MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Magnetisme wrote:Mi też wychodzą 4 wizyty. Jak dobrze pójdzie to na 5. Transfer.
Dziewczyny, czy Was też tak bolą wkłucia po prolutexie?
Niestety bolesne.
Po transferze nawet siniaki mi zaczęły wychodzić na brzuchu mimo że cały czas wkuwałam się tak samo 🤷♀️Endometrioza, mutacja Mthfr
1 ivf (❄️❄️❄️❄️, po PGS ❄️)
10dpt beta-0 -
nick nieaktualny
-
Cytri89 wrote:Dziewczyny,
jak długą przerwę powinno się zrobić między 1 ivf a drugim? Są jakieś zaleceni?
Jeśli chodzi o ivf to ja miałam cykl po cyklu. Z zalecenia lekarza. Słabo reagowałam na leki. I to była jedyną szansą na uzyskanie większej ilości komórek.
Dokładnie to w jednym cyklu miałam ivf I transfer jedynego uzyskanego zarodka. Nie wyszło, więc w kolejnym cyklu na nowo. Ale i tak udało się uzyskać tylko 2 zarodki. Ale moje komórki były lepsze i było ich więcej.
Nie wiem jak to jest w innych przypadkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 15:51
-
Dziewczyny leczyła któraś z Was helicobakter?
Ja miałam dzisiaj gastroskopię i niestety już drugi raz dopadło mnie to dziadostwo😔
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
nick nieaktualnyMadżka89 wrote:Dziewczyny leczyła któraś z Was helicobakter?
Ja miałam dzisiaj gastroskopię i niestety już drugi raz dopadło mnie to dziadostwo😔
Ja leczyłam. Inaczej dr K nie dopuściła by mnie do transferu. Przez 10 dni antybiotyk Pylera i inhibitor pompy protonowej. -
Madżka89 wrote:Dziewczyny leczyła któraś z Was helicobakter?
Ja jestem nosicielem i tego ie leczę, raczej raz brałam antybiotyki ale wróciło za jakiś czas, potem wyszło kolejny raz, ale podchodziliśmy do transferu, nie miałam objawów wie nie chciałam się katować bez sensu masa leków, dr Z też jakoś nie zwracał na to uwagi, transfer udany -
Dziewczyny ja już po transferze.. I teraz czekanie tylko pozostało. A te zastrzyki prolutex są bolesne jeszcze mam je brać dwa razy dziennie . I w sumie betę mam już zrobić za tydzień w czwartek aż tam myślę czy nie będzie za wcześnie??
Madżka89, panizajączkowa, Zielona_, Magdaa90, Magnetisme, Manis, Jasiaaa, Lena 87 lubią tę wiadomość
Magda26 -
Magda 26 wrote:Dziewczyny ja już po transferze.. I teraz czekanie tylko pozostało. A te zastrzyki prolutex są bolesne jeszcze mam je brać dwa razy dziennie . I w sumie betę mam już zrobić za tydzień w czwartek aż tam myślę czy nie będzie za wcześnie??
Trzymam kciuki:) z reguły badamy po 7 dniach od transferuMagda 26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaraz oszaleje....... Jutro (?) transfer, a ja nie mam wyniku progesteronu, który potrzebuję na dziś! Dr K nie dopuści mnie do transferu z progesteronem mniejszym niż 20, a w ostatnim badaniu był 19,87...
Na stronie lab gdzie robiłam badanie co chwilę wyskakuje błąd, a jak strona działa przez chwilę to komunikat "badanie w realizacji".
Jak nie będzie wyniku do 22 to każe mi jechać do szpitala na badanie, ale tego wyniku też szybko nie będzie. Naprawdę zaraz szlag mnie trafi, a miałam się nie denerwować!
-
Magda 26 wrote:Dziewczyny ja już po transferze.. I teraz czekanie tylko pozostało. A te zastrzyki prolutex są bolesne jeszcze mam je brać dwa razy dziennie . I w sumie betę mam już zrobić za tydzień w czwartek aż tam myślę czy nie będzie za wcześnie??
Trzymam kciuki 🙂 -
panizajączkowa wrote:Zaraz oszaleje....... Jutro (?) transfer, a ja nie mam wyniku progesteronu, który potrzebuję na dziś! Dr K nie dopuści mnie do transferu z progesteronem mniejszym niż 20, a w ostatnim badaniu był 19,87...
Na stronie lab gdzie robiłam badanie co chwilę wyskakuje błąd, a jak strona działa przez chwilę to komunikat "badanie w realizacji".
Jak nie będzie wyniku do 22 to każe mi jechać do szpitala na badanie, ale tego wyniku też szybko nie będzie. Naprawdę zaraz szlag mnie trafi, a miałam się nie denerwować!
Czy ten obecny Twój cykl jest sztuczny czy naturalny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 21:02
2020 2 IUI
2020 IVF -
panizajączkowa wrote:Zaraz oszaleje....... Jutro (?) transfer, a ja nie mam wyniku progesteronu, który potrzebuję na dziś! Dr K nie dopuści mnie do transferu z progesteronem mniejszym niż 20, a w ostatnim badaniu był 19,87...
Jak nie będzie wyniku do 22 to każe mi jechać do szpitala na badanie, ale tego wyniku też szybko nie będzie. Naprawdę zaraz szlag mnie trafi, a miałam się nie denerwować!Magda26 -
Ja jakiś miesiąc temu miałam wyniki po 23.. był jakiś błąd i czekałam dosłownie do ostatnich chwil co chwile odświeżając stronę, ale finalnie był. Więc daj sobie jeszcze chwilęStarania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
nick nieaktualnypanizajączkowa wrote:Zaraz oszaleje....... Jutro (?) transfer, a ja nie mam wyniku progesteronu, który potrzebuję na dziś! Dr K nie dopuści mnie do transferu z progesteronem mniejszym niż 20, a w ostatnim badaniu był 19,87...
Uffffff, progesteron 27 😀
Wynik z diagnostyki był po 22, jak już pojechaliśmy na HCP. Dobrze, że to zrobiliśmy, bo w diagnostyce wynik progesteronu wyszedł 17, a w HCP po jednym więcej Prolutexie już 27.Zielona_ lubi tę wiadomość
-
panizajączkowa wrote:Uffffff, progesteron 27 😀
Wynik z diagnostyki był po 22, jak już pojechaliśmy na HCP. Dobrze, że to zrobiliśmy, bo w diagnostyce wynik progesteronu wyszedł 17, a w HCP po jednym więcej Prolutexie już 27.
Super !!!! Powodzenia dzisiaj !!!))panizajączkowa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, mam o Was pytanie w Medart leczę się od prawie 2 lat z chwilowa przerwa, najpierw starania naturalne bo u Nas wszystkie wyniki idealne tylko ciąży brak, najpierw starania naturalne, teraz d A. B robił 3 inseminacje wynik negatywny i proponuję czwarta ostatnia, nie wiem czy jest sens podchodzić? Jakie jest Wasze doświadczenie w tym temacie? , z góry dziękuję za informację
-
nick nieaktualnyUsia123 wrote:Cześć dziewczyny, mam o Was pytanie w Medart leczę się od prawie 2 lat z chwilowa przerwa, najpierw starania naturalne bo u Nas wszystkie wyniki idealne tylko ciąży brak, najpierw starania naturalne, teraz d A. B robił 3 inseminacje wynik negatywny i proponuję czwarta ostatnia, nie wiem czy jest sens podchodzić? Jakie jest Wasze doświadczenie w tym temacie? , z góry dziękuję za informację
Ktoś komu się powiodła IUI będzie z pewnością przekonywać Cię do kolejnego podejścia. Natomiast ze swojej strony, dla mnie dwie IUI z perspektywy czasu to strata czasu, pieniędzy i wykorzystane refundację. Wyniki również idealne i również AB.
Jesli chodzi o kwestie finansowe to lepiej te pieniądze dołożyć już do IVF. Ale powtarzam, to jest moje zdanie czyli kogoś u kogo IUI nie przyniosło oczekiwanego rezultatuKarolcia069 lubi tę wiadomość