X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    Kurcze dziewczyny piszecie o tej prolaktynie, a mi Z nic nie mówi że coś nie tak. Ostatnio w 3dc miałam badana (krew pobierana około godz 20) i wynik 29,3.

A cos bierzesz na to?

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kilka lat nie badałam prolaktyny i dr też mi nigdy nie zlecił. 🤷‍♀️ I czasami tak się zastanawiam, czy jest ok.

uwo9s65govurilvf.png
  • Oczekująca Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Został mi Lutinus cale opakowanie zamknięte na sprzedaż, jakby któraś była zainteresowana to piszcie. Mieszkam niedaleko kliniki, więc mogę podrzucić:) zostały mi również 24 saszetki medarginu, dorzucę w gratisie. Pozdrawiam

iv09cwa1v173c3ei.png
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    A ja kilka lat nie badałam prolaktyny i dr też mi nigdy nie zlecił. 🤷‍♀️ I czasami tak się zastanawiam, czy jest ok.
    Dziwne mi AB przed każdą stymulacja do transferu kazał badać PRL i resztę tych hormonów. Teraz sama z siebie zbadałam bo wiem że mam hiperprolaktynemie i też mówił, że niska może być gorzej jak wysoka by była.

codziennoscnieplodnosci lubi tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Zoska Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    A cos bierzesz na to?
    Nie. Mam tylko divigel 3x1. Dziś 8dc i Endo 8 mm

• anakonda Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka _o wrote:
    Dziewczyny, podczas brania divigel żeby endo ładnie urosło powinnam jeść morele, orzechy, awokado, a z tym winem czerwonym to bajka czy rzeczywiście kieliszek dziennie może pomóc?:)
    Tak wino czerwone wytrane najlepiej że szczepu pinot noir.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Anka _o Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Tak wino czerwone wytrane najlepiej że szczepu pinot noir.
    Dziękuję:) i to jest bardzo dobra informacja:) PO wypiciu dziś kieliszka już mi się chce spać:)

• codziennoscnieplodnosci Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Przepraszam, ale czy mogę zapytać, jaka była przyczyna starty ciazy w 16 tygodniu? Trzymam kciuki za aktualne starania!

Ureoplasma, poszła szyjka. Synek żył do ostatniej chwili ❤

𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
    6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈

Wysłany: 22 lipca 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Hej dziewczyny!! Muszę was się poradzić czy któraś z was miała robiona insyminacje w med arcie?? Jaka jest wogole cena zabiegu i czy komuś się udało??Dodam że miałam robiona drożność i badanie macicy i wszystko ok. Byłam już pół roku na stymulacjach i owulacja była ale niestety nic z tego nie wyszlo🤨🤨🤨🤨Kurde masakra z tym wszystkim już brakuje sił 🤨🤨🤨Pozdrawiam

Nam AB proponował, ale mamy dobre nasienie. Brakuje tylko owulacji, jak dla nas to strata czasu, kasy i nerwów. Według statystyk skuteczność to 8%. Dr nie miał nic przeciwko naszej decyzji.

Dziewczyny byłam dziś na sesji akupunktury, zostawiliśmy 3 igky w uchu i czekamy na efekty. Jutro mam monitoring popołudniu mam nadzieję, ze wszystko idzie po naszej myśli ❤ badania które AB kazał zrobić wyszły lepiej niż się spodziewaliśmy więc mam nadzieje, że będzie tylko lepiej

Kaach, Luluiza, Magda 26 lubią tę wiadomość

6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka _o wrote:
    Dziękuję:) i to jest bardzo dobra informacja:) PO wypiciu dziś kieliszka już mi się chce spać:)

Chociaż troszkę przyjemności w tym wszystkim 😉przyjemne z pożytecznym ... Ja już też po 🍷pinot noir😉

p.s. polecam Lustdorf wine house...🙂jak na czerwone wino to jest pyszne😉

Anka _o lubi tę wiadomość

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    codziennoscnieplodnosci wrote:
    Nam AB proponował, ale mamy dobre nasienie. Brakuje tylko owulacji, jak dla nas to strata czasu, kasy i nerwów. Według statystyk skuteczność to 8%. Dr nie miał nic przeciwko naszej decyzji.

Dziewczyny byłam dziś na sesji akupunktury, zostawiliśmy 3 igky w uchu i czekamy na efekty. Jutro mam monitoring popołudniu mam nadzieję, ze wszystko idzie po naszej myśli ❤ badania które AB kazał zrobić wyszły lepiej niż się spodziewaliśmy więc mam nadzieje, że będzie tylko lepiej

A mieliście kiedyś IUI ? Czy zawsze normalnie próbujecie ?
    Może warto to przemyśleć, zawsze to zwiększone szanse. ✊🏻 Jeśli AB proponował, to znaczy że widział w tym sens.

Wysłany: 22 lipca 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    A mieliście kiedyś IUI ? Czy zawsze normalnie próbujecie ?
    Może warto to przemyśleć, zawsze to zwiększone szanse. ✊🏻 Jeśli AB proponował, to znaczy że widział w tym sens.

Raz bo umówiliśmy się z mężem, że bez tego nie podchodzimy do IVF.

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Ewelina185b Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Miło że masz czas tu luknąć😁
    Bo pamiętajcie dziewczyny warto sie nie podawac. Jestem dobrym przykladem. Codziennie gdy tule malego mowie mu jak bardzi go kocham ze jest moim spelnieniem marzeń o ktory walczylam 7 lat a od 2016 w medart.Zaglądam dosyc często dziewczyny tu na forum.

Paulina Nessa, Helena93, Olanta, Anulas, Panna Migotka, Catlady, antonna, Mrs.P, Miśka01, Nowa38 lubią tę wiadomość

Ewelina185b
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekująca wrote:
    Cześć dziewczyny. Został mi Lutinus cale opakowanie zamknięte na sprzedaż, jakby któraś była zainteresowana to piszcie. Mieszkam niedaleko kliniki, więc mogę podrzucić:) zostały mi również 24 saszetki medarginu, dorzucę w gratisie. Pozdrawiam
    Kochana wysyłam zaproszonko do przyjaciółek.

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:

Mi też dr A. B nie zlecal. zbadałam raz bo napisał, że mam hirproolajtylemie , przyszłam z wysokim wynikiem, ale po badaniu okazała się w normie i już nie badałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 23:19

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2020, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wy się dodzwaniacie do kliniki? Chciałabym się umówić do dra Kruszyńskiego i od 2 dni nie mogę się dodzwonić :(

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2020, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro... Dowiedzialas się po fakcie o ureo.czy już wiedziałaś wcześniej i...? Przepraszam, ze pytam, jeśli nie chcesz odp i o tym podać to oczywiście zrozumiem.
    Zostanie Ci wynagrodzone to cierpienie!❤️
    codziennoscnieplodnosci wrote:
    Ureoplasma, poszła szyjka. Synek żył do ostatniej chwili ❤

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    tak czytam i szukam pocieszenia, choc rzadko znajduja sie osoby, ktore mialy tyle transferów co my a w koncu sie udalo .Slyszalyscie w ogole o takich przypadkach?ze w koncu jednak sie udaje?
    tak sie dzisiaj zaczelam stresowac.. bo przecież chyba ktores z tych 5 zarodkow byly dobre genetycznie, skoro teraz na 4 zarodki 2 sa ok.. dlaczego tamte nie zaskoczyły, choc były niby idealne warunki?
    trzymam sie slow Pani doktor, ktora powiedziała, ze to jest "bardzo konkretna nadzieja". to zupełnie inne podejscie niz to, z którym spotkalam.sie w Warszawce "nie mamy juz Pani nic do zaoferowania " i pozbycie sie niewygodnego pacjenta po krwawieniu po punkcji.
    gdzies dr K zasiala we mnie na nowo ziarenko nadziei, nawet sie ekscytowalam na ten sobotni transfer a dzis juz znow nachodza mnie czarne mysli, co jak sie nie uda. Nas juz nie stać chyba ani psychicznie , a juz na pewno nie finansowo by próbować znow. trzymajcie mocno kciuki. 8 lat walki to juz naprawdę dlugo:(
    p.s. na lekach czuje sie mocno srednio, mam mdłości co rano a prolutex i clexane fuj, okropne zastrzyki 😂
    Rybitwa, my też staraliśmy się 8 lat. Nie wszystkie zdrowe genetycznie zarodki muszą zaskoczyć, u nas było tak u Z, zarodek przebadany, endometrium i hormony super i ciąży brak. To musi się bardzo wiele czynników zgrać. Nie martw się teraz zaskoczy 🙂 U AB ciąża z prawidłowego zarodka, a teraz niedawno transfer, zarodek przebadany i też ciąży brak. To, że teraz wyszły Wam zdrowe zarodki, z czego bardzo się cieszę i trzymam za nie kciuki, wcale nie musi oznaczać, że przy poprzednich transferach, któryś z tych 5 był dobry. Spokojnie, wiem łatwo powiedzieć, ale cały czas będę to pisać, że u nas zaskoczyło jak wyluzowalismy( znienawidzone słowo wiem, wiem), bo według mnie głowa też robi swoje. Trzymam kciuki i powodzenia 🙂

• Oczekująca Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Kochana wysyłam zaproszonko do przyjaciółek.
    Przyjęłam:)

iv09cwa1v173c3ei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina185b wrote:
    Bo pamiętajcie dziewczyny warto sie nie podawac. Jestem dobrym przykladem. Codziennie gdy tule malego mowie mu jak bardzi go kocham ze jest moim spelnieniem marzeń o ktory walczylam 7 lat a od 2016 w medart.Zaglądam dosyc często dziewczyny tu na forum.
    Gratuluję tej córeczki ♥️ Kurcze jednak coś w tym jest że się naturalnie udaje . Chociaż czasami ciężko w to uwierzyć . Ja pamiętam jak dr K podsumowała moją ciążę . "Nie każ babie chodzić do lekarza a sama zajdzie " Co do tego wina to coś w nim jest . Po nie udanym transferze kiedy wybuchła ta cała pandemia daliśmy sobie czas mocno zajęłam się pracą i kończyłam dzień kieliszkiem wina tak dla przyjemności. I tak oto zaskoczyło można już powiedzieć że po 4 latach 😉

‹‹ 2382 2383 2384 2385 2386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ