na to patrzę. Zreszt o porażkach ciężej pisać niż o sukcesach stad większy odzew w pozytywnych tematach

Miśka01 lubi tę wiadomość

• Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tezna diecie bez glutenu. Faktycznie, nie jest trudno z
    Produktami- dużo kupiłam fajnych produktów gluten free w rossmanie. Polecam ! TerAz póki co mam dietę pudełkowa bez glutenu i laktozy- poszłam na łatwiznę 🙈

m1990 lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Też od razu o tym pomyślałam 😂

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:

Noooo teraz są te pantalony, a ja przy dwóch pierwszych punkcjach nie miałam, więc wyobraź sobie na tym samolocie bez gaci🙈 dopiero przy trzeciej pani mi je dała i nie wiem czy dopiero je wprowadzili czy mi się przy poprzednich punkcjach nie trafiły 😃

Mrs.P lubi tę wiadomość

• Mamka92 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Tego się chyba nie da samemu opracować , musisz do dr Kru lub dr Sz ( tego u którego byłaś na prenatalnych ) i oni to w „program” wrzucają i liczą

Dzięki:* musze zdobyć numer do Kru. Bo on robił. Może ma ktoś?
    Niezapominajka ???

2014 Polna Poznań 3x iui :(
    4 transfery :-(
    2015 Medart
    2 zarodki 8b - synek 42tc
    2019 transfer 5.1.1 cb
    10.05.2020 crio 5.1.1 i 4.2.1
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • Carolineee Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Nessa wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wskazówki :)
    Trzymam kciuki!!!!❤️

Paulina Nessa lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12341 wrote:

Nie zniechęcaj się po jednym dniu. To forum dużo mi pomogło. Zwlaszcza po parazkach i duzo nauczylo, że nie musialam od razu dr zadreczac.

A to, że czasami jest tu troszkę zabawniej, to nie z tego, że nam super się wszustko uklada. Gdybys poczytala nasze historie to ten smiech jest okrojony morzem łez, zwatpienia i rezygnacji.

Mmnie dodatkowo historie dziewczyn motywowaly. Jak czytasz ile miala zabiegow, jakie powikłania ile poronien i nagle pisze, że zostalyscie ciociami to nadzieja wraca.

Czy zostaniesz czy nie to i tak ✊✊✊🙏🙏🙏

Miśka01, mika_do lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych punkcjach!

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie często denerwują wpisy odnośnie wyprawki dziecięcej, modeli wózków itp. Ponieważ uważam , że to nie miejsce, żeby wypisywać takie rzeczy. I taki problem ,to nie problem. Gdzie inne dziewczyny odbierają kolejny wynik beta 0, tracą kolejne dziecko... Po czym uświadamiam sobie, że dziewczyny, które kompletuje wyprawkę mają bagaż doświadczeń za sobą. A teraz chcą by ich cud miał wygodny, dostosowany do potrzeb wózek. I zbieram informacje o wózkach, bo mam nadzieje , że ja też będę miała taki słodki problem kiedyś 😊 Mąż nie karze mi czytać forum. A mi forum daje bardzo wiele. Czuje sie jakbyście były moimi siostrami 😊 Przy moich koleżankach (wszystkie mają dzieci) czuje się jak odmieniec, kosmitka. Żadna nie wie o in vitro. Nie mogę z nimi podzielić się problemami. Zresztą kto przez to nie przeszedł to nie zrozumie. Także dziękuję dziewczyny za to , że jesteście i mogę na Was liczyć 😗

antonna, Matilda19, Catlady, Panna Migotka, Starajacsieocud, mika_do lubią tę wiadomość

‹‹ 2369 2370 2371 2372 2373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ