X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Manis Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Trzymałam! *_* ale cudnie, gratuluję i oby niedługo był transfer :)
    Będziemy podchodzić w następnym cyklu w lutym , oby było ok wszystko . Za Ciebie też trzymam kciuki żeby następny cykl był Twój 😘❤

• Cytri89 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetisme wrote:
    Mi też wychodzą 4 wizyty. Jak dobrze pójdzie to na 5. Transfer.

Dziewczyny, czy Was też tak bolą wkłucia po prolutexie?

Niestety bolesne.
    Po transferze nawet siniaki mi zaczęły wychodzić na brzuchu mimo że cały czas wkuwałam się tak samo 🤷‍♀️

Endometrioza, mutacja Mthfr

1 ivf (❄️❄️❄️❄️, po PGS ❄️)
    10dpt beta-0
  • Cytri89 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    jak długą przerwę powinno się zrobić między 1 ivf a drugim? Są jakieś zaleceni?

Endometrioza, mutacja Mthfr

1 ivf (❄️❄️❄️❄️, po PGS ❄️)
    10dpt beta-0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytri89 wrote:
    Dziewczyny,
    Ale mówisz o całej procedurze in vitro? Czy samym transferze?

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytri89 wrote:
    Dziewczyny,

Jeśli chodzi o ivf to ja miałam cykl po cyklu. Z zalecenia lekarza. Słabo reagowałam na leki. I to była jedyną szansą na uzyskanie większej ilości komórek.
    Dokładnie to w jednym cyklu miałam ivf I transfer jedynego uzyskanego zarodka. Nie wyszło, więc w kolejnym cyklu na nowo. Ale i tak udało się uzyskać tylko 2 zarodki. Ale moje komórki były lepsze i było ich więcej.
    Nie wiem jak to jest w innych przypadkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 15:51

l22nej28tcppkg68.png
  • Madżka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leczyła któraś z Was helicobakter?
    Ja miałam dzisiaj gastroskopię i niestety już drugi raz dopadło mnie to dziadostwo😔

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Ja miałam dzisiaj gastroskopię i niestety już drugi raz dopadło mnie to dziadostwo😔

Ja leczyłam. Inaczej dr K nie dopuściła by mnie do transferu. Przez 10 dni antybiotyk Pylera i inhibitor pompy protonowej.

• MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:

Ja jestem nosicielem i tego ie leczę, raczej raz brałam antybiotyki ale wróciło za jakiś czas, potem wyszło kolejny raz, ale podchodziliśmy do transferu, nie miałam objawów wie nie chciałam się katować bez sensu masa leków, dr Z też jakoś nie zwracał na to uwagi, transfer udany

• Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po transferze.. I teraz czekanie tylko pozostało. A te zastrzyki prolutex są bolesne jeszcze mam je brać dwa razy dziennie . I w sumie betę mam już zrobić za tydzień w czwartek aż tam myślę czy nie będzie za wcześnie??

Madżka89, panizajączkowa, Zielona_, Magdaa90, Magnetisme, Manis, Jasiaaa, Lena 87 lubią tę wiadomość

Magda26
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Dziewczyny ja już po transferze.. I teraz czekanie tylko pozostało. A te zastrzyki prolutex są bolesne jeszcze mam je brać dwa razy dziennie . I w sumie betę mam już zrobić za tydzień w czwartek aż tam myślę czy nie będzie za wcześnie??

Trzymam kciuki:) z reguły badamy po 7 dniach od transferu :)

Magda 26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz oszaleje....... Jutro (?) transfer, a ja nie mam wyniku progesteronu, który potrzebuję na dziś! Dr K nie dopuści mnie do transferu z progesteronem mniejszym niż 20, a w ostatnim badaniu był 19,87...
    Na stronie lab gdzie robiłam badanie co chwilę wyskakuje błąd, a jak strona działa przez chwilę to komunikat "badanie w realizacji".
    Jak nie będzie wyniku do 22 to każe mi jechać do szpitala na badanie, ale tego wyniku też szybko nie będzie. Naprawdę zaraz szlag mnie trafi, a miałam się nie denerwować!

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Ja robiłam w 12dpt tym razem, poprzednio w 11 chyba. Po pierwszym transferze robiłam betę po 7 dniach, a później czytałam, że niektóre kliniki nawet po 14 każą robić.
    Trzymam kciuki 🙂

• Pantera13 Nowa

Wysłany: 26 stycznia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:
    Zaraz oszaleje....... Jutro (?) transfer, a ja nie mam wyniku progesteronu, który potrzebuję na dziś! Dr K nie dopuści mnie do transferu z progesteronem mniejszym niż 20, a w ostatnim badaniu był 19,87...
    Na stronie lab gdzie robiłam badanie co chwilę wyskakuje błąd, a jak strona działa przez chwilę to komunikat "badanie w realizacji".
    Jak nie będzie wyniku do 22 to każe mi jechać do szpitala na badanie, ale tego wyniku też szybko nie będzie. Naprawdę zaraz szlag mnie trafi, a miałam się nie denerwować!
    W razie co...W klinice bocian wynik np. progesteronu jest po 1h. Wdech wydech. 😉 Trzymaj się.
    Czy ten obecny Twój cykl jest sztuczny czy naturalny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 21:02

2020 2 IUI
    2020 IVF
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:
    Spokojnie ja tak wczoraj miałam wynik miał być po 16 a dopiero gdzieś miałam przed 19 także nie stresuj się wiem ze człowiek się wkurza bo chciałby wynik od razu jeszcze tym bardziej przed transferem.. Będzie ok powodzenia jutro😀😀

Magda26
  • Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:

Ja jakiś miesiąc temu miałam wyniki po 23.. był jakiś błąd i czekałam dosłownie do ostatnich chwil co chwile odświeżając stronę, ale finalnie był. Więc daj sobie jeszcze chwilę :)

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:

Uffffff, progesteron 27 😀
    Wynik z diagnostyki był po 22, jak już pojechaliśmy na HCP. Dobrze, że to zrobiliśmy, bo w diagnostyce wynik progesteronu wyszedł 17, a w HCP po jednym więcej Prolutexie już 27.

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Mikka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:
    Wynik z diagnostyki był po 22, jak już pojechaliśmy na HCP. Dobrze, że to zrobiliśmy, bo w diagnostyce wynik progesteronu wyszedł 17, a w HCP po jednym więcej Prolutexie już 27.

Super !!!! Powodzenia dzisiaj !!!:)))

panizajączkowa lubi tę wiadomość

• Usia123 Nowa

Wysłany: 27 stycznia 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam o Was pytanie w Medart leczę się od prawie 2 lat z chwilowa przerwa, najpierw starania naturalne bo u Nas wszystkie wyniki idealne tylko ciąży brak, najpierw starania naturalne, teraz d A. B robił 3 inseminacje wynik negatywny i proponuję czwarta ostatnia, nie wiem czy jest sens podchodzić? Jakie jest Wasze doświadczenie w tym temacie? , z góry dziękuję za informację

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:

✊✊✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia123 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam o Was pytanie w Medart leczę się od prawie 2 lat z chwilowa przerwa, najpierw starania naturalne bo u Nas wszystkie wyniki idealne tylko ciąży brak, najpierw starania naturalne, teraz d A. B robił 3 inseminacje wynik negatywny i proponuję czwarta ostatnia, nie wiem czy jest sens podchodzić? Jakie jest Wasze doświadczenie w tym temacie? , z góry dziękuję za informację

Ktoś komu się powiodła IUI będzie z pewnością przekonywać Cię do kolejnego podejścia. Natomiast ze swojej strony, dla mnie dwie IUI z perspektywy czasu to strata czasu, pieniędzy i wykorzystane refundację. Wyniki również idealne i również AB. :)
    Jesli chodzi o kwestie finansowe to lepiej te pieniądze dołożyć już do IVF. Ale powtarzam, to jest moje zdanie czyli kogoś u kogo IUI nie przyniosło oczekiwanego rezultatu :)

Karolcia069 lubi tę wiadomość

‹‹ 2559 2560 2561 2562 2563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ