X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    Dziewczyny o wczoraj nie mogę dodzwonić się do rejestracji. Może któraś podać mi nr tel -pisalyscje że można pisać smsa z prośbą o kontakt. Z góry dziękuję 😘

Na stronie jest podany

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Mnie dr K poleciła Honorate Dziel i ja ją polecam.

Super,dziękuję🙂

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • codziennoscnieplodnosci Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, po 8 miesięcznej przerwie wróciliśmy wczoraj do dr B.
    Wizyta miała być oczywista - chcemy podejść do ivf.
    Jednak dr stwierdził, że jeśli nasienie jest nadal w takim samym stanie to nie widzi sensu żeby pchać się w invitro bo widzi duże szanse w naturalnym zapłodnieniu jeśli uda się wywołać owulacje (6 owulacji od 2015 roku) z medycznego punktu widzenia udało się zajsc w ciążę przy 3 owulacji więc widzi duży potencjał. Strata w 16 tygodniu.

USG wykazało dwa pęcherzyki dominujące (jestem po stymulacji u innego lekarza ale zgodził się przejąć cykl) 16 i 14?mm. Dziś byłam zrobić badania, w czwartek monitoring.

10.08 mąż jest umówiony na badanie nasienia, żeby już ostatecznie podjąć decyzję czy stymulacja jeszcze przez 2-3 cykle czy jednak invitro. Mimo wszystko mam nadzieję, że jakoś uda się naturalnie

𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
    6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, przyjmiesz zaproszenie?, widzę, że leczyłaś się u dr A B i zmieniłaś klinikę, mam parę pytań, ten mam takie plany 🙂

Aguś93 lubi tę wiadomość

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
    KONIEC STARAŃ
  • codziennoscnieplodnosci Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Dziewczyny, gdzie w Poznaniu oprócz invimedu można zrobić zabieg akupunktury....pani dr. Zaczyna właśnie urlop😏

Ja jeżdżę do Wrocławia 😍 jestem bardzo zadowolona i widać efekty

𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
    6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • ABC92 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Mnie dr K poleciła Honorate Dziel i ja ją polecam.

A masz jakieś namiary?

• Filipinka Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wyniki jeśli chodzi o ciąże ma też akupunkturzystka p. Iwona z Yoho Klinik😉👌👍Na prawdę spoko kobitka😍 ona przyjmuje na ul. Dymka właśnie w Yoho Klinik i też w Orkiszowych Polach.
    Dziewczyny- możecie jeszcze raz podać link do tej fioletowej stronki nt.porodów, wyprawek itp.🤰💞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 17:03

• antonna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipinka wrote:
    Dobre wyniki jeśli chodzi o ciąże ma też akupunkturzystka p. Iwona z Yoho Klinik😉👌👍Na prawdę spoko kobitka😍 ona przyjmuje na ul. Dymka właśnie w Yoho Klinik i też w Orkiszowych Polach.
    Dziewczyny- możecie jeszcze raz podać link do tej fioletowej stronki nt.porodów, wyprawek itp.🤰💞

Jeśli chodzi Ci o medartowy wątek na fiolecie to tu masz LINK :-)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABC92 wrote:
    A masz jakieś namiary?
    Jest to Wielkopolskie Centrum Terapii Naturalnych +48 883 188 881 to jest telefon do rejestracji. Jeśli chodzi o 1 wizytę to trwa dobre 2.5 godziny z wywiadem masażem i akupunkturą.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Filipinka Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Jeśli chodzi Ci o medartowy wątek na fiolecie to tu masz LINK :-)
    Antonna dzięki😘

• Anka _o Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie o divigel. Mam go wcierać 3 razy dziennie. Czy któraś z Was orientuje się czy to musi być równo co 8 godzin czy mogę wcierać rano o 6 potem o 16 i potem o 23?

• Anulas Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    codziennoscnieplodnosci wrote:
    Hej dziewczyny, po 8 miesięcznej przerwie wróciliśmy wczoraj do dr B.
    Wizyta miała być oczywista - chcemy podejść do ivf.
    Jednak dr stwierdził, że jeśli nasienie jest nadal w takim samym stanie to nie widzi sensu żeby pchać się w invitro bo widzi duże szanse w naturalnym zapłodnieniu jeśli uda się wywołać owulacje (6 owulacji od 2015 roku) z medycznego punktu widzenia udało się zajsc w ciążę przy 3 owulacji więc widzi duży potencjał. Strata w 16 tygodniu.

USG wykazało dwa pęcherzyki dominujące (jestem po stymulacji u innego lekarza ale zgodził się przejąć cykl) 16 i 14?mm. Dziś byłam zrobić badania, w czwartek monitoring.

10.08 mąż jest umówiony na badanie nasienia, żeby już ostatecznie podjąć decyzję czy stymulacja jeszcze przez 2-3 cykle czy jednak invitro. Mimo wszystko mam nadzieję, że jakoś uda się naturalnie

To trzymamy kciuki ✊✊✊

codziennoscnieplodnosci lubi tę wiadomość

• Zoska Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka _o wrote:
    Hej, mam pytanie o divigel. Mam go wcierać 3 razy dziennie. Czy któraś z Was orientuje się czy to musi być równo co 8 godzin czy mogę wcierać rano o 6 potem o 16 i potem o 23?
    Też go mam. I kiedyś pilnowałam się, co 8godz. Wcieralam. W tym cyklu wcieramy tak jak mi pasuje czyli 6, 15, 22. Nie wiem co na to lekarz ale nawet nie będę się pytać bo Z i tak czasem mówi różne sprzeczne rzeczy. Ostatnio jak miałam divigel wizytę miałam w 3 i 10dc. A teraz stwierdził że jak mam ten żel to wizyta w 3 i 8dc.

Anka _o lubi tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientuje się któraś może czy jak miałam badanie na cukrzyce ciążowa w 14 tygodniu u Doktora A.B. to w 25 będzie mi kazał jeszcze raz to powtórzyć? 🤔

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Jeśli ktoś jeszcze mnie pamięta, to mój pierwszy stymulowany cykl u dr Ż: Puregon+ovitrille na pęknięcie.

Wszystko było ładnie, pięknie rosły mi w prawym jajniku dwa pęcherzyki Graffa każdy po 2cm. Na kontroli w czwartek u dr Ż okazało się że jednak nie pękły. Dr stwierdził że pękną w weekend albo się wchłoną. Pierwszy raz mimo podania ovitrille nie pękły mi pęcherzyki.

Dziś byłam u znajomej Pani dr na kontroli, żeby zobaczyć co się zadziało z pecherzykami. Okazało się że w tym jednym jajniku mam aż trzy pęcherzyki, każdy ma 4cm - 4,5cm. Pani dr powiedziała że.jak rozbili mnie w tym miejscu brzuch to mam szybko jechać do szpitala, bo jest ryzyko pęknięcia jajnika lub skręcenia jajowodu. Trochę boję się że wyjdą z tego jakieś torbiele lub inne komplikacje.

Czy któraś z Was miała podobne historie po stymulacji?

• Anulas Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona-na-na wrote:
    Hej dziewczyny,

Jeśli ktoś jeszcze mnie pamięta, to mój pierwszy stymulowany cykl u dr Ż: Puregon+ovitrille na pęknięcie.

Wszystko było ładnie, pięknie rosły mi w prawym jajniku dwa pęcherzyki Graffa każdy po 2cm. Na kontroli w czwartek u dr Ż okazało się że jednak nie pękły. Dr stwierdził że pękną w weekend albo się wchłoną. Pierwszy raz mimo podania ovitrille nie pękły mi pęcherzyki.

Dziś byłam u znajomej Pani dr na kontroli, żeby zobaczyć co się zadziało z pecherzykami. Okazało się że w tym jednym jajniku mam aż trzy pęcherzyki, każdy ma 4cm - 4,5cm. Pani dr powiedziała że.jak rozbili mnie w tym miejscu brzuch to mam szybko jechać do szpitala, bo jest ryzyko pęknięcia jajnika lub skręcenia jajowodu. Trochę boję się że wyjdą z tego jakieś torbiele lub inne komplikacje.

Czy któraś z Was miała podobne historie po stymulacji?

Pamietamy, pamietamy. Przede wszystkim napisz do dr. Jezeli pecherzyki nie piękna to będą torbiele czynnosciowe. W kokejnym cyklu powinny się wchłonąc. Ale ogolnie faktycznie duże są. Bądź czujna i bombarduj dr

Ona-na-na lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Pamietamy, pamietamy. Przede wszystkim napisz do dr. Jezeli pecherzyki nie piękna to będą torbiele czynnosciowe. W kokejnym cyklu powinny się wchłonąc. Ale ogolnie faktycznie duże są. Bądź czujna i bombarduj dr

Dr odpisał mi że robimy miesiąc przerwy. Ja natomiast czekam na @ i jak się skończy to idę do znajomej dr żeby zobaczyć czy torbiele się wchłonęły. 😜

• Anulas Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona-na-na wrote:
    Dr odpisał mi że robimy miesiąc przerwy. Ja natomiast czekam na @ i jak się skończy to idę do znajomej dr żeby zobaczyć czy torbiele się wchłonęły. 😜

One chyba z cykl potrzebuja żeby się wchłonąc i to chyba najmniej. Aż dziwne, że nie kazał ci na antykoncepcję przejść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona-na-na wrote:

Miałam raz, taka sytuację jak przygotowywalismy się do inseminacji, były 4 pęcherzyki inseminacja odwołana, dr A. B nie dał Ovitrele, powiedział, że, same pekna,🤷‍♀️ u mnie akurat się wchloneky, ale też kontrolowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 23:24

• Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy ovitrelle nie musiałam brać bo zawsze pik lh sam mi się robił.
    dzisiaj dostałam okres i znowu zaczynamy. Tak się przyzwyczaiłam do medart, ze dwa tygodnie mnie tam nie było to jakby wieczność.
    Ciekawe co mi Pani Dr zaproponuje, bo ostatnio mówiła, ze nie na pomysłu i musi pomyśleć. Trochę mnie to Martwi, ze jestem „trudnym” przypadkiem... lenzetto nie działa, Divigel tez nie, w cyklu naturalnym tez endo słabe Max, ciąża biochemiczna była tylko na puregonie jeśli dobrze pamietam 🤦🏼‍♀️
    U Was na czym się udało zajść w ciaze ? Ja wiem, ze każdy organizm inny, każdy przypadek i problem jest tez indywidualny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 00:19

Ona-na-na lubi tę wiadomość

‹‹ 2378 2379 2380 2381 2382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ