X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Marysiu, ja jestem u dr. K, a Ty? U mnie w ogóle najlepsze endo jakie miałam to w ogóle sprawdziłyśmy, że było na cyklu naturalnym, ale wtedy miałam je długie bo owulacja wypadała koło 21-22 dnia. Więc teraz duphaston, czekamy na miesiączkę i lecimy z puregonem. Zobaczymy może to coś da, a jak nie to następny cykl próbujemy na naturalnym.

Lumiko, a Ty też jesteś u dr K? :)

Tak🙂ja byłam i jak na razie jestem u dr K🙂

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Robiłam tak samo😉podchodziłam do tego...że jak trzeba to trzeba ...i tyle...idzie się przyzwyczaić🙂
    Kiedyś z ciekawości dosypalam do jogurtu🤦...tragedia ...nie polecam.

No to mamy tak samo 🥰
    Lumiko u kogo miałaś IVF? Gratulacje widzę ze poszło za pierwszym razem 😍 ja mam w brzuszku już 3 dni po transferze zarodek 5 dniowy 5.1.1 przebadany genetycznie u AB

Figasmakiem, Kaach, Manis lubią tę wiadomość

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    No to mamy tak samo 🥰
    Lumiko u kogo miałaś IVF? Gratulacje widzę ze poszło za pierwszym razem 😍 ja mam w brzuszku już 3 dni po transferze zarodek 5 dniowy 5.1.1 przebadany genetycznie u AB

Dziękuję🙂mam nadzieję,że maluch zostanie do lipca w brzuchu😉 generalnie jestem pacjentką dr K,ale zarówno punkcję jak i transfer robił dr Ż. No do tej pory w to nie wierzę,że udało się po raz pierwszy i to z jedynym zarodkiem ,bo tylko jeden udało nam się wyhodować (tzn 2 ale tylko jeden był prawidłowy) . Tyle,że czekaliśmy trochę , bo punkcja była w grudniu 2019,a transfer dopiero w październiku 2020 - problem z Endo albo estradiolem ....ale jakoś się udało🙂i też mieliśmy zarodek 5.1.1 ....tak jak Ty😉
    Więc trzymam mocno kciuki ,żeby Twój Maluszek z Tobą został na te 9 miesięcy w brzuszku ,a potem już na zewnątrz✊😉
    A kiedy testujesz? Pewnie jakoś za 4 dni ,tak?🙂

sandiklove, Manis lubią tę wiadomość

Medart - 20.03.2019

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Olciaa Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia9106 wrote:
    Priv

Odezwij się w sprawie tego litinusu

• Kaach Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli jesteście zainteresowane udostępniam petycję do podpisania ws. finansowania In Vitro https://www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_przywrocenia_programu_leczenia_niepodnoci_metod_zapodnienia_pozaustrojowego?u=6467465&utm_source=whatsapp

Kamaaa, Manis, Kora88 lubią tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Dziękuję🙂mam nadzieję,że maluch zostanie do lipca w brzuchu😉 generalnie jestem pacjentką dr K,ale zarówno punkcję jak i transfer robił dr Ż. No do tej pory w to nie wierzę,że udało się po raz pierwszy i to z jedynym zarodkiem ,bo tylko jeden udało nam się wyhodować (tzn 2 ale tylko jeden był prawidłowy) . Tyle,że czekaliśmy trochę , bo punkcja była w grudniu 2019,a transfer dopiero w październiku 2020 - problem z Endo albo estradiolem ....ale jakoś się udało🙂i też mieliśmy zarodek 5.1.1 ....tak jak Ty😉
    Więc trzymam mocno kciuki ,żeby Twój Maluszek z Tobą został na te 9 miesięcy w brzuszku ,a potem już na zewnątrz✊😉
    A kiedy testujesz? Pewnie jakoś za 4 dni ,tak?🙂
    Oj to faktycznie trochę czasu. Ale zobacz za to jak byłaś super przygotowana do tego jednego jedynego zdrowego malucha 😍😍
    Czy możesz mi powiedzieć jak funkcjonowalas po transferze? Ja trochę może na wyrost i przesadzam. Choć wole w ta stronę, aniezeli później się obwiniać.
    Dziskuje za kciuki, dla Ciebie również dużo szczęścia i żeby maluszek rósł zdrów 😍
    Ja testuje w sobotę. Od transferu kazano mi czekać 10 dni. Najdłuższe 10 dni w życiu, tym badziej ze siedzę w domu i straszna nuda 😜

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Ja w piątek 🙂

Czy masz już wyniki ?:) trzymam kciuki ✊🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Kobietki która ze mną testuje za tydzień w sobotę?:)

Jakieś wiesci? Już po teście ?
    ✊🏼

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Oj to faktycznie trochę czasu. Ale zobacz za to jak byłaś super przygotowana do tego jednego jedynego zdrowego malucha 😍😍
    Czy możesz mi powiedzieć jak funkcjonowalas po transferze? Ja trochę może na wyrost i przesadzam. Choć wole w ta stronę, aniezeli później się obwiniać.
    Dziskuje za kciuki, dla Ciebie również dużo szczęścia i żeby maluszek rósł zdrów 😍
    Ja testuje w sobotę. Od transferu kazano mi czekać 10 dni. Najdłuższe 10 dni w życiu, tym badziej ze siedzę w domu i straszna nuda 😜

Albo w tym cyklu dr trafiła z lekami,albo po prostu to był ten mój dobry cykl🙂 czasami pary starają się 7 miesięcy,a w 8 się udaje ...ale już w to nie wnikam,cieszę się tym ,że się udało,ale i mam mega stresa ,żeby dotrwać.

Hmm ...jeśli chodzi o czas po transferze,to na pewno wzięłam L4...stwierdziłam,że mamy czas jaki mamy,ja jeżdżę komunikacja miejska,poza tym często w pracy wielu osób nie ma i ktoś je musi zastępować,więc często jest tak, że to ja jestem i kilka stałych osób,więc zwykle trzeba robić za co najmniej 3 osoby. Doszłam do wniosku ,że to jest być może moja jedyna szansa na dziecko ,trzeba podejść do tego poważnie. W sumie to nie żałuje,bo generalnie po transferze często mnie coś pobolewalo,więc będąc w domu można było się położyć,odpocząć...poza tym sporo jadłam w tym czasie i to takich kalorycznych rzeczy🙂 ...kiedyś znajoma wysnuła teorie,że zaszła w ciążę jak była na wakacjach zagranicznych i tam każdego dania musiała spróbować,nawet jeśli już nie mogła😉z druga ciąża było podobnie,zaszła podczas świąt i też sobie niczego nie żałowała...😉pewnie to nasze wymysły ,ale stwierdziłam,że na pewno nie zaszkodzi. Codziennie jadłam na śniadanie kanapkę z połówka avocado i jajkami ...avocado to zdrowe tłuszcze,a jajka też w czasie ciąży chyba są polecane ...

Reasumując , polecam L4 od transferu ...jak stwierdzisz,że dobrze się czujesz ,a się uda ,zawsze do pracy możesz wrócić...ale ja polecam czas ciąży spędzić w domu🙂

sandiklove lubi tę wiadomość

Medart - 20.03.2019

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Czy masz już wyniki ?:) trzymam kciuki ✊🏼

Niestety po raz drugi sie nie udało:( brak Juz sil...
    A.jak.u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Niestety po raz drugi sie nie udało:( brak Juz sil...
    A.jak.u Ciebie?

Przykro :( ale masz jeszcze ?❄️

U nas beta już byla powyżej 1000 ale na usg nic nie było :(
    Chyba dziś jak dobrze pójdzie zaczynam stymulację

• Mikka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Przykro :( ale masz jeszcze ?❄️

U nas beta już byla powyżej 1000 ale na usg nic nie było :(
    Chyba dziś jak dobrze pójdzie zaczynam stymulację

Trzymam kciuki! Mi tez został ostatni... ale nie mam siły na chwile obecna znowu się tyle razy kluc.... psychicznie mnie wykańcza ciągle myślenie o tym co teraz wziąć.

Teraz mialam taka nadzieje ze sie uda bo wydawało mi się ze mam plamienie implantacyjne.... i mocno sie zdziwiłam jak zobaczyłam wynik...

• Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka, przykro mi 😢 trzymaj się i nie poddawaj się!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie w Poznaniu wykonam test z krwi w sobotę, żeby dostać wynik w tym samym dniu najlepiej jak najszybciej 🙄

• Mikka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Dziewczyny gdzie w Poznaniu wykonam test z krwi w sobotę, żeby dostać wynik w tym samym dniu najlepiej jak najszybciej 🙄

O jakim teście mowisz?? Jeśli chodzi o badania z krwi to hcp alab

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Trzymam kciuki! Mi tez został ostatni... ale nie mam siły na chwile obecna znowu się tyle razy kluc.... psychicznie mnie wykańcza ciągle myślenie o tym co teraz wziąć.

Teraz mialam taka nadzieje ze sie uda bo wydawało mi się ze mam plamienie implantacyjne.... i mocno sie zdziwiłam jak zobaczyłam wynik...

Rozumiem , jeśli tylko tego potrzebujesz zrób przerwę, zregenerujesz się psychicznie i fizycznie, może jeszcze jakieś badania doktor zleci ?
    Miałaś transfery na cyklu sztucznym czy stymulowanym ?
    Dla mnie najlepsze jest działanie, nie mogę znieść czekania przestoju , dlatego działam odrazu, tym bardziej ze posiewy mam aktualne do końca stycznia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 10:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    O jakim teście mowisz?? Jeśli chodzi o badania z krwi to hcp alab
    BetaHcg
    A ile czasu trwa oczekiwanie na wynik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 10:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    BetaHcg
    Kilka godzin , ja badałam o 11 a koło 15 miałam wynik

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    BetaHcg

Na Polnej w labo przy szpitalu (jeśli chodzi o Poznań). Kosztuje chyba z 17 zł . Ja robiłam w jakaś sobotę koło 9.00 a wynik był już około 13 i też wynik elektronicznie ,z tymże musisz mieć konto -zalozenie 2 minuty,tylko jeśli nie masz daj znać Paniom w okienku ,dadzą Ci kod do pierwszego logowania . I płaci się chyba gotówka 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 10:51

sandiklove lubi tę wiadomość

Medart - 20.03.2019

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka Mgdaa90 przykro mi 😏😔
    Ale nie poddawajcie się ,kto walczy ,w końcu wygrywa !!!
    Wam też się uda!!!
    Ja trzymam za Was i wszystkie Staraczki tutaj mocnoooo kciuki✊✊✊✊

Magdaa90 lubi tę wiadomość

Medart - 20.03.2019

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
‹‹ 2553 2554 2555 2556 2557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ