X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera13 wrote:
    witajcie Dziewczyny,
    Jesteśmy po pierwszym IVF i 2 IUI. Chcielibyśmy zmienić klinikę, ponieważ z obecnej nie jesteśmy do końca zadowoleni.
    Słyszeliśmy dużo dobrych opinii o Medart. Zastanawiamy się tylko nad wyborem konkretnego lekarza.
    Z tego forum wyczytaliśmy pewne informacje o doktorze Ż, dr AB i Pani dr K.
    Czy mogłybyście podzielić się jak wygląda sprawa jeśli chodzi o kontakt z tymi lekarzami, czy trzeba od nich wyciągać informacje, czy łatwo się z nimi skontaktować poprzez np. smsa? Niestety w pierwszej klinice mieliśmy z tym problem i chcielibyśmy uniknąć takich sytuacji. Czy w Medarcie jest może osoba koordynatora z którą można się kontaktować? Jakie ogólnie są Wasze odczucia jeżeli chodzi o zaangażowanie ze strony Kliniki, w porównaniu do innych poznańskich klinik.
    Z góry dziękujemy za info. Powodzenia w Waszych staraniach.
    Hej, jestem u Ż. Odpisuje, ale nie pisze też do niego często ani po 22. Dużo mi pomogło forum, bo dziewczyny przechodziły już wiele rzeczy. Jest konkretny i skupiony na celu, nie owija w bawełnę, mówi jak jest. Mąż go bardzo polubił, a zaczęliśmy 2 spotkaniami w innej klinice u innego lekarza i mąż się tam nic nie dowiedział i czuł jakoś przedmiotowo, hurtowo.
    Ma wady jak pewnie każdy, ale to chyba wszędzie :) specyficzny humor, który nie każdemu pasuje. Nie jest to taki ciepły lekarz, który potrzyma za rękę i powie, że wszystko będzie dobrze, ale cenie go za to, bo akurat w tym przypadku my potrzebowaliśmy takiej osoby. Chociaż nie mowie, jak byłam z 2 razy u Kru to miło było jak otoczył mnie jakąś taką opiekuńczością :)
    Gdzie nie traficie-będzie Ok, zawsze można zmienić lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 21:26

Kaach, Pantera13 lubią tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Tak, ale polecam Ci kupić takie igiełki cieniutenkie żółte, nie wszędzie je dostaniesz 0,3x13 chyba. Były kiedyś w aptece wielkopolskiej, potem zamawiałam przez neta. Fakt-wolnej idzie i dłużej leci ale mniejsze ślady i rzadsze siniaki. Jak ostatnio jeszcze w szpitalu sobie robiłam to pielęgniarka się interesowała, ale mówiła że takich to nawet nie używają.

Właśnie sobie zamówiłam przez neta te cieniutkie. Mam nadzieję, że będzie lepiej 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Poznania!
    Czy robiła któraś z Was badanie beta w sobotę w HCP ? Ile czeka się na wynik?

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Dziewczyny z Poznania!
    Po południu powinien już być :).

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetisme wrote:
    Właśnie sobie zamówiłam przez neta te cieniutkie. Mam nadzieję, że będzie lepiej 😁
    Mam nadzieję✊🏻🍀 tylko się nie przerażaj czasem, bo dłużej się zastrzyk po prostu robi, ale ja czułam różnice w stosunku do grubszej igiełki, ale któraś dziewczyna wlasnie z forum pisała o tych cieńszych i nie żałuję :) chociaż po kilku miesiącach kłucia (akurat tak musiałam) to już bolało bo zrosty itp. No ale spokojnie, dasz rade :)

Magnetisme lubi tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Dziewczyny z Poznania!

✊✊✊

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Mam nadzieję✊🏻🍀 tylko się nie przerażaj czasem, bo dłużej się zastrzyk po prostu robi, ale ja czułam różnice w stosunku do grubszej igiełki, ale któraś dziewczyna wlasnie z forum pisała o tych cieńszych i nie żałuję :) chociaż po kilku miesiącach kłucia (akurat tak musiałam) to już bolało bo zrosty itp. No ale spokojnie, dasz rade :)

Żółte igły są rewelacyjne. Jak sie wkłuwam, to kompletnie nic nie czuć🙂wiadomo,czasem jak się trafi nie tam gdzie powinno, to może pojawić się krew a potem siniaczek ,ale generalnie ja przyjęłam taką zasadę ,że mocno przyciskami wacikiem- tak jak przy pobieraniu krwi panie zawsze mówią "zacisnąć przez chwilę,żeby nie było siniaka"😉 i jest ok . Tak samo z clexanem staram się postępować , chociaż tutaj bywa gorzej ,bo sama substancja powoduje chyba też ból, wkłucie również ,ale to przez tępe igły😏

Magnetisme, Kora88, Pantera13 lubią tę wiadomość

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może głupie pytanie, ale jak okres pojawia się (i znika bo coś jest chyba nieśmiały...) popołudniu, tzn. tak po 16-17 to liczycie już jako pierwszy dzień cyklu? Czy od następnego?

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym

Wysłany: 23 stycznia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Dziewczyny, może głupie pytanie, ale jak okres pojawia się (i znika bo coś jest chyba nieśmiały...) popołudniu, tzn. tak po 16-17 to liczycie już jako pierwszy dzień cyklu? Czy od następnego?

Ja ostatnio dostałam w południe. Pozniej na kilka godzin przestałam krwawić. Po czym wieczorem znowu się pojawiło. W międzyczasie zadazylam się już umówić na wizytę więc potraktowałam to jako 1 dc. Usg i hormony wyszły ok więc u mnie to faktycznie był pierwszy dzień.

Nie wiem czy to miało jakieś znaczenie ale to był cykl po odstawieniu antyków.

Ogólnie to ja wolalam to potraktować jako 1 dc. Gdyby okazało się, że to jednak nie 1 dc to w najgorszym wypadku musiałabym jechać jeszcze raz na wizytę następnego dnia. A jak pojechałabym dzień za późno to cykl mógłby być stracony 🤷‍♀️

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetisme wrote:
    Ja ostatnio dostałam w południe. Pozniej na kilka godzin przestałam krwawić. Po czym wieczorem znowu się pojawiło. W międzyczasie zadazylam się już umówić na wizytę więc potraktowałam to jako 1 dc. Usg i hormony wyszły ok więc u mnie to faktycznie był pierwszy dzień.

Nie wiem czy to miało jakieś znaczenie ale to był cykl po odstawieniu antyków.

Ogólnie to ja wolalam to potraktować jako 1 dc. Gdyby okazało się, że to jednak nie 1 dc to w najgorszym wypadku musiałabym jechać jeszcze raz na wizytę następnego dnia. A jak pojechałabym dzień za późno to cykl mógłby być stracony 🤷‍♀️

Masz rację, w sumie jak się zaczęło to się zaczęło.. zobaczę czy dziś coś jeszcze się pojawi, jeśli tak to też potraktuję jako pierwszy dzień i jutro zadzwonię żeby się umówić. Dzięki :)!

Magnetisme lubi tę wiadomość

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
  • Pantera13 Nowa

Wysłany: 24 stycznia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Masz rację, w sumie jak się zaczęło to się zaczęło.. zobaczę czy dziś coś jeszcze się pojawi, jeśli tak to też potraktuję jako pierwszy dzień i jutro zadzwonię żeby się umówić. Dzięki :)!
    Też się zgadzam, że lepiej potraktować jako pierwszy dzień cyklu. Żeby się nie okazało, że się spóźnisz. Ja miałam podobną sytuację zaczynając stymulację. Nie potraktowałam delikatnych plamień jako pierwszego dnia. A po wynikach hormonów ewidentnie był to początek miesiączki. @Zielona_, mam pytanko na podstawie jakiś konkretnych badań zleconych przez lekarza z Medart, jesteś na diecie bezglutenowej?

2020 2 IUI
    2020 IVF
  • Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera13 wrote:
    Też się zgadzam, że lepiej potraktować jako pierwszy dzień cyklu. Żeby się nie okazało, że się spóźnisz. Ja miałam podobną sytuację zaczynając stymulację. Nie potraktowałam delikatnych plamień jako pierwszego dnia. A po wynikach hormonów ewidentnie był to początek miesiączki. @Zielona_, mam pytanko na podstawie jakiś konkretnych badań zleconych przez lekarza z Medart, jesteś na diecie bezglutenowej?

Napisałam do dr K wczoraj wieczorem, bo po tym jak pojawiły się dwie krople krwi to przez kolejną dobę i dzisiaj nadal nic, zero - nawet plamienia czy cokolwiek. Kazała dalej brać duphaston i nie traktować tego jako pierwszy dzień. Zobaczymy co będzie... ale może jutro pójdę rano na hormony, tak w razie czego..

Pantera - u mnie w sumie na podstawie badania genetycznego, tych genów HLA-DQ2/DQ8. Nie miałam nigdy żadnych dodatkowych badań, ale dość szybko zauważyłam u siebie różnicę i myślę, że mógł być to dobry krok.

Pantera13 lubi tę wiadomość

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Tak, ale polecam Ci kupić takie igiełki cieniutenkie żółte, nie wszędzie je dostaniesz 0,3x13 chyba. Były kiedyś w aptece wielkopolskiej, potem zamawiałam przez neta. Fakt-wolnej idzie i dłużej leci ale mniejsze ślady i rzadsze siniaki. Jak ostatnio jeszcze w szpitalu sobie robiłam to pielęgniarka się interesowała, ale mówiła że takich to nawet nie używają.
    Kupowałam je ostatnio w wielkopolskiej, są rewelacyjne 🙂

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Kupowałam je ostatnio w wielkopolskiej, są rewelacyjne 🙂

Zamówiłam sobie przez neta, zobaczymy co mi przyjdzie 🙈

Jak Twoja beta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój transfer nie powiódł się.
    To był transfer ❄️
    Jak nasi lekarze podchodzą do kwestii kolejnych transferów? Chciałabym podejść od razu za ciosem. Czy jest taka możliwość?

• Anulas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    To był transfer ❄️
    Jak nasi lekarze podchodzą do kwestii kolejnych transferów? Chciałabym podejść od razu za ciosem. Czy jest taka możliwość?

Przykro mi.
    Jezeli wszystkie wyniki są ok to jak najbardziej preferują takie rozwiązanie. Sama od razu po nieudanym podchodziłam.

• Manis Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny ile sie czeka na wyniki badania genetycznego zarodka?

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis wrote:
    Hej. Dziewczyny ile sie czeka na wyniki badania genetycznego zarodka?

Hej Manis, około tygodnia, czasem trochę ponad, ale ostatnio miałam w jakieś 4-5 dni :)

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
  • Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    To był transfer ❄️

Umów się na wizytę w 3 dc do dr :)
    Sprawdzi prZez USg czy wszystko się wyciszyło i jeśli również badania hormonalne będą Ok to nic nie stoi na przeszkodzie. Ja od przeszło roku nie miałam ani jednego miesiąca przerwy.

sandiklove lubi tę wiadomość

• Manis Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Hej Manis, około tygodnia, czasem trochę ponad, ale ostatnio miałam w jakieś 4-5 dni :)
    Ok, dzięki to może na dniach jakoś się dowiem. Bo tydzień dziś mija

‹‹ 2557 2558 2559 2560 2561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ